-
Telefonda cinsel taciz
merhaba
ben 26 yaşında öğretmenim. polis beni 3 hafta önce aranıyorsun deyip adliyeye götürdü. şaşırmıştım doğrusu. o sırada çanakkaledeydim. beni çanakkale adliyesine götürdüler. davanın bakırköy 3. sulh ceza mahkemesine açıldığını öğrendim. dosyam adliyeye geldi. pazar günü olması dolayısıyla nöbetçi mahkeme yargıladı beni. 2006 yılında tanımadığım bir kıza telefon mesajı göndermişim ve rahatsızlık vermişim. hakim mesajı okudu (sesin çok seksi aç da konuşalım) bunlar doğru olabilir. sanırım doğru. ama ben ifademde kızı tanımadığımı ki gerçekten de tanımıyorum hattımı da 2006 yılında arkadaşıma verdiğimi söyledim. 30 temmuzda bi duruşma daha varmış. nasıl bir ifade vereyim ki bu işten kurtulayım? ceza alır mıyım ve alacağım ceza sabıka kaydıma işler mi? sabıkaya işlerse öğretmenliğe mani olur mu?
teşekkür ederim.
-
Re: Telefonda cinsel taciz
2006 yılında hattı arkadaşınıza vermeden önce mesajı kendiniz çektiniz.doğru mu anlamışım.Kabul ediyorsunuz bu mesajı çektiğinizi o halde.
Arkadaşlar size yanıt verecektir.ama o ana kadar siz de şu konuya göz gezdirin isterseniz
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32872
-
evt ben attım mesajı. ben savcılığa arkadaşıma verdim hattımı dedim. olayı özetledim ilk mesajımda. nasıl bir ifade vermeliyim ki kurtulabileyim? sabıka kaydına işler mi ceza alırsam? işlerse öğretmenlik yapabilir miyim?
-
Arama yapmadınızmı hiç, sesini duymadan nasıl o şekilde bir mesaj attınız başka mesajlar varmı? meraktan soruyorum. Suçlamadan para cezası alırsınız sanırım sabıkanıza işlense de memuriyetinize mal olmaz. Yüz kızartıcı bir suç değil erkeğin elinin kiri :)
Bizi nasıl bulduğunuzu sorsak ayıp etmiş olurmuyuz? itici değiliz dimi :)
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Arama yapmadınızmı hiç, sesini duymadan nasıl o şekilde bir mesaj attınız başka mesajlar varmı? meraktan soruyorum. Suçlamadan para cezası alırsınız sanırım sabıkanıza işlense de memuriyetinize mal olmaz. Yüz kızartıcı bir suç değil erkeğin elinin kiri :)
Bizi nasıl bulduğunuzu sorsak ayıp etmiş olurmuyuz? itici değiliz dimi :)
:) çok iyi demişsiniz hocam.Elinin kiri
ben de araştırdım büyük bir ceza gelmiyor.azcık para cezası.Benim yazdığım daha vahim mesajlar var şaka amaçlı da olsa..Ben ömür boyu yatardım öyle birşey olsa.Gerçi şikayet eden olmadı.Sadece dövmek için bireysel olarak aradılar ve bulamadılar
-
Sadece bir mesaj ise konu, mesaj yanlislikta gonderilmis desek aceba bir faydasi olurmuki? OYlesine aklimdan gecti sadece, ama kac tane mesaj gitmis o konu onemli tabi. Bu arada eli kirli erkekler hic hos degil. :)
-
teşekkür ederim bilgiler için
sabıkamda yazacak mı şimdi cinsel tacizden yargılanıyorum ceza aldığım taktirde cinsel taciz diye yazacak mı? ben hukukçu olmayan birine sorduğumda ceza alırsan 5 yıl devlet memuru olamazsın demişti. kanunda var mı hangi cezalar neticesinde devlet memuru olamamak ya da işten çıkarılmak. bir de ben dosyayı alabilir miyim bakırköy 3. sulh ceza mahkemesinden. dosyamda kızın numarası var. belki ikna ederim davayı geri çeker. nasıl alabilirim dosyamı.
av. engin oğuz hukukçuları genelde itici bulurum ama siz sevecen birine benziyosunuz. teşekkürler.
-
bu arada arama da var. rahatsızlık da vermişim. ifademi değiştireyim mi? arkadaşa vermemiştim hattımı aslında.
-
Alıntı:
gencerrr rumuzlu üyeden alıntı
bu arada arama da var. rahatsızlık da vermişim. ifademi değiştireyim mi? arkadaşa vermemiştim hattımı aslında.
Sn. Üye,
Yaptığınız suça burada hukuksal kılıflar ararken elinizin kirini mesleğinize yakıştıramadığımı belirtmeden geçemeyeceğim gibi diğer üyelerinde bu el kiri marifetmiş gibi verdiği sevecen cevaplar gerçekten üzücü. Erkek dayanışması işte mesleği ne olursa olsun.
-
yapacak bir şey yok swan bundan sonra. oldu bi kere.
sorularıma yanıt verirseniz sevinirim. sayın ve çok değerli üyeler.
-
Aleyhinize kesin hüküm tesis edilip de sabıkanıza işlenirse "cinsel taciz" yazmaz ne yazar mahkemenin adı esas karar no sayıları ve kanun maddesi yazar.
5 yıl devlet memuru olamaman ya da çıkarılman "kamu hizmetlerinden men" cezası alman halinde gerçekleşir. Bu suça da böyle bir ceza verilmiyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada erkeğin eli kiri diyen ben değilim toplumda yerleşmiş anlayış ve bu anlayışla düzenlenmiş yasadır. Her bayan ya birinin annesi ya kardeşi ya karısı ya kızıdır. Kimseye böyle bir muameleyi reva görmemiz mümkün değildir. Ancak her eylemi ağırlaştırmak hakkaniyete uymayabilir insanları evliliğe götüren sebepler çoğu zaman taciz yada rahatsızlık verme eylemleri ile başlamaktadır karşıdakinin kalbini kazanabilirseniz aynı yastıkta kocayabilirsiniz. Kazanamazsanız yaptığınız taciz olarak değerlendirilebilir.
Niyet çok önemlidir niyetiniz kötüyse elinizin kiri değil yüzünüzün karasıdır.
Dosyanızdan fotokopi isteyebilirsiniz.
İfade şeklinize ilişkin bir şey söyleyip sorumluluk altına girmemiz söz konusu olamaz sonuçta telefon kayıtları var inkar etseniz ne kazanırsınız. Takdir sizin
Geçmiş olsun
-
Alıntı:
Aleyhinize kesin hüküm tesis edilip de sabıkanıza işlenirse "cinsel taciz" yazmaz ne yazar mahkemenin adı esas karar no sayıları ve kanun maddesi yazar.
5 yıl devlet memuru olamaman ya da çıkarılman "kamu hizmetlerinden men" cezası alman halinde gerçekleşir. Bu suça da böyle bir ceza verilmiyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada erkeğin eli kiri diyen ben değilim toplumda yerleşmiş anlayış ve bu anlayışla düzenlenmiş yasadır. Her bayan ya birinin annesi ya kardeşi ya karısı ya kızıdır. Kimseye böyle bir muameleyi reva görmemiz mümkün değildir. Ancak her eylemi ağırlaştırmak hakkaniyete uymayabilir insanları evliliğe götüren sebepler çoğu zaman taciz yada rahatsızlık verme eylemleri ile başlamaktadır karşıdakinin kalbini kazanabilirseniz aynı yastıkta kocayabilirsiniz. Kazanamazsanız yaptığınız taciz olarak değerlendirilebilir.
Niyet çok önemlidir niyetiniz kötüyse elinizin kiri değil yüzünüzün karasıdır.
Dosyanızdan fotokopi isteyebilirsiniz.
İfade şeklinize ilişkin bir şey söyleyip sorumluluk altına girmemiz söz konusu olamaz sonuçta telefon kayıtları var inkar etseniz ne kazanırsınız. Takdir sizin
Geçmiş olsun
Sn. Gencer,
Ben aslında evlenme teklif edecektim o bayana, tanımam bilmem, evlimidir, yaşı kaçtır, boyu boyuma uygunmudur vallahi bilmem. Önden telefonla bir yoklama yapayım diye düşündüm. Yani tamamen iyi niyetliydim diye savunma yapmayı deneyin isterseniz. Bakalım erkeğin elinin kiri zihniyetiyle yapılan yasalar sizi ne kadar koruyacak? Mesela birini öldürmüş olsaydınız oldu bir kere napalım mı derdiniz yoksa çok pişmanım mı?
İyi akşamlar.
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Gencer,
Ben aslında evlenme teklif edecektim o bayana, tanımam bilmem, evlimidir, yaşı kaçtır, boyu boyuma uygunmudur vallahi bilmem. Önden telefonla bir yoklama yapayım diye düşündüm. Yani tamamen iyi niyetliydim diye savunma yapmayı deneyin isterseniz. Bakalım erkeğin elinin kiri zihniyetiyle yapılan yasalar sizi ne kadar koruyacak? Mesela birini öldürmüş olsaydınız oldu bir kere napalım mı derdiniz yoksa çok pişmanım mı?
İyi akşamlar.
Biri ölmüşse geride gelmiyeceğine göre pişmanlık neye yarar oldu birkere denmesi gerekir bence.
:rolleyes:
-
telefon kayıtları derken bütün konuşmalarım mı delil niteliğindedir. mesela arkadaşlarımla konuşmalarım falan. bu mesajı öğretmenken de atmadım ayrıca. 2006 da öğrenciydim. oldu bi kere işte. pişmanım karşı tarafın her türlü maddi manevi hakkını ödemeye hazırım desem ne ceza yerim acaba. ya da başka bir ifade önerebilir misiniz?
-
şu mesaj ve arama işini tam yazarsan(kaç sefer mesaj vearama yapıldı, saatleri,arama sıklıkları) doğru cevabı bulacağını sanırım.hakimede böyle tutarsız cevaplar verirsen kendini yokuşa sürersin bence.
-
Alıntı:
necmi42 rumuzlu üyeden alıntı
şu mesaj ve arama işini tam yazarsan(kaç sefer mesaj vearama yapıldı, saatleri,arama sıklıkları) doğru cevabı bulacağını sanırım.hakimede böyle tutarsız cevaplar verirsen kendini yokuşa sürersin bence.
kaç kere aradığımı bilmiyorum. nöbetçi mahkemedeki hakim dosyadan bir mesaj okudu sadece başka bir mesaj da okumadı. ama çağrı falan bıraktım. çok sık değil. olay 2006 da zaten çok da hatırlamıyorum. ilk duruşmada ben kızı tanımıyorum dedim. tanımıyorum da gerçekten. arkadaşıma vermiştim o tarihlerde hattımı dedim. ama vermedim hattı kimseye. istanbulla çok ilişkim yok ankarada yaşıyorum dedim. dosyamı almayı düşünüyorum. orada vardır her şey. Nasıl alabilirim, istanbula mı gitmem gerek? mahkeme bakırköyde.
-
kıza aşıktım tanışmak için mesaj gönderdim.Numarasını herhangi bir yerden bularak sevdiğim ve beğendiğim özelliklerini yazdım diyelim.Bu özellikler arasında çok güzel keman çaldığı da yer alıyor çok seksi olduğu da.bunda birşey yok
bence bu olayın suç halinde değerlendirilmesi bazı şartlara bağlı.
mesela öğretmen öğrencisine yaparsa (vb.)ya da çok ayıp ve de tehdit edici olursa,defalarca yapılıp rahatsızlık boyutu fazla olmuşsa,Yaşı küçükse ve mesajla adres vererek oraya çağırmışsan örnekler çoğaltılabilir.
Bunlar dışında kendi yaşıtım olan herhangi bir kıza çok seksisin yazıp ceza alsam cezamı çekerim tamam ne karar verilirse.Ama kendimi suçlu da hissetmem
-
evet kız kendi yaşıtım. ben aslında suçlu falan da hissetmiyorum zaten. dosyamda kızın numarası var. fakat dosyamı nasıl alabilirim. ben şu anda istanbulda değilim. mahkeme istanbulda. istanbula gidip dosyamı hakimden alabilir miyim? bu arada gitmişken duruşma gününü beklemeden ifade versem uygun olur mu? bu olay beni çok sıktı doğrusu. bir an önce ifade vermek istiyorum.
-
Şimdi ben birine mesaj yazsam, "çok seksisiniz" diye, attığım kişide savcılığa başvursa ben bu mesajdan ötürü ceza alır mıyım? Birine iltifat etmek ne zamandan beri suç oldu :S Bence gencerr bey in olayında birşey yok. En azından görünen hali ile bir şey yok, tabi ayrıntıları bilemiyoruz..
-
Alıntı:
UmutxTR rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi ben birine mesaj yazsam, "çok seksisiniz" diye, attığım kişide savcılığa başvursa ben bu mesajdan ötürü ceza alır mıyım? Birine iltifat etmek ne zamandan beri suç oldu :S Bence gencerr bey in olayında birşey yok. En azından görünen hali ile bir şey yok, tabi ayrıntıları bilemiyoruz..
umarım bir şey yoktur. hakim bana sadece mesajı okudu ben de bilmiyorum ayrıntısını. bir de aramalar falan varmış sanırım. bu hafta istanbula gideceğim. dosyamı bakırköy adliyesinden nasıl alabilirim? kızın cep numarası var dosyada arayıp ikna etmeyi düşünüyorum. hakimle görüşüp ifadeyi bu hafta versem olur mu? 30 temmuzaymış duruşma. çok geç beklemek istemiyorum.
-
Dosyadan siz veya vekalet verdiğiniz avukat fotokopi alabilir. Duruşmadan önce sizi dinleyeceklerini sanmıyorum hakkınızda tutuklama çıkarılsaydı duruşma beklenmeksizin dinlenirdiniz.
İltifatlarınızın gerçekliği hususunda bilirkişi incelemesi isteyebilirsiniz :)
-
ben haftaya istanbul'a gideceğim. davam 30 temmuzda. dosyamı almak için nereye başvuru yapacağım? bizzat mahkemeye gidip hakimden alamaz mıyım? illa duruşma günü mü almam gerekir dosyamı?
-
Dava dosyamı avukattan nasıl alabilirim?
Dilekçe mi vermem gerekiyor illa? uzun bir süreç midir?
-
Alıntı:
Dava dosyamı avukattan nasıl alabilirim?
Dilekçe mi vermem gerekiyor illa? uzun bir süreç midir?
Dava dosyanızı avukattan değil, mahkemenin kaleminden alacaksanız, kendinizi savunması için bir avukatla anlaştıysanız avukatınız zaten sizi bilgilendirecektir. Kalemden almanıza gerek yok, davadan önce alır incelerseniz sizin lehinize olacaktır. Böylece hakkınızdaki delil durumunu, dosya içeriğini görüp ona göre hareket edersiniz.
-
Alıntı:
earioz rumuzlu üyeden alıntı
Dava dosyanızı avukattan değil, mahkemenin kaleminden alacaksanız, kendinizi savunması için bir avukatla anlaştıysanız avukatınız zaten sizi bilgilendirecektir. Kalemden almanıza gerek yok, davadan önce alır incelerseniz sizin lehinize olacaktır. Böylece hakkınızdaki delil durumunu, dosya içeriğini görüp ona göre hareket edersiniz.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Zaten tek delil de attığım bir mesaj. Fakat ben üç-dört gün sonra İstanbul'a gideceğim. Duruşmam 30 Temmuzda. Dosyayı gittiğimde almak istiyorum. Hemen almam mümkün müdür?
-
Önceden bi arayın veya mesaj atın hazırlasınlar beklemek zorunda kalmayın.
İltifat kabilinden bir şey yazmamaya dikkat edin.
-
Öğretmen olduğunuzu okuduktan sonra daha bir dehşetle okudum yazdıklarınızı...
Sizlere çocuklarımızı - kardeşlerimizi emanet ediyoruz öyle mi?
Ve siz burada açık açık; adaleti kandırdığınızı - yalan söylediğinizi söylüyorsunuz...
"Hattı arkadaşıma vermiştim dedim ama vermedim aslında, kurtulmak için öyle söyledim..." bunu bu kadar açık dile getirebilmeniz çok ilginç...
Diğer arkadaşlarında size yardım etmeye çalıştığını görmekten de utandım... "Tacizci öğretmen" - "Dayakçı öğretmen" - "Zorba öğretmen" dedikleri sizlersiniz işte... Adaleti bile kandırmaya çalışan biri; benim çocuğuma ne öğretebilir?
"Eğitimli insanlar öncelikle adalete değer verir. Eğitimli insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca asi olurlar. Küçük insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca haydut olurlar." demiş Konfüçyus... Siz eğitimli bir insan değilsiniz bence. Size o öğretmenlik diplomasını veren öğretmenlerde sizler gibiymiş zannedersem... "Haydut" olanlar sizlersiniz...
Bu mesajların hepsini kaydettim... "Yalan ifade" verdiğinizi kabul eden mesajlarınızı kaydettim... Ne kadar başarılı olabilirim bilmem ama tanıdığım tüm hukukcularla bu konuyu paylaşarak - ifade verdiğiniz yerden / dava açılan yerden bir bağlantı kurmaya çalışarak; sizin dosyanıza bu mesajlarında eklenmesini sağlamak için elimden geleni yapacam...
Keşke sizin gibilerin elinden alsalar öğretmenliği... Böyle kutsal bir mesleğe yazık ediyorsunuz...
-
Alıntı:
telefon kayıtları derken bütün konuşmalarım mı delil niteliğindedir. mesela arkadaşlarımla konuşmalarım falan. bu mesajı öğretmenken de atmadım ayrıca. 2006 da öğrenciydim. oldu bi kere işte. pişmanım karşı tarafın her türlü maddi manevi hakkını ödemeye hazırım desem ne ceza yerim acaba. ya da başka bir ifade önerebilir misiniz?
Bu forumda suçlu yada suçsuz herkes bir derdine yanıt arıyor. Bu kadar ön yargılı olmayı doğru bulmuyorum. Kaldıki bu olay öğrenci iken olmuş. Bu kadar abartmak doğru değil bence. Suçlu ise zaten adalet yerini bulur, endişelenmeyin.
-
Alıntı:
TheCactus rumuzlu üyeden alıntı
Ve siz burada açık açık; adaleti kandırdığınızı - yalan söylediğinizi söylüyorsunuz...
"Hattı arkadaşıma vermiştim dedim ama vermedim aslında, kurtulmak için öyle söyledim..." bunu bu kadar açık dile getirebilmeniz çok ilginç...
Diğer arkadaşlarında size yardım etmeye çalıştığını görmekten de utandım... "Tacizci öğretmen" - "Dayakçı öğretmen" - "Zorba öğretmen" dedikleri sizlersiniz işte... Adaleti bile kandırmaya çalışan biri; benim çocuğuma ne öğretebilir?
"Eğitimli insanlar öncelikle adalete değer verir. Eğitimli insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca asi olurlar. Küçük insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca haydut olurlar." demiş Konfüçyus... Siz eğitimli bir insan değilsiniz bence. Size o öğretmenlik diplomasını veren öğretmenlerde sizler gibiymiş zannedersem... "Haydut" olanlar sizlersiniz...
Bu mesajların hepsini kaydettim... "Yalan ifade" verdiğinizi kabul eden mesajlarınızı kaydettim... Ne kadar başarılı olabilirim bilmem ama tanıdığım tüm hukukcularla bu konuyu paylaşarak - ifade verdiğiniz yerden / dava açılan yerden bir bağlantı kurmaya çalışarak; sizin dosyanıza bu mesajlarında eklenmesini sağlamak için elimden geleni yapacam...
Keşke sizin gibilerin elinden alsalar öğretmenliği... Böyle kutsal bir mesleğe yazık ediyorsunuz...
Evet ben öğrenciydim bu mesajı atmadan önce. hatta kesinlik de yok dedim en başta. olayı hatırlamıyorum dahi. mahkemede en son ihitmalle ne demem gerekir onun için ben attım dedim burada. amacım hukukçu arkadaşlardan yardım almaktı. arkadaşımı bulmam imkansız hattımı verdiğim. olay bana kalıyor. ben attım diyelim ki. ben olay gerçekleştiği zaman 21 yaşındaydım. öğrencilerimin hiçbirine karşı da farklı gözle bakmam, bakamam. ama isterseniz ismim zaten belli soyadımı da verip adliyeye gitmenize dosyama koymanıza yazılanları ben yardımcı olurum. hatta ben götüreyim yazılanları. sizin zahmet etmenize gerek yok sayın üye.
-
Sayın Gençer,
Cezanız 1500 TL para cezasıdır. Bir arzuhalci abim söylemişti dersiniz. Geçmiş olsun.
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Gençer,
Cezanız 1500 TL para cezasıdır. Bir arzuhalci abim söylemişti dersiniz. Geçmiş olsun.
Arzuhalci Abi sağol.
Ama ben yapıp yapmadığım konusunda ne demeliyim onu bilmiyorum. Arkadaşa ulaşamıyorum dolayısyla bana kalıyor. Yaptım mı diyeyim. Ben uzatmak istemiyorum.
-
Alıntı:
TheCactus rumuzlu üyeden alıntı
The Cactus!!
Haddinizi aşmışsınız! Yazınız eleştiri sınırlarını aşmış açıkça hakaret ediyorsunuz! Yayın yoluyla hakaretin cezasını bir araştırın!
-
Yaptıysanız açıkça evet ben yaptım, kabul ediyorum, bir hataydı deyiniz.
-
Alıntı:
Yaptıysanız açıkça evet ben yaptım, kabul ediyorum, bir hataydı deyiniz.
Aslında ben de emin değilim hiçbir şeyden. arkadaşımı aradım ama ulaşılamıyor. her şey bende artık.
-
Alıntı:
Aslında ben de emin değilim hiçbir şeyden. arkadaşımı aradım ama ulaşılamıyor. her şey bende artık.
MADDE 105. - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
5560 s.Yasa
MADDE 1 – 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 61 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.
"(9) Adlî para cezasının seçimlik ceza olarak öngörüldüğü suçlarda bu cezaya ilişkin gün biriminin alt sınırı, o suç tanımındaki hapis cezasının alt sınırından az; üst sınırı da, hapis cezasının üst sınırından fazla olamaz."
Sayın Gençer,
Tereddüt etmeyi bırakın eğer gerçekten yaptıysanız bunu açıkça ifade etmeniz yararınıza olacaktır. Anlaşıldığı üzere dosyada yeterli kanıt var. Kabul etmemeniz sonucu değiştirmeyeceği gibi aleyhinize de olabilir. Hakimde hem yapmış hem de kabul etmiyor kanaati oluşacaktır. Sizce böyle bir kanaatin oluşması mı yoksa yapmış ama efendi gibi suçunu kabul ediyor kanaati oluşması mı iyidir? Kendinizi hakim yerine koyunuz.
Öte yandan suçun niteliği, işleniş biçimi, saiki, sosyal durumunuz, duruşmadaki hal ve tutumunuz, önceden suç işleyip işlemediğiniz göz önüne alınarak seçimlik ceza öngören 105. m. gereği hapis değil para cezasına hükmolunacağını düşünüyorum.
5560 s. yasanın ilk maddesi hükmü gereği bu para cezası üç aydan az olamayacaktır.Günü takdiren 20 TL den hesapladığınzda 1800 TL edecektir. Yukarıdaki takdiri indirim nedenleriyle takdiren 1/6 oranında bir indirimle bu ceza 1500 TL ye düşürülecektir.
Sonuçun bu şekilde çıkmasını kuvvetle muhtemel görüyorum. Tekrar geçmiş olsun.
-
Abi cebini de yaz doğru çıkmazsa mesaj yazsın öğretmenimiz.
-
Alıntı:
MADDE 105. - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
5560 s.Yasa
MADDE 1 – 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 61 inci maddesine sekizinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.
"(9) Adlî para cezasının seçimlik ceza olarak öngörüldüğü suçlarda bu cezaya ilişkin gün biriminin alt sınırı, o suç tanımındaki hapis cezasının alt sınırından az; üst sınırı da, hapis cezasının üst sınırından fazla olamaz."
Sayın Gençer,
Tereddüt etmeyi bırakın eğer gerçekten yaptıysanız bunu açıkça ifade etmeniz yararınıza olacaktır. Anlaşıldığı üzere dosyada yeterli kanıt var. Kabul etmemeniz sonucu değiştirmeyeceği gibi aleyhinize de olabilir. Hakimde hem yapmış hem de kabul etmiyor kanaati oluşacaktır. Sizce böyle bir kanaatin oluşması mı yoksa yapmış ama efendi gibi suçunu kabul ediyor kanaati oluşması mı iyidir? Kendinizi hakim yerine koyunuz.
Öte yandan suçun niteliği, işleniş biçimi, saiki, sosyal durumunuz, duruşmadaki hal ve tutumunuz, önceden suç işleyip işlemediğiniz göz önüne alınarak seçimlik ceza öngören 105. m. gereği hapis değil para cezasına hükmolunacağını düşünüyorum.
5560 s. yasanın ilk maddesi hükmü gereği bu para cezası üç aydan az olamayacaktır.Günü takdiren 20 TL den hesapladığınzda 1800 TL edecektir. Yukarıdaki takdiri indirim nedenleriyle takdiren 1/6 oranında bir indirimle bu ceza 1500 TL ye düşürülecektir.
Sonuçun bu şekilde çıkmasını kuvvetle muhtemel görüyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Hatırlamıyorum olayı açık bi şekilde. yine de kabul edeyim mi yani. ayrıca benm için sabıka kaydı çok önemli. neticede işleyecek sabıkama yine de para cezası olsa da değil mi?
-
Alıntı:
Abi cebini de yaz doğru çıkmazsa mesaj yazsın öğretmenimiz.
Oğuz Bey, Garanti vermiyorum:) Bu sadece ortadaki vakaya göre bir tahmin. Falcı değiliz sonuçta arzuhalciyiz:)
-
Alıntı:
Hatırlamıyorum olayı açık bi şekilde. yine de kabul edeyim mi yani. ayrıca benm için sabıka kaydı çok önemli. neticede işleyecek sabıkama yine de para cezası olsa da değil mi?
Sayın Hocam, Ben tecrübelerime dayanarak gerekli uyarıyı size yaptım ve bu uyarılarımda sizin iyiliğinizi düşündüm. Gerisi size kalıyor. Sakın olumsuz bir sonuç alırsanız beni suçlamaya kalkışmayın. Sonuçta kesin kararı kendi hür iradenizle verin. Evet sabıkaya işlenecek ancak memuriyete engel olmayacak.
-
Alıntı:
Sayın Hocam, Ben tecrübelerime dayanarak gerekli uyarıyı size yaptım ve bu uyarılarımda sizin iyiliğinizi düşündüm. Gerisi size kalıyor. Sakın olumsuz bir sonuç alırsanız beni suçlamaya kalkışmayın. Sonuçta kesin kararı kendi hür iradenizle verin. Evet sabıkaya işlenecek ancak memuriyete engel olmayacak.
davayı geriye bırakma seçenek olamaz mı? o zaman işlenir mi sabıkaya?