Evlilik yükümlülüklerini yerine getirmeyen koca
20 yıldır kamuda çalışıyorum. 19 yıllık evli 17 ve 11 yaşlarında 2 çocuk annesiyim. Eşim de benim gibi kamuda çalışıyor. Evliliğimiz süresince kendi tasarrufum olan altınlarımı da vererek bir ev ve araba sahibi olduk. Evin ve arabanın tapusunu alırken ikimizin üzerine yapılması için taleplerim oldu fakat, eşimin çok sinirli bir yapısı olduğundan evin huzuru bozulmasın diye dogal olarak bu taleplerimde fazla diretemedim. Dolayısıyle ev ve araba eşimin üzerinde. Eşim çocuklarına ve bana karşı cok ilgisiz biri. Tüm gününü dışarda, kahvehanede geçiriyor. 2-3 yıldır da evin bütün giderlerini ben karşılıyorum.Evin eşyalarının büyük bir kısmını ben aldım.O sadece rutin giderler olan yakıt, elektrik, su ve telefon giderlerini ödüyordu. Bu da toplam 250 YTL tutuyor. Geri kalan maaşını kendisi harcıyor. Tabiri caizse eve ekmek dahi almıyor.Çocuklarına tek kuruş harclık vermiyor. Bu ay ödediği bu harcamaları da kesti. Şu anda eve hiç katkısı yok eve de gelmiyor. 4 yıl öncesi bi tartışma anında artık çok yoruldugumu, cocuklarla ve benimle ilgilenmesini isteyerek dayanacak birilerini bulsam çekip gidecegimi söylemiştim. O da bize ilgi gösterecegine sinirlenerek beni dövdü ve evin ve arabanın ona ait oldugunu benimse defolup gitmemi söyledi. Ne zaman bi şey istesem hep evden kovuyor. En sonunda bütün masrafları bana yükleyerek annesinin evinde kalıyor. Yıllarca emek verdigim evimden kovulmanın ne kadar acı oldugunu anlatabilmem imkansız. Cocuklarımı da davranışlarıyla kendinden nefret ettirdi. Ben cok onurlu bi insanım yıllarca sorunlarımızı evin içinde çözmeye çalıştım. Onu dısarda hep iyi lanse ettim. Sonuçta da bunları yasıyorum. Cevapların gelecegini ümit ederek şunu öğrenmek istiyorum. 2002 yılında çıkan kanunla şimdi ben yıllarca didinerek, gerektiğinde cebimde bir dolmuş parasıyla işime giderek birlikte sahip oldugumuz ev, eşya ve arabadan hakkım olanı alamayacak mıyım? Bu sorumsuz adam çocuklarmla beni hiç bi şeysiz sokaga bırakmak istiyor. Aldıgım ücretle evimi geçindirip, dava acmam imkansız. Ayrı bir evde de yaşasa cocukların giderlerini karşılamak zorunda degil mi? Boşanmadan nafaka talebinde bulunamaz mıyım? Medeni kanun neden magdur durumdaki anne ve cocuklarını korumuyor da bu sorumsuz babayı koruyor?