Kredi kartı protokol iptali

25/06/2009  tarhinde karşı tarafla bir protokol yaptım bu prtokolü iptal edip, yeni çıkan kredi kartları yasasından faydalanmak için başvurabilir miyim?

Re: Kredi kartı protokol iptali

/06/2009 tarhinde karşı tarafla bir protokol yaptım bu prtokolü iptal edip, yeni çıkan kredi kartları yasasından faydalanmak için başvurabilir miyim?
                                                                                                         bu arada kredi kartı borcum 2007 yılından kalma

Cevap: Re: Kredi kartı protokol iptali

Alıntı:

arabacimelih rumuzlu üyeden alıntı

/06/2009 tarhinde karşı tarafla bir protokol yaptım bu prtokolü iptal edip, yeni çıkan kredi kartları yasasından faydalanmak için başvurabilir miyim?
                                                                                                         bu arada kredi kartı borcum 2007 yılından kalma

Borcunuzun ne zamandan kalma olduğunun hiçbir önemi yok. Önemli olan kanuni takibe başlama tarihi.

Cevap: Kredi kartı protokol iptali

kanuni takibe 2007 ylı başında girdi. 2009 yılı mayıs ayındada icradan kesilmeye başlandı bende karşı tarafla yasa cıkmadan önce haziran ayında bi taksit sözleşmesi yaptım 36aylık fakat benim maaşımın üzerindeki haciz hala kalkmadı. ne yapabilirim

Cevap: Kredi kartı yasasından yararlanabilecek miyim?

haziran aynda bankayka bi protokol yaptık şimdi bu protokolü iptal edip bende yeni yasadan faydalanabilirmiyim borcum 2007yılnda icralık oldu

Cevap: Kredi kartı protokol iptali

Eğer yaptığınız taksitlendirme protokolünde karşı tarafın maaştan haciz kesintilerine devam edeceği yönünde bir ibare konulmadı ise haczin durdurulması için icra dairesine taksit sözleşmesi iliştirilmiş dilekçe ile başvurabilirsiniz eğer haczi durdurmazlar ise icra tetkik merciine yazılı olarak başvurmanız gerekebilir. karşı tarafın avukatı ile tekrar konuşun. eğer yaptığınız sözleşmede haczin devamı yer almıyorsa avukat icra dairesine durumu bildirmemiş olabilir. gene de takipçisi olun. Yeni yasa ile ilgili durumunuza gelince net olarak bir açıklama getirilmemiş yani yapılandırılmış borçlar hariç gibi bir durum yok fakat birçok tüketici örgütü kanundan önceki yapılandırmaları kapsamıyor diyor. mümkünse bu konu hakkında forumdaki hukukseverlerin yorumları gerçekten bu durumdaki arkadaşları aydınlatması bakımından yerinde olacaktır.

Cevap: Hacizin kaldırılması

Yaptığınız protokolde maaş üzerindeki haczin devamına dair bir madde yoksa icra tetkik merciine yapılan protokolle beraber yazılı olarak başvurduğunuzda maaş üzerindeki haczin kalkmasına karar verecektir. sonuçta karşı taraf protokol üzerine anlaşarak alacağını sizden bu yolla tahsil etmeyi kabul etmiş sayılır. bir daha da protokol yaparken karşı tarafa, maaş üzerindeki haczin kaldırılacağı ile ilgili madde ekletmeyi unutmayın. eğer bu madde protokolde bulunursa anlaştığınız tarihten sonra maaşınızdan kesinti yapılsa bile parayı alamazlar.