Re: İkametgah adresim yok
Sıkıntınızın borçlarınızdan mı yoksa adresinizi kayıt ettirememektenmi anlamadım.
Adresinizin nüfus müdürlüğünde nasıl kayıtlı olduğunu en yakın nüfus müdürlüğünden öğrenebilirsiniz. Yeni adresinizi kayıt ettirmek için sizi mecbur eden sebep nedir onu da yazmamışsınız.
Ama intihar çözüm değil gideceğiniz yer emin olun burdan daha rahat değildir. Burdan oraya her saniye kalkan gemiye bilet alırsınız ama dönüş için sefer koymamışlar şairin dizelerini hatırlayın.
Borcunuzu bankalar sizi bulamamışken maaşınızdan küçük ödemelerle başlayıp bankayla telefon irtibatıyla anlaşıp bitirebilirsiniz. Dert ettiğiniz şeye bakın bir işiniz var en azından. Kolay gelsin bugün bayram gülümseyin.
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ediyorum ..
Sıkıntım hem borçtan, hem de adresimi şu anda hiçbir yere kayıt ettirememekten kaynaklanıyor. Sizde biliyorsunuz ki 2010 yılında nüfus kağıtları yenilenecek. Ben ikametgah senedi almadan nasıl çıkartırım yeni nüfus kagıdımı. Maaşım ev tutmaya yetmior ama mecburen ekim ayı gibi bir ev bulmaya çalışacagım. Benim korkum öncelikle şu. Nüfüsa kayıtlı oldugum evi 2 sene önce boşalttım, muhtardan aldıgım nakil belgeside 7 aydır hiçbir yere kaydettirmeden elimde kaldı.Yeni nüfus sistemine göre adres bildirmeyene 4 ay ile 6 yıl arası hapis cezası ve birde para cezası çıkmış. Bu durumda beni hapse atarlarmı..Yeni sisteme göre ben bu şeklilde adressiz yaşamaktan ne ceza alırım.
Sn. Av.Engin Oğuz , konuda adresim olmadığı için tebligat alamadım deniyor fakat adresi olmasa dahi tebligat yapılabiliyor diye okumuştum hatta hukukçularımız tartışıyordu 35 e göre tebligat, ilanen tebligat tarzında. Konuyu açan üyemize tebligat yapılmış sayılmışmıdır böyle bir durumda ? (Sizede iyi bayramlar.)
Ayrıca bir işimde yok. Sadece emekli maaşım var.. O da şu andaki geçimimi sağlayamayacak kadar cüzi bir maaş.Hiçbir yerde iş de bulamadım malesef. Banka ile görüşmemde onların istediği taksit miktarı ile benim borcumu ödemem imkansız gibi. Maaşıma haciz koymalarına razıyım. Bu borcun ödenmesi için şu anda tek yol bu..Son olarak hiçbir taahhütte bulunmadığım halde hapsen tazyik cezası alırmıyım.. Alakanıza ve yanıtınıza şimdiden çok teşekkür ediyorum efendim.. Saygılarımla, MELEK...
Başka üyelerimizin bilhassa müstakbel hukukçuların ve hukuk severlerin de katılımını bekliyoruz forum iki kişi arasında bilgi alış verişi olarak kalmasın.
Değerli üye arkadaşlar ve sayın hukukçular
Konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardımlarını esirgemesinler..
Saygılarımla
Değerli forum üyeleri
konu hakkında bilgisi olanların değerli yardımlarını bekliyorum
Alıntı:
korusun rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca bir işimde yok. Sadece emekli maaşım var.. O da şu andaki geçimimi sağlayamayacak kadar cüzi bir maaş.Hiçbir yerde iş de bulamadım malesef. Banka ile görüşmemde onların istediği taksit miktarı ile benim borcumu ödemem imkansız gibi. Maaşıma haciz koymalarına razıyım. Bu borcun ödenmesi için şu anda tek yol bu..Son olarak hiçbir taahhütte bulunmadığım halde hapsen tazyik cezası alırmıyım.. Alakanıza ve yanıtınıza şimdiden çok teşekkür ediyorum efendim.. Saygılarımla, MELEK...
Melek Abla forumda bunları cevapları defalarca verildi benzer konularda. Taahütte bulunmayana hapis cezası verilmiyor. Yani nedir ? Devlet ödeyemeyenin yanında. Oyalama yolu izleyip öderim deyipte taahhüd verip daha sonra ödemeyenin yanında değil.
Emekli maaşınızadanda siz muvafakat vermediğiniz sürece kesinti yapılamıyor. Adres bildirimi konusunda şuan için bildirmeyenler değil yanlış adres bildirdiği tespit edilen kişiler hakkında 620 tl lik ceza uygulanıyor. Kiralık bir odaya yerleşip ikametgahınızı gösterebilirsiniz. Gidersiniz alırsınız kimliğinizi.
Alıntı:
BU DEVLETİN BAŞINA GELEN İKTİDAR İDARECİLERİ DÜŞÜNSÜN BANKALARA ÖNCE BİR CEKİ DÜZEN VERİCİ, DÜZENLEMELERİ YAPSINLAR.
Bu devletin icinde ikinci bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Bankalar Devletine bir son versinler,
Sizin maaşınıza direk haciz koyamazlar o eskidendi diyelim şimdi siz yazılı muaffakatname verirseniz haciz koyarlar ve birdahada ne o borc biter,nede bu haciz kalkar onların taksit miktarınada razı olmayın. bırakın işin ucunu gitsin bunun cünkü yapılacak hic birşeyide yok, sadece şu akıl veriliyor insanlara git başka bankadan cek öde veya öde borcunu kurtul deniyor yağu insanın imkanı yoksa nereden ödiyecek bunu, zaten icra iflas kanununun tutulacak tarafı yok hala hukukculukla bir tarafından tutulmaya calışılıyor.
Borctan dolayı kimseyede ceza verilemez bundanda endişeniz olmasın işte acaba ceza verdire bilir sıkıştıra bilirmiyiz diyerek bir ödeme taahüdü altına bir entirika ile borclu alına bilirse 3 aya kadar ceza ile korkutulmakta ve hatta bu cezada eyer borclu takip edip hakkını savunamassa veriliyor yoksa bu cezanında verilmesi okadarda basit değil.
Emeklinin aldığı 600 milyon maaşla allah aşkına insanlar şu ülkede gecinmeye calışırken bu maaşın neresini haciz edeceksin,el insaf. ondan sonra borclular suclu deniyor o diyenlerede ben burdan Sosyal Devlet denilen neyse o bunun nerede olduğunu sorarım. benim görüşüme göre bir kısmı SOS yer bir kısmıda YALMI yer anlamı taşımaktadır.
Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum. Sayın cyberian baankaya ödeme taahhüdünde bulunmasanızda 3 ay hapsen tazyi cezası çıkabiliyormuş. Mal beyanında bulununca da kalkıyormus bu ceza ama ne derece doğru bilmiyorum. Bunun yanıtını kimse tam olarak veremiyor. Daha kötü bir durumla karşı karşıyayım su anda. İkametgah adresim yok demiştim forumun başında, okumuşsunuzdur. Şimdi maaş aldıgım banka benden adres teyidi istiyor ve eylül ayına kadar vermezsam maaşımıda alamayacagım. Kardeşimin evinde kalıyrum ve icra korkusuyla beni kendi üzerlerine alamıyorlar muhtarlıktan. Ev açacak durumda da değilim. Bu yaştan sonra sokaklardamı kalacagım onuda bilmiyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda bir fikri olan varsa lütfen yanıt versin. Gerçekten zor durumdayım .. Saygılarımla
Faturalı cep telefonunuzda mı yok? Faturasını bankaya verirseniz bir sıkıntı çıkmaz. Kardeşinizin kaldığı yere ikamet kaydınız yapılabilir icra gelmesi önemli değil gelecekleri varsa görecekleri de var :)
Sayın Engin bey
Yanıtınıza çok teşekkür ediyorum ama gelecekleri varsa görecekleri de var teriminizi anlamadım, affınıza sıgınıyorum. Kardeşim beni üzerine alırsa bu eve icra gelecektir mutlaka. Eşyaların faturaları çok eski tarihlerde alındıkları için yok. Nasıl ispat edebilecegiz bana ait olmadıklarını. Diğer sorunum da; bankadan ibraz tarihinden önceki üç aylık döneme ait ikametgah belgesi veya adınıza düzenlenmiş elektrik, su, doğal gaz, telefon gibi abonelik gerektiren hizmete ilişkin olan bir fatura vb.).bir fatura istiyorlarmış. Bende dijitürk faturası var ama geçerli değilmiş. Ne yapacagımı şaşırdım kaldım. Yanıtınızı dört gözle bekliyorum efendim.. Saygılarımla
Sayın Engin bey
Mailime vermiş olduğunuz yanıtınıza teşekkür ediyorum. Sorunlarımla ilgili bilgisi olan diğer forum üyelerini de yanıtlarını bekliyorum..
Saygılarımla
Nihayetinde illaki ikametgah gerekiyor ise bir yer kiralamaya mecbursunuz. Ne bileyim bulun bir tek odalı ucuz gecekondu yahut köy yerinde bir ev atın içine 1 yatak, orada yaşayın. Oradan kayıt ettirin kendinizi.
Göndermiş olduğumuz ödeme emirlerinin "İADE" olarak dönmesinin ne kadar sıkıcı olduğunu biliriz. Bu yüzden borçlunun adresinden ayrılmış olmasının, nasıl bir yöntemle borçtan kaçabileceğinin veyahut sair şekillerde ifade edilen "ikametgahının olmaması" yönündeki soruların cevapsız bırakılmasını doğru buluyorum.
Borçlu kişinin, alacaklı vekili ile görüşmesi ve taleplerini ona sunması gerektiği kanaatindeyim.
Sayın Yavuzcan
Azar mahiyetindeki yanıtınıza teşekkür ediyorum..Benim şu anda emekli maaşımdan başka borcumu ödeyebilecegim bir olanagım malesef yok. Ben borçtan kaçmıyorum, keşke maasıma icra koysalar ödeyebilsem borcumu. Ev açacak durumda olmadıgımı belirtmiştim. Amacım kaçmak değil, sorunlarımı ne şekilde çözebilecegimi ögrenmekti.. Alacaklı banka ile görüştüm ve verdikleri ödeme şekli malesef benim ödeyebilecegim boyutta degil..Son care olarak borcumu canımla ödemek olacak sanıyorum.
Saygılarımla..
Can vererek borç ödenmez sn.korusun.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Can vererek borç ödenmez sn.korusun.
Sn. korusun, bizlerden bir dileğiniz mi var ki bizleri tehdit ediyorsunuz? Bu hususu anlamak istiyorum. Azmettirici arıyorsanız, bizlerin bu sıfata layık olmadığımızı bilmenizi isterim.
Borç ancak alacaklı ile anlaşmak suretiyle çözüme kavuşabilir ve hiç kimse borcundan dolayı hapis cezası ile cezalandırılamaz. Avukatınıza danışıp, borcun taksitlendirilmesini talep edebilir, emekli maaş bilgilerinizi alacaklıya gönderip maaşınıza haciz konulmasını talep edebilirsiniz. Bu konuda avukatınız ayrıntılı bilgiyi verecektir.
Sayın Yavuzcan
Sizlerden hukuki bilgi dışında nasıl bir istegim olabilir ki.. Canımdan ve maaşımdan başka ödeme gücüm yok demek istedim sadece. Benim ödeyebilecegim şekli banka kabul etmiyor demiştim . Ve yine tekrar ediyorum 650 lira maaşla kira ödeyecek durumum olmadığı için kardeşime sığındım. Kardeşim icra korkusundan beni ikametine alamıyor, bunuda belirttim. Amacım asla ve asla kaçmak değil. Bir oda tutsam içine eşya koyacak durumum yok. Sadece adres belirtmek için olsa bu kez de içinde yaşamadıgım için nüfus müdürlüğüne yanlış beyan vermekten suçlu duruma düşecegim. İş arıyorum kolumdan rahatsız olduğum için iş bulamıyorum... Çaresizliklerim bunlar efendim,
Amacım asla saygısızlık etmek değildir. Sizler gibi değerli ve yardım sever hukukçularımızın anlayışına ve bilgisine sığınarak, hukuki yönden neler yapabilirim diye sormamın amacı budur, nasıl kaçabilirim yol gösterin veya azmettirici arıyorum demek değil..
Ben ayrıca konuya gösterdiğiniz ilgi içinde teşekkür ediyorum. Saygılarımla..
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Göndermiş olduğumuz ödeme emirlerinin "İADE" olarak dönmesinin ne kadar sıkıcı olduğunu biliriz.
Aldığı 2000 tl krediyi ülkedeki olumsuz koşullar yüzünden ödeyemeyenlerin karşılaştığı 20 bin tllik borç faturası sonrası yaşadıklarından daha sıkıcı olmadığı gerçeğinide kabul ediyorsunuzdur umarım. İade geldiği zaman intihar etmeyi düşündüğünüz oldumu hiç :)
Sn.Korusun ne gibi bir çare bekliyorsunuz siz bu arada ? Cidden çok merak etmeye başladım. Yapılabileceklerin son noktasına kadar yardımcı olmaya çalışıldı size. Ama siz hiç bir çözümü tatmin edici bulmuyorsunuz.
Buyrun son çözüm.
Madem emeklisiniz, bakımevleri artık eskisi gibi değil. En lüks odası aylık 400tl ve tek başınıza kalıyorsunuz odada tv vsvs.. her türlü ihtiyacınız mevcut. İstediğiniz zaman çıkıp gezebiliyorsunuz. Başka bir yerde ne kadar süre ile kalacağınızı bildirip gidip kalabiliyorsunuz. Sabah öğle akşam yemekleri dahil.
Emekli bir bayan tanımıştım gayet bakımlıydı yaşını göstermiyordu. Bakımevinde kaldığını söyleyince çok şaşırmıştım. O bana para ile oda tutup yaşayanların ayrı odalarda kaldığını ve gayet rahat olduğunu söylemişti çok memnundu.
Benim söylediğim önceki çözümü unutun, alacaklı vekiline (Kredi kartı borcu alacağı yüzünden) iade gidince sıkıntıya düşmesi çok üzer beni :)
Sn. Emrah Yavuzcan ın önerdiği alacaklı vekili ile görüşüp çözümlemeye çalışabilirsiniz.
Kaç para kullandınız ana para olarak merak ettim ?
Alıntı:
Cyberian rumuzlu üyeden alıntı
Aldığı 2000 tl krediyi ülkedeki olumsuz koşullar yüzünden ödeyemeyenlerin karşılaştığı 20 bin tllik borç faturası sonrası yaşadıklarından daha sıkıcı olmadığı gerçeğinide kabul ediyorsunuzdur umarım. İade geldiği zaman intihar etmeyi düşündüğünüz oldumu hiç :)
Benim söylediğim önceki çözümü unutun, alacaklı vekiline (Kredi kartı borcu alacağı yüzünden) iade gidince sıkıntıya düşmesi çok üzer beni :)
Sn. Emrah Yavuzcan ın önerdiği alacaklı vekili ile görüşüp çözümlemeye çalışabilirsiniz.
Sn. Cyberian, şakacı yaklaşımınızı olumlu karşılamadım.
Sitemizin amacı, borçlunun tebligattan nasıl kaçacağı, borcun nasıl tahsil edilmeyeceği, alacaklının alacağını kanun yoluyla dahi nasıl tahsil ettirilmemesinin sağlanacağı ve sair hukuk dışı yöntemlerin paylaşılması değildir. Bu ve benzeri sorular hakkında yapılan yorumları etik bulmuyorum.
Sizin gibi saçma sapan yorumlar yapan üyelerimize de ihtiyacımız olmadığını bildirir, kendinize çeki düzen vermenizi ihtar ederim.
Alıntı:
Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum. Sayın cyberian baankaya ödeme taahhüdünde bulunmasanızda 3 ay hapsen tazyi cezası çıkabiliyormuş. Mal beyanında bulununca da kalkıyormus bu ceza ama ne derece doğru bilmiyorum. Bunun yanıtını kimse tam olarak veremiyor. Daha kötü bir durumla karşı karşıyayım su anda. İkametgah adresim yok demiştim forumun başında, okumuşsunuzdur. Şimdi maaş aldıgım banka benden adres teyidi istiyor ve eylül ayına kadar vermezsam maaşımıda alamayacagım. Kardeşimin evinde kalıyrum ve icra korkusuyla beni kendi üzerlerine alamıyorlar muhtarlıktan. Ev açacak durumda da değilim. Bu yaştan sonra sokaklardamı kalacagım onuda bilmiyorum. Ne yapmam gerektiği konusunda bir fikri olan varsa lütfen yanıt versin. Gerçekten zor durumdayım .. Saygılarımla
Şunu anlamadım banka binlerce emekliden adres istedi kimsedende adresin nerde getir ilmühaber,getir su makbuzu demedi koydu emeklinin önüne formu imzala adresiniyaz yallah bukadar bu banka neyabacakmış adres belgeni nüfusunamı gecirecek beyanın yeterlidir. böyle sacmalıklarda bankaların kafasından cıkarması kredi cekmiyorsun borc almıyorsun. aldığın emekli maaşın,adreste beyana dayalı ver.
Şurada mesajları okuyorumda hep anlaşma yapın gidin avukata gidin bankaya yok taksite bölün yok şöyle yapın. insanın ödeme gücü hic yoksa ve bu imkanıda bulamıyorsa ne anlaşması yapıcak neyi halledicek banka istediği takside bölsün insanın ödeme gücü yoksa ve ödeme gücüne göre ayarlanmıyorsa neresini anlaşacakta anlaşma yapacak.
Adam bundan sonraki hayatını idame ettire bilmek icin gidip otel odasında bile kalamaz bu maaşla,gecinemez sakat haliyle kim iş verir bunları hic düşünmeden sadece git borcunu öde git anlaş , sorarım allah aşkına sizler olaya neresinden bakıyorsunuz.?
Bu insanın bu şekil careler araması gayet normaldir ve hakta veriyorum,desenize bu kanunlarımız alacaklıdan yana isterse alacaklı kötü niyetli olsun. bakınız İİK nuna bana bir tutulacak tarafını gösterirmisiniz, 3.şahıs olan kardeşi bile borcluyu evinde barındarmaktan korkuyor neden.? cünkü bir istihkak davasında hicte 3.şahsı koruyan bir durum varmı sizler onun var olduğunu zannederek savunacaksınız, işte istihkak davası eee 85/2 diyorki alacaklı uygun görür riza gösterirse yediemin olarak malı bıraka bilirrrrr,yani kötü niyetli alacaklıda olsa tasarruf onun elinde,bırakırsa bırakır bırakmasa muhafaza eder gider işte yandı 3.şahıs uğraşsın dursun istihkakla eşyalarıda eskiymiş nerede fatura faturada olsa zaten gecerli bir belge olarakta zor kabul ediliyor haydaaa uğraş dur fatura mazanın defterinde kayıtlımı yok eşya mağzanın envarterinde bulunuyormu bunları araştırmak karar vermek 2 sene. yandı 3.şahıs, işte aile birliktelikleri aileler bir birine öcü gibi bakmanın faturası peki bu faturayı kime kesicez.
Bu caresiz insanlara care olmıyan ve care bulamıyan bu insanların bu hale düşmesine sebebiyet veren bir sistemi kabul edemediğim gibi sosyal kelimesini dahi ağzıma almak istemiyorum.
Şu ülkede %375 lere varan dünyanın hic bir ülkesinde olmıyan faiz uygulaması yüzünden bu insanlar altından kalkamıyacahı borclar oluşturuldu, ve bu insanların gelecekleri yaşamıı cocuklarının bile geleceği ipotek altına alındı, siz bu insanlardan bu şekil haksız uygulamalar karşısında sendaha sömürüleceksin dürüstmü ol demek istiyorsunuz. bu insan bu haksızlıkların altında yağu benimde bir borclu olarak hakkım hukukum yokmu demesi dürüstlük dışımıdır, bu insanların aşılması güc olan sorunlarına care bulunmadığı sürece bu insanların bu arayışlar icersinde olması gayet normaldir.
Nerde bu ülkede Sosyak Devlet Anlayışı.
Alıntı:
Sn. Cyberian, şakacı yaklaşımınızı olumlu karşılamadım.
Sn.Av.Emrah Yavuzcan
Yaptığım dramatik bir ironidir şaka değildir. İntiharı düşünen bir üyenin sıkıntısını düşünmeden, gelen iadenin ne kadar sıkıcı olduğunuzu belirtmeniz zoruma gitmiş ve beni böyle bir ironi yapma mecburiyetinde bırakmıştır.
Alıntı:
Sitemizin amacı, borçlunun tebligattan nasıl kaçacağı, borcun nasıl tahsil edilmeyeceği, alacaklının alacağını kanun yoluyla dahi nasıl tahsil ettirilmemesinin sağlanacağı ve sair hukuk dışı yöntemlerin paylaşılması değildir. Bu ve benzeri sorular hakkında yapılan yorumları etik bulmuyorum.
Haklısınız. Konudaki mesajımı editledim ve kaçması yerine orada ikamet etmesini önerdim.
Alıntı:
Sizin gibi saçma sapan yorumlar yapan üyelerimize de ihtiyacımız olmadığını bildirir, kendinize çeki düzen vermenizi ihtar ederim.
Bundan kasıt eğer borçlunun tebligattan nasıl kaçacağı konusu ise bu bir saçmalık değil site kriterlerine aykırı bir durum teşkil eder.
Eğer kastedilen yaptığım ironi ise o sizin demokrat olmadığınızı elinizdeki yönetici yetkisini kullanarak aba altından sopa gösterme gayretine benzer. İçiniz rahatlıyacak ise buyrun banlayın.
Not: Sn. Esmerman tüm yazdıklarına katılıyorum.
Alıntı:
Sayın Engin bey
Mailime vermiş olduğunuz yanıtınıza teşekkür ediyorum. Sorunlarımla ilgili bilgisi olan diğer forum üyelerini de yanıtlarını bekliyorum..
Saygılarımla
Kısa mesaj veya maille üyelere soru sormak ve sorulara cevap vermek yasaktır.
Ben size cevabi mailimde forumda diğer üyelerin yanıtlamasını bekleyin diye yazdım. Yanlış anlaşılmasın.
Esenkalın