-
Evim mühürlendi ne yapabilirim
İstanbul dışında öğretmenlik yapıyorum.istanbulda kredi ile aldığım evimi 4 ay önce emlakcı aracılığı ile yalnız bir bayana kiraya verdim.Bu bayan bir ay önce benim evimde fuhuş yapmaktan tutuklanmış.Ben evi kiraya verirken il dışında olduğumdan bu bayanla hiçbir şekilde karşılaşmadım.bütün işlemleri emlakcı ve kız kardeşim tarafından yapıldı.Dün polisler gelerek evimi 3 aylığına mühürlediler.Bunda benim nasıl bir suçum olabilir.Buna itiraz edebilir miyim? Evimi açtırmak için yapabileceğim bir şey var mı?
Teşekkürler...
-
Re: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Suçta kullanılan malın sahibine verilen cezaya bakın...
Müsadere benzeri bir durum bu. Hukuka aykırı kullanılan maldan geçici mahrumiyet...
Soruşturma dosyasına itiraz ve savunma dilekçesi verin. Kira kontratını feshedin.
-
Cevap: Re: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Merhabalar ,
Av Engin bey Emlakçımız kanalıyla dairemizi kiraya verdikten 20 gün sonra kiracımız sırra kadem bastı . Ve bugün emniyetten eve mühür konulacağı bilgisi aldık .Sanırım uygunsuz kullanılmış fuhuş . 90 gün magdur durumdayım.Elimde boş senet var 5000 tl lik. kontratta amlakçının imzası yok , kefil yok .Nasıl bir yol izlemeliyim ? itiraz yapmam bişey değiştirir mi ?
seneti tahsile gitsem karşı tarafın adresi belli değil
-
Siz de aynı şekilde hangi dosyadan yaptılarsa o işlemi oraya itiraz edebilirsiniz senedi avukatınıza verin tahsili mümkün olabilir belki yapacak fazla bir şey yok.
-
kaymakamlık kararıyla emniyet büro amirleri mühürledi .... kaymakama itiraz etsenizde kaymakam kararından vazgeçmez sanmayız dediler amirler .. bize hangi suçtan mühür vuruldugunu bile vermediler .elimizde evrak bile yok ..sadece imza aldılar tebliğ ettiler . şaka gibi .
-
Adli bir dosyadan değil yani hakim kararından değil idari bir karar ise kaymakamlığa itirazınızı acele yapın red ederse idare mahkemesinde dava açmak gerekir zannedersem sulh ceza mahkemeleri de emniyetçe yapılan işlemlere itiraz mercii ama bu daha çok idari bir işleme benziyor emin değilim bu yüzden.
-
Kaymakama itirazda bulunalım bakalım .Reddederse dava açmak uzun sürecektir . üstelik kime dava açacağımıda bilmiyorum . resmi bir belge yok elimde . hadi davayıda açtım , 90 günden önce karar çıkmaz .... 90 gün sonunda da mühür kalkıyor zaten
- - - Updated - - -
işe bak memlekette hiç alakan olmayan bir nedenden evine 90 gün mühür geliyor .. Tamama ev sahibi evden dolayı sorumlu kiracısını düzgün seçecek , ama hem mağdur olmuşuz hemde işi yapan hatun dışarılarda dolaşırken sadece 200 tl ceza yerken biz 3-4 ay evimizi kiraya veremiyoruz ... hak hukuk fuhuşu yapanın yanındamı avukat bey ?
-
Zararınızı kiracıdan talep edebilirsiniz.
-
Evet edebilirim . KaNUNU hakkım .Kontrat devam ederken çıktı ve gitti çünkü .Elimde boş seneti bile var 5000 tl lik. ama tebligatı nereye yapacağız ?Adresi yok .allah bilir nereye kaçtı . Kiracı evi fuhuş yapmak için kullanmış zaten .sizce seneti tahsil edebilecek miyim ? sadece ehliyet ve tc kimliği var ....
-
Cevap: Evim mühürlendi ne yapabilirim
Tc numarası varsa iyi mernis adresine tebligat yollanabilir varsa bir mal varlığı veya çalışıyorsa maaşına haciz konulabilir.
-
Engin bey , içişleri bakanlığına , bimere mülkiyet hakkımın ihlali ve mağduriyetimle ilgili dilekçe sundum elektronşk ortamdan ...Bimer çok sağlıklı çalışıyor hemen ilgileniyor .... Sizce valiliğe ve kararı veren kaymakamlığada aynı itiraz ve mülki hakkımı arayayım mı ? ne dersiniz ?
-
Bimer Başvurularına cevap süresi 1 ay. Kaymakamlla yada yetkili ile görüşmeniz işi hızlandırır.
-
kararı alan kaymakamlık ...görüştükten sonra değişen bişey olmazsa içişlerinemi başvurmam lazım ?
-
Alıntı:
omurluf rumuzlu üyeden alıntı
kararı alan kaymakamlık ...görüştükten sonra değişen bişey olmazsa içişlerinemi başvurmam lazım ?
Bunu yapmışsınız zaten.
-
evet , doğrumu yaptım anlamında sordum ..Kaymakamlıktan sonuç alınamadıgında bir üst kurum hangisi ? valilikmi ? içişlerimi ? başbakanlık mı ? Bu arada sizin fkrinşz nedir konuyla ilgili ? sizce mülkiyet hakkım haksız yere elimden alınmadı mı ? kanunlar bunu hangi hak ve hukuka göre benden aldı ? gerekçesi nedir ? Yediremiyorum kendime
-
İl sağlık komisyonunca Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler Ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğüne göre 90 gün mühürlenebiliyormuş. Ayrıca aşağıdaki kanun değişmedi ise
Kaymakam 30 gün süre ile kapatılşmasına karar verebiliyormuş
Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu
Madde 8- (Değişik: 24/11/2004-5259/3 md.)
Polisçe kat’i delil elde edilmesi halinde;
A) Kumar oynanan umumî ve umuma açık yerler ile her çeşit özel ve resmi kurum ve kuruluşlara ait lokaller,
B) Mevzuata aykırı bir şekilde uyuşturucu madde imal edilen, satılan, kullanılan, bulundurulan yerler,
C) Mevzuata aykırı faaliyet gösteren genelevler, birleşme yerleri ve fuhuş yapılan evler ve yerler,
D) Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzenine, genel güvenliğe ve genel ahlâka
zararı dokunacak oyun oynatılan, temsil verilen, film veya video bant gösterilen yerler ile internet üzerinden yapılan
yayınlara izin verilen yerler,
E) Derneklere, sendikalara, loca ve kulüplere, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile benzeri
kurum ve kuruluşlara ait ve yalnız üyelerinin yararlanması için açılan lokallerden, birden fazla denetim sonunda ve
yazılı ihtara rağmen, iç yönetmeliğine aykırı faaliyet göstererek umuma açık yer durumuna geldiği tespit edilenler,
F) (Ek: 28/12/2006-5571/1 md.) Her türlü denize elverişli araçlarla günübirlik tur düzenleyen veya her türlü
mal ve hizmet satanlardan, müşteriye faaliyetlerini duyururken veya müşteri kabul ederken çevreyi veya müşteriyi rahatsız edecek yöntemler kullananlar,
Mahallin en büyük mülkî amiri tarafından otuz günü geçmemek üzere geçici süreyle faaliyetten men edilir.
Bu maddede yazılı fiiller sebebiyle bir yıl içinde üç defa faaliyetten men edilen işyerlerinde, bu fiiller tekrar işlendiği takdirde, işyeri açma ve çalışma ruhsatları, mahallin en büyük mülkî amirinin bildirimi üzerine, belediye veya il özel idaresi tarafından beş iş günü içinde iptal edilir.
-
Evet aynen , o sebele 90 gün mühürlediler .. Kanun bu yönde ok . ama açıklaması yok .Mal sahibinin burada mağdur olmasına sebeb dayanak nedir ? zaten evi fuhuşda kullanılmış kötü etiketlenmiş. birde ona 90 gün nasıl ceza verirsin .... ..
-
Evet siz de haklısınız adam evi mundar etmiş gitmiş zaten ev sahibinin adını da çıkarmış bir de evi mühürlemek neyin nesi diyor insan ama siz hem kiranız hem uğradığınız manevi zarar için kiracınıza dava açabilirsiniz.
-
Engin bey , dava açalım tamam , dava açmak herşeyin çözümü mü ? davayı kazanma şansımız çok olsa bile maddi olarak ne kazanabileceğiz ? karşı taraftan tahsilatını yapabileceksek açalım hemen .1 YILLIK KİRAYI tahsil edebiliriz kontrata göre .Hatta manevi tazminatta açabiliriz ...Peki karşı tarafın mal varlığı veya parası bunu karşılayabilecek mi ? son 3 ayda 5. ev değiştirmesiymiş. Ne diyorsunuz ? tahsilatı yapabilecek miyiz ?
-
Onu bilemeyiz ki belki üstüne gayrimenkul vardır araba vardır belki bankada parası vardır belki bi zaman sonra tövbe edip sigortalı bir işe girer maaşı haczedilir vs. Devletin koyduğu bir kural var ne kadar veryansın etsek yararı yok size ben yararı olabileceği söylüyorum bu da son cevabım zaten.
-
ortalama nekadar sürer bu dava ? ve sonuçlanması ? bu süre zarfında evi kiraya verebilecek miyim ? sırf tc kimliğinden şahsın tebliğ adresini , üzerine ne kayıtlı nesi var nesi yok bulabilecekmiyiz ? evi varsa ev icra ile satışa konup 5-10 bin tl borçmu ödeyecek karşı taraf ? Bilmediğim için danışmak için bu siteye üye oldum zaten ...
-
Kiraya verebilirsiniz de mühürlü eve giremez kimse. TC nosundan evet bu bilgilere ulaşabilmek mümkün icraya verilirse bir iki ayda belli olur az çok.
-
mühürlü eve 90 gün boyunca tabi kimse giremez .. ben dava açarsak dava 1-2 yıl sürerse bu süre zarfında evi verebilirmiyim kiraya diye sordum ... davası olan eve kiracı sokabilirmiyim mühür kalkınca ? Bu arada elimde 5000 tl lik imzalı boş senet var .kiracıdan almıştım .....
- - - Updated - - -
1- hemen kiranın geri kalanlrı için icra takibimi başlatalım
2. seneti yürürlüğemi koyalım / süre ne olur senet tahsili için tebliğ adresi yok .büyük ihtimalle geri döner ve icra takibi başlar .uzun sürer sanırım )
3. olayıda içine kapsayan manevi maddi tazminat davasımı açalım ( bunu yaparsak bize kişinin fuhuş sırasında yakalandığına dair bir resmi belge vermediler .Kişi resmi olarak nezdimizde suçlu değil . emniyet size bu bilgileri veremeyiz dediler .. ancak savcılığa kiracınız hakkında suç duyurusunda bulunursanız savcılık kanalı ile belgeleri aldırabilirsiniz dediler )
-
Seneti size vermek istiyorum
-
Engin bey ,
Acaba kontratı fesh etmem gerekiyor mu ? yarın öbürgün mühür kalkınca kiracı kadın gelip evime yerleşeceğim dermi ? yada mühür ev boşken vurulacağı için otomatikman kontrat fesh mi olmuş olur ?
-
Kontrat otomatikman fesholmaz siz sözleşmeye aykırılık sebebiyle feshedebilirsiniz evin boş olduğunun tespiti gerekir. Kiracının bırakıp gittiği bu şekilde sabitse kiraya verilebilir işlemlerin devamı engel değil.
-
Sn avukat bey çok teşekkür ederim ilginize , ev mühürlenirken resmi olarak mühürü vuran memurlar kişiyi arayarak boş olup olmadıgının artık orada oturmadıgının teyidini kendisinden aldılar ve tutanaklara geçirdiler . Ancak zaten o şekilde boşken mühürleyebiliyorlarmış . Evin boş oldugu tespit edildi mühürlenirken ve tutanaklara geçti ..Yine demi fesh olmuyor kontrat ? Nasıl fesh edelim peki ?
-
Kontratı polis mi feshetti diyorsunuz yani :)
-
o halde fuhuş yapıp evime mühürcezası getiren ve emniyette ismi cismi olan aylardır bana kira ödemeyen kişi pılı pırtıyı toplayıp evi boşaltsın .Bu hem rezidance güvenlik hemde emniyet tarafından evi boşaltıp gittiği tespitle tutanaklara geçirilsin .sonrada hatun 90 gün sonra gelsin kiraladığım eve girecem hakkım desin ... başka ?
- - - Updated - - -
suç unsuru var .fuuhuş var evde . Bunu ben demiyorum kaymakamlık ve eminiyet baskın yapıp tutanak tutuyor zabıtlarda var ki müühürleniyor . Ev tahliye ediliyor ...siz diyorsunuz fontrat fesh edilmedi ...:)
-
Kontrat ikiniz arasında yapıldı bunu da ya ikinizden biri ya mahkeme feshedebilir emniyet veya kaymakam değil ben hukuk kısmını yazıyorum dediğiniz gibi yarın bir gün kiracınız eve gelip başkasına kiraya verildiğini gördüyse kötü niyetliyse diyelim ne olacak? sen evi boşalttın zaten fuhuş yaptırmışsın otomatikmen fesholdu kontratın desen soluğu adliyede alabilir baş ağrısı yapabilir size illa olacak değil bence de olmaz hatta kaçıp çekip gitmiştir muhtemelen bi daha arkasına da dönmez ama buraya sadece size özel yazmıyoruz benzer durumda olup sonuna kadar hukuk yolunu takip etmek isteyenler bu bilgilerden faydalansındır amacımız.