-
Dünyayı kadınlar yönetirse
Arjantinli gazeteci Ricardo Coler, bu soruya cevap bulmak için 2 ay kadınlar tarafından yönetilen Çin'in güneyindeki Mosuo'da yaşadı ve şunları yazdı: "Kadınlar yönetince erkekler daha iyi bir hayat sürüyor ve şiddet azalıyor."
Arjantinli doktor ve gazeteci Ricardo Coler, iki aydan fazla bir süre Güney Çin’deki Mosuo şehrinde yaşadı. Mosuo’nun özelliği, dünyada anaerkil yapının hüküm sürdüğü, otoritenin kadınların elinde olduğu nadir yerlerden biri olması.
Arjantinli gazeteci Coler, iki ay boyunca yaşadığı Mosuo’yu bir kitapta anlattı. “Cennet dişidir” isimli kitap, Arjantin’de 60 binden fazla satarak en çok okunanlar listesine girdi.
Coler, Alman Spiegel dergisine verdiği röportajda, kadınların hüküm sürdüğü dünyayı şöyle tarif ediyor: “Kadınlar başka türlü yönetiyorlar. Onların yönetiminde şiddet yok. Kadınlar yönetimde olunca, erkekler daha iyi yaşıyor.”
Haberin Devamı İçin Tıklayınız
-
Re: Dünyayı kadınlar yönetirse
Kadınlar yorulunca daha az şikayet ediyorlar daha az şikayet çok huzur demektir.
-
Re: Dünyayı kadınlar yönetirse
Dünyayı kadınlar yönetirse yandık desenize:)
-
Cevap: Dünyayı kadınlar yönetirse
Ne savas olur ne de kötülük..:)
-
Çok iyi olacağından eminim aslında.
-
Dünyayı kadınlar yönetiyor aslında. Çünkü bizim evi Nazlı yönetiyor.
-
-
Dünyayı kadınlar yönetse herşey böyle pembeleşirmiydi bilemem ama ''abuklukların'' çok azalacağına eminim. Her nekadar Türkiye'nin bir şanssız ''Tansu'' denemesi olsada, hepsinin böyle olmadığıda gerçek.
Bir şekilde savaşların, durduk yere kavgaların azalacağı birinci değişiklik olurdu belki. Ama bir tez de aslında kanınların erkeklerden çok daha acımasız oldukları yönünde. Zaten aşk işlerine de bakarsanız erkeklerle oynayanın kadınlar olduğunu görebiliriz. Belki onlar yönettikçe bu duygularıda normale döner. Kim bilir denemekte yarar var.
-
Dünyayı değil de aileleri -özellikle şehirlerde- kadınların yönettiği hakkında kişisel bir düşüncem var..:))
-
Bu ülkenin kadın başbakanları oldu; Özal'ın feyz aldığı bir ingiliz başbakan vardı o da kadın idi. Bu hanımlar hakkında iyi bir şey hatırlayan var mı ?
-
Sağını solunu şaşırıp yanlışlıkla süt mü çalmış?
Çalsın n'olacak ki
Hep minikler içecek değildi ya :utangac
-
Dünyayı kadınlar yönetirse erkekler delirir..:DD
-
Erkekler kabullenemese de bence, dünyayı zaten kadınlar yönetiyor :D
Ayrıca: "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır." demeden geçemeyeceğim doğrusu..
-
Valla kim yönetiyor bilmiyorum ama iyi yönetemediği gayet açık :))
-
Alıntı:
Ceylin GÜR rumuzlu üyeden alıntı
Erkekler kabullenemese de bence, dünyayı zaten kadınlar yönetiyor :D
Ayrıca: "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır." demeden geçemeyeceğim doğrusu..
Kadınlarımız - o da belirli bir kısmı- ancak evini yönetiyor.Dünyayı yönetseler ikinci sınıf insan muamelesi görürler miydi? Gözünün üzeri kaşın var misali, töre cinayetleri gibi şiddet olaylarına maruz kalırlar mıydı? Ve daha nicesi...
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Valla kim yönetiyor bilmiyorum ama iyi yönetemediği gayet açık :))
Doğru söze ne denir?:))
-
O zaman ben de bir "çocuk açılımı" teklif edeyim. Dünyayı çocuklar yönetsin. Hiç değilse daha dürüst, net ve temiz...
-
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
O zaman ben de bir "çocuk açılımı" teklif edeyim. Dünyayı çocuklar yönetsin. Hiç değilse daha dürüst, net ve temiz...
Güzel bir öneri..22 yaşındaki oğluma bazen her şeyi birebir söylemenin doğru olmadığını söylesem de; tavrı kesin ve net; "Ben yalan söyleyemem" Aman allahım bu çocuğu kim yetiştirmiş böyle? :DD
Şaka bir yana oğlumla her anne ve baba gibi onur duyuyorum.Bu temizliğinin hep baki kalmasını diliyorum..:))
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Güzel bir öneri..22 yaşındaki oğluma bazen her şeyi birebir söylemenin doğru olmadığını söylesem de; tavrı kesin ve net; "Ben yalan söyleyemem" Aman allahım bu çocuğu kim yetiştirmiş böyle? :DD
Şaka bir yana oğlumla her anne ve baba gibi onur duyuyorum.Bu temizliğinin hep baki kalmasını diliyorum..:))
Dürüst bir evlat yetiştirdiğiniz için sizi tebrik ediyorum :))
-
Alıntı:
Ceylin GÜR rumuzlu üyeden alıntı
Dürüst bir evlat yetiştirdiğiniz için sizi tebrik ediyorum :)
Çok teşekkür ediyorum temennileriniz için...Bir de ben işi başarsam...:))
-
Alıntı:
Aynen katılıyorum ve,
"Adam, bir haftanın yorgunluğundan sonra pazar sabahı kalktığında bütün haftanın yorgunluğunu çıkarmak için eline gazetesini aldı ve bütün gün miskinlik yapıp evde oturacağını düşündü.
Tam bunları düşünürken oğlu koşarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu.
Baba oğluna söz vermişti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç dışarıya çıkmak istemediğinden bir bahane uydurması gerekiyordu... sonra gazetenin promosyon olarak dağıttığı dünya haritası gözüne ilişti:
Önce dünya haritasını küçük parçalara ayırdı ve oğluna eğer bu haritayı düzeltebilirsen
seni sinemaya götüreceğim dedi sonra düşündü;
oh be kurtuldum en iyi coğrafya profesorunu bile getirsen bu haritayı akşama kadar düzeltemez.
Aradan on dakika geçtikten sonra oğlu babasının yanına koşarak geldi ve baba haritayı düzelttim artık sinemaya gidebiliriz dedi.
Adam önce inanamadı ve görmek istedi. gördüğünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasıl yaptığını sordu.
Çocuk;
-bana verdiğin haritanın arkasında bir insan vardı
İNSANI DÜZELTTİĞİM ZAMAN DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELMİŞTİ. " der çocuk !
Demek ki ,
Dünyayı düzeltme işine en iyi tanıdığımız insandan başlamak gerekiyor, KENDİMİZDEN...
-
Aslında Evren Seçkal demiş neyin nasıl olacağını .
bir kıyıdan baktım dünyaya
ellerimde tuz, avucumda sedef
bir mavilik, bir açıklık
özgürlük hasreti
yüreğime vuruyor
nerede, nerede insanlar?
dünyayı güzellik kurtaracak
bir insanı sevmekle başlayacak herşey
o üzüntü birden gelir
yağmurlu havalarda
yeniden kuararım dünyayı ben
kederlerle
kimseler aşık değil mi bu şehirde
hava, martılar, ışıklı şehir
sarhoş ediyor beni yosun kokusu
hilesiz kucaklamak istiyorum
dünyayı, şehri ve seni
Bu arada "dünyayı güzellik kurtaracak'' dizesi dostoyevski'ye aittir. Şiir de Sait Faik öyküleri üzerine kurulmuştur. Belki bilmek isteyen çıkar.
-
Alıntı:
Oldu olacak, Cansu Selen yönetsin.:))
-
O Cansu Selen kadar tertemiz yavrularımıza bırakalım dünyamızı...:))
-
Dünyayı kadınlar yönetirse gibi bir ihtimal olmaktan ziyade zaten dünyanın durumu da budur. Kadınlar evlatlar yetiştiriyor,kendi evlerini, hatta işyerlerini kendileri yönetiyor.
-
Dünyayı insanlar yönetir yanlızca bazı ilkel erkeklerin fiziki güclerini kullanıp dünyayı kendilerinin yönettiğini sanırlar ve öyleleri vardır ki seni seviyorum deyip sevdiğini öldürürler.
Kadın olmasa bence Erkek milleti olmazdı :)
http://img84.imageshack.us/img84/407/a10tm6qe5.jpg
-
Gadın gısmısı olmasa halimiz nicedir?
-
Kadınların dünyayı yönetmesine bi lafım yok da, lütfen araba yönetmesinler.. Gıcır gıcır 3 günlük sıfır kilometre (150 km de idi) aracıma çarptı :(
-
http://3.bp.blogspot.com/_puw6OymyCA...rickoly-65.jpg
Bu yılın favori rengi pembe...
Tığ işleride çok moda; özelikle deliğde fazla olduğu için motor kısmının hareret yapmasınıda engelliyor...
ALINTI.
-
Dünyayı kadınlar yönetirse erkekler kıyameti koparır bence :)