Boşandım - Şimdi Ne Olucak
Açmış olduğum dava sonuçlandı kazandım ve Boşandım artık bunu burdaki herkes biliyor :o bundan sonraki süreç ne olucak ne zaman resmiyete dönüşücek ne zaman nüfus kağıdımı değiştiricem ve duyduğuma göre muayene felan olmam gerekiyormuş bu ne için ? ( çocuğum yokki )ve daha ne gibi işlemler bekliyor bilgisi olan varsa bana yardımcı olur ise memnun olurum.
Re: Boyu posu devrilesice
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hak verilmez alınır nafaka alacağının ödenmemesinin neyseki cezai neticeleri var karamsar olmayın.
Ne gibi mesela ? cezai neticeler derken daha nerde kaldığını bile bilmiyorum ailesinin yanında kalsa bile ailesi kalmıyor der bundan eminim, çalıştığı yerdede sigortası olmadığı için, onuda kanıtlayamam :( valla köşe bucak kaçacak delik arıyacak sanırım hayırlısı ne diyim artık beklicez görcez :rolleyes: ayrıca birikmiş tedbir nafakası var hepsi birleşicek dimi :) valla parasına ihtiyacım yok ama yaşadıklarım beni tuhaf bir insan etti, acıma duygummu kaboldu ne :) istiyorumki bana yaşatıklarının acısını o şimdi bir şekilde çeksin buna hakkım yokmu yoksa çokmu bencilim:)
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Ne gibi mesela ? cezai neticeler derken daha nerde kaldığını bile bilmiyorum ailesinin yanında kalsa bile ailesi kalmıyor der bundan eminim, çalıştığı yerdede sigortası olmadığı için, onuda kanıtlayamam :( valla köşe bucak kaçacak delik arıyacak sanırım hayırlısı ne diyim artık beklicez görcez :rolleyes: ayrıca birikmiş tedbir nafakası var hepsi birleşicek dimi :) valla parasına ihtiyacım yok ama yaşadıklarım beni tuhaf bir insan etti, acıma duygummu kaboldu ne :) istiyorumki bana yaşatıklarının acısını o şimdi bir şekilde çeksin buna hakkım yokmu yoksa çokmu bencilim:)
Tahminen eşiniz / yada avukatı kararı temyiz edecek. Temyiz infazı durdurur. Ödemeyi de, temyize giderler, nereden baksanız Yargıtaydan dönüşü 10-12 ayı bulur. Bu sürede ödeme yapmaz, tazminatı da vermez, o süreye kadar kim öle kim kala der. Bu arada bir ihtimal Yargıtay Aile mahkemesinin kararına itiraz edip yeniden görüşün değerlendirin demesini bekler. Belki izini kaybettirir.
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
İcra koyduğunuz alacağınızı ödemezse İcra Ceza Hakimliğine şikayet edeceksiniz. Adresini polis bulur veya olmadık bi anda yakalanır hanyayı konyayı görür.
Tedbir nafakasını bugüne dek niye takibe koymadınız anlamadım. Dilerseniz kesin kararla birlikte geçmiş ayları da faiziyle birlikte takibe koyarsınız. Kolay gelsin.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İcra koyduğunuz alacağınızı ödemezse İcra Ceza Hakimliğine şikayet edeceksiniz. Adresini polis bulur veya olmadık bi anda yakalanır hanyayı konyayı görür.
Tedbir nafakasını bugüne dek niye takibe koymadınız anlamadım. Dilerseniz kesin kararla birlikte geçmiş ayları da faiziyle birlikte takibe koyarsınız. Kolay gelsin.
Takibe koydurdum icra işlemi başlatmıştım ama malesefki onlar kabul etmeyip ödemek istemediklerini ve itiraz bildirdiler, :) sonra ise tebliğat gitti gitmedi, yok adres bulunamadı şimdi avukatına göndercem sanırım icradan haber çıkmadı prüzler çıktı yoksa başvurulan bir icra dosyası var :) bakalım ne olucak
NOT: Adresini polis bulur veya olmadık bi anda yakalanır hanyayı konyayı görür SÜPERDİ VALLA BU SÖZÜNÜZ BENİ NEŞELENDİRDİ :):):)
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Tahminen eşiniz / yada avukatı kararı temyiz edecek. Temyiz infazı durdurur. Ödemeyi de, temyize giderler, nereden baksanız Yargıtaydan dönüşü 10-12 ayı bulur. Bu sürede ödeme yapmaz, tazminatı da vermez, o süreye kadar kim öle kim kala der. Bu arada bir ihtimal Yargıtay Aile mahkemesinin kararına itiraz edip yeniden görüşün değerlendirin demesini bekler. Belki izini kaybettirir.
10-12 aymı? Dardayım cidden bu kadar uzuyomu? Boşanmış olmak bi işe yaramıcak o zman.1 sene cevap bekle,bide yargıtay kararı bozarsa dön başa öylemi?
Re: Boşandım - Şimdi Ne Olucak
BOŞANMA davamda şu iddetmidir nedir almam gereken HAMİLE OLUP OLMADIĞIMA dair alacağım RAPORU DEVLET hastanesinden mi yoksa HERHANGİ ÖZEL bir HASTANE ve SAĞLIK ocağından da alsam olurmu, Yardımcı olur iseniz memnun olurum.
Alıntı:
mehmetarda rumuzlu üyeden alıntı
10-12 aymı? Dardayım cidden bu kadar uzuyomu? Boşanmış olmak bi işe yaramıcak o zman.1 sene cevap bekle,bide yargıtay kararı bozarsa dön başa öylemi?
Ya gerçekden kazanmış olduğum boşanma davamın temyize gitmesi sonucu ne gibi durumlar beni bekler, daha ne kadar sürcek bu iş yani temyiz olursa yani eski eşim olcak adam temyize giderse ne kadar daha beklicem bu adamdan kurtulmak için :( nüfusundan çıkmam için offffffff yaa offffffff
*
Yönetim: Gereken hukuki yönlendirmeler yapılmış olup, forum /yazım kurallarına uymadığınız gibi saygı sınırlarını aştığınız için konu kilitlenmiştir.
Sorununuz için avukattan hukuki yardım almalısınız. Size baştan beri vermem gereken cevap bu idi. Esenkalın