Legal Yoldan Geçici Süreyle Silah Edinme
Öncelikle her birinize teşekkür ediyorum. Başlıkta belirttiğim üzere legal yöntemler dahilinde geçici süre ile, bireyi doğrudan yahut dolaylı yoldan öldürebilecek kadar hasar etkisi yüksek silah edinmenin (kiralamak da diyebiliriz) mümkün olup olmadığıdır.
Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisi olarak konu ile ilgili her hangi bir bilginin telaffuz edilmediğini belirtmem gerekir. Başkalarının özgürlüklerini kısıtlamaksızın, iyi niyet iddiasında bulunabildiğim her konuda özgür olduğum, ancak uzun vadede bu niyetimin korunacağı hususunda her hangi bir garantinin söz konusu olmadığından özel durumlar -örneğin yetkilendirilmiş kamu görevlileri (polis, asker)- dışında bireysel olarak silah edinemeyeceğim yönünde.
Buraya kadar her şey normal, ancak benim merak ettiğim konu şu: iyiniyetli biri olarak belirli bir süre silah kiralayarak silaha olan ilgimi kimselerin bulunmadığından emin olduğum alanda gidermek hukuk felsefesine göre meşru değil midir?
Ancak asıl öğrenmek istediğim, sabıka kaydında en küçük bir disiplin cezası dahi olmayan, tam ehliyetli, dolayısı ile akıl ve ruh sağlığı yerinde olup kendi kararını verebilecek bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tahrip gücü yüksek (burada vurgu yapmamın nedeni, bahsi geçen konu kurusıkı diye tabir edilen değil, merminin tahribat yapabilecek yetiye sahip olduğundan) bir tabancanın veya diğer ateşli silahların süreli-süresiz olarak edinimi, kullanımı mümkün müdür?
Mümkün değil ise legal yollardan tahribat gücü yüksek ateşli silahın edinimi legal olarak (bahsettiğim özel durumlar haricinde) ne şekilde gerçekleşir?
Re: Legal Yoldan Geçici Süreyle Silah Edinme.
http://ruhsat.iem.gov.tr/
Sadece silah kullanma hevesinizi geçici olarak giderebileceğiniz,atış poligonları mevcut.Gidip atış yapabilirsiniz.
Kiralama ve yanınızda gezdirip canınız istediğinde atış yapabilme gibi bir şansınız yok.
http://img.blogcu.com/uploads/tabanc...14_classic.jpg
Av teskeresi alıp silahlara olan merakını giderebilirsin mesela. Yukarıdaki tüfek av teskeresi ile alınabiliyor. Tahrip gücüde kullandığın fişeğe göre değişir :)
Alıntı:
Cyberian rumuzlu üyeden alıntı
Av teskeresi alıp silahlara olan merakını giderebilirsin mesela. Yukarıdaki tüfek av teskeresi ile alınabiliyor. Tahrip gücüde kullandığın fişeğe göre değişir :)
Av tezkeresi ile küçük boyutlu (tabanca gibi) başka bir tahtibat gücü yüksek silah almam mümkün müdür? Yukarıda da bahsettiğim üzere bir öğrencinin bu heves için yaklaşık 1.500 Tl vermesi çok da normal karşılanamaz.
Hayır, avcılık ruhsatı ile yivli silahlar alamazsınız.
Askere gidin. Tahrip gücü oldukça yüksek silahlarla oldukça haşır neşir olur, hevesinizi giderirsiniz.
Özel olarak ilgilendiğiniz türü belirtin, o konuya göre cevap bulmaya çalışalım.
http://www.mkek.gov.tr/foUrunler.aspx
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Özel olarak ilgilendiğim silahların ücretleri oldukça yüksek, zira ikinci el fiyatları binlerce Euro'dan başlamakta.
http://www.smith-wesson.com/wcsstore...0501_thumb.jpg
Smith & Wesson Model 58 - S&W Classics - 4" .41 Mag Bright Nickel
Yalnız benim asıl istediğim silah hevesimi gidermek değil, örnekte belirttiğim gibi tahribat gücü yüksek silahın çok kısa süreliğine de olsa bulundurma yöntemini -ki burada imkansız olduğunu öğrendim- kanunu dolanarak yine iyi niyet kuralları doğrultusunda meşru olarak gerçekleştirmek oluyor.
Yine burada belirtilen yivli silahların ediniminin imkansız oluşu benim silahın marka ve modeli hususunda yeniden düşünmem gerektiğini ortaya koyar. Bir de yakın mesafeden yüksek tahribat yapacak türden yivli olmayan, ancak tam olarak silah vasfı kazanmamış bu aletlerin edinilmesi hukukumuzda ne şekilde yorumlanır?
Alıntı:
Camelar rumuzlu üyeden alıntı
Bir de yakın mesafeden yüksek tahribat yapacak türden yivli olmayan, ancak tam olarak silah vasfı kazanmamış bu aletleri
Taş,sopa, kuru sıkı tabanca ,....?
Bir kürdan, bir çay kaşığı bile yüksek tahribat yapabilecek bir silah olabilir bazen.
Br hukuk öğrencisi olduğunuza göre, silah bulundurabilmek için ruhsat alma şartı olduğunu,ruhsatı alabilme şartlarının neler olduğunu, kimlerin taşıma ruhsatı alabileceğini, kuru sıkı tabir edilen silahların bile ruhsata tabi olmasa da taşınamayacağını biliyor olmalısınız.
Sözü dolandırmadan,gerçekten öğrenmek/yapmak istediğinizi anlatırsanız daha iyi olacak sanırım.
Bir hukukçu olarak değil,cebinde bağda çalışmak için çakı bulundurmaktan nezarette kalmış biri olarak yazıyorum ki;iyi niyetinizi bir belge olmadan açıklamak çok güç yakalanma anında
yüksek ihtimalle hukuk bilgisi çok az olan bir polis ya da jandarma tarafından yakalanacaksınız.Bu anlattıklarınızı dinlemezler asla
yani tutuklanacağınız kesin ve mahkemeye çıkmanız olası.Daha sonradan serbest kalsanız bile hoş bir durum değil yaşayacaklarınız.
Tüm bunları bir ödev için soruyor olduğunuza inanıyorum.ve araştırmalarınızda başarılar diliyorum
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hayır, avcılık ruhsatı ile yivli silahlar alamazsınız.
Yukarıdaki Amerikan M-16 ya benzeyen tüfeği kasdediyorsanız bu, yivsiz setsiz av tüfeğidir:)
Alıntı:
Camelar rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle her birinize teşekkür ediyorum. Başlıkta belirttiğim üzere legal yöntemler dahilinde geçici süre ile, bireyi doğrudan yahut dolaylı yoldan öldürebilecek kadar hasar etkisi yüksek silah edinmenin (kiralamak da diyebiliriz) mümkün olup olmadığıdır.
Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisi olarak konu ile ilgili her hangi bir bilginin telaffuz edilmediğini belirtmem gerekir. Başkalarının özgürlüklerini kısıtlamaksızın, iyi niyet iddiasında bulunabildiğim her konuda özgür olduğum, ancak uzun vadede bu niyetimin korunacağı hususunda her hangi bir garantinin söz konusu olmadığından özel durumlar -örneğin yetkilendirilmiş kamu görevlileri (polis, asker)- dışında bireysel olarak silah edinemeyeceğim yönünde.
Buraya kadar her şey normal, ancak benim merak ettiğim konu şu: iyiniyetli biri olarak belirli bir süre silah kiralayarak silaha olan ilgimi kimselerin bulunmadığından emin olduğum alanda gidermek hukuk felsefesine göre meşru değil midir?
Ancak asıl öğrenmek istediğim, sabıka kaydında en küçük bir disiplin cezası dahi olmayan, tam ehliyetli, dolayısı ile akıl ve ruh sağlığı yerinde olup kendi kararını verebilecek bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tahrip gücü yüksek (burada vurgu yapmamın nedeni, bahsi geçen konu kurusıkı diye tabir edilen değil, merminin tahribat yapabilecek yetiye sahip olduğundan) bir tabancanın veya diğer ateşli silahların süreli-süresiz olarak edinimi, kullanımı mümkün müdür?
Mümkün değil ise legal yollardan tahribat gücü yüksek ateşli silahın edinimi legal olarak (bahsettiğim özel durumlar haricinde) ne şekilde gerçekleşir?
Silahı boşverin, derslerinize bakın! Öğrencinin silahla ne işi olabilir!? Üstelik de tahrip gücü yüksek olacakmış:(
Geçici silah sahibi olabilmek diye bir şey yoktur. Öğrenci olduğunuza göre taşıma ruhsatı alamazsınız. 21 yaşını doldurmuş ve belli bazı suçlardan hüküm giymemişseniz bulundurma ruhsatlı silah alabilirsiniz. Ancak bulundurma ruhsatı ile silahı taşımanız yasaktır.
''Tahrip gücü yüksek'' ilginç bir istek; öylesine kiralamk taşımak isteyen birisi tahrip gücü yüksek tabanca ile ne yapabilir ki???
Tabancanın geçici kiralanması ve buna geçici ruhsat çıkarılması gibi bir uygulama yok . Dünyada da yok... Sadece poligonlarda ''ateş açma'' hakkınız var..
''anti personel'' mayınının tahrip gücü yüksektir yada bir el bomması... Güdümlü mermi bulamazsınız.. Sizde dolaşırken sağa sola bakının belki el bombası bulursunuz malum bu aralar sokaklarda en çok bulunan ''nesne''
Magnum Smith & Wesson'dan daha havalı ve daha tahrip gücü yüksek bir tabancadır... hele kesik ulursa....
Amma aslında tahrip gücü en yüksek silah ''eğitimli bilgili insandır...''
Yaw bu ülkede 7 milyon kişi silah taşıyor...
Kim kime ruhsat soruyor?
Al istediğin silahı tak beline gez cendere cendere...
Bir Allah'ın kulu da demez ki hop hemşehrim nereye diye...
Millet bir birine ceket altından silah göstermeyi marifet sayıyor...
Bu yaz polis in biri sivil ken izindeyken bana silah çekebiliyor...
Karakolda da diğer polisler polis olduğu için onu kolluyor...
Bu durumda kimse demesin bana sen silah taşıma diye...
slm arkadaşlar.resimdeki silah safir marka m 16 görünümlü yivsiz av tüfeğidir. bunu almak için av tezkeresi gerekmez.tüfek ruhsatı alınır ve istenilen yere götürülür.silah kiralama olmaz.fakat şartlar uygunsa taşıma ruhsatı alınır.can güvenliği tehlikesi ,baroya kayıtlı avukatlar, ciro yüksekliğinden ,işçi sayısı fazlalığından, arıcılıktan vs vs bulundurma ruhsatlı silahı yaşı tutan sağlıklı herkez alır ama taşıyamaz bildirdiği adreste bulundurmak zorundadır
saygılar
Yaw bu ülkede 7 milyon kişi silah taşıyor...
Kim kime ruhsat soruyor?
Al istediğin silahı tak beline gez cendere cendere...
Bir Allah'ın kulu da demez ki hop hemşehrim nereye diye...
Millet bir birine ceket altından silah göstermeyi marifet sayıyor...
Bu yaz polis in biri sivil ken izindeyken bana silah çekebiliyor...
Karakolda da diğer polisler polis olduğu için onu kolluyor...
Bu durumda kimse demesin bana sen silah taşıma diye...
Kim size silah taşımayın demiş ki! Taşımak serbest, yakalanmak yasaktır:)
Alın bir tabanca belinize takın. Bir uygulamada yakalanıncaya kadar cendere cendere:o gezerseniz.:) Yakalanınca bir yıl hapis alırsınız, şanslıysanız 8-10 bin lirayla kurtarırsanız paçayı.