-
Mobiloyuncu 7 Yaşındaki Oğluma Oyun Satmış
Hem kendime hem eşime samsung cihaz aldık.Biri j700 diğeri L700.
Eskiden kullandığımız telefonlardan çocuklar oyun oynardı. Bu ay telefon faturası geldi 201 Tl.Hemen servis sağlayıcımızı aradık,bize mobiloyuncuya üyeliğiniz var dedi hemen üyeliği iptal ettirdik.telefona 18 defa oyun satın alınmış.
Bize verilen telefondan mobiloyuncu yu aradık,oyun satın almışınız diyor,nasıl üye yaptınız bizi, haberimiz olmadan? sorusuna ''üye değilsiniz'' diyor.Servis sağlayıcımızdan şu gün şu saatte üyeliği sonlandırdık dediğimiz halde hala ''üye değilsiniz'' diyorlar.
Düzen şöyle işliyor,Benim 7 yaşındaki oğlum telefondaki oyunu oynarken oyun 1 ile 3 dakika arasında kesiliyor ve bir ekran çıkıyor.''Bu oyuna devam etmek istermisiniz?Eğer isterseniz oynu satın almalısınız...'' altta 2 tane seçenek var biri ''tamam'' diğeri ''geri''.
Çocuk bu oyuna yeni başlamış ve oyun bir anda yarıda kesilmiş,''tamam'' Yukarıdaki ilk cümleyi okuyarak ''tamam'' seçeneğini tıklıyor arkasından yine aynı türden ekran ''Bu oyuna devam etmek istiyormusunuz...'' onada ''tamam'' diyor ve telefon hafızasında olan hazır bir mesaj otomatik olarak gönderiliyor,karşılığında mobiloyuncu bir mesajla kod göndererek oyunu satmış oluyor.
7 yaşındaki bir çocuğa oyun satıyorlar!Soruyorum,siz nasıl 7 yaşındaki bir çocuğu üye yapıyor ve ona onlarca kez oyun satabiliyorsunuz? aldığım cevap ''Efendim vermeseydiniz telefonunuzu''
Samsunga telefona bu tür demo oyunları koyduğu ve müşterilerinide bu konuda uyarmadığı için mail attım. Mobiloyuncu ile defalarca görüştüm.
-7 yaşındaki bir çocuk size nasıl üye olabilir?
-Nasıl bir güvenlik sisteminiz varki 7 yaşındaki çocuğa oyun satabiliyorsunuz?
Aldığım yanıt ''siz bize üye değilsiniz.'' ve ''Telefonu çocuğun eline vermeseydiniz.''
Dikkat ettiğim bir şey var,mobiloyuncu ''üye olduğumu'' asla kabul etmiyor.Oyun sattığını kabul ediyor ama üye olduğumzu kabul etmiyor.Servis sağlayıcım tarafından bizzat onaylatarak üyeliğimi iptal ettirdim.Ama dönüp dönüp ''Onlar yanlış bilgi vermiş,siz bize üye değilsiniz.''.
Sanırım burada yasal bir açıkları var,öğreneceğim bunu. Herkes dikkat etsin arkadaşlar kumpas çok güzel kurulmuş ve ''şikayetvar'' sitesine baktığımda benim gibi yüzlerce mağdur var.
1 yaşındakinede oyun satmışlar,3 defa ''tamam'' de oyun satıyorlar size.Çocukların oyun oynama duygusu çok iyi kullanılmış.
Bu konuda yasal olarak nereye başvurmalıyım,savcılığa ''nitelikli dolandırıcılıktan'' suç duyurusu yaparsam ne olur? Maddi külfet konusunda da aydınlatırsanız sevinirim.
-
Re: Mobiloyuncu 7 Yaşındaki Oğluma Oyun Satmış
Telefon abonelik sözleşmesinde 7 yaşındaki çocuğunuzun imzası mı var?:)
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Telefon abonelik sözleşmesinde 7 yaşındaki çocuğunuzun imzası mı var?:)
Tabiiki yok,ama ne demek istediğinizi anlayamadım.
-
Öncelikle muhatabınız GSM işletmecinizdir. Mobil oyuncu ile sorunu çözmeye çalışmak yerine bu baskıyı İşletmecinize yapın.
Yönetmelikler ve yasalar sizin lehinizedir. Gerekirse miktar nedeni ile TSHH e şikayet yapınız kazanacağınıza emin olun.
Buyrun yönetmelik;
Telekomünikasyon sektöründe tüketici hakları yönetmeliği Madde 16 son fıkrası
Sabit ve mobil telefon hizmeti sunan işletmeciler, abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında ya da daha sonra abonenin hattının hangi tür numaralara ve telefon mesaj hizmetlerine doğru aramalara açık olacağı hususunda, abonenin onayını almakla yükümlüdür. Abone, açık tutulması hususunda onay vermediği hizmetlerden herhangi birinin açık tutulması nedeniyle sorumlu tutulamaz. İşletmeciler, hizmet sunumunun sadece tüketicilerin rızası dahilinde gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.
-
Savcılığa suç duyurusundan bir sonuç alamazsınız. Takipsizlik kararı verilecektir zira anlattığınız olayda nitelikli dolandırıcılık unsurları görülmemektedir.
Bu tür durumlarda işlemi yapan kişi kim olursa olsun abonelik sözleşmesinde adı olan kişinin bu işlemi yaptığı varsayılır. İlgili firma ne güvenlik sistemi kullanırsa kullansın işlemi yapanın 7 yaşındaki bir çocuk olduğunu bilemez.
Örneğin 7 yapındaki çocuğunuz aynı şekilde bu telefonla sağı solu arayıp yüklüce bir faturaya neden olsa ben görüşmedim 7 yaşındaki çocuğum görüştü diyerek bu faturayı ödemekten imtina mı edecektiniz? Doğru söylemişler, 7 yaşındaki çocuğun oyuna zaafı vardır. Telefonu eline vermeyecektiniz.
-
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle muhatabınız GSM işletmecinizdir. Mobil oyuncu ile sorunu çözmeye çalışmak yerine bu baskıyı İşletmecinize yapın.
Yönetmelikler ve yasalar sizin lehinizedir. Gerekirse miktar nedeni ile TSHH e şikayet yapınız kazanacağınıza emin olun.
Buyrun yönetmelik;
Sabit ve mobil telefon hizmeti sunan işletmeciler, abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında ya da daha sonra abonenin hattının hangi tür numaralara ve telefon mesaj hizmetlerine doğru aramalara açık olacağı hususunda, abonenin onayını almakla yükümlüdür. Abone, açık tutulması hususunda onay vermediği hizmetlerden herhangi birinin açık tutulması nedeniyle sorumlu tutulamaz. İşletmeciler, hizmet sunumunun sadece tüketicilerin rızası dahilinde gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.
Minareyi çalan kılıfını önceden hazırlayacaktır. İlgili kişiye abonelik sözleşmesi sırasında bu hizmetlerin açık olacağına dair imzasını almışlardır diye düşünüyorum.
-
Sn.phantom of low ın da belirttiği gibi hakkınızı arayın mutlaka.
Ancak bu süreçte 7 yaşındaki çocuğa nasıl oyun satarlar sorusuna pek güvenmeyin.Telefonu elinde tutan kişinin kaç yaşında olduğunu karşı tarafın bilmesine imkan yok.
Çocuğunuz telefonla oynarken, oyun satın almayı onaylamak yerine tuşlarına basıp okyanus ötesi bir ülkedeki bir telesekreterle 3-5 saatlik görüşme yapılmış olsaydı, 7 yaşında çocuğu nasıl bu kadar uzun süre görüştürebilirler diyemeyeceğiniz gibi, bu konuda da 7 yaş savunmanızın işe yarayacağını sanmıyorum.
Karşı tarafın size, 7 yaşındaki bir çocuğa nasıl cep telefonunuzu verip kendi halinde bırakabilirsiniz sorusunu sorma ihtimali de yok değil!
-
Alıntı:
Savcılığa suç duyurusundan bir sonuç alamazsınız. Takipsizlik kararı verilecektir zira anlattığınız olayda nitelikli dolandırıcılık unsurları görülmemektedir.
Bu tür durumlarda işlemi yapan kişi kim olursa olsun abonelik sözleşmesinde adı olan kişinin bu işlemi yaptığı varsayılır. İlgili firma ne güvenlik sistemi kullanırsa kullansın işlemi yapanın 7 yaşındaki bir çocuk olduğunu bilemez.
Örneğin 7 yapındaki çocuğunuz aynı şekilde bu telefonla sağı solu arayıp yüklüce bir faturaya neden olsa ben görüşmedim 7 yaşındaki çocuğum görüştü diyerek bu faturayı ödemekten imtina mı edecektiniz? Doğru söylemişler, 7 yaşındaki çocuğun oyuna zaafı vardır. Telefonu eline vermeyecektiniz.
Beyfendi;Çocuk telefonu alıp heryeri arayabilir,tabiiki burada sorumluluk bende.Ama burada bir ticaret var,7 yaşındaki çocuğun üye edilmesi ve ona oyun satılması var.
Sizin dediğiniz şuna benziyor.Ben 7 yaşımdaki çocuğa sabah git ekmek al gel dedim ve eline 2 ekmek parası verdim.Giderken sokakta biri zorla veya kandırarak parasını aldı.Burada kim suçlu?
Veya çocuk sokakta oyun oynuyor,biri şeker,çikolata sattı ve onun harçlığı olan 10 tl yi aldı.Ben mi suçluyum burada,yoksa çikolatayı 10 tl ye satan şahıs mı?
-
Sizin düşünmeniz yetmiyor çünkü yönetmelik çok açık.
Bunun için adını açıkça belirterek hangi hizmetlere açık olacağını belirtmek zorundalar. Bu forumda aynı konuda bende şikayet yaptım ve tamamını kuruşu kuruşuna geri iade aldım. BU madde ile Türk Telekom a açtığımız bedel iadesini davasını da kazandım. Kısaca peşinen yapmışlardır, kılıfı vardır diye düşünmek ve yönlendirmek ban çok yanlış geliyor. Hukukta 2X2 her zaman 4 etmez. Hukuk yorum ve düşünce sanatıdır. Çözüm ararsanız ve haklı iseniz mutlaka yol vardır.
-
Alıntı:
Buyrun yönetmelik;
Bu süreçte dikkatimi çeken bir şey var.Fatura geldiğinde hemen GSM operatörüm ile görüştüm.Bana mobiloyuncuya üyeliğiniz bulunuyor dedi.,hemen iptal edilmesini istedim.Müşteri temsilcisi onayımla üyeliği iptal etti.Mobiloyuncudakilerin her defasında kabul etmediği bir şey dikkatimi çekti ''Siz bize üye değilsiniz.'' GSM operatörümden üyeliğimi iptal ettiğimi söylediğim halde her defasında bunu söylüyorlar.
Tekrar GSM opertaörüm ile görüşerek hangi tarihte,saat kaçta üyeliğimi iptal ettiklerini söylüyorlar,mobiloyuncu ''Size yanlış bilgi verilmiş üyemiz değilsiniz.'' diyor.
Burada sanırım bir açıkları var bu dikkatimi çekti.
-
Samsung telefonlaın tam ortasında bulunan ok tuşu normal bekleme konumunda iken basıldığında doğrudan mobil oyuncu adlı siteye bağlanır.
Bunun için ne rızanız alınmıştır nede bilgi verilmiştir. Siz yanlışlıkla bastığınızda oyun indirmeseniz bile mutlaka birkaç kontörünüz gider.
Buraya basan herkes mutlaka bedelini öder. Bu uygulamanın adı Samsung funclub dır. Kullanma klavuzunda veya işletmecinizin sitesinde bu konuda hiçbir ikaz uyarı yoktur.
Yargıtay hukuk Gene Kurulu kararına göre Tüketicilerin malın yada hizmetin özellikleri konusunda bilgilendirilmesi esastır.
Bu nedenle boşuna tartışmanın anlamı yok. Operatörünüze lütfen yazılı olarak (Mesela iadeli aps ile) Yönetmelik hükmünü de yazarak başvuru yapın sonuç alacağınıza eminim alamazsanız mutlaka TSHH ne başvuru yapınız.
-
Alıntı:
altan80 rumuzlu üyeden alıntı
Bu süreçte dikkatimi çeken bir şey var.Fatura geldiğinde hemen GSM operatörüm ile görüştüm.Bana mobiloyuncuya üyeliğiniz bulunuyor dedi.,hemen iptal edilmesini istedim.Müşteri temsilcisi onayımla üyeliği iptal etti.Mobiloyuncudakilerin her defasında kabul etmediği bir şey dikkatimi çekti ''Siz bize üye değilsiniz.'' GSM operatörümden üyeliğimi iptal ettiğimi söylediğim halde her defasında bunu söylüyorlar.
Tekrar GSM opertaörüm ile görüşerek hangi tarihte,saat kaçta üyeliğimi iptal ettiklerini söylüyorlar,mobiloyuncu ''Size yanlış bilgi verilmiş üyemiz değilsiniz.'' diyor.
Burada sanırım bir açıkları var bu dikkatimi çekti.
Fark etmiyor ki zaten yönetmelikler size haklısınız diyor. Onlar bunun yasal olmadığını biliyorlar. Bu nedenle gerekeni yapın.
-
Alıntı:
Minareyi çalan kılıfını önceden hazırlayacaktır. İlgili kişiye abonelik sözleşmesi sırasında bu hizmetlerin açık olacağına dair imzasını almışlardır diye düşünüyorum.
Böyle bir imza olduğunu düşünmüyorum,çünkü aynı hattı ben 9 yıldır kullanıyorum ve böyle birşey hiç olmamıştı.
Taaki geçen ay samsung denen telefonu alana kadar.Bu telefonlardaki oyunların hepsi demoymuş.Samsung ile mobiloyuncu anlaşmalıymış.Oyunu satma süreci telefonun ayarlarında bulunan bir mesajla gerçekleşiyormuş.telefonda boş veya hazır bir mesaj var o otomatik olarak mobiloyuncuya gidiyor onlarda size bir mesaj gönderiyor ve oyunu satmış oluyor.
-
Alıntı:
Fark etmiyor ki zaten yönetmelikler size haklısınız diyor. Onlar bunun yasal olmadığını biliyorlar. Bu nedenle gerekeni yapın.
Gereken ne? Ne yapmam nereye müracat etmem gerekiyor?Onu bilmiyorum işte.
-
Alıntı:
Beyfendi;Çocuk telefonu alıp heryeri arayabilir,tabiiki burada sorumluluk bende.Ama burada bir ticaret var,7 yaşındaki çocuğun üye edilmesi ve ona oyun satılması var.
Sizin dediğiniz şuna benziyor.Ben 7 yaşımdaki çocuğa sabah git ekmek al gel dedim ve eline 2 ekmek parası verdim.Giderken sokakta biri zorla veya kandırarak parasını aldı.Burada kim suçlu?
Veya çocuk sokakta oyun oynuyor,biri şeker,çikolata sattı ve onun harçlığı olan 10 tl yi aldı.Ben mi suçluyum burada,yoksa çikolatayı 10 tl ye satan şahıs mı?
Verdiğiniz örneklerle halihazırda oluşmuş olan durumun bir alakası bulunmamaktadır. Bu konuda 7 yaş savunmanız Türkeci Sorunları Hakem Heyeti ya da Tüketici Mahkemesince dinlenmeyecektir. Ancak bu hizmetleri alma talebiniz olmamasına rağmen bu hizmetler size satılmışsa davayı kazanabilirsiniz.
-
Alıntı:
Samsung telefonlaın tam ortasında bulunan ok tuşu normal bekleme konumunda iken basıldığında doğrudan mobil oyuncu adlı siteye bağlanır.
Bunun için ne rızanız alınmıştır nede bilgi verilmiştir. Siz yanlışlıkla bastığınızda oyun indirmeseniz bile mutlaka birkaç kontörünüz gider.
Buraya basan herkes mutlaka bedelini öder. Bu uygulamanın adı Samsung funclub dır. Kullanma klavuzunda veya işletmecinizin sitesinde bu konuda hiçbir ikaz uyarı yoktur.
Yargıtay hukuk Gene Kurulu kararına göre Tüketicilerin malın yada hizmetin özellikleri konusunda bilgilendirilmesi esastır.
Bu nedenle boşuna tartışmanın anlamı yok. Operatörünüze lütfen yazılı olarak (Mesela iadeli aps ile) Yönetmelik hükmünü de yazarak başvuru yapın sonuç alacağınıza eminim alamazsanız mutlaka TSHH ne başvuru yapınız.
Pardon bu mesajınızı görmemişim.Oynu satın alma işlemi gprs bağlantısı ile gerçekleşmiyor.Hattımın gprs bağlantısı kapalı çünkü.Diğer mesajımda da dediğim gibi telefondaki hazır ve otomatik mesajın karşı tarafa mesaj yoluyla aktarılması ile oluyor.
Telefona inen bir oyun yok,sadece mesajla aktivasyon kodu göndererek oyunu satmış oluyorlar.Maalesef bu 18 defa tekrarlanmış.
-
Alıntı:
Sizin düşünmeniz yetmiyor çünkü yönetmelik çok açık.
Bunun için adını açıkça belirterek hangi hizmetlere açık olacağını belirtmek zorundalar. Bu forumda aynı konuda bende şikayet yaptım ve tamamını kuruşu kuruşuna geri iade aldım. BU madde ile Türk Telekom a açtığımız bedel iadesini davasını da kazandım. Kısaca peşinen yapmışlardır, kılıfı vardır diye düşünmek ve yönlendirmek ban çok yanlış geliyor. Hukukta 2X2 her zaman 4 etmez. Hukuk yorum ve düşünce sanatıdır. Çözüm ararsanız ve haklı iseniz mutlaka yol vardır.
İlk abonelik sözleşmesi sırasında bir hizmetin satın alınacağı bildirilmişse ya da sonradan elektronik ortamda bu durum kabul edilmişse tüketicinin yapacağı bir sey yoktur. Zaten yönetmelik de böyle diyor. Daha neyin iddiasını yapıyorsunuz?
-
Alıntı:
Önce operatörü başvur yapın. Böyle bir hizmetin açık olması için hiçbir talep ve izninizin olmadığını, bu konuda bilgilendirilmediğinizi ve uyarılmadığınızı bu nedenle yönetmeliğin açık hükümleri gereğince sorumlu tutulamayacağınızı mutlaka yazılı olarak bildirin. Gerisinin nasıl sonuçlandığını görürsünüz. BU arada şikayet var adlı siteye aynı şikayeti aynı cümleler ile yapınız.
-
Alıntı:
Önce operatörü başvur yapın. Böyle bir hizmetin açık olması için hiçbir talep ve izninizin olmadığını, bu konuda bilgilendirilmediğinizi ve uyarılmadığınızı bu nedenle yönetmeliğin açık hükümleri gereğince sorumlu tutulamayacağınızı mutlaka yazılı olarak bildirin. Gerisinin nasıl sonuçlandığını görürsünüz. BU arada şikayet var adlı siteye aynı şikayeti aynı cümleler ile yapınız.
Öncelikle çok ama çok teşekkür ederim.Şikayetvar isimli siteye başvuru yaptım.Mobiloyuncu nun buna benzer konuda verdiği yanıtları okudum.Hepsinde özellikle şu cümleyle başlıyor.''mobiloyuncuya üyeliğiniz bulunmamaktadır.''
Ama benim üyeliğim vardı ve GSM operatörüm bunu iptal etti.Bunun hangi gün saat kaçta olduğu GSM operatörümün bilgi ekranında var.Sanırım çıkış yolum burası olacak.Tekrar teşekkür ederim,çok sağolun.
-
Bir insanın bildiği bir konuyu yazması başka şeydir bilmediği konuda varsayımlar ile yanıt yazması başka şeydir. Turkcell, Vodafone, Avea nın abonelik sözleşmelerinde böyle bir işleme cevaz verecek hiçbir madde yoktur. Eğer gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız birer sözleşme örneği elinizin altında olsun. En azından bakar sonra yanıt verirsiniz.
OKumaığınız birşeye kılıfını bulmuşlardır demek hoş değil.
Yok hiçlik anlatır beyefendi. Bize özgü bir deyim vardır. Yok diyene hiç mi yok sorusu da sorulur. BU sözleşmelerde hiç yoktur. Beyefendi 9 yıl önce abone oldum diyor zaten 9 yıl önce mobil oyuncu mu vardı? Olmayan bir şeyi nasıl sözleşmeye mobil oyuncuya izin verdim diye yazacaklar?
-
Alıntı:
Verdiğiniz her iki örnekte de cocuğu kandıran kişiler 7 yaşında olduğunu fiziken ve fiilen görmektedirler. Sizin olayınızda hizmet sağlayan, çocuğun 7 yaşında olduğunu görememekte ve bilmemektedir. Bu nedenle 7 yaşındaki çocuğa oyun satıldı iddianızın hukuken dinlenmesi mümkün değil.
-
Aboneliğim vardı yada yoktuya takılmaktasınız. Bunu lütfen geçin şikayet var da bu kadar şikayet var iken bu konuya hala kalıcı bir önlem alınmıyor ise, işletmeciniz bu durumdan şikayetçi değil demektir. Ne olacak ki 10-15 insan bu oyuna uyanıp hakkını arasa bile işletmeciniz baya iyi para kazanıyor.
BTK nın sitesinde tüketici şikayet formu vardır. Orayıda doldurun .
Siz önce aps ileyazılı itiraz ve şikayette hatta ayıp ihbarında bulunun
-
Alıntı:
Bir insanın bildiği bir konuyu yazması başka şeydir bilmediği konuda varsayımlar ile yanıt yazması başka şeydir. Turkcell, Vodafone, Avea nın abonelik sözleşmelerinde böyle bir işleme cevaz verecek hiçbir madde yoktur. Eğer gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız birer sözleşme örneği elinizin altında olsun. En azından bakar sonra yanıt verirsiniz.
OKumaığınız birşeye kılıfını bulmuşlardır demek hoş değil.
Yok hiçlik anlatır beyefendi. Bize özgü bir deyim vardır. Yok diyene hiç mi yok sorusu da sorulur. BU sözleşmelerde hiç yoktur. Beyefendi 9 yıl önce abone oldum diyor zaten 9 yıl önce mobil oyuncu mu vardı? Olmayan bir şeyi nasıl sözleşmeye mobil oyuncuya izin verdim diye yazacaklar?
Ya sözleşmede "abone ileride sunulacak hizmetleri elektronik ortamda kabul edebilir" benzeri bir madde varsa o zaman ne olacak? Biz kendimiz de bir tüketici olarak hizmet sağlayıcı bu kan emicilerin avukatlığına soyunmadık, sadece olabilecekler hakkında yorum yapıyoruz.
-
GPRS bağlatısındaki kısa yol ile bahsettiğiniz oyun bölümünden gönderilen onay mesajı sonuçta Samsung fun club adlı Samsung un bir proğramı. Yani sizin izniniz olmadan bu yüklenmiş olarak geliyor.
Ben aynı şeyi 70 yaşındaki annemin telefonunda yaşadım. Yaşlı başlı insanın kontörleri buharlaşıyordu. Kİmseyi aramadığı halde ( Genelde biz ararız) nereye gidiyor diye araştırınca bulduk.
Yaklaşık 270 kontör kadar kesilmişti. 300 kontör olarak iade ettiler.
-
Sayın Hakkarili Arzuhalci
Mesafeli sözleşmeler diye bir kavramı duymadınız mı hiç?
MESAFELİ SÖZLEŞMELER
MADDE 9/A.- (Ek: 4822 - 6.3.2003 / m.14 - Yürürlük m.38) Mesafeli sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak ve tüketicilerle karşı karşıya gelinmeksizin yapılan ve malın veya hizmetin tüketiciye anında veya sonradan teslimi veya ifası kararlaştırılan sözleşmelerdir.
Mesafeli satış sözleşmesinin akdinden önce, ayrıntıları Bakanlıkça çıkarılacak tebliğle belirlenecek bilgilerin tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici, bu bilgileri edindiğini yazılı olarak teyit etmedikçe sözleşme akdedilemez.
Cayma hakkı süresince sözleşmeye konu olan mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasının veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesinin istenemeyeceğine ilişkin hükümler dışında kapıdan satışlara ilişkin hükümler mesafeli sözleşmelere de uygulanır.
Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi bu hukuki işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür.
-
BTK örneği içinde teşekkürler.Sizin de dediğiniz gibi iadeli tahahütlü Gsm operatörüme itiraz dilekçesi göndereceğim.Umarım olumlu bir sonuca ulaşırım.
Öğretmenim ve yaz tatiline memlekete gidecektim,gelen 400 tl lik fatura ile ne iştahım kaldı nede tadım.Bugün benim doğum günümdü ayrıca,bende huzur kalmayınca evde de haliyle huzur kalmadı.
İlk defa tatile borçsuz gireceğiz derken bu fatura ile karşılaştık.neyse bunlar özel konular ama bana yaptığınız en azından bana bir umut aşıladığınız için teşekkürler.
-
Alıntı:
Mesafeli sözleşmeler diye bir kavramı duymadınız mı hiç?
MESAFELİ SÖZLEŞMELER
MADDE 9/A.- (Ek: 4822 - 6.3.2003 / m.14 - Yürürlük m.38) Mesafeli sözleşmeler; yazılı, görsel, telefon ve elektronik ortamda veya diğer iletişim araçları kullanılarak ve tüketicilerle karşı karşıya gelinmeksizin yapılan ve malın veya hizmetin tüketiciye anında veya sonradan teslimi veya ifası kararlaştırılan sözleşmelerdir.
Mesafeli satış sözleşmesinin akdinden önce, ayrıntıları Bakanlıkça çıkarılacak tebliğle belirlenecek bilgilerin tüketiciye verilmesi zorunludur. Tüketici, bu bilgileri edindiğini yazılı olarak teyit etmedikçe sözleşme akdedilemez.
Cayma hakkı süresince sözleşmeye konu olan mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasının veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesinin istenemeyeceğine ilişkin hükümler dışında kapıdan satışlara ilişkin hükümler mesafeli sözleşmelere de uygulanır.
Satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi bu hukuki işlemden dolayı borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmek ve yirmi gün içerisinde de malı geri almakla yükümlüdür.
Duymaz olur muyuz! Kitabını bile yazdık! Burada tüketici aldığı hizmet hakkında bilgi sahibi olduğunu ve satın almayı kabul ettiğini hizmet sunucuya gönderdiği EVET mesajı ile teyit etmekte ve yasaya aykırı bir durum bulunmamaktadır.
-
Sitenizde mesajın yayınlanmasını takip eden bir saat içinde Turkcell tarafından arandım.
Oysa kendilerine 3 defa yazılı olarak başvurmama rağmen 2 gün boyunca hiçbir bilgi ve yanıt verilmemişti.
Turkcell müşteri hizmetlerinin şikayetvar.com aracılığı ile hizmet vermeye başladığını gördüm.
Siteniz adına gerçekten çok sevindim ancak Turkcell adına üzüldüm.
Arayan Turkcell yetkilisi sitenizde yazdıklarım dışında bir bilgiye sahip değildi.
Bana sorular sorarak,konu hakkında araştırma yaparak döneceklerin belirtti.
Malesef TURKCELL den tekrar dönen ve nezaketen arayan olmadı.
Ankara Mobil oyuncu dan aradılar ve Samsung telefonlarda tam ortada diğer telefonlarda OK tuşu olarak iş gören tuşun GPRS bağlantısı için kullanıldığını, buraya yanlışlıkla basıldığında otomatik gelen ayaralara bağlı olarak oyun sitesine bağlanıldığını, bu nedenle hatalar olabileceğini bildirerek kesilen kontörlerin hatta iade edileceğini bildirildi.
Oysa Turkcell e yaptığım başvurumda belirttiğim gibi ben giden kontörler için bu şikayeti yapmadım.
Giden gitmiştir o başka bir konu ben TSHH Basit bir dilekçe ile bu hukuksuz kesilen kontörleri zaten yasal yol ile alırdım. Ancak bundan sonra TURKCELL bu konuda hangi önlemi alacaktır.? Benim beklentim ciddi bir işletmeciden bunları açıkça duymaktır. 67 yaşındaki bir insana yaşatılan sıkıntı için pardon dahi diyemeyen bir işletmeciden hizmet almaya devam etmenin anlamıda yoktur.
Benim operatörüm TURKCELL idi. Sorun yaşamadan kaliteyi anlamak mümkün değildir. Bir sorun yaşandığında, Muhatabımda doğal olarak Turkcell dir.
Kusura bakmasınlar Turkcell i Telekomünikasyon kurumuna ve diğer yasal mercilere şikayet etme kararı verdim.
Şİkayet var da yaptığım şikayet sonrası son yanıtım yukarıdadır.
GSM operatörleri malesef buraya yapılan şikayetlere daha hassas yaklaşıyorlar.
-
Alıntı:
Duymaz olur muyuz! Kitabını bile yazdık! Burada tüketici aldığı hizmet hakkında bilgi sahibi olduğunu ve satın almayı kabul ettiğini hizmet sunucuya gönderdiği EVET mesajı ile teyit etmekte ve yasaya aykırı bir durum bulunmamaktadır.
Kusura bakmayın ama zorla yazdırıyorsunuz herkes işini yapmalı bence. Hukuk bu kadar basit olsa idi ne güzel olurdu değilmi? Yıllarca okumak da gereksiz. Binlerce içtihat arasına gömülmeye de gerek yok.
Yanıt yazacağınıza kitabını yanlış yazdığınız mesafeli sözleşmelerin son bölümünü de okuyun bakın ne yazıyor. Cayma hakkı diyor.
Cayma hakkını kullanınca ne oluyormuş tekrar bir bakın nasıl saçma sapan bir yanıt verdiğiniz anlayın.
Bir işletmeci yazdığınız işleme dayansa beyefendi caydım der kurtulur. NEDEN GARİP GARİP YANIT YAZMAK ZORUNDA HİSSEDİYORSUNUZ.
Amacımız insanlara yardımcı olmak sizi bilmiyorum.
-
Herşey Sayın Hakkarili arzuhalcinin yazdığı gibi basit olsa, Operatörler online kontör yüklemek için 3D securite şifre istemezdi. Nedense bu arttırılmış güvenlik gerekli oldu. 100 kontör 19 Tl ama beyefendinin mağduriyeti 400 TL. 19 TL için yüksek güvenlik gerekiyor ama diğeri için beyefendiye göre evet yetiyormuş.
Hukuk bunun için güzel zaten.
-
Alıntı:
Kusura bakmayın ama zorla yazdırıyorsunuz herkes işini yapmalı bence. Hukuk bu kadar basit olsa idi ne güzel olurdu değilmi? Yıllarca okumak da gereksiz. Binlerce içtihat arasına gömülmeye de gerek yok.
Yanıt yazacağınıza kitabını yanlış yazdığınız mesafeli sözleşmelerin son bölümünü de okuyun bakın ne yazıyor. Cayma hakkı diyor.
Cayma hakkını kullanınca ne oluyormuş tekrar bir bakın nasıl saçma sapan bir yanıt verdiğiniz anlayın.
Bir işletmeci yazdığınız işleme dayansa beyefendi caydım der kurtulur. NEDEN GARİP GARİP YANIT YAZMAK ZORUNDA HİSSEDİYORSUNUZ.
Amacımız insanlara yardımcı olmak sizi bilmiyorum.
Yani açıkça "siz gidin arzuhalinizi yazın burada ne işiniz var" demeye getiriyorsunuz da biz o bahsettiğniz içtihatları yedik yuttuk bugüne kadar! Yazdıklarımız garip değil asıl sizin saygı sınırını zorlayan ifadeleriniz garip! Bir taraftan hizmet hakkında bilgi sahibi olduğunuzu ve satın almayı kabul ettiğinizi kabul ve teyid edecek, hizmeti alıp kullanacaksınız. Sonra da cayma hakkım var deyip itiraz edeceksiniz. Hukuk bunu kabul etmez. TARTIŞMA BİTMİŞTİR!!
-
Sizin neyi kabul edip etmediğiniz bilmem ama Arkadaşımızın bu olayda mağdur edildiği açık. Sizin memnun olmanızda bir anlam ifade etmez. Siz kendiniz evet deyip kabul etti ise gibi garip bir cevap yazdınız o zaman kabul ettiği şey mesafeli sözleşme olur ve cayma hakkı vardır. Tekrar yazmaya gerek yok 4077 sayılı yasa mesefeli sözleşmeler hükümlerini aynen alıntıladım zaten.Sizin merakınız ve şüpheniz varsa tekrar tekrar okuyun lütfen.
BU arada beyefendinin sorununun çözüm yolu belli kendisi bu yolla gerekeni alacaktır siz emin olun.
Hukuk işlemlerinin içinde bulunmak ile hukukçu olmayı karıştırmaktasınız. Kitabını yazmak yalayıp yutmak bunlar garip ve anlamsız laflar. Keşke bunları yapacağınıza öğrenmeye çalışsaydınız. Tartışma bitmiştir bir emir kipidir. Kimsenin haddi değildir.
Bunun doğrusu, pardon demektir.
-
Herhangi bir konuda, medeni bir şekilde fikir tartışması yapmayı bile beceremeyen, konuyu ben bilirim, hayır en ben bilirim, benim babam senin babanı döver şeklinde garip! bir boyuta taşımayı başaran, konusunda ehil! sn.üyelerimizin , bu noktadan sonra verecekleri cevapların da doğruluğu, faydası tartışılır olacağından, konu kilitlenmiştir.
Konuyu bu noktaya getirebildiğiniz için teşekkürler sn.Phantom of law, teşekkürler sn Hakkarili Arzuhalci :(