Zamanaşımı hakkında Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
Ben şu zamana kadar bir davamla ilgili yaklaşık 20 avukata danıştım ve hepside zaamn aşımı olduğundan dolayı dava açamayacagımı söyledi
Sadece bir avukat zaman aşımı olmadığını dava açabileceğimi söyledi ve davayı açtık .Söylendiği gibi zaman aşımı söz konusu değil. Ben davayı son gün açabildim yan,i diğer avukatların söylediklerine inansaydım dava açamayacaktım.
Peki kanunlar bir tane değilmi neden bu fikir ayrılığı var acaba?Avukatlar Bizlere yardımcı olmak ve doğru yolu göstermek için var sanıyordum.
Ama 20 kişiden 19 u yanlış yönlendirdi ?
Re: Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
19 Avukata ödediğiniz ücretin iadesini isteyebilirsiniz.
Re: Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
olayı ayrıntılı bilsek belki bir yorumda da biz bulunabilirdik:)
30 Tane Avukatın Zaman Aşımı var dediği davayı kazandım !
Şu zaman kadar yaklaşık 30 tane avukatla görüştüm hepside zaman aşımı var dava açamazsın kaybersin davayı boşuna uğraşma dediler
30 avukatın zaman aşımı var dediği davada zaman aşımı söz konusu değildi ve ben davayı kazandım
Sizce bana zaman aşımı var diyen avukatlar neye göre zaman aşımı var denmiş olabilir?
Cevap: 30 Tane Avukatın Zaman Aşımı var dediği davayı kazandım !
Alıntı:
extra_06 rumuzlu üyeden alıntı
Şu zaman kadar yaklaşık 30 tane avukatla görüştüm hepside zaman aşımı var dava açamazsın kaybersin davayı boşuna uğraşma dediler
30 avukatın zaman aşımı var dediği davada zaman aşımı söz konusu değildi ve ben davayı kazandım
Sizce bana zaman aşımı var diyen avukatlar neye göre zaman aşımı var denmiş olabilir?
Bu zaman aşımı olan davanın konusu ne belirtmemişsiniz.Sadece 0 30 avukata söylemişsiniz.Gerçi bende avukat değilim ama konuyu merak ettim olaki bizim başımıza da gelebilir?Konuyu yazarsanız sevinirim.
Alıntı:
arslancan rumuzlu üyeden alıntı
Bu zaman aşımı olan davanın konusu ne belirtmemişsiniz.Sadece 0 30 avukata söylemişsiniz.Gerçi bende avukat değilim ama konuyu merak ettim olaki bizim başımıza da gelebilir?Konuyu yazarsanız sevinirim.
Bence önemli olan bahsettiğim avukatların para alabilmek için bilmedikleri bir konuda biliyorlarmış gibi yorum yapıp para almalarıdır.
Yukardaki Avukat bey paranızın iadesini isteyiniz demiş ? bu avukat amcamıza sormak istiyorum.
Peki ben o Avukatlara inansaydım dava açmasaydım hayatımı son derece önemli şekilde etkileyecek bir davaydı bu.
Paramı geri almakla iş bitiyo demek.Yani bu kadar basit diyosunuz:
Zaten bu zihniyet bizlerin zarar görmesine neden oluyor.Siz avukatlar böyle düşünüyosanız söyleyecek lazım yok avukat bey amca
Danışılan avukatlar 20 iken 30'a çıkmış.
Anlaşıldığı üzere hiç bir meslektaşım danışma ücreti de almamış.
Yani olayı dinlemek, yorumlamak, araştırmak, karşı tarafa anlatmak için harcadığı mesaisi hava olup uçmuş. Oysa bunlara ayıracağı vaktinde belki bir dilekçe yazacaktı, başka bir davası için gerekli araştırmayı yapacaktı, adliyedeki işlerini halledecekti vesaire..
Ama 20'den 30'a kadar sayısı artan meslektaşlarımın en az 20'si vaktini hayır işine vakfetmiş, karşılığında da vatandaş gelmiş aslında hiç de hakkı olmayan bir hesap sorma işini alaylı hatta yorumu zorlarsak hakaretvari mesajlarla dile getiriyor.
Zaman aşımının hangi konuda olduğunu söylemeye de tenezzül etmiyor. Ola ki Yargıtay'ın bile üzerinde mutabakata varmadığı bir konudur da hesap özeti extre bize tebliğ ediliyor.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Danışılan avukatlar 20 iken 30'a çıkmış.
Anlaşıldığı üzere hiç bir meslektaşım danışma ücreti de almamış.
Yani olayı dinlemek, yorumlamak, araştırmak, karşı tarafa anlatmak için harcadığı mesaisi hava olup uçmuş. Oysa bunlara ayıracağı vaktinde belki bir dilekçe yazacaktı, başka bir davası için gerekli araştırmayı yapacaktı, adliyedeki işlerini halledecekti vesaire..
Ama 20'den 30'a kadar sayısı artan meslektaşlarımın en az 20'si vaktini hayır işine vakfetmiş, karşılığında da vatandaş gelmiş aslında hiç de hakkı olmayan bir hesap sorma işini alaylı hatta yorumu zorlarsak hakaretvari mesajlarla dile getiriyor.
Zaman aşımının hangi konuda olduğunu söylemeye de tenezzül etmiyor. Ola ki Yargıtay'ın bile üzerinde mutabakata varmadığı bir konudur da hesap özeti extre bize tebliğ ediliyor.
Danışma ücreti almadıklarını nereden anladınız acaba ? sorabilirmiyim ?
Yani sizin meslektaşlarınız arasında hiç ahlaksız olanı ve bilgisiz olanı yok demekki öylemi
neden bazı avukatların bilgisiz olabilecegini ve bilmedikleri konularda yorum yapma hatasına düştüklerini söyleyemiyosunuz acaba;?
Konu nedir ? Farazi konuşup eleştiri yapıyorsunuz
Ayrıntısıyla verin ki biz de görelim.
sayın extra_06
Binbir türlü zamanaşımı var.
Her birinin başlangıç zamanı farklı, süresi farklı.
Size "neyin zaman aşımı" olduğu daha önce de sorulmuş,
siz bu en gerekli ayrıntıya yanıt vermek yerine farklı yorumlar yazmayı tercih etmektesiniz.
Sizin niyetiniz gerçekten üzüm yemek mi?
Bu üyenin başka bir isimle açmış olduğu konudan detayları öğrenebilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=56556&page=2
Cevap: Zamanaşımı hakkında Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
davanın konusunu yazarsanız bizde neyin ne olduğunu öğrenip o göre yorum yapabiliriz.
Alıntı:
sayın extra_06
Binbir türlü zamanaşımı var.
Her birinin başlangıç zamanı farklı, süresi farklı.
Size "neyin zaman aşımı" olduğu daha önce de sorulmuş,
siz bu en gerekli ayrıntıya yanıt vermek yerine farklı yorumlar yazmayı tercih etmektesiniz.
Sizin niyetiniz gerçekten üzüm yemek mi?
Yani bir çok zaman aşımının olması bana avukatların yanlış cvp vermesi durumunu haklımı kılar ilknur hanım?
Alıntı:
Yani bir çok zaman aşımının olması bana avukatların yanlış cvp vermesi durumunu haklımı kılar ilknur hanım?
Ah bir de neyin zaman aşımı olduğunu yazsanız çok süper olacak.
Alıntı:
Ah bir de neyin zaman aşımı olduğunu yazsanız çok süper olacak.
sınavla ilgili
peki başka bir davayla ilgili sorayaım size ilknur hanım aynen anlatıyorum
lisede diploma notum yanlış yazılmış ve ben öss de bundan dolayı yaklaşık 3 puan kaybettim
tam 6 avukata gittim davayı kaanamazsın boşuna dava açma dediler
bu konuda sizinde yorumunuzu almak istiyorum?
Alıntı:
sınavla ilgili
peki başka bir davayla ilgili sorayaım size ilknur hanım aynen anlatıyorum
lisede diploma notum yanlış yazılmış ve ben öss de bundan dolayı yaklaşık 3 puan kaybettim
tam 6 avukata gittim davayı kaanamazsın boşuna dava açma dediler
bu konuda sizinde yorumunuzu almak istiyorum?
:)
"Hiç idari davam olmadı/almadım, İdare Hukukuyla hiç ilgilenmedim. Bilmiyorum."
Farkındasınız değil mi? Önce 20 avukattı, sonra 30'a yükseldi, şimdi de "tam 6 avukat"a indi danıştığınız avukat sayısı.
Bu ne tutarlılık!!!
Hepimiz insanız, hamurumuz aynı. Şu meslek, bu meslek farkı yok, söz konusu "etik değerler" olduğunda.
Ama sizin buraya gelişiniz (sitemlerinizde haklılık payı varsa dahi) bilgi edinmek, yahut gerçekten cevap alabilmek değil. Bir mesleği karalamak.
Üstelik burada hiç bir cevap zorunluluğu olmadan vatandaşlara ücretsiz danışma sunan meslektaşlarımızın olduğu bir mekanda, gönüllü olarak hizmet verdiğimiz bir mekanda bizi topa tutuyorsunuz.
Size samimiyetle cevap vermeye çalışan, soru soran meslektaşlarımıza hiç de hak etmedikleri kelimeler sarfetmekte beyis görmüyorsunuz.
Hiç bir meslektaşım sizin sorularınızı yanıtlamak zorunda olmadığı gibi, sizin alaylarınıza maruz kalmak zorunda da değil.
valla ne diyim bende avukat değilim ve bende kendi konumla ilgili birçok avukatla görüştüm ve davayı alıp alamayacaklarını sordum ve birkaçı alabileceğini ama ücreti peşin ödemem gerektiğini belirttiler ama en sonunda bir tane avukat bayan arkadaş aldı davayı ve şimdi devam ediyo. Amam ondan önceki avukatlra ücret vermedim onlarda istemediler. Tamam elbetteki her avukat aynı bilgiye sahip olamaz ve buda imkansız sanırım ama genede en azından şuraya dava konusu yazılsa herkez daha rahat yorum yapacaktır eminim.
Diğer linkden anladığım kadarıyla mülakatın iptali için dava açmışsınız,dava açma süresi zamanaşımı değil hak düşürücü süre öncelikle idari yargıda.Mülakatın iptalini de mülakat sonucunun ilanından itibaren 60 gün içinde isteyebilirsiniz.60 gün geçtikten sonra dava süre aşımı nedeniyle mahkemece ilk incelemede reddedilir.Ancak mahkeme mülakattaki atanmaya engel yanık nitelendirmesini idari eylem niteliğinde görmüş olabilir o taktirde 1 yıl içinde idareye başvurarak tazminat talebinde bulunmanız ve reddi halinde tam yargı(tazminat davası) açma hakkınız vardır ancak bu süre iptal davaları için geçerli değildir.
Tam vakıf olamadım olayınıza ancak şu durumda söz konusu olabilir:
Üst makamlara başvurma
Madde 11
1. İlgililer tarafından idari dava açılmadan önce, idari işlemin kaldırılması, geri alınması, değiştirilmesi veya yeni bir işlem yapılması üst makamdan, üst makam yoksa işlemi yapmış olan makamdan, idari dava açma süresi içinde istenebilir. Bu başvurma, işlemeye başlamış olan idari dava açma süresini durdurur.
2. Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır.
3. İsteğin reddedilmesi veya reddedilmiş sayılması halinde dava açma süresi yeniden işlemeye başlar ve başvurma tarihine kadar geçmiş süre de hesaba katılır.
Bence avukatınızın açtığı yargı ya tam yargı(tazminat davası) ki gidip isteme bakın dosyanızda ya üstte kopyaladığım maddediki durum söz konusu ya da mahkeme hatalı olarak davayı kabul etti ve temyiz üzerine iptal kararı bozulacak büyük ihtimalle.
Cevap: Zamanaşımı hakkında Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
eylül 2008 de pomem sınavına girdim ve beni vücudumdaki yanık izinden dolayı önsağlık aşamasında elediler
şubat 2009 tekrar aynı sınava girdim bu sefer o yanık iiz polis olmasına engel değildir dediler bütün aşamaları geçtim ama kontenjan sınırlı olduğundan son sınavda kazanamadım
fakat ilk sınavda yanık izinden dolayı haksız elemeselerdi çoktan kazanmıştım çünkü kontenjan çoktu.
davayı açtım ve bir kağıt geldi davalının savunmasının alınmasına karar veilmiştir diye
şimdi bu davanın zaman aşımı söz konusu olabilirmi acaba?
Şimdi düzgün bir şekilde okudum yaşadıklarınızı.Davanın kabul edilme nedeni 1. sınavdaki hukuka aykırılığın 2. sınavı da hukuka aykırı hala getirmiş olabileceğinin düşünülmesi ve bu nedenle 2. sınavın iptalinin istenmesidir.Avukatınız ilk girdiğiniz sınavın iptalini isteseydi dava süre aşımı nedeniyle reddedilirdi tahminimce 2. sınavın iptalini istedi ve 1. sınavdaki elenme gerekçenizi de iddaaları arasına ekledi,bu durumda sizi kasıtlı olarak almamaya çalıştıkları gibi bir durum ortaya çıkıyor,son sınav eğerki sözlü sınavsa,bu işlem iptal edilebilir,eğer ki yazılıysa kağıtların değerlendirilmesinde sorun olabilir gene işlem iptal edilebilir ama test sınavıysa ve ösym gibi güvenilir bir kurum tarafından yapılıyorsa işlemin iptal edilme ihtimali yok bence.
Eğerki ilk sınavınızın iptalini istediyseniz bu dava süre yönünden reddedilmeliydi ve temyiz edilirse süre aşımı(hak düşürücü süre) itirazında bulunulmasa bile temyiz mercii durumu farkederse ki farketmnemesi çok çok zor davanız reddedilir.Bence meslektaşlarımı suçlayacağınıza davanızın nihai sonucuna bakın davanın kabul edilmiş olması davayı kazandığınız anlamına gelmez,yüksek ihtimal davanız temyiz mercii tarafından süre yönünden reddedilecektir.