-
Bir aylık evliyim, boşanmak istıyorum
merhaba
ben 02.05.09 tarıhınde severek evlendım ve bu sureç içinde sınırlendıği zaman bana hakaret ve aşağilamalarda bulunuyodu hürüyetımı kısıtladı bakala bıle gıtmeme izin vermıyodu telefonumu guvenlık kodu koyup kımle kaç dk konuşmuşum surelerı takıp edıyodu kendı telefonuna bıle aktarma yapmıştı benı kımler arıyo bılmek hakıymış dıye ve ben buna kızdığim zaman senden nefret edıyourm dıyodu surat asmıycakmışim ve 10.06.09 tarıhınde yurt dışindakı abım aradığinda gızlı numara oluyodu kendısı o arayan abın değil senı başkaları arıyo dedı tartıştık ve ben ağladım bunaldım sonra yanıma geldı canım cıcım yaptı bende bunaldım dışarı çıkmak istıyorum dedım çıktık gezdık arada bır kırıcı sozler kulandı ama yınede ben sorun halıne getırmedım dışarı çıktık açılalım dıye dedım tartışmıyalım yıne dedım ve kolu durmadan atıyodu bende kolun atıyo dedım doktora gıdelım sınırden olduğunu bana daha önce soylemıştı sen adımı delıye çıkarmaya çalışıyousn dedı bende ne alaka bu sağlık dedım ve eve gerı dönderken yol boyunca konuşmadık eve gıtığimızde otorduk ve bırden bıre bızım sonumuz yok olmuyo dedı bende nedemek yanı ayrılmakmı ıstıyosun dedım baksana olmuyo dedı bende sen sorun halıne getırıyousn kafanda olmuycak şeyler kuruyosun ve başladı hakaret etmeye ve benı dövdu bağirdım imdat ıstedım alt komşu bayan geldı ona yalvardım benı kurtar polıs çağir dıye onun yanındada bana vurdu baygınlık geçırdım ustume su döktu ve kadın gıttı sonra benı dövduğü yetmıyomuş gıbı yerlere dökulen suları paspasla temızletı kapıyı kıtledı telefonları sakladı ve aynı yatakta yatmaya zorladı ve kendısı uyudu ben ağrıdan uyuyamıyoudm sabah oldu o uyurken anahtarı bulup evden ayrıldım uyanıp peşimden koşar dıye kapıyı ustune kıtleyıp ailemın yanına gıttım ve ailem durumum kötu olduğu için devlet hastanesıne göturdu darp raporuda aldık suç duyurusunda bulundum ve boşanma davası açtım ve kendısı şimdı ben dövmedım bışey soylemedım kendı etıği hakaretlerı benım soyledığimı soyluyomuş kendını bu şekılde savunuyo bu dava ne kadar sürer pskolojım çok bozuldu bır an önce boşanıp yurt dışina çıkıp yaşadıklarımı unutmak ıstıyorum..
-
Re: 1aylık evlıyım boşanmak istıyorum
sizin yerinizde olsam dava açmazdım 1 yıl bekler sonra anlaşmalı boşanma yapardım .
bu şekilde davanız çekişmeli olacak kim bilir kaç sene bekleyeceksiniz .
geçmiş olsun ...
-
Re: Bir aylık evlıyım, boşanmak istıyorum
ama burda canıma kast var haklı değilmıyımm
-
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Allah yardımcın olsun.Eyer seni dövdüğüne dair bir raporun varsa ve alt komşunuzun sizi gördüğünü hatta yanında darp ettiğini söylüyorsunuz.Onun tanıklığıyla boşanmanız gerçekleşir.Ama şunuda bilmeniz gerekirki dava süreci biraz uzar.Hakim hemen boşasa dahi bunun temyiz süresi var.Ayrıca elinizdeki darp raporu ile onun hakkında yanınıza yaklaşmaması için tedbir kararı alabilirsiniz ve dava sonuçlanana kadar onu görmemiş olursunuz. Tekrar geçmiş olsun .
-
bilgılerınız için tşk ederım
peki madı ve manevı tazmınat davası açabılırmıyım?
1 aylık evlıyım bunları yaşadım ve düğünde bane takılan takıları bıle aldılar..
darp raporum var ama alt komşu onun komşusu benı suçlayada bılır kendını savunuyo çunku sözde ben ona hakaret etmışimde oyuzden benı dövmuş..
karokola suç duyurusunda bulundum boşanma davası açtım butun işlemlerımı yaptım şimdı mahkeme gununu beklıyourum oda 1 aya kadar belli olurmuş
-
Bir yuvanın yıkılması iyi birşey değil ama anlattıklarınza bakılırsa darp raporu sizi boşanmanızı kolaylaştırır.2-3 celsede karar çıkar galiba ama öncelikle sizin eşinize Allah fikir versin adam etsin.Geçmiş olsun..
-
Bir insan ŞİDDET kulanıyorsa, hemde cicim aylarında, hiç boşuna çaba sarf etmeyin aman yuvam bozulmasın diye. Cicim aylarında anlaşamayan ve şiddet uygulayan birinden hayır gelmez.
Maddi-Manevi tazminat da isteyin boşanma davanızda.
Ayrıca tedbir nafakası da talep edin.
Haklarınızdan asla vazgeçmeyin.
İnsanlar anlaşamayabilir. Ama ŞİDDET açıkçası hiç affedilemeyecek bir konu. Ki 1 kere de değil. Hiç hayatınızı zehir etmeyin. Bu şiddet konusunda da istediği iftirayı atsın. Hakimler neyin doğru neyin yalan olduğunu anlarlar.
-
Ben hiç bir şey anlamadım arkadaşlar bir yandan bizler eşlerimizi el bebek gül bebek göz bebeklerimizde taşıyalım sonra onlar en ufak bir sorunda bizlerin onlara karşı beslediğimiz sevgiyi kullanarak bizlere bu cehennem hayatını yaşatsınlar, diğer yandada söylenenler doğruysa onu seven değer veren bir bayana kalkıp şiddet kullan revamı bu, bizler şanslımıyız şansızmı anlayamadım bir anlayan çıkarsa lütfen bana anlatsınki bu çıkmazdan çıkayım. Seven insan sevdiğinin üzülmesine dayanamaz kendini yer bitirir daha değil darp edip canını yaksın. Bunlara insan diyende insan sınıfına koyanda aynı kefededir bana göre. Eşini bir bebek gibi kollarında sallayıp uyutmazsan, eve girdiğinde onu yıllardır görmemiş gibi sarıp sarmalamazsan, dizlerinde yatıp televizyon seyretmezsen, yüzünü sıkıp sevgini göstermezsen, ter kokusunu misk kokusu olarak algılamazsan, canım cicimli hitap etmezsen senin sevgin nerede kalır. Ahhhhhh ahhhhhh sonrada tekmeyi yersin kaba tarafından. Sevgi sevgi sevgi azı zarar fazlası cehennem hayatı yaşatır. Ortasını bulmak lazım onuda arşimet bile bulamadıki biz bulalım. Rasgele dostlar rasgele
-
bence komşunuzun şahitliği çok önemli.bu davadan vaz geçmeyin.bir aylık eşi döven adam ileride neler yapabilir.Allah korusun belkide cana kast edecek.psikolojik olarak sorunları olduğu kesin.şiddet olayı olmasa biraz sabır derdim ama onun yanında hayati tehlikeniz bile var.bence bu defteri kapatıp ,hiç görüşmeden davalara devam edin.
-
Kc yaşında oluyorsun 26 felan sanırım.
Sende ona saldıraydın çok üzücü durum gecmiş olsun..
-
evet cicim aylarında böyle şiddet
yalvardı pişmanım dedı bırdaha asla küfür etmıycem vurmuycam 1 şans ver dedı bunu 1aylıkken yapan ilerde neler yapar sevıyorum ama bır evlılıği sürdürmek için sevmek yetmıyomuşş önemlı olan benım onu sevdığim gıbı onunda benı sevmesıydı..
-
Meltem hanım, öncelikle geçmiş olsun,
darp raporu almışsınız, komşunuz da olan bitene şahit, muhtemelen karakolda da ifadesi alınmıştır, yaşananlar ortada, muhtemelen davayı kazanacaksınız, ancak dava ne kadar sürer bilemem, nafaka, maddi ve manevi tazminat talebiniz varsa bunlar da değerlendirilecektir, talebiniz yoksa, ek bir dilekçe ile bunları da talep edebilirsiniz; eşiniz özür dilediği için tekrar bir araya gelip gelmeme, tamamen size kalmış bir konu, yaşanan olaylar dışardan bizleri rahatsız etsede, önemli olan sizin kararınız, takdir size kalmış, hakkınızda hayırlısı olsun diyorum,
saygılarımla
-
tşk ederim
komşu tanıklık etmezse pekı yalan konuşursa sonuçta eşimın komşusu ayrıca o komşuda vıcdan olsaydı benı kurtar polıs çağir dedım kurtarmadı gıttı oyuzden o bayanın tanıklık yapıcağinı sanmıyourm yapsada gerçeklerı soylıceğinı düşünmuyorum gerçi eşim dövdüğünü herkeze söylemış dovdum kufur ettım pişmanım bıdaha olmuycak demış ama mahkemede gerçeklerı soylermı bılmıyourm ceza almamak için kendını savunucaktır..
benım darp raporum boşanmaya yeterlı olmazmı çok uzun surmesınden korkuyourm 1aylık evlılık bu boşanamazsınız dıyolar
-
1 ay gibi kısa bir sürede boşanma sebeplerinden herhangi birinin dahi gerçekleşmesi ilginç. 1 yıl dolmadığı üzere anlaşmalı boşanma yapamazsınız, çekişmeli bir boşanma davası sizi bekliyor. Bu dava için avukatınıza başvurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
-
ayrıca karakolda eşimın ifadesını almış değil alınsaydı haberım olurdu kendısıde zaten istanbuldan ayrılmış memleketıne gıtmış..
karakola tanık olarakda alt komsu bayanı soyledım memur bey sız getırceksınız ifade vermesı için dedı bızde bayan benı kurtarmadı bıle nasıl getırım onu dedım mahkemede hakım tanıği ısterse bıdahakı duruşmada getıttırılır dedı çok moralım bozuldu..
-
evet 1 ay içinde bunları yaşamam gerçekten normal değil herkezde şaşırıyor zaten savcı dılekcemı okuduğunda şaşirdı cıcım ayı bıle yokmu be kızım dedı ben ağladım bu durum benımde hoşuma gıtmıyo ama elımdende bışey gelmıyo.
eşim şimdıde sınırıme geldı aklıma geldıkce pişmanlık duyuyorum dedı ama bı ınsan sevdıği eşine sınırlenınce böyle şiddet uygularmı ben 1 şans daha versem ömur boyu sınırlenmıycekmı yıne sınırlenıcek ve sınırını benden alıcak
-
Alıntı:
meltem84 rumuzlu üyeden alıntı
ayrıca karakolda eşimın ifadesını almış değil alınsaydı haberım olurdu kendısıde zaten istanbuldan ayrılmış memleketıne gıtmış..
karakola tanık olarakda alt komsu bayanı soyledım memur bey sız getırceksınız ifade vermesı için dedı bızde bayan benı kurtarmadı bıle nasıl getırım onu dedım mahkemede hakım tanıği ısterse bıdahakı duruşmada getıttırılır dedı çok moralım bozuldu..
Kara kol senin ifadenle doktor raporunu savcılığa gönderir şüpeli ikametinden ayrıldığından temini mümkün olmamıştır der yazar savcı bilarire onu polise buludurtur. Oralarını merak etme.
30 günde kocan dövüyorsa bu evlilik 30 yıl sürecek valla bu sopa işi cekilmez vur tekmeyi gitsin hic gözünün yaşına bakma acırsan acınacak hale düşersin.
-
eşim ifadesınde dövdüğünü söylerse yıne çekışmelı boşanmamı olur ve dava yıne uzun sürermı?
-
Alıntı:
eşim ifadesınde dövdüğünü söylerse yıne çekışmelı boşanmamı olur ve dava yıne uzun sürermı?
Eşin dövdümde dese dövmedimde dese evet boşanma davan cekişmeli dediğimiz dava olur.
-
eşiniz ifade vermiş olabilir, karakoldan bu konuyu bir öğrenin derim,
komşunun ad, soyad ve adresini bir dilekçeyle karakola verdiğiniz zaman getirmek ifade almak zorundalar, onlar baştan savmak için, yani kendilerine iş çıkmasın diye öyle yapıyorlar maalesef, işi savcıya yahut, hakime bırakmayın, şimdiden karakolda bu kişinin ifadesinin alınmasını sağlayın, ileride getirilen şahitlere yalancı tanık muamelesi yapıp karar aşamasında dikkate almayan hakimleri çok gördüm doğrusu... aman dikkat,
birde darp raporunuz ve buna ilaveten dinleteceğiniz tanıklar (doğrudan görmesede, sizin olayları anlattığınız yakınlarınız, gece yarısı, telefon ettiğiniz, görüştüğünüz, aile ve akrabalarınız) konuyu aydınlatacaktır, komşunun tanıklığı işi çok kolaylaştırır, aksi halde tabiki iş daha zorlaşacak, ama herşeyden önce doktor raporu gelir ve bunun olması önemli,
-
Meltem Hanım öncelikle geçmiş olsun,
2008 Ağustos ayında düğüne 15 gün kala benimde resmi nikahım olmuş eşimin sorumsuzlukları ve annesinin etkisinde kalarak sözlü olduğumuz dönemim nikahtan sonrada devamı durumunda düğünün olmamasına karar verdim ve adli tatil bitince mahkememiz açıldı.anlaşmalı boşanma diye açıldı dava fakat herkesin burda bir yıl dolmadan boşanma olmuyor dedi de ben 2008 Ağustosta evlenip 2009 şubatta ortalama 6.ayda nasıl boşanabildim? davamız kasımda açıldı ben ailemin yanında kalıyordum bir türlü uzlaşamadık.Hakime kadının boşanmada kararlı olduğu etkileyici faktördür.Ben anlaşmalı boşanma istiyorum dedim hakim hanım daha bir sene dolmamış boşanamazsınzı dedi.şahidim sağolsun anlaşamadığımızı kavga ettiğimizi hakime anlattı.Hakim hanımda şahidimi dinledikten sonra boşanma kararını yazdırdı ve odadan çıkıp hakimin kararını imzaladım ve resmen 6 aylık evliyken boşanmış oldum.Siz eğer eşinizin düzeleceğine ihtimal vermiyorsanız yada boşanmaya kararlıysanız mahkemede kadının konuşmaları hakimin kararını etkiler.kadın boşanmak istemiyorum dediği sürece bu davalar uzuyor.Hakkınızda hayırlı olsun diyelim ve herkesin dediği gibi anlaşmalı boşanma değilde iki tarafında onayıyla ve bir yada iki şahitle bir yıl dolmadan boşanırsınız.
-
tuğba hanım bir ayrıntıyı kaçırıyorsunuz,
anlaşmalı boşanmada şahit dahi dinlenmeden, geçimsizlik araştırılmadan, hakimin neden geçinemiyorsunuz ve kusurlu olan taraf kimdir diye sormadan gerçekleşen boşanma türüdür,
sizinki anlaşmalı boşanma olmamış, şahit dinlenmiş, ancak dava kısa sürmüş, sebebine gelince, iki taraf da muhtemelen boşanmak istemiş, bunun yanında sizin de muhtemelen nafaka, tazminat, takı, eşya vs.. gibi konularda bir anlaşmazlığınız ve talebiniz olmamıştır. Bu konularda talep olduğu takdirde 6 ayda boşanabilmek çok da mümkün olmayacaktır, teferruatlar önemli, her davayı birbiriyle kıyaslamak doğru olmaz,
1 yıl dolmadığı halde ve bayanın maddi ve manevi bir talebi olmadığı takdirde, eşin de kabulü halinde bir ya da iki şahit dinleyerek hakim boşanmaya bir celsede karar verebiliyor, bir nevi anlaşmalı gibi oluyor,
bu durum söylenenlerle de bir çelişki oluşturmaz,
saygılarımla
-
Hiç bir maddi manevi talebim olmadı düğünde olmadığından takı durumumda olmadı.sözde takılanlar sadece yüzüktü zaten.Ben biraz kararlılığı ön plana çıakrmak istedim..
-
bu koşullarda sizin davanız uzun bile sürmüş, hakime durumu iyi anlatsanız, ilk duruşmada dahi boşayabilirdi sizi, tanığınızı da ilk duruşmada dinletirdiniz olur biterdi,
dediğim gibi, ayrıntılar ve talepler çok önemli...
-
ilk celsede boşandık biz 10 dakka sürmedi.mahkeme açılmasında geciktim.evlilik olacak düşüncesiyle sorumsuzluğa karşı bi çok şeyi ben ödemiştim mahkeme açacak gücüm kalmamıştı.kasımda dava açtım sonunda o arada zaten sancılı bri dönem anlaşmaya çalışmak sonra tekrar tartışmalar vs.hiç bir talebim olmadı zaten ödenmeyen nafakalarla karşılaşıyoruz.ödenmiycek nafaka için o kadar strese ne gerek var.iki yada üç kere en faza ödenir sonra o kadar yaşanan sıkıntıyla kalınmış olur..
-
ödenmeyen nafaka için 3 ay hapis cezası çıkıyor, böylesi caydırıcı bir ceza varken, nafakayı küçümsememek gerekir, nafaka borcu, trilyonlarca borçdan daha tehlikeli bir şey benim nazarımda
-
Re: Bir aylık evliyim, boşanmak istıyorum
Alıntı:
merhaba
ben 02.05.09 tarıhınde severek evlendım ve bu sureç içinde sınırlendıği zaman bana hakaret ve aşağilamalarda bulunuyodu hürüyetımı kısıtladı bakala bıle gıtmeme izin vermıyodu telefonumu guvenlık kodu koyup kımle kaç dk konuşmuşum surelerı takıp edıyodu kendı telefonuna bıle aktarma yapmıştı benı kımler arıyo bılmek hakıymış dıye ve ben buna kızdığim zaman senden nefret edıyourm dıyodu surat asmıycakmışim ve 10.06.09 tarıhınde yurt dışindakı abım aradığinda gızlı numara oluyodu kendısı o arayan abın değil senı başkaları arıyo dedı tartıştık ve ben ağladım bunaldım sonra yanıma geldı canım cıcım yaptı bende bunaldım dışarı çıkmak istıyorum dedım çıktık gezdık arada bır kırıcı sozler kulandı ama yınede ben sorun halıne getırmedım dışarı çıktık açılalım dıye dedım tartışmıyalım yıne dedım ve kolu durmadan atıyodu bende kolun atıyo dedım doktora gıdelım sınırden olduğunu bana daha önce soylemıştı sen adımı delıye çıkarmaya çalışıyousn dedı bende ne alaka bu sağlık dedım ve eve gerı dönderken yol boyunca konuşmadık eve gıtığimızde otorduk ve bırden bıre bızım sonumuz yok olmuyo dedı bende nedemek yanı ayrılmakmı ıstıyosun dedım baksana olmuyo dedı bende sen sorun halıne getırıyousn kafanda olmuycak şeyler kuruyosun ve başladı hakaret etmeye ve benı dövdu bağirdım imdat ıstedım alt komşu bayan geldı ona yalvardım benı kurtar polıs çağir dıye onun yanındada bana vurdu baygınlık geçırdım ustume su döktu ve kadın gıttı sonra benı dövduğü yetmıyomuş gıbı yerlere dökulen suları paspasla temızletı kapıyı kıtledı telefonları sakladı ve aynı yatakta yatmaya zorladı ve kendısı uyudu ben ağrıdan uyuyamıyoudm sabah oldu o uyurken anahtarı bulup evden ayrıldım uyanıp peşimden koşar dıye kapıyı ustune kıtleyıp ailemın yanına gıttım ve ailem durumum kötu olduğu için devlet hastanesıne göturdu darp raporuda aldık suç duyurusunda bulundum ve boşanma davası açtım ve kendısı şimdı ben dövmedım bışey soylemedım kendı etıği hakaretlerı benım soyledığimı soyluyomuş kendını bu şekılde savunuyo bu dava ne kadar sürer pskolojım çok bozuldu bır an önce boşanıp yurt dışina çıkıp yaşadıklarımı unutmak ıstıyorum..
KARDEŞ bu dediklerininin hespini hatta ben şiddetini görerek 6 ay dayandım ve boşanma davası açtım ALLAHA şükür davayı kazandım hemde tazminat ve nafaka ile merak etme ADALETTE ALLAHDA DOĞRUDAN YANA hep oluyor üzülme sakın ADALETEDE ALLAHADA GÜVEN cezasını bulur.
-
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
KARDEŞ bu dediklerininin hespini hatta ben şiddetini görerek 6 ay dayandım ve boşanma davası açtım ALLAHA şükür davayı kazandım hemde tazminat ve nafaka ile merak etme ADALETTE ALLAHDA DOĞRUDAN YANA hep oluyor üzülme sakın ADALETEDE ALLAHADA GÜVEN cezasını bulur.
Bu nasıl olmuş hem nafaka hem tazminat,adam demekki kötü faka basmış,önce Allah sonra Yargıtaydaki temyiz kurtarsın adamı.:rolleyes:
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Bu nasıl olmuş hem nafaka hem tazminat,adam demekki kötü faka basmış,önce Allah sonra Yargıtaydaki temyiz kurtarsın adamı.:rolleyes:
Sayın sevcanakay ın davası nerede ise hukuk literatürüne girecek cinsten çetrefilli bir dava idi. (öyle ahtırlıyorum) O nedenle size katılıyorum sayın esmerman, eski eşini önce Allah, sonra Yargıtaydaki temyiz kurtarsın... Kurtulamazsa zayen yandıki adam hemde ne yanma .. Marmara çırası gibi....
-
Cevap: Re: Bir aylık evliyim, boşanmak istıyorum
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
bu yaşadıkalrımı sıze evlılığin ılk ayı yazmışstım ayrıldık ve sonra buyukler araya gırdı barıştık ama yıne aynı şeylerı yaşamaya devam ettim.en son ailemın bana düğünde taktıği bılezıklerı istedı araba alıcam onları verıceksın dıye bende senın ailenın taktıkları ailen aldı ne hakın var benımılerı ıstemeye dedım ve tartışma çıktı ve 3haftadır ailemın yanındayım kendısı evden eşyalarını almış başka eve kıraya geçmış ve benım eşyalarımıda evın içinde bırakmış mahkemeden sonra verıcem dıyo.ilk ayrıldığimızda açtığim dava duruyo 02/10 tarıhınde.benım barışmış olmam benım darp raporumu etkılermı yanı dava uzarmı bız yıne denedık olmadı hakaretlerı bağirmaları şidetlı hareketlerı devam etti evlılığimızde 5 ay doldurmuş oluyo tazmınatta bulunmuycam sırf dava uzamasın bıran önce bitsın dıye
-
Cevap: Bir aylık evliyim, boşanmak istıyorum
Alıntı:
merhaba
merhaba
bu yaşadıkalrımı sıze evlılığin ılk ayı yazmışstım ayrıldık ve sonra buyukler araya gırdı barıştık ama yıne aynı şeylerı yaşamaya devam ettim.en son ailemın bana düğünde taktıği bılezıklerı istedı araba alıcam onları verıceksın dıye bende senın ailenın taktıkları ailen aldı ne hakın var benımılerı ıstemeye dedım ve tartışma çıktı ve 3haftadır ailemın yanındayım kendısı evden eşyalarını almış başka eve kıraya geçmış ve benım eşyalarımıda evın içinde bırakmış mahkemeden sonra verıcem dıyo.ilk ayrıldığimızda açtığim dava duruyo 02/10 tarıhınde.benım barışmış olmam benım darp raporumu etkılermı yanı dava uzarmı bız yıne denedık olmadı hakaretlerı bağirmaları şidetlı hareketlerı devam etti evlılığimızde 5 ay doldurmuş oluyo tazmınatta bulunmuycam sırf dava uzamasın bıran önce bitsın dıye
-
sayın meltem84,dava sırasında hakime kararlı bir şekilde ayrılmak istediğinizi söylerseniz ve talepte(nafaka,tazminat) bulunmazsanız eşinizde boşanmak istiyorum derse boşanırsınız.benim düğünüme 2 gün kala ayrıldık fakat resmi nikah vardı ama bir yıl beklemeden boşandık.çevremde bazı arkadaşlarımda düğünleri olmasına rağmen bir yıl beklemeden karşılıklı anlaşarak boşandılar.önemli olarak davayı çekişmeli hale getirmemek.başta nasıl olursa devamı öyle geliyor malesef evliliklerin sorunlar çözülmüyor malesef sadece öteleniyor.boşanmanın manevi ağırlığında tekrar denesekmi deniyor ama malesef sonuç hep aynı.geçmiş olsun.
-
bılgın için tşk ederım
pekı ben avukat tutmadım tutmadanda davada kendımı savunamazmıyım zaten bı talepte bulunmuycam mahkemeyede az kaldı streslıyım karşilıklı boşanmak ıstedığimzı söylucez zaten raporlarımla dava açtım
-
Davanızın uzaması tazminat istemenize bağlı değil. Alakası yok.
-
Alıntı:
bılgın için tşk ederım
pekı ben avukat tutmadım tutmadanda davada kendımı savunamazmıyım zaten bı talepte bulunmuycam mahkemeyede az kaldı streslıyım karşilıklı boşanmak ıstedığimzı söylucez zaten raporlarımla dava açtım
meltem84,bizde avukat tutmadık.mahkemede sadece kararlı bir şekilde boşanmak istediğimizi evliliği yürütemeyeceğimizi söyledim.karşı tarafta ses çıkarmadı.maddi manevi taleplerimiz olmadı.iki şahidimizinde anlaşamadığımızı (düğün olmadığını ) evlilik birliğinin başlamadan bittiğine şahit olduklarını söylediler.tartışmalarımıza vs.iki tarafta maddi manevi talepte bulunmaz ve boşanmak istediklerini dile getirirlerse mahkeme sonuçlanıyor.ben hakime anlaşmalı boşanmak istediğimi söylemiştim.anlaşmalı boşanmak için bir yıl beklemeniz gerek demişti.fakat dediğim gibi anlaşamadığımzıı ve hiç bir talebimiz olmadığını söyledik.düğünü olupta bir iki ay içinde tek celsede boşanan arkadaşlarım var.anlaşmalı boşanma diye bir kelime kullanırsanız dava uzar gibi geliyor çünkü her kişinin farklı yorumladığı bir bilgi bu.biz bi iki ay içinde resmen boşandık.mahkemeye girmeden öncesi ve mahkeme sırası gerileceksiniz illaki psikolojik olarak ama sonrasında herşey bitmiş ve kötü günleri geride bırakmış olacaksınız.geçmiş olsun.mahkemeniz ne zaman bu arada
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Davanızın uzaması tazminat istemenize bağlı değil. Alakası yok.
Tazminata bağlı değil derken?Tazminat taleplerinde davalar celse atar.Mesela benim nafaka ve tazminat taleib olsa bir yıldan belkide daha fazla zamandan önce boşanmam mümkün olmazdı.Çünkü dava çekişmeliye dönüyor.