Yoksulluk nafakasının kaldırılması
Merhaba
Ben bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Önceki eşimden 4 yıl önce anlaşmalı olarak boşandım. Evliliğimiz zaten bir yıl sürdü ve çocuğumuzda yok. O tarihten bu yana da yoksulluk nafakası ödemekteyim. Eski eşim kendi aile şirketlerinde asgari ücretle sigortalı olarak çalışmaktadır. SGK’dan sigortalı dökümünü görmekteyim. Ayrıca ailesinden de maddi ve manevi destek aldığını biliyorum. Ben evliyim bakmakla yükümlü olduğum 3 çocuğum var ve kirada oturmaktayım. Eski eşim asgari ücretle sigortalı çalışıyor olmasından dolayı yoksulluk nafakasının kaldırılması için dava açmak istiyorum. Çocuksuz bir bayanın asgari ücretle sigortalı çalışıyor olması yoksulluk nafakası almasını ortadan kaldırır mı? Bu konuda yardım bekliyorum. Cevap verirseniz çok memnun olurum.
Re: Yoksulluk nafakasının kaldırılması
Benim sorumu cevaplayacak kimse yok mu?
Nafakanın kaldırılması için açın davanızı sosyo ekonomik araştırma yapılır siz de yardımcı olun bu araştırmaya ihtiyacı kalmamışsa kaldırılabilir nafaka. Kolay gelsin.
Almanyada nafakanın 3 sene ıle sınırlı kalacagı yonunde bır kanun yasalasıyor.Türkiyede nafakanın kaldırılması ne gıbı hallerde mumkundur..
Sizide yoruyoruz ama kusura bakmayın Engin Bey
Orda her şey Alman usulü tabi :)
Burda mahkeme kararıyla konan mahkeme kararıyla kalkar.
Ekonomik koşulların iyileşmesi başka biriyle evlilik diye sayabiliriz.
babasının yanında kalıyor ve babasının 2500 tl maası ayrıca 4 evı arabası vs vs var.. benim ise hiç...!
İşin esprisi ama evet bir kedim bile yok:)
Bişeyler yapmam lazım bıseyler ama ne?
Çok teşekkür ederim Engin bey. Kanunen asgari ücretle sigortalı çalışan birinin (Türkiye'de asgari ücret 4 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayabillir olarak düzenlenmekte olduğuna göre) tek kişi olarak eski eşimin böyle bir gelirinin olması davanın lehime sonuçlanmasında etkili olur mu?
Ben tek başıma 6 kişilik ailenin yediğini bi oturuşta yiyorum sizin eşiniz nasıl araştırılır tabi. :)
Engin Bey tedbir nafakasının geri alınabilme durumları oluyor mu? Mesela kadının açtığı dava redolduğu zaman veya haksız yere dava açıldığı tespit edilebilirse...
Tedbir nafakası adı üstünde tedbirdir. Tedbire ihtiyaç yoksa kalkar. Dava red ile sonuçlanırsa ayrlık kararı verilmemişse nafakanın bir manası olmaz.
ben eger tekrar evlenırsem odedıgım 350 tl nafakanın dusurulmesı ıcın ne yapabılırım..dıyelımkı 800 maas alıyorum evım kıra ve evlıyım nasıl oderımkı?
Cevap: Re: Yoksulluk nafakasının kaldırılması
merhaba
ben eşimden boşanalı 3 ay oldu.450 tl yoksulluk nafaksı bağlandı.mecburen kabul ettim.şimdi gerçekten ödeyemez durumdayım.her yerden icra kağıtları geliyor.eski eşimde bir taraftan baskı yapıyor sürekli günü gelmeden nafakayı istiyor.yok icraya veririm.hapis yatarsın gibi şeyler.bu nafakanın iptali için ne yapabilirim.iptal olabiliyo mu.kendisi öğretmen ve resmi okulda çalışıyor.aylık belgelenebilir maaşı 1250-1500 arası.benim ise borcum alacağımın neredeyse 10 katı.şimdiden teşekkürler
Cevap: Re: Yoksulluk nafakasının kaldırılması
''Allah haksız yere nafaka isteyen bütün eşlerin belasını versin..'' <----- bu yazıyı tabela yapıp aile mahkemelerindeki hakim kürsüsünün arkasına asmak istiyorum.