Merhaba,
Bir davada hakim hükmün geriye bırakılmasına karar verirse, kararın bozulması için aynı suçumu tekrar işlememek gerekir yoksa herhangi bir suç işlensede bozulurmu?Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Printable View
Merhaba,
Bir davada hakim hükmün geriye bırakılmasına karar verirse, kararın bozulması için aynı suçumu tekrar işlememek gerekir yoksa herhangi bir suç işlensede bozulurmu?Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Aynı suç diye bir tanımlama yapılmaz bu farklı bir suçta olabilir . Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakır ve size süre öngörür.Bu öngörülen süre içerisinde herhangi bir suç işlememeniz gerekir.Herhangi bir suç işlediğiniz taktirde mahkeme açıklamadığı hükmü açıklar.
ertelenmıs ve kesınlesmıs mahkümiyet için hukmun acıklanmasının gerıye bırakılmasına talep edılebılınır mı ...
yok acaba bu konu hakında bızı bılgılendırcek...yoksa kımse haberdar deyıl mı bu yasadan
Kimse haberdar değil ne yazık ki. Bu konu hukuki bir konu ve burda da maalesef hukukçular var.
Hukukçular da, hukuki konuları bilmez tabi.
haklısınız rakıp bey..ya aslında her kurum kendı ıcınde okadar bosluğu ve bırıkımsızlığı barındıryor kı ..avrupanın bızım ınsanları neden almadıgı belı mevcut potansıylerıne..oğretmenın bızım camıada berbat durumlar neden nıtelıklı ınsanların yetısmedıgının sorumlusu bızlerız...aynı durum hukuk camıasında daha vahım..neden bıreyın devlet erkı karsısın da caresız oldugunu yasam pratıklığımde kavradım ..bır olayım oldu kıme gıdıyosan farklı ve bır bırıne zıt yorumlar...boyle bır durumu dusunduk avukatımla dedım belkı dıyer avukatlarımız bundan haberdar maleysef okadar ınsana sorduk yok bır yorum.gelecek kocaman ve sonsuz bır tunel ulkem de.ınsanların neden her gun cınetler gecırdıklerı malum .))))
ertelenmıs ve kesınlesmıs mahkümiyet için hukmun acıklanmasının gerıye bırakılmasına talep edılebılınır mı ...
yok mu başka bır acıklamayı yapan arkadasım ...bılgılerınıze ve fıkırlerınıze cıdı manada ıhtıyacım var...
sayın avukatlarım ..mahkemeye basvurup tecılı cezamın hukumun acıklanmasının gerıye bırakılmasını talep edersek acaba ozaman sabıkadan adli sıcıl kaydı vardırı sıldırebılırmıyız yanı..suanda adlı sıcıl kaydım var gozukuyor fakat adlı sıcıl arsıv kaydım yoktur gözüküyor..acaba ozaman nasıl bır durum olusur bılgılerınıze ıhtıyacımız var..
Böyle bir usul varmı ki?
Mahkeme karar vermiş kesinleşmiş bitmiş. Sonradan bu şekilde bir talep de bulunulamaz.
hocam bıze dedıler boyle bır sansınızı deneyın ..bende denedım bakalım haftaya carsambada durusmam var..sayın avukatım
Gelişmeden bilgi verirseniz sevinirim bu konu çok muğlak bir konu ilgili bir çok insana yararınız olur. Hayırlı bir netice ile dönmeniz dileği ile esenkalın.
tecılı cezanın yerıne hukmun acıklanmasının yerıne getırılmesı kararından sonra ..var olan sabıka kaydının sılınmesı nasıl olur acaba....benım bıldıgım kadarıyla hukmun acıklanmasının gerıye bırakılmasında sabıkada her angı bırsey gozukmuyor...ne sıcıl kaydında nede arsıva kaydında yanılıyormuyum...bılen bılgılendırsın bızı...
sayın avukatım ben boyel bır karar cıkartım sızden rıcam ..ben bundan sonra var olana sıcıl kaydımın sılınmesı ıcın ne yapabılırım...sızınde bana bır ıyılığınızın dokunmasını ısterımm
Mahkeme kararını değiştirmişse adli sicilden de terkinini isteyebilir gerekirse siz mahkemeye dilekçe verin. Adli sicilin silinmesine ilişkin konularda arama yapın bu konu tartışıldı forumda.
sayın avukatım bana yardımcı olmanızı ıstıyorum..ben pazartesı aldığım mahkeme kararını alıp ankaraya gıtmeyı dusunuyorum..orda adli sıcılınmde hukmun acıklanamsının gerıye bırakılması kararından sonra nasıl bır degısım olur sdabıkamda ...bunun sonuncun da sız sayın avukatımın fıkırlerı olursa bana ..cok sevınırım saygılar
Önce mahkeme kalemiyle ve adli sicil bürosuyla görüşün derim ben.
bulunduğum yerın demı..sayın hakımım...bana dedıklerı sey aldıgın son kararı alıp ankaraya gıtmem ..ordan 1 .elden daha zamanı hızlandırır.ayrıca sıcıl sılme ısı ankara merkezden oluyor...
bırde:bu hukmun acıklanmasının gerıye bırakılması kararımın verılmesınden sonra bu sabıkamda herhangı bırsey gozukur mu acaba ..
cunku bundan once ertelı cezam vardı ve 1 yıldan fazla oldugu ıcın öretmen olamamıstım ondan en azından bu mahkemenın son kararı nasıl yansır sabıkama
Kararı veren mahkeme kalemi ve aynı binadaki adli sicil bürosuyla görüştükten sonra karar vermenizi tavsiye ederim. Elinizde kararla Ankaraya giderseniz eli boş dönebilirsiniz. Belki kalemden adli sicile bir yazı verirler onunla gidersiniz.
Sabıkanızdan tecil ile ilgili karar silinir kanaatindeyim.
sayın avukatım yanı ankaraya gıtmeden bulundugumuz mahkemece bu sılınır mı yoksa ankaraya mı gıtmem lazım benı bılgılendırmenızı ıstıyorum...