GBT infaz koruma memurluğuna engel midir?
Öncelikle merhaba ...ben bundan yaklaşık 6 yıl önce arkadaşlarımın bulaştığı bi hırsızlık suçundan hakim karşısına çıkarıldım (emniyette parmak izi fotograf vb. işlemlerden sonra) fakat gerekçeli kararda delil yetersizliğinden hiç bir ceza almadan beraat ettim..şimdi infaz koruma memurluğu için başvuruda bulundum..güvenlik soruşturmasında olumlu çıkmak yazan bi şart var..buna göre bu soruşturma sonucunu bu durum ne derece etkiler... bir engelmidir gbtde görünen bu durum ...lütfen bu konu hakkında bilgisi olan biri sorumu cevaplıyarak yardımcı olsun..rica ediyorum gerçekten bu belirsizlik beni çok üzüyor..ilginize teşekkürler.cevabınızı bekliyorum..saygılarımla
Re: gbt infaz koruma memurluğuna engel midir?
GBT HİÇBİR şeye engel değildir. GBT nedeniyle oluşan hak kayıpları için idari yargıda açılan iptal davalarında mahkemeler iptal kararları vermektedirler.
Beraat kararı çıkınca gbt kaydının silinmesi istenebiliyor bildiğim kadarıyla.
Re: GBT infaz koruma memurluğuna engel midir?
Gerçekten teşekkür ediyorum cvplarınız için..ama nedense bürokrasi bi garip bu ülkede bunun için kime başvurmalı kime söylenmeli bilmiyorum beraat kagıdıyla silinebilir olduğunu duydum kimisiyse kesinlikle silinmiyor dior..bu memuriyeti yapmadığım ve ceza almadığım bu durum yüzünden kaybedersem gerçekten yıkılırım...umarım dediğiniz gibi olur...insanları fişlemeye bahane aranıyo zaten..biliyorum suçluların ve suçların aydınlatılması açısından yardımcı ama bu kadar aleni herkesin içinde herkesin ulaşabildiği bu uygulama çok yanlış...yolda polis çevirio telsizden bangır bangır bagırıo yanınızdaki sevdiğiniz arkadasınız size o gözle bakıo ama siz beraat etmişsiniz.. neapmalıyım boynuma beraat kagıdınımı asmalıyım ...kusura bakmayın ama gercekten sinirlerim bozuldu..özür diliyorum herkesten ilginize teşekkürler
Geçici Madde 2 - Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak olanlar dışında kalanlar hakkında, 26/10/1994 tarihli ve 4045 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış bulunan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda ilgililerin dosyasına konulmuş olan ve mahkemelerce verilen cezalara ilişkin adli sicil kayıtları dışındaki kayıt ve fişler ilgilinin başvurusu aranmaksızın dosyasından çıkartılır ve imha edilir.
Geçici maddedende anlaşılacağı üzere tutulan kayıtlar silinmiyor.Bunun polisin telsiz kayıtlarından geçen konuşmalarıda teyit ediyor.Olumsuz bir durum çıkarsa hakknızı idari yargıda arayabilirsiniz.
Alıntı:
aysemebe rumuzlu üyeden alıntı
Geçici Madde 2 - Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak olanlar dışında kalanlar hakkında, 26/10/1994 tarihli ve 4045 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış bulunan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda ilgililerin dosyasına konulmuş olan ve mahkemelerce verilen cezalara ilişkin adli sicil kayıtları dışındaki kayıt ve fişler ilgilinin başvurusu aranmaksızın dosyasından çıkartılır ve imha edilir.
Geçici maddedende anlaşılacağı üzere tutulan kayıtlar silinmiyor.Bunun polisin telsiz kayıtlarından geçen konuşmalarıda teyit ediyor.Olumsuz bir durum çıkarsa hakknızı idari yargıda arayabilirsiniz.
Sn. aysemebe,
Ben maddeyi anlayamadım hangi yönetmeliğe aittir bu ? Açar mısınız?
merhabalar bende katiplik sınavını kazandım ancak benimde korkularım var yardımcı olur musunuz lütfen..öncelikle arkadaşımın yüüznden ben bir hırsızlığa eksik teşebbüs davasına karıştım ancak biz kesinlikle kabul etmedik zaten gerçektende ortada bi yanlış anlaşılma vardı neyse kesinlikle fişlenmedik ve fotomuz da çekilmedi ancak mahkeme 4 yıl sürdü 2005 yılında sulh cezadan asliye cezaya görevsizlik kararıyla geçildi asliye cezada bizi beraat ettirdi sbaıkam temiz bir ceza almadık ama gbtde çıkar mı fişlenmemiş parmak izi alınmamış bir insan bu suçtan dolayı memur olamaz mı :(
Alıntı:
ecemasu rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar bende katiplik sınavını kazandım ancak benimde korkularım var yardımcı olur musunuz lütfen..öncelikle arkadaşımın yüüznden ben bir hırsızlığa eksik teşebbüs davasına karıştım ancak biz kesinlikle kabul etmedik zaten gerçektende ortada bi yanlış anlaşılma vardı neyse kesinlikle fişlenmedik ve fotomuz da çekilmedi ancak mahkeme 4 yıl sürdü 2005 yılında sulh cezadan asliye cezaya görevsizlik kararıyla geçildi asliye cezada bizi beraat ettirdi sbaıkam temiz bir ceza almadık ama gbtde çıkar mı fişlenmemiş parmak izi alınmamış bir insan bu suçtan dolayı memur olamaz mı :(
Beraat ettiğinize göre fişlenmiş olsanız da sonuçta hakkınızı elde edebilirsiniz.
Fişleme kolluğun yaptığı bir idari işlemdir. Burası polis devleti olmadığına göre yargı önünde beraat etmek esastır.
hakkarili arzuhalci öncelikle teşekkür ederim yalnız ben fişlenmedim parmak izim alınmadı suçlular dosyasına koyulmak üzere fotoğrafım çekilmedi vs vs mahkememiz oldu ve beraat ettim zabıt katipliği için beni araştıracaklar emniyete soracaklar sizce emniyette veya gbt mde bunlar çıkar mı
GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YÖNETMELİĞİ
Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 14/02/2000 - 2000/284
Dayandığı Kanun Tarihi - No : 26/10/1994 - 4045
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No : 12/04/2000 - 24018
sayın avukat hanımlar beyler rica ediyorum bilen biri cevaplasın ya :(