Re: Hepimiz Edepsiziz :))
Anayasa mahkemesinde kapatma davası dosyasında kısaca Ak Parti olarak geçiyor ihtilaf burdan çıkıyor galiba.
Edep ya Hu...
Alıntı:
Av.Dilek Kuzulu Yüksel rumuzlu üyeden alıntı
Ülkede işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, açlık, eğitimsizlik gibi bir yığın ciddi sorun varken buyrun size yeni bir tartışma konusu... (Ülke gündemimize baktıkça gülesim geliyor ağlanacak halimize.)
CHP, CeHePe (ya da CeHaPe) iken; MHP, MeHePe (ya da MeHaPe) iken; DSP, DeSePe iken vs. AKP'ye AKePe demek neden edepsizliktir? AKePe değil de AKaPe demek daha mı edepsizliktir?
AKP'nin açılımı Adalet ve Kalkınma Partisi midir yoksa Ak Parti midir?..
Peki ya siz edepsizleştiremediklerimizden misiniz, yoksa edepsizleştirebildiklerimizden misiniz? :deli:
Bence bize edepsiz diyen adam edepsizdir. Kendisi hapse niçin girdiğini unutmuş galiba. O suçtan mahkum olup sonra da hangi yüzle AkePe'yi kurabiliyor ve hangi yüzle bu Türk milletinin yüzüne bakabiliyor inanamıyorum. AKP için bizim arkadaşlar çok güzel isimler koyuyorlar. Ama ben böyle edepsiz şeyler demem. Bu partide şeyini şeyettiğimin şeyi diyen adamı başbakan yardımcısı yaptılar adam utanmadan bakanlık yapıyor valla:)
Aman dikkat, her an kanunlaşabilir bu edepsizlik...
Ben de edepsizim. Hatta abarttığım için ahlaksız ve terbiyesizim.
Bunu normal parti yandaşları,tabiri caizse kemik yalayıcıları bile yapıyor. Ben akepe dedim mi kızıyorlar. Alışacaklar akepe ye. Ben ak demeye yanaşmam, yanaşsam da dilim dönmez.
Herkesin edepsiz olduğu yerde hiç bir edepsizlik yoktur yada farkedilmez :D çünkü artık normalleşmiştir :D onun için içiniz rahat olarak edepsiz olabilirsiniz :D..
Hiç bir zaman sahip olamadıkları "Ak"lığı, parti isimlerinden kazanmak istiyorlar fakat maalesef biz edepsizlik yapıyoruz :)
"Gemi değil, gemicik" diyen bir başbakanın, "Akp değil, Ak Parti" demesi çok garipsenecek bir durum değil... :)
Tarihin en yüksek işsizlik oranları varken, cinnetler - intiharlar üst üste gelirken, dört yanımızı yabancı sermaye kuşatmışken; tek derdin bu olsun başbakanım, sen onları çöz, biz edepsizlik yapmayı bırakırız :)
Tek bir şartla Ak Parti derim ve edepsizliğimden vazgeçerim... A ve K harflerinden sonra birer tane nokta koymamıza izin verirse... Töbe :)
Dı ile biten hırgır
Kesin hükümdür
İnkarı imkansız
Yansıtır gerçeği
Mış ile biten dırdır
Çok dilli bülbüldür
İtimattan yoksun
Şüphelidir her geni
Dı-ların terazisi
Doğru olur kefesi
Mekanı olursa yamuk
Feryat eder kuzusu
Mış mışları masal
Asılma mı yasal?
Etme kul, bulursun
Edepsizi kim kasar!
Niye beni attınız?
Siz bu haltı yediniz
Ahan yine geldim
Niye edepsiz ettiniz?
Size baktım karardım
Oysaki ben pek aktım
Ayıkla pirincin taşını
İşte bu işe şaştım!
Ne ekersen o olur!
Biçtiğin hasılat bu?
Ne ettim de asıldım!
Kasım kasım kasıldın?
Çoban sözün öz ola
Sazın da sana kala
Edep kervanı geçti
Al ananı düş yola
Dua etsinler akape denmediğine. Sonra akepe denmesini mumla ararlar.
Bence akpnin başbakanının ruh hali bozulmuş. Bu beyefendi vakt-i zamanında insanları kin ve düşmanlığa tahkir suçu işlemiş ve hapis yatmıştı. Nasıl olur da böyle birisine başbakanlık görevi verilir hala anlayabilmiş değilim. Bu beyefendi önce esip gürlüyor, sonra ben böyle bişey demedim ki diye pişkin pişkin ayaküstü bin tane yalan sıralıyor. Yalan söylemek, inkar etmek dünyadaki en ahlaksız davranıştır. Şimdi de alenen yalan söylüyor. partisinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi, kısaltılmış ismi de AKP'dir. Bu kısaltmayı AK Parti olarak kullanması onun cahilliğini gösterir. Mesela AKBANK'ın açılımı Adalet ev Kalkınma Bank değil ki. Adamlar marka ve isim koyarken uzun uzun düşünüyorlar. O kadar gerizekalı değiller ki markalarını AKB diye söyleyin söylemezseniz edepsizsiniz mi diyor? Bu adama oy verenlerde hiç mi akıl mantık ahlak yokmu da hala daha oy vermeye devam ediyorlar? Saygılarımla
Kuru gürültü bunlar. İşleri güçleri laf salatası. Ortadoğu da barışı siz sağlıyacak mısız? Kim inanır, bunlara :deli:
Ak olsan ne yazar pak olsan ne yazar. Gemiciğinin adını da ak gemicik koy. İçin dışın ak olsun.
Bense edepsiz olduğum gibi dünyanın en pahalı benzinini gıkımı çıkarmadan alarak enayiyim de.
Bu konuda bir şeyler yazmam şart oldu;
1) Bu sitedeki yazılarıma baktım ve hep "AKP" şeklinde kullandığımı gördüm, biz de edepsilikten payımızı almış olduk.
2) Sanırım, partiyi kurarken partinin kısaltılmış ismini "AK Parti" olarak bildirmişler ve savcılık da bunun uygun olduğunu belirtmiş (basından böyle okudum).
3) Halk veya basın, savcılığa bildirilen şekli ile kullanmak zorunda değildir, bu nedenle Başbakan'ın tepkisi amacını ve haddini aşan bir tutumdur.
4) Başbakan'ın bu tavrını eleştirmek hakkımızdır ve eleştirilmelidir, ama bu konudaki eleştirilerin bazılarının da amacını aştığı, tüm AKP'lilere saldırıya dönüştüğü görülüyor ki, bu da yanlıştır ve gerçekçi değildir. Eleştirecek çok net ve haklı bir nokta varken, bu noktadan sapıp da alakasız noktaları da işin içine katarsanız, eleştirinizi çok kişi ciddiye almaz.
4) "AKP" diyen bir öğretmen hakkında soruşturma açıldığını bugün bir tv kanalında haberlerde izledim ve şaşırdım. Kaldı ki o öğretmen, bir sendikanın şube başkanıymış, öğretmenlerin hakkını savunurken elbette "AKP" diyecektir ve diyebilmelidir. Bu türden sudan sebeplerle soruşturma açılırsa, toplumun büyük bir kesimi soruşturmalık olur.
5) Yeri geldiğinde konuşmak ve eleştirmek, temel hak ve özgürlüklerimizdendir.
Sevgili commodore1tr'nin konu hakkındaki yorumunu da katmamak olmaz
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=47635
Hepimiz birimiz , birimiz hepimiz için varsın edepsiz olalım; yeter ki yöneticilerimiz bizden daha iyi olsunlar!
Bu memlekette Mehmet'ler "Memet"..., İbrahim'ler "İbraaam/İboooo"..., Fatma'lar "Fatoş/Fato" vs. vs. vs. idiler de hiç 'haysiyet' kaybetmediler... edepsizliğe uğramadılar..,
Süleyman'ların Sülo diye doğup büyüyüp öldüğü bu topraklar da; bir zamanlar daha mutlu, kendiyle, muhitiyle, kitlesiyle, altıyla, üstüyle, yanıyla, yöresiyle, eşiyle, sevgilisiyle, dostuyla, düşmanıyla muhabbeti keyf; çekişmesi ders olan insanlar yaşardı.., bir zamanlar!!!!!!!!
Hatta "Çoban Sülü'ler" Cumhurbaşkan'ı olmuş bir memleket hatırlıyorum; caaaarrr/caarrr carlamayan; harrr/harrr harlamayan; hır/hırrr hırlamayan...,
Evet hatırlıyorum...
DUYUYORUM??
BİLİYORUM??
ANLATAMIYORUM((((
En edepsiziniz benim. Aylardır imzamda AKP yazıyor...