Re: Sabıka Kaydım var mıdır?
Adli sicil kaydına girmez.
Beraat edilen davadan adli sicile bir kayıt düşülmez.
Ohh be Sizi cok seviyorum
Şimdi dershaneye girebilecegim degilmi ? Ohh be !
Alıntı:
AMDabi rumuzlu üyeden alıntı
Ohh be Sizi cok seviyorum
Şimdi dershaneye girebilecegim degilmi ? Ohh be !
Beraat ettğiniz davadan tutuklu kaldığınız süreler için tazminat da alabilmeniz mümkün. Biz ayrıntısını bilemediğimiz için bir şey diyemeyeceğiz. Bir avukatla görüşmenizde yarar vardır.
Ciddimisiniz ?
Beni bu dava okulumdan, Ailemden, hayatımdan etti yahu !
Peki ne diyerek acacagım davayı ? Hakimleremi acacagım ? ne yapmam gerekiyor ?
Ayrıca tam 3 ay Cinsel istismarr sucu hemde !
Devlet, mağdur ettiği vatandaşa tazminat ödemekle yükümlüdür. Mutlaka bir avukatla görüşün hakkınızı arayın. Hem maddi hem de manevi tazminat alabilmeniz, hatta tazminat miktarını yeterli bulmayarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde dava çamanız mümkün.
Türkiye'de hükmedilecek tazminat miktarı büyük ihtimalle sizi tatmin etmeyecektir. AİHM benzer durumlarda 10.000 Euro gibi bir tazminata hükmediyor. Bence boşa yatılan 3 ay hapis için az bile. Geçmiş olsun.
Ayrıca şunuda belirteyim belki düşünceleriniz daha net olur.
Ben tahliye olmadan önce Cinsel İstismar Sucu diye geciyordu.
Bu olay raporlar geldikden sonra degişti daha farklı uzun birşey oldu
Savcı birşey okudu yüzüme ve kişinin fiziksel ve psikolojik bir zarar görmedigine kanaat getirilmiş gibidir dercesine Avukatım bana kafa salladı ( baro avukatı )
Bu iş burda biter dercesine =)
Yahu bu işe sevindim..
Kac kuruş alırım acaba ? Bir cocuk esirgeme kurumuna bagışlarım süper olur :rolleyes:
Avukatınız pek ilgilenmemiş sizinle, öyle anlaşılıyor. Bu işin peşini bırakmayın. Peşin ücret ödemeden, alınacak tazminattan belli bir miktar almayı kabul edecek bir avukat bulabilirsiniz.
Hocam seninle özel birşeyler konuşabilirmiyim ? [ Anlamanı istiyorum beni lütfen ]
Bu hakkı bana verirmisin Ö.m bekliyorum lütfen.
Saat çok geç oldu çıkıyorum netten. İnşallah yarın görüşürüz. Sağlıcakla kalın:)
Peki diger konuma durumu özetleyen bir yazı yazdım..
Konu acıklıga kavuştu Teşekkür ederim cok iyi bir insansınız.
Tazminat konusu ile ilgili olarak CMK:141-142-143-144 maddelere göre kendinizi değerlendirin.
CMK:141-142-143-144
Maddesinde ne yazıyor nereden ögrenebilirim ?
Varmı böyle bir avukat :) %30'ünü verebilirim Paranın
Diger kısmınıda bir yere baaş yapacagım
Tahmini kac kuruş alırız ? Üzerine koyup birşeymi yaptırsam yahu yada bir okula bilgisayar teknoloji sınıfı acsam ? Süper olur.
Peşin parayı görünce nasıl da gülüyon :)
Avukat bey sana birşey söyleyimmi ?
Sen o suçdan 3 ay orada yatıpda ? Okulundan ailenden hayatından yahu herşeyinden anlayamazsın bunu o delige girmedigin sürece sen sadece savunuyorsun o psikolojisi yaşaman lazım.. Helede 3-4 senedir sevdigin kızın
Mektupunu yırtıp bir zarf içine koyup sana yollaması bunu tarif edemem sana..
Peşin para derdinde degilim ben o parayı alıp yiyemem bile.. Amacım bana verilen zararın % 1'i bile degildir gelecek para ama %1'ini bile alırsam birilerine birşey yapmak mutlu etmek birilerini
Ne bicim bir cümle kurdun hem nasıl bir cümle bu ? Ne demek istiyorsun sen ?
Nasrettin hocadan alıntıydı.
Mağduriyetinizle ilgili gerekli yol gösterilmiş bana son mesajınıza yazılabilecek belki tebessüm ettirecek bir söz kalmıştı.
Neyse biraz agır cıktım galiba özür dilerim. :o
Dershanede öğrenim görmek için sabıka kaydı istenilmez. Ayrıca sabıka kaydınızı aldığınızda sabıkanız var mı, yok mu öğrenirsiniz.
İsteniyor dediler onun için böyle bir örnek vererek başladım konuya..
:kızgın:
İlginçtir.
Sabıka kaydı olanların okuma hakkı elinden mi alınıyormuş?