geçirilen bir soruşturma sonucu hem yer değişikliği , hem idaricilik görevinden alınma hem de maaş kesim cezası alan bir memur ne yapmalı. bir suça iki ceza olmuyor mu? yer değiştirmeyi ceza saymıyorum...
Printable View
geçirilen bir soruşturma sonucu hem yer değişikliği , hem idaricilik görevinden alınma hem de maaş kesim cezası alan bir memur ne yapmalı. bir suça iki ceza olmuyor mu? yer değiştirmeyi ceza saymıyorum...
İdarecilik görevinden alınma ve yer değişikliği idari birer tasarruftur. Maaş kesimi ise cezadır. Her üçü için de idari yargı yolu açıktır.
bence ilkin verilen tüm yaptırımlar için dava aç zaten ilk inceleme yapılıyor.Ayrı açman gerekiyorsa dilekçe red kararından sonra ayrı ayrı dava açabilirsin.Şimdi açacağın davada gerekçen bir eyleme birden fazla ceza verilmez olacağından hepsini aynı dilekçe içinde belirtmen birbiriyle irtibatını ortaya koyman gerekecektir.Yada başka bir yöntem deneyebilirsin.Dava açacağın idareye bir başvuru yap aynı eyleme birden ceza verilemez.tüm verdikleri cezanın geri alınmasını iste.tabi onlarda red edecekler sonrasında bu red kararına karşı dava aç.böylelikle hepsini kapsar.verdikleri cevabın iptalini iste neticede bu da idari işlem.
tabi bu benim naçizane tavsiyem:)
ben şahsen idarecilik görevinden alınarak il içinde yapılan tayin işlemine tek dava açtım. Ama atama kararına aynen böyle yazıyordu: İdarecilik görevi üzerinden alınarak il için tayini uygundur.
Davayı kazandım atamam eski görevim olan idareciliğe yapıldı.
Aylıktan kesme için ayrıca dava açmanız gerekmekte.
peki müfettiş soruşturmasında disiplin yönünden maaş kesimi cezası verilmiş. idari yönden teklif getirilmemiş. 1 hafta sonra ilçeye yazı geliyor idarecilik görevinden alınarak öğretmen olark şuraya atanmasına diye. bu nasıl oluyor?
2. si ben müdür yardımcılığına sınavla tandım, müdür yardımcılığından önceki görev yerim anadolu lisesi idi,2 yıl çalıştım, müdür yardımcılığım alındıysa beni müdür yardımcılığımdan önceki görevim olan anadolu lisesine yani eski okuluma atamaları gerek miyor mu?
yardım .teşekkürler.
Yapılan atama muhtemelen devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına dair yönetmeliğin 11. maddesine göre yapılmıştır.
a) Haklarında adli, idari, inzibati bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalmalarında sakınca görülmüş olması
bu durumda sizin şöyle bir şansınız olabilir.
Asli kadronuz A okulunda iken B okulu ikinci görev niteliğinde idareciliğe atanmış iseniz idari mahkemede B okulunda kalmam sakıncalı görüldü ise idarecilik görevimin üzerinden alınması sebebiyle asli görev yerim olan A okuluna döneceğimden ve idari tedbir bu şekilde de yerine getirilmiş olacağından C okuluna yapılan atamam tedbir sınırını aşmış ve cezai nitelik kazanmıştır diyebilirsiniz. Mahkeme bunu değerlendirebilir.
Asli kadronuz A okulunda ise o okulda kalmanızda sakınca görüldüğünden başka okula yapılacak olan atamanızda idarenin sizi bir önceki okulunuza atama zorunluluğu yok.
Soruşturma raporunda atama ile ilgili ibare yok demişsiniz. Bilgi edinme kanununa göre soruşturma dosyanızın tamamını alıp okudunuz mu? yoksa sadece idarenize ve size gönderilen belgeleri mi okudunuz. Tamamını okumadı iseniz raporun netice ve kanaat kısmında atamanız önerilmiş olabilir. Bu öneri size bildirilmez, gereği için ilgili birime gönderilir ve uygun görülürse (ki genelde görülür) gereği yapılır. Bunu ancak soruşturma raporunun tamamını alarak görebilirsiniz.
anadoluda çalışırken müdür yardımcılığı sınavını kazandım ve şimdiki okuluma yönetici oldum dolayısıyla kadrom şimdi yönetici olduğum okulumda. benim dediğim idareci olmadan önce anadoluda olan kadroma verilmem gerekmiyor mu yöneticilik görevim alındıysa?
müfettiş raporunun sonuç netice kısmına baktım, disiplin yönünden maaş kesim cezası, adli ve mali yönden cezaya gerek yok deniyor. idari yönden "subuta eren vuku bulan olan neticesinde" deyip boş duruyor.
bide bilgi edinme dediniz ya okul müdürlüğüne mi başvurmam gerekiyor. bütün dosyayı görebilmem için. maaş kesim cezasını okul müdürlüğü verdi. müfettiş sonuç yazısına göre deyip 1 günlük maaş kesim cezası verildi. bütün dosyayı incelemek istiyorum, ifade tutanakları,deliller, müfettiş raporunun tamamını..
Müfettiş raporunun tamamını alabilmek için müfettişin bağlı olduğu kuruma (İlköğretim müfettişi ise MEM, Bakanlık Müfettişi ise MEB) başvurmanız gerekli. Başvuru yaparken ne istediğinizi açık açık yazın. Deliller, ifade tutanakları, varsa bilirkişi raporu, soruşturma raporu.
anadoluda çalışırken müdür yardımcılığı sınavını kazandım ve şimdiki okuluma yönetici oldum dolayısıyla kadrom şimdi yönetici olduğum okulumda. benim dediğim idareci olmadan önce anadoluda olan kadroma verilmem gerekmiyor mu yöneticilik görevim alındıysa?
müfettiş raporunun sonuç netice kısmına baktım, disiplin yönünden maaş kesim cezası, adli ve mali yönden cezaya gerek yok deniyor. idari yönden "subuta eren vuku bulan olan neticesinde" deyip boş duruyor.
ama 1 hafta sonra görevden alındı ve yer değişikliği geliyor.
GÜNCEL YARDIM Lütfen
Değerli meslektaşım,
Anladığım kadarı ile Müfettiş soruşturması sonucu maaş kesim cezası alıyorsunuz ve idarecilik görevinden alınıp başka bir okula öğretmen olarak atanıyorsun.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİ YÖNETMELİĞİ - MADDE 21 Yöneticilik görevinden alınma konusuna değinmiş
MADDE 21 –
(1) Eğitim kurumu yöneticilerinden haklarında yapılan adlî ve idarî soruşturma sonucu hazırlanan raporların yetkili amir ve kurullarca değerlendirilmesi sonucuna göre;
a) Görev yerlerinin değiştirilmesi gerekenlerin il içinde ya da il dışında, durumlarına uygun eğitim kurumu yöneticiliklerine,
b) Yöneticilik görevlerinden alınması gerekenler ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına öğretmen olarak,
atanırlar.
(2) Sicil raporlarına göre son iki yıl sicili üst üste 76 puanın altında değerlendirilenlerin görev yerleri, bir alt yönetim kademesi olacak şekilde il içinde değiştirilebilir.
(3) Yöneticiliğe atanma şartlarından herhangi birisini kaybedenler ile son iki yıl sicili üst üste olumsuz değerlendirilenler yöneticilik görevinden alınırlar. diyor
Bu duruma göre bağlı bulunduğunuz kurum yukardaki yönetmeliğin ilgili maddesinin 1/b) "Yöneticilik görevlerinden alınması gerekenler ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanırlar. " bendine dayanarak sizi idarecilik görevinden almış ve öğretmen olarak başka bir okula atamış
" ben müdür yardımcılığına sınavla atandım, müdür yardımcılığından önceki görev yerim anadolu lisesi idi,2 yıl çalıştım, müdür yardımcılığım alındıysa beni müdür yardımcılığımdan önceki görevim olan anadolu lisesine yani eski okuluma atamaları gerek miyor mu?" diye soruyorsunuz.
İster müdür yardımcılığı sebebi ile istersede isteğe bağlı atama sebebi ile Anadolu lisesinden bir başka okula geçen öğretmenler Anadolu lisesi ile ilgili bütün haklarını kaybediyorlar. Soruşturmanın selameti için yada ceza olarak sizi bulunduğunuz kurumdan alanlar (Anadolu lisesi ile ilgili bütün haklarınızı kaybettiğiniz için) sizi istediği başka bir okula atamayabilirler. Yani Anadolu lisesinden geldim illaki oraya dönmem gerekiyor diye bir şart yok. ama daha önce anadolu lisesinde görev yaptığınız için yani anadolu lisesi kararnameniz bulunduğu için tayinler açıldığı zaman tekrar anadolu lisesine baş vurma hakkınız var.
Eğer suçsuz yere maaş kesim cezası aldığınızı düşünüyorsanız İdare mahkemesine dava açabilirsizin. Sanırım 150 TL kadar bir masrafı var. Eğer davayı kazanırsanız aldığınız disiplin cezası ortadan kalkacağından 21.maddenin 1/b bendine göre olan durum ortadan kalkacaktır. Bunun sonucu olarak kurumunuza dilekçe vererek eski okulunuza (Anadolu lisesinden sonra müdür yar. olarak görev yaptığınız okula) ve idarecilik görevine iadenizi isteyebilirsiniz. İade edilmezseniz bu konu ile ilgili idare mahkemesine yeni bir dava açabilirsiniz. İki mahkemeyi aynı anda açabilirmisiniz? onu bilmiyorum o konuda bir hukukçudan yardım alırsanız daha sağlıklı olur ama size bahsettiğim yukarki yolların yaklaşık 2 yıl alacağını da göz önünde bulundurun
LÜTFEN BİLGİLİ ARKADAŞLAR YARDIM EDİN. şimdi maaş kesim cezama itiraz ettim bir alt ceza verilmesi gerekirdi idare takdirimni kullanmadı ve kullanmama gerekçesini de açıklamadı diye..
şimdi yer değişikliğine ve müdür yardımcılından alınmama dava açacam.. beni tayin ettikleri yer 2 dolmuşla gidiliyor. şu ana oturduğumuz yerden taşımayız çünkü eşim bu ilçede sigortali çalışıyor. ben iki dolmuş değiştirerek yeni görevi me gidecem..bunu dilekçemde nasıl kullanmalıyım.. etkili olur mu..
3 ceza olmuyor mu bir suça iki ceza verilmezden gidebilirmiyim...
daha öncede dedim soruşturma raporunun sonuç kısmında idari yönden : vuku bulan eylem sonucu denmiş, boş bırakılmış. ama bana gelen cezada müfettişlerin önerisi ile deniyor. il içinde yerdeğiştirlip müdür yardımcılığından alınması deniyor. bu nasıl olur. yani müfettiş benim gördüğüm sonuç kısmında herhangibir teklif getirmemiş.. ne yapmalıyım...bu önemli değil mi?
lütfen yardımcı olun..
güncel yardım
iyi günler Cemil Hocam.ben bir okulda kadrolu müdür yardımcısıyım.benim hakkımda bir olaydan ötürü inceleme geçti.şükürler olsun ki hakkımdaki suçlamalar asılsız çıktı.ifademde bu olaydan sonra o okulda çalışmamın can güvenliğim açısından tehlikeli olacağını ve görev yerimin değiştirilmesini istedim.size 2 sorum olacaktı.
1-bundan sonra atanacağım okulu ben mi seçerim?
2-müdür yard kadrom ceza almasam da düşme tehlikesi var mı?
1-Disiplin cezası almanıza neden olan fiil görev yerinizin değiştirilmesini gerektirecek ağırlıktamı? (Bu noktada, aldığınız cezanın türü önemli değil.)Değil ise, atamanın iptal nedeni olarak ileri sürmelisiniz.
2-Disiplin cezası almanıza neden olan fiil başka bir yere nakledilmenizi gerektiriyor, ancak yöneticilik görevinden alınmanızı gerektirmiyor olabilir. Disiplin cezası nedeniyle müdürlük görevinden alınmak suretiyle başka bir okula öğretmen olarak atanan kişinin atamasının iptal edildiğini okumuştum. Danıştay sayfasındaki dergileri bir okuyun derim. Bu karara verdiğim lintke de rastlamış olabilirim. http://www.memurlar.net/ozelkategori/28/