Re: limited şirket deviri
Alıntı:
koseoglu099 rumuzlu üyeden alıntı
Benim ve eşim üzerine kayıtlı sigorta acenteliği yapan limited şirketin imza yetkilisi bendim. 29-04-2009 tarihinde noterden devrini yaptım. Ticaret sicili gazetesinde 6-mayıs 2009 da yayınlandı ama şirketi devralanlar sigorta şirketiyle yapılması gereken acentelik sözleşmesini yenilememektedirler.Bölge müdürlüğünden beni arayıp borçlarından dolayı acenteliği iptal edip,yapılan bütün sigortaları iptal edeceklerini bidirdiler. Bu konuda bende devrettiğim şirkete noter' den ihtar çektim başka ne yapılabilir,ayrıca şirket adına kesilen çekler ve kredi kartları konusunda bilgilendirilmek istiyorum.Lütfen hukuki durumu açıklayıp beni bilgilendirimisiniz?
Devir tarihinden önceki vergi ve diğer borçlardan siz sorumlusunuz. Ticari borçlarda ise devir tarihinden sonra ortaya çıkanlar sizi ilgilendirmez. Şirketin sözleşmeyi yenileyip yenilememesi sizi ilgilendirmez. Sözleşmelerin iptali de siz devrettikten sonra olduğu için sizi bağlamaz.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Devir tarihinden önceki vergi ve diğer borçlardan siz sorumlusunuz. Ticari borçlarda ise devir tarihinden sonra ortaya çıkanlar sizi ilgilendirmez. Şirketin sözleşmeyi yenileyip yenilememesi sizi ilgilendirmez. Sözleşmelerin iptali de siz devrettikten sonra olduğu için sizi bağlamaz.
şirketi devralan kişiler iflası isteyebilirler mi?
Alıntı:
şirketi devralan kişiler iflası isteyebilirler mi?
İflas için gerekli koşullarını oluşması gerekir. Kimse durup dururken iflas isteyemez. Şirketin malvarlıgı alacakları ve sermayesinin borçlarını karşılayamaması gerekir.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
şirketin banka hesaplarını devralmadılar,bankada hesaplar eski müdür olduğum için sorumluluk kimde,benim yapmam gereken hukuki bir işlem var mı
Alıntı:
şirketin banka hesaplarını devralmadılar,bankada hesaplar eski müdür olduğum için sorumluluk kimde,benim yapmam gereken hukuki bir işlem var mı
Şirketi devralıp banka hesaplarını devralmamak diye bir şey olamaz. Şirket tüm aktif ve pasifiyle bir bütün olarak devrolur. Sizin devir yaptığınız ticaret sicil gazetelerinin fotokopilerini iadeli taahhütlü posta ve bir dilekçe ile çalıştığınızı bankalara bildirin. Hiçbir sorumluluğunuz kalmaz.