-
"Yürütme durdurma" çıktı , bu ne demektir?
merhabalar;
bir kamu kurumunun yazılı sınavında başarılı oldum ama sözlü sınavında elendim. bende iptal davası açtım. şimdi karar geldi yürütmenin durdurulmasına karar verildi diyor.
bu ne demektir? yani beni işemi alacaklar, aldıklarını işten çıkarıp sınavı tekrarmı yapacaklar bu ne demektir.
-
Re: yürütme durdurma çıktı bu ne demektir
sevgili arkadaşım yürütmeyi durdurma kararı söz konusu kurumun yaptığı sınavı ve atamaları durdurmuş anlamına geliyor. Şu an itibariyle söz konusu kurumun yapmış olduğu atamalar durdurulmuş durumda.
-
Re: yürütme durdurma çıktı bu ne demektir
Alıntı:
noterahmet rumuzlu üyeden alıntı
sevgili arkadaşım yürütmeyi durdurma kararı söz konusu kurumun yaptığı sınavı ve atamaları durdurmuş anlamına geliyor. Şu an itibariyle söz konusu kurumun yapmış olduğu atamalar durdurulmuş durumda.
Olay doğrudan atamayla ilgili değil, ayrıca yapılan sınavı bütünüyle durdurmaz. Sadece esma16 adlı üyenin sınavı ile ilgili bir karar verilmiştir.
Sayın esma16, açtığınız iptal davasında tesis edilen işlem (sizin sınavı kazanamamanız) açıkça hukuka aykırı ise ve bu idari işlemin uygulanmasına devam edilmesi halinde sizin için onarılması güç ya da imkansız zararlar doğacaksa mahkeme gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilir.
Bu sizin haklı olduğunuzun bir ön göstergesidir. Yani davayı bir nevi ön kazanmadır. Esas karar çok büyük bir ihtimalle "iptal" çıkacak yani davayı kazanacaksınız. Şu anda da idare sanki davayı kazanmışsınız gibi işlem tesis etmek zorundadır. İdare için işlemi uygulama süresi işlemin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren en geç 30 gündür. Tebrik ederim.
-
Re: "Yürütme durdurma" çıktı , bu ne demektir?
pardon hukukçu değilim tam anlayamadım?
yani 30 gün içinde beni işe mi başlatacaklar
-
Büyük ihtimal öyle. Kararın hüküm bölümünü yazarsanız daha net bir şey söyleyebilirim.
-
Açıklanan nedenlerle, açıkça hukuka aykırı olan ve uygulanması halinde giderilmesi güç zararlara sebebiyet vereceği anlaşılan dava konusu işlemin, 2577 sayılı yasanın 27. maddesi uyarınca, teminat alınmaksızın yürütülmesininin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde bölge idare mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi
aynen böyle yazmış
-
Kural olarak idare mahkemeleri yürütmenin yerini alacak ve onun yetkisini kısıtlayacak biçimde karar veremezler. Yetkileri idarece tesis edilen bir işlemin hukuka uygunluğunu denetlemekle sınırlıdır.
Yani mahkeme, Esma sınavı kazanmış sayılacaktır şeklinde bir karar veremez. Bunun yerine Esma'nın sınavı kazanamamış olması hukuka aykırıdır şeklinde karar verir. Nitekim böyle bir ön karar (YD) verilmiş.
Sınavı kazanamamanız hakkında YD kararı verildiğine göre bu kararın yerine getirilmesi demek sizin idarece sınavı kazanmış gibi işlem yapılması gerekecektir demektir.
Bu durumda sınavı kazanan diğer adaylara ne tür bir işlem uygulandı ise size de aynı işlem uygulanacaktır. Örneğin diğer kazananların hepsi işe alındıysa siz de alınacaksınız ya da sınavı kazananlar bir ikinci sınava tabi tutulduysa siz de o sınava gireceksiniz vb. gibi.
-
ikinci bir sınav yok hemen belgelerinizi getirin işe başlayın diye bir karar verdi. kurum ankarada muhtemelen sözlüyü kazananlar belgelerini götürüp işlerine başladılar.
şimdi benim ne yapmam gerekiyor?
-
Yürütmenin durdurulması kararı size tebliğ edildiğine göre yaklaşık aynı tarihlerde onlara da tebliğ edilmiştir. Ya da Ankara'dan başka bir şehirdeyseniz onlara birkaç gün sonra tebliğ edilir. Tebliğ edilip edilmediğini ilgili kurumun hukuk müşavirliğinden veya personel müdürlüğünden sorabilirsiniz.
Tebliğ tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde idareden size göreve başlamanız için yazı gelecektir. (Eğer sınavı kazanan herkesi doğrudan göreve başlattılarsa) Hayırlı olsun.
-
şu şekilde
yazılı sınavını 11 kişi geçti
sınav ilanında 5 kişi alınacak (5 ana ve 5 yedek belirlenecek ana listede gelmeyenler yedekten çağrılacak dendi)
5. ve 6. aynı yazılı sınav notunu aldık.
5. olduğum sınavda beni eleyip kalan 10 içinden 5 ana 5 yedek liste yaptılar.
danıştayın mülakat kararında olması gereken hiç bir düzene uyulmadı (kamera, tutanak vs) bende kendi çabamla dava açtım.
yani sonuçta en az 5 kişi işe başladı (kalan yedekler de kadro arttırılıp alındımı bilmiyorum.)
mülakatta baraj notu 70 idi sadece bana 70 altı verip elediler. nedenmi......anladınız siz onu
bu durumda ne olacak
-
Bu durumda iş biraz karıştı. Ancak ne olursa olsun mülakatı kazanmış gibi işlem yapmak zorundadırlar. Yazılı sınavda net bir şekilde 5. olsaydınız ilk 5'e girdiğinizden asıl olarak işe girmeye hak kazanacaktınız. Ancak siz beşinciliği yazılı notu ile bir başkası ile paylaşmışsınız. Bu durumda idare çeşitli kriterlere göre liyakat, hakkaniyet ve hukuk çerçevesinde ikinizden birini 5. olarak seçmelidir. Benim görüşüm bu. Daha fazla bir fikir yürütemeyeceğim.
-
işin tuhaf kısmı da orası
aynı puanı alddığım kişi en yüksek mülakat notunu aldı
ana listeden iki kişi yedeklere atıldı. yerlerine yazılıyı son iki sırada kazanan (10 ve 11. yedekler) alındı
kriterin ne belli değil
kamera kaydın varmı hayır yok
soru ve cevapların önceden hazırmı hayır değil
kura soru yok
peki bir mülakat notlarını gönderiyorsun.
bu notu kim vermiş belli değil
hangi kritere göre vermiş belli değil ortalamıdır başkanmı takdir etmiştir belli değil (yolladığın sadece wordden çıktı alınmış puanlar)
mülakat sırasında önünde bir tutanak var mı hayır yok
kem küm küm verecek elle tutulur mantıklı bir cevabın yok
ayıkla şimdi pirincin taşını
sanırım biraz karışık bir durum:)
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda idare çeşitli kriterlere göre liyakat, hakkaniyet ve hukuk çerçevesinde ikinizden birini 5. olarak seçmelidir.
İdare mahkemesine sunulan dilekçede ileri sürülen hususlar ve mahkemenin gerekçesi değerlendirilerek gerekirse diğer adayın yerine sizin işe girebilmeniz söz konusu olabileceği gibi diğer adayın işte kalmasına rağmen sizin de ayrıca atamanızın yapılması söz konusu olabilir. Dilekçenizin ve kararın tamamı görülürse daha ayrıntılı bir yorum yapılabilir. Avukatınız yok mu, varsa bu konuda ne diyor?
-
avukat dediğinizden farklı konuşuyor.
diyorki yür durdurma ile kazananların ataması yapılmaz dava sonucuna kadar beklenir. iptal kararı çıkıncada tekrarlanır mülakat sınavı.
ne olacak yani tekrarlıyacaklar beni gene eleyecekler herhalde bir şey elde edemeyeceğim.
-
Alıntı:
esma16 rumuzlu üyeden alıntı
avukat dediğinizden farklı konuşuyor.
diyorki yür durdurma ile kazananların ataması yapılmaz dava sonucuna kadar beklenir. iptal kararı çıkıncada tekrarlanır mülakat sınavı.
ne olacak yani tekrarlıyacaklar beni gene eleyecekler herhalde bir şey elde edemeyeceğim.
Yürütmenin durdurulması müessesesi, iptal davası ile o kadar sıkı sıkıya bağlıdır ki, doktrinde de tartışmasız kabul edildiği gibi, yürütmenin durdurulması kararı aynen, iptal kararının hüküm ve sonuçlarını doğurur. ( Danıştay 3. Dairesinin 22.11. 1978 gün ve E. 1978/1158, K. 1978/1213 sayılı kararı )
-
ama sonuçta bana bir katkısı olmayacak. mülakat iptal edilip tekrar uygun mülakat yapıp şeklen gene kalemine uyduracaklar.
-
Cevap: Re: "Yürütme durdurma" çıktı , bu ne demektir?
Alıntı:
Kural olarak idare mahkemeleri yürütmenin yerini alacak ve onun yetkisini kısıtlayacak biçimde karar veremezler. Yetkileri idarece tesis edilen bir işlemin hukuka uygunluğunu denetlemekle sınırlıdır.
Yani mahkeme, Esma sınavı kazanmış sayılacaktır şeklinde bir karar veremez. Bunun yerine Esma'nın sınavı kazanamamış olması hukuka aykırıdır şeklinde karar verir. Nitekim böyle bir ön karar (YD) verilmiş.
Sınavı kazanamamanız hakkında YD kararı verildiğine göre bu kararın yerine getirilmesi demek sizin idarece sınavı kazanmış gibi işlem yapılması gerekecektir demektir.
Bu durumda sınavı kazanan diğer adaylara ne tür bir işlem uygulandı ise size de aynı işlem uygulanacaktır. Örneğin diğer kazananların hepsi işe alındıysa siz de alınacaksınız ya da sınavı kazananlar bir ikinci sınava tabi tutulduysa siz de o sınava gireceksiniz vb. gibi.
Öncelikle bu güzel paylaşım ortamının oluşmasını sağlayan, paylaşımda bulunan ve bulunacak herkese teşekkür ederim.
Bilgi almak istediğim husus şudur;
2002 yılında yayınlanan sigorta eksperleri yönetmeliğinde en az beş yıl süre ile bir eksper yanında çalışan kişilerin eksper olabileceklerinin belirtilmesi üzerine üniversitede öğrenimini gördüğüm elektronik teknikerliği mesleğini bırakarak bir eksper yanında çalışmaya başladım. 22/06/2008 tarihinde (beş yıllık çalışma süremin dolmasına 10 ay kala) yönetmelik değişikliği yapıldı ve bu yönetmelik yayınladığı tarihte en az beş yıl süre ile çalışanlar eksper olabilir denildi.Aradan 11 ay geçtikten (yani beş yıllık çalışma süremi doldurduktan)sonra 11/05/2009-29/05/2009 tarihleri arasında başvuru yapılması kaydıyla eksper ön alımı yapıldı.Bu ön alım ile ilgili yaptığım başvuru ve itiraz reddedildi.Red nedeni ise yönetmelik yayınlandığı tarihte beş yıllık çalışma süresini doldurmamış olmak şeklinde tarafıma bildirildi.Bu esnada başvurusu kabul edilen kişiler kendi aralarında bir ön eleme sınavına tabi tutuldu.
Burada sormak istediğim hususlar şunlardır;
1-Yaşadığım bu olayda kanunlara aykırı bir uygulama varmıdır?Varsa nelerdir?
2-Yaşadığım bu olayda içtihatlere aykırı bir uygulama varmıdır?Varsa nelerdir?
3-Hukuki olarak tutturabileceğim nokta veya noktalar varmıdır?Varsa nasıl bir yol izlemeliyim?
4-Mahkemelerimizden hukuki olarak haklı olduğumu gösterir bir karar çıkartabilirsem başvuruları kabul edilen kişilerin girdiği ön eleme sınavına tek başıma girmem mi istenir? sınav geçtiği için böyle bir sınavdan muafmı tutulurum? mahkeme sonuçlanana kadar muhtemelen başvurusu kabul edilip sınavı geçenlerin eksper olacağı düşünülürse bu kişilerin arasına direk katılmam mümkünmüdür? Yoksa nasıl bir işlem yapılır?
-
Alıntı:
Yargı kararını uygulamayan sorumlulara uygulanan müeyyide nedir acaba bilgi verebilirmisiniz
-
Yargı kararını uygulamamak görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. TCK/257'ye göre, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis...