Re: Polis köpeğini öldürdüm
Devlet memurunu görevi başında öldürmüşün yatacak yerin yok senin.
Ceketinin bir düğmesini bile koparmaya kaç yıl veriyorlar biliyomusun?
yani polis köpeği devlet memuru olarakmı geçiyor? şimdi neler olacak polislerde bilgi vermediler hapis cezası alacağım kesinmi? nekadar alırım sizce :( benim bu olayda hiç bir suçum yok gayet yavaş ve tedbirli gidiyordum köpek önüme bile çıkmadı havlamadı bile zaten köpeği sadece arka teker ezmişti yani araya kendisi koşup girdi
Alıntı:
odtuemrah rumuzlu üyeden alıntı
ben sigara alkol kullanmayan çevresi tarafından gayet iyi bilinen abdestli namazlı bir mühendisim
Bu dünya da sorun yokta öbür dünyayı bilemem...
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bu dünya da sorun yokta öbür dünyayı bilemem...
Bence asıl öbür dünya tamam ama...
Sayın Mühendisimiz es kaza ateist olsaydınız TCK hükümleri uyarınca kurşuna dizilmeniz dahi olası idi. Çok şükür ucuz atlatmışsınız.
Tutanak polis demirbaşına kayıtlı olan, (evet demirbaş) bir canlının ölümüne sebep olmanız sebebiyle tutulmuştur. Savcılığın herhangi bir konuda dava açacağını zannetmiyorum. Hukukçu olmamakla beraber olur da dava açılırsa neden yargılanacağınızı gerçekten merak ediyorum. Çok çok zorlama ile tehlikeli araç kullanma olur. O da olmaz. Kamu kurumu sizden köpeklerine ilişkin zararı talep edebilir.
Bir hayvansever olarak ben de köpeğin ölümüne üzüldüm ama "öldürdüm" demeniz kendinize haksızlık. Geçmiş olsun.
O köpekler çok pahalı olumlerı halınde otopsı yapılır bakıcı hatası var mı yokmu dıye...varsa ona bakan polısden alınıe parası...kusurlu gorulmenız halınde para sıze rucu edecektır
tam olarak ne olacak bana :( hapis yatarmıyım
Alıntı:
hapis değilde para cezası gelebılır emrah bey...ıfadenızın alınış nedenınıde bılmek lazım savcının talımatı varmı başka ıdarı işlemlemı ılgılı....vs
polis ifademi alırken gayet tedirgindi ama bana çok iyi davrandılar hatta çay felan getirdiler ama olayın büyükmü küçükmü olduğunu söylemediler
Alıntı:
Büyük ihtimalle İDAM cezası alırsınız.
2. ihtimal ise 99 yıl ağır hapis. (ŞAKA TABİİKİ)
Vallahi de billahide enson 25 gün kadar önce şahit olarak bir mahkemeye gittim ve o mahkeme salonunda duyduklarım ve gördüklerimden sonra size İDAM veya MÜEBBET cezası dahi verseler hiç şaşırmam.
Artık türkiyedeki mahkemelerde adalet diye birşeyin olmadığına %100 emin oldum.
gittiğiniz dava nasıl bir davaydı ?
Alıntı:
mesaog rumuzlu üyeden alıntı
Vallahi de billahide enson 25 gün kadar önce şahit olarak bir mahkemeye gittim ve o mahkeme salonunda duyduklarım ve gördüklerimden sonra size İDAM veya MÜEBBET cezası dahi verseler hiç şaşırmam.
Köpek, memur da kişi de değildir. İstemeden öldürdüğünüze göre bir ceza verilebilceğini sanmıyorum. Karşı taraf tazminat isteyebilir. Ancak siz de 177. maddeye göre karakol görevlilerinin de şuçlu olduğunu iddia edebilirsiniz. Madem polis köpeğiymiş tasmasından bağlasınlar. Yolda ne işi var?
Alıntı:
polis ifademi alırken gayet tedirgindi ama bana çok iyi davrandılar hatta çay felan getirdiler ama olayın büyükmü küçükmü olduğunu söylemediler
Günümüz polisleri eğitimli ve uzmandır...
Alıntı:
gittiğiniz dava nasıl bir davaydı ?
Kısaca özetleyeyim. Ocak ayında bir arkadaşımın evindeydim arkadasımın oğlu gece saat 11:30 gıbı yattı ve bende onun odasında açık olan bılgısayara bakmaya başladım bırkaç sitede alısveriş falan da yaptım.(gittigidiyor vb) sabah 06:00 gıbı yattım.Ertesi gün polisler geldi çocugu bir yuzlestırme meselesı ıcın emnıyete götürecegız dediler ve aldılar.
Sonradan ögrendık ki o gece saat 12:00 gıbı sözde vatandaşın dükkanına 4 kısı gelmıs araçla ve kar maskeli vatandasın parasını k.kartlarını ve cep telefonunu almış.Sözde mağdur da gözlerinden çocugu tanımış. (sözde mağdur daha önceen bu çocugu tanıyordu) çocuk 19 yasında ve sabıkası oldugundn hemen cezaevıne yollandı. ocak ayından beri 3 mahkeme görüldü ama sözde mahkeme.Benim -çocugun annesi babası ve daha başka çocugun 3 arkadasının şahıtlıklerıde maalesef suçsuz olduguna kananat getırılmesıne yetmedi. Silahla dükkanım soyuldu diyen vatandaşın ifadesınden başka ne şahıdı ne delili yoktur.Sadece yalandan bır şikayeti olması yetıyor demekki. Önce aracın plakasının ortasında h harfını gördüm 3 harflıydı dedi sonrakı mahkemede plaka karartılmıs dedi.
Çocuk o gece olay oldugu söylene saatte evde benımle aynı odadaydı ve uyanıp gıtmesıne ımkan yoktu ilaç alıp uyumustu( remeron adlı bır ilaçdı kullandıgı)bu ilacı içen 15 dakıka kadar bır zamanda %90 uyur ve satlerce uyanamaz.
Çocugun olaydan bırhafta kadar önce bır kavgası olmustu ve burnu yarılmıstı dıkıs atılmıstı gözlerı morarmıstı. sözde olaydan bırgun önce dıksılerını aldırmıstı ve burnu gözlerı dısardaydı diyen şahıs maalesef ifadesınde gözlerını gördüm gözünden tanıdım o kısıyı demesıne rağmen kocaman burundakı dıkıs izlerını görememıstı...çünkü kişinin enson halını bılmıyordu...sözde magdur çocugu 2 yıl kadar önce görmüştü sadce bırkez.Olay kesınlıkle bır komplodur ama neden kımler bu komployu kurmus henuz bızler çözemedık.
Avukata söyledim ki bu sözde magdurun mademkı telefonu çalınmıs arastırsınlar imei numarasını bulsunlar ve o telefon sözde olay saatınden sonra kullanılmısmı veya o kısının cep telefonu numarasından kullandıgı telefonun ımeı numarası tespıt edılsın ve ifadesınde dedıgı motorola marka model olup olmadıgı analsılsın.....ve olay saatınde gercekten o kısının hangı telefonu kullandıgı tespıt edılsın. Fakat savcı bunlara hıc gerek görmedı.Hakımde aynen savcıya katıldı......Çocugun burnundan daplı oldugundan dolayı hastanede raporu var onuda kaale almıyor savcı.....daha bırçok delıl sunuluyor ama mahkeme maalesef hiçbirisini kaale almıyor.Haziran ayının ilk haftası sanırım dananın kurugu kppacak ve %99 ağır bir ceza alacak. %1 ihtimal beraat diyesım geliyor fakat ......
Bir yalancı ifade var ve ne şahıt ne delil yok......öte taraftan birden çok şahıt var çocugun evde olduguna dair fakat gelin görün ki 5 aydır masum bır vatandaş cezaevınde yatıyor...
Siz hala bana türkiyede adalet var diyebilirmisiniz.Bırakın 5 ay ı 5 saat yaşamak için nelerı verıyor insanlar.....
Aslında yazılacak okadar çoook şey varkı yazarsam sonra benıde etö üyesi diye içeri tıkarlar kapalı yerlerı sevmedıgımden yazmıyorum. :)))
Bence boşverin iti köpeği , rahatça yatıp uyuyun.Ne olacaksa olur.ZATEN BİRŞEY OLACAGIDA YOK.
Alıntı:
% 100 hem de, :deli: 99 olsa neyse de..
Ne de olsa sizde her şey bedava, atıp tutmak da bedava olduğuna göre ne deseniz yeridir!
Gerisine hiç değinmesem de olur. :rolleyes:
Alıntı:
Bu yazıyıda nasılsa silecekler ama .....
Yazıyı değil,sizi!!!
İlk iletinizden itibaren azimle kendinizi kapının önüne koydurma çabanızın sonucunda başarılı oldunuz,sizi yürekten tebrik ederim bu azim ve terbiyesizliğiniz için.
Değerli kardeşim,
Konunun vicdani boyutuna girmeden, Bu konu çok abartılacak bir konu değil. Öncelikle kendinizi teskin edin.
"devlet malına istemeyerek zarar verdiğiniz anlaşılıyor." ancak burada farklı bir durum var. Hareketli bir devlet malına zarar vermişsiniz. Yani polisin tedirginliği zannerdersem o polis köpeğinin sizin çarptığınız yerde ne işi vardı noktasında olmalı. Zira bu köpekler başı boş dolaşmalı mı dolaşmamalı mı? Sorumlusu tarafından muhafaza edilmeleri gerekir.
emrah bey ertelenmiş olan hapis cezasına bir şey olmaz çünkü yapmış olduğunuz fiil kasten işlenmemiş eğer erteleme kararının verildiği tarihten itibaren 5 yıl içinde kasıtlı bi suç işlerseniz o zaman erteleme kararı kalkar. görünen o ki yapmış olduğunuz hiç bişey görünmüyor. ancak köpek için belki para cezası ödeyebilirisniz. (köpek için olan bilgi tam olarak doğru olmaya bilir)
Bundan bir ceza verilebileceğini sanmıyorum. Hangi kanunun hangi maddesinden verilecek? Belki bir miktar tazminat ödemek zorunda kalınabilir, onu da aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası karşılayacaktır.
aslında siz ceza değil tazminat almalısınız.bir köpek başıboş bırakılıyor ve kazaya sebep oluyor,sizin mal ve can güvenliğinize kast ediliyor.zamanınızı çalıyor ,belki araçta hasara neden oluyor.eğer hasır altı edilmezse ceza alacak kişi o köpeğe sahip olması gereken polis olacaktır.
Alıntı:
gerçekten çok haklısınız bende gördüklerimden ve bir kaç yaşadığım olaydan sonra bilir kişilerin bilmeyen kişiler olduğuna inandım...
Söz konusu başlık altında ki tüm iletileri gözden geçirdim. Forum başlığının açıldığı yerin bir hukuk sitesi olduğu gerçeğinden uzaklaşılmış ve sanki geyik muhabbeti yapılıyormuşcasına lakayt yapılan yorumları gördüm. Ne yazıkki bu duruma da forum yöneticileri seyirci olmuştur.
Açılan bir hukuki soru başlığının sadece soruyu soran kişiyi bağlamadığı, benzer/emsal sorunlarına cevap arayan kişilerinde bu başlık altında ki cevapları incelediği ve etkilendiği unutulmamalıdır.
Kişinin soruyu soruş tarzı ve akabinde ki cevapları yaşadığı olaydan çok etkilendiği ve korkusundan, şokundan hala çıkamadığını göstermekle birlikte bu forum başlığına cevap verenler için mizah, eğlence, geyik muhabbeti yapma hakkını tanımamaktadır. Burası Türkiye'nin en çok ziyaret edilen hukuk sitesiyse kendisine yakıştığı tarzda bir duruşu olmalı durmayanlar uyarılmalı/uzaklaştırılmalı (başlık altında bir örneği mevcut)
Soruya gelince, Polis köpeğine normal seyir halindeyken ve çarpamınızdan dolayı cezalandırılmazsınız. Şöyle ki, en güzel cevaplardan birini "necmi42" isimli üye vermiştir. Bende aynı düşüncedeyim. geçmiş olsun.
Alıntı:
necmi42 rumuzlu üyeden alıntı
aslında siz ceza değil tazminat almalısınız.bir köpek başıboş bırakılıyor ve kazaya sebep oluyor,sizin mal ve can güvenliğinize kast ediliyor.zamanınızı çalıyor ,belki araçta hasara neden oluyor.eğer hasır altı edilmezse ceza alacak kişi o köpeğe sahip olması gereken polis olacaktır.
Cevap: Polis köpeğini öldürdüm
burada asli sorumlu,iti bağlamayan sahibi durumundaki polislerdir.sizinle bir ilgisi yok hatta siz 2 saat zaman kaybım oldu,aracımın arka tamponu çizildi,tehlike atlattımdiye suç duyurusunda bulunur,maddi manevi para talebinde bulunabilirsiniz.sahipli her hayvanın hareketindensahibi sorumludur,tehlike yaratmayacak şekilde iti baplaması gerekirdi.geçmiş olsun.
Cevap: Polis köpeğini öldürdüm
Polis Köpeği de , asker köpeği de , özel amaçlar için yetiştirilmiş , oldukça pahalı satın alınan , görevleri itibariyle de en az hata yapan kayıtlı varlıklardır.
Hayvan öldüğü için , kurumun demirbaşından silinmesi gerekecek ; dolayısıyla ifadeniz alınması zorunluluk olacaktır. Konu savcıya iletilmişse de korkacak hiç bişey yok. Emniyet olay tutanağına , '' bağlı olmayan ve serberst haldeki köpeğin yola kontrolsüzce ve aniden çıktığını '' mutlaka yazmıştır.
Konu kasti olmayan ''kaza ile'' devlet malına zarar verme olayıdır.
Aslına bakarsanız , pahalı bir techizata verilen zarar istenirse , zarar , zararı verenden tahsil edilir. Fakat bizim ülkemizde böyle bir durum yok. Yollarda trafik kazaları oluyor bariyerler trafik ışıkları vs tahrip oluyor ama zarar tahsil edilmiyor gibi algılayabilirsiniz. burada beklemeniz gereken tek şey zararın maddi olarak tahsilidir. onun dışında cezai vs durumu yok.
ama herkes bilmedir ki , o tip hayvanlar terörle mücadele sıklıkla kullanılan , yaşamı boyunca 2 adet memuru kendine tahsis ettiren ve bedeli 1.5 trilyonluk hayvanlardır.
Bu bakımdan herkese gördükleri her yerde bu tip hayvanlara ve yetiştiricelere saygıyla yaklaşılmasını önemle hatırlatmak isterim.
Cevap: Re: Polis köpeğini öldürdüm