Annemle Babam 3 yıldır ayrı evdeler - Dava için ne yapabilirim?
Annemle babam tam 3 yıldır ayrı evde yaşıyorlar. Ben bir öğretmenim. Artık resmi olarak da ayrılmalarının zamanı geldi. Babamdan hiç bir şey istemiyoruz.
Tam 3 yıl önce annem ve kız kardeşim bir aile içi darp vb. sonucu evden çıktılar.
Annem hep şunu sordu.
"36 yıllık evliligin sonucunda evden çıktım. Acaba benim babanın oturdugu o evde hiç mi hakkım yok resmi olarak?"
Ben bu konuları bilmiyorum. Hiç bir avukata da danışmadım. Fakat ev babamın üzerine. Ben anneme hiç bir şey istememesini söylüyorum. O kadar nefret ettim ki babamdan hatta o ölmeden reddi miras davası da açacagım bu yaz.
Sayın avukat üyeler. Ne yapabilirim? Nereden başlamalıyım? Ananem yani annemin annesi dedemin ssk maaşını alıyor. Acaba ayrılsa bu maaşın kaç da kaçı annemin olur?
Kimse annemin ayrılmasını istemiyor bu yüzden. O kadar zor bir durumdayım ki. Bir öğretmenim ve eğitim psikoloji işi... Psikolojim o kadar kötü ki anlatamam. Bir şeyler yapmalıyım.
Re: Annemle Babam 3 yıldır ayrı evdeler... Dava için ne yapabilirim?
Teşekkur ediyorum avukat bey. SSK maaşının yarısını alabilir diyorlar fakat bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.
Ben onlara bakmakla yükümlü de görünmüyorum. Herşey önüme engel çıkıyor.
3 yıldır ayrı evde fakat resmi degil. Onların yaşadıkları evin suyunu kirasını elektrigini ben ödüyorum. Bu dekontları kanıt gösterip ben şahit olmak istiyorum ve tek celsede boşanmalarını istiyorum. Izdırap veriyor onun hayattayken bu kadar rahat davranması. En azından hukuki olarak bizler annemin babasından kalan hakları alabilirmiyiz diyorum. Aslında derdim o da degil.
Ne bileyim o kadar daralıyorum ki. Hep kafamızdan mahkemeye versek şöyle olur böyle olur diyoruz. Avukata danışmamız gerekiyor sanırım reel olarak. yine de teşekkur ediyorum...
Annemin ayrılması durumunda dedemin annaneme kalan SSK maaşının yüzde kaçının kalacağını nasıl öğrenebilirim bu konuda yardımcı olacak bilirkişiler varmı acaba?
Annemin hiç bir sosyal güvencesi yok. Ev hanımıdır kendisi...
Alıntı:
kaanrevan rumuzlu üyeden alıntı
Annemin ayrılması durumunda dedemin annaneme kalan SSK maaşının yüzde kaçının kalacağını nasıl öğrenebilirim bu konuda yardımcı olacak bilirkişiler varmı acaba?
Annemin hiç bir sosyal güvencesi yok. Ev hanımıdır kendisi...
Dedenizin maaşı ne annenize ne anneannenize kalmaz.
Dedenizden dolayı onlara dul veya yetim maaşı bağlanabilir.
Oranlar kaç kişinin maaş aldığına bağlı olarak değişir.
Sadece maaşı olmayan eş alırsa %75,
bir eş ve bir çocuk alırsa, eş %60, çocuk %30 alır.
Yani annem yüzde 30 mu alacak? Ananemin Allah yine de gecinden versin de ölmesi durumunda ne olacak? Annem yüzde 75 mi alır?
Alıntı:
Annemle babam tam 3 yıldır ayrı evde yaşıyorlar. Ben bir öğretmenim. Artık resmi olarak da ayrılmalarının zamanı geldi. Babamdan hiç bir şey istemiyoruz.
Tam 3 yıl önce annem ve kız kardeşim bir aile içi darp vb. sonucu evden çıktılar.
Annem hep şunu sordu.
"36 yıllık evliligin sonucunda evden çıktım. Acaba benim babanın oturdugu o evde hiç mi hakkım yok resmi olarak?"
Ben bu konuları bilmiyorum. Hiç bir avukata da danışmadım. Fakat ev babamın üzerine. Ben anneme hiç bir şey istememesini söylüyorum. O kadar nefret ettim ki babamdan hatta o ölmeden reddi miras davası da açacagım bu yaz.
Sayın avukat üyeler. Ne yapabilirim? Nereden başlamalıyım? Ananem yani annemin annesi dedemin ssk maaşını alıyor. Acaba ayrılsa bu maaşın kaç da kaçı annemin olur?
Kimse annemin ayrılmasını istemiyor bu yüzden. O kadar zor bir durumdayım ki. Bir öğretmenim ve eğitim psikoloji işi... Psikolojim o kadar kötü ki anlatamam. Bir şeyler yapmalıyım.
öcelikle evlenmeler kadar,ayrılıklar da normal artık.kaldı ki,bunca üzüntünün ardından psikolojinizi saglam tutmaya bakın.
ve bir an önce bir avukattan yardım alın.
babanız ölemden de,reddi miras davası olmaz.
evlendikten sonra edinilmiş bir evse annenizin hak talep etme imkanı elbette var.
ayrıca istemediginiz babanızın evinin elektirk su vb. faturlalrını ödemekle nieden yükümlüsünüz anlayabilmiş deiğilim.
ssk emekli maaşı kısmına gelince %25 biliyorum.ama bir hukukçuya danışmakta fayda var.
Alıntı:
av_turgay34 rumuzlu üyeden alıntı
öcelikle evlenmeler kadar,ayrılıklar da normal artık.kaldı ki,bunca üzüntünün ardından psikolojinizi saglam tutmaya bakın.
ve bir an önce bir avukattan yardım alın.
babanız ölemden de,reddi miras davası olmaz.
evlendikten sonra edinilmiş bir evse annenizin hak talep etme imkanı elbette var.
ayrıca istemediginiz babanızın evinin elektirk su vb. faturlalrını ödemekle nieden yükümlüsünüz anlayabilmiş deiğilim.ssk emekli maaşı kısmına gelince %25 biliyorum.ama bir hukukçuya danışmakta fayda var.
Sn. Av Turgay 34,
Soru sahibi üye babasına ait evin değil, annesi ve kardeşinin şu an ayrı yaşadığı evin faturalarını ödediğini söylemiş. Dikkatinize arz ederim.
İyi akşamlar.
Alıntı:
Yani annem yüzde 30 mu alacak? Ananemin Allah yine de gecinden versin de ölmesi durumunda ne olacak? Annem yüzde 75 mi alır?
Sadece çocuk alırsa %50 alır.
Cevap: Re: Annemle Babam 3 yıldır ayrı evdeler... Dava için ne yapabilirim?
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Ama hala annem ve babam hayattalar ve hala bu şekilde bekliyorlar. Hayatı akışına bırakmış bekliyorlar. Bize de söz düşmüyor. Bu başlığı açalı 3 yıl olmuştu şimdi ise 5.yıla giriyoruz belki. Zaman öyle hızlı ilerliyor ki. Hayat daha neler gösterecek kim bilir. Tekrar teşekkürler.
Cevap: Re: Annemle Babam 3 yıldır ayrı evdeler... Dava için ne yapabilirim?
Yıllar yılları kovalıyor ve 1 yılı aşkın süre geçti ve tekrar alevlendi bu konu. Annem o kadar kararsız ki. Davayı açmayı düşünüyoruz ama avukat beyin dediğine göre evden bir pay alamaz annem sanırım. Eğer alamaz ise annem anlaşmalı boşanmak istiyor ve babasından kalan hakları almayı istiyor.
Bu konuda bana gerçek anlamda yardımcı olacak biri varmı acaba? Babam evi evlendikten sonra almış, 1983 yılında. Annem lanet okuyor babama. Bu işin uzamasını istemiyor. Bu nedenle evden pay istemiyim diyor. Sırf dava uzun sürer diye. Söyleyip anlaşmalı evlilik yapalım düşüncesinde. Hiç bir hak istemeyip Babasından kalan maaşın yüzde 30 una razı. Çünkü o miktarda bile olsa paraya ihtiyacımız var. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun. Dava ne kadar sürer acaba?