-
3 Yıl Beklemenin Dışında Ne Yapılabilir?
Merhaba.
Erkek arkadaşım 3 yıl önce eşinden ayrılmış.bir tane çocukları var. Fakat 2 yıl önce falan mahkeme açılmış. Temyiz e gidildi.fakat sonuç olarak boşanamadılar. Kız tarafı para yüzünden ve inat yüzünden boşanmıyor. Dava 1 ay önce kadar netleşti. Şuan 3 yıl beklenince dava direk düşüyormuş ve boşanıyorlarmış. Arkadaşım terkrar dava açmak istemiyor süre uzamasın diye. Bu süreyi kısaltmak için başka bir çözüm yok mu veya herhangi bir şey yapılabilir mi karşı tarafı ikna etmek dışında? Cevaplarsanız çok sevinirim.
-
Re: 3 Yıl Beklemenin Dışında Ne Yapılabilir?
Merhaba, yeni sebeplerin ortaya çıkması halinde yeni bir boşanma davası açılabilir. Ancak bu dava reddedilirse bu kararın kesinleşmesinden itibaren yeni bir 3 yıllık süre başlar. O yüzden tekrar dava açmaktansa beklemek daha mantıklı gibi görünüyor.
-
Alıntı:
Stj.Av.Murat Çetin rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, yeni sebeplerin ortaya çıkması halinde yeni bir boşanma davası açılabilir. Ancak bu dava reddedilirse bu kararın kesinleşmesinden itibaren yeni bir 3 yıllık süre başlar. O yüzden tekrar dava açmaktansa beklemek daha mantıklı gibi görünüyor.
Altı çizili kısım doğru değil. 10 tane dava art arda açılıp reddedilse bile 3 yıllık sürenin başlangıcının ilk reddedilen davadır. Ret ile sonuçlanan iki boşanma davasında 3 yıllık sürenin ilk ret kararının kesinleşmesiyle başlayacağına dair yargıtay kararları var.
İkinci çekişmeli davayı ilk davaya konu olmayan ve kanıtlayabileceği bir boşanma sebebi varsa açmasını tavsiye ederim. Yoksa boşu boşuna zaman ve para kaybı olur. Ancak ikinci boşanma davasının açılması 3 yıllık süreyi yeniden başlatmaz.
Birinci ret ile sonuçlanan davanın kesinleşmesinden 3 yıl sonra açılacak dava da hemen tek celsede sonuçlanmaz. 3 yıl boyunca evlilik birliğinin kurulamadığının ispatı için şahit dinlenmesi gerekir. Karşı taraf davayı uzatabilir, temyize gönderebilir.
Ayrıca 3 yıllık filli ayrılığa dayanarak dava açıldığında karşı taraf kötü niyetli taktiklere davayı uzatmasa bile kusurlu tarafın davası reddedilen taraf olacağı açık. Dolayısıyla 3 yıl sonra 3 yıllık fiili ayrılığa dayalı dava açıldığında önceki davası reddedilen erkek kusurlu sayılacağı için erkeğin aleyhine nafaka ve tazminata hükmedilecektir.
Ayrıca 3 yıllık bekleme süresi içinde kadının nafaka davası açıp bu süre içinde nafaka alması da mümkün.
Bu yüzden şimdi karşı tarafın boşanmayı gerektirecek ciddi kusuru ispatlanamayacaksa en makul çözüm olarak anlaşmalı boşanma tercih edilmeli.
-
evet tedbir nafakası ödeniyordu.ama o şuan kesildi.karşı taraf herhalukarda boşanmayı reddedecek.bizim evlenmemize mani olmak için.avutkatlar zaman kaybı olur diye yeni bir dava önermediler.karşı taraf birsürü yalancı şahit tuttuğu için suçunu ispatlamak imkansız.bizimkiler ne dediyse hepsini inkar ettiler.hakimde ilk davada kız tarafını haklı buldu doğal olarak.3 sene oldu nerdeyse ayrılalı.ama hala boşamıyor.davayı açmasalardı 3 sene geçtiği için direk boşanacaktı belkide bukadar uzun süreceğini bilemediler.
-
Başbakanlığa bir şekilde ulaştırılsa bi yardımı dokunurmu??Fİkri olan varmı bu konuda?
-
Başbakanın ne yapmasını bekliyorsunuz?
Tüm şahitler yalancı şahitlik yapıyormuş, boşayın şu insanları demesini mi?
-
Biz bu siteye üye olduk ki;bilmediğimiz şeyler hakkında bilgi alalım.eğer böyle bi yargılayıcı tavır sergilenecekse çıkayım bu siteden.
-
Tavır sizin suçlayıcı, hatta hakarete varan söylemlerinize karşıdır.
Bilgi almak-bilginizi paylaşmak için doğru yerdesiniz.
Ancak kızgınlığınızı ortaya koyabileceğiniz,bir başka kişi veya zümre hakkında rahatça hakaretler edebileceğiniz bir yer arıyorsanız, emin olun orası şu anda yazdığınız site değil.
-
Kızgınlıkmı?herkes şaşkınlığını dile getiriyor.paylaşıyoruz.bunun neresi yanlış?kaldıki ben hakaret ettimmi?sitede neler yazılıyor.bunumu gördünüz sadece.
-
sevdiğimin ayrılacak üzere olduğu eşi hem uğraştırmak hemde para kopartabilmek için kendisini boşamıyor.
???
Mertlik-dürüstlük sorgulanacaksa, şu yazdığını okuyan biri en başta sormaz mı sizin yaptığınız buna uyarmı diye?
Sen beni bu şekilde yargılayamazsın madem yöneticisin durumu anlamadan dinlemeden bu şekilde konuşman hiç doğru değil.Bir ümit bu siteye üye oldumki belki farklı şeyler öğrenebilir ve erkek arakdaşımlapaylaşabilirm diye.ama şu tavra bak.pişman ettiniz teşekkür ederim
-
Ben sizi herhangi bir şekilde yargılamıyorum,yargılayamam da.Siz de yargılayamaz, bunların hepsi aç gözlü,servet avcısı,vs.şeklinde yorumlarda bulunup, hakaretler eemzsiniz.
Bir bunu mu gördüm? Hayır,ama bunu gördüm, düzeltmek için de çaba harcadım.Siz de aynısını yapsanız da, konuya dönsek??
-
Sorumu sordum onuda dalga geçer gibi yanıtladınız.tekrar sorayım.Başbakanlığın el attığı birsürü konu var bu tür işlerde onun bir yardımı dokunurmu
-
Başbakanlığın yargı yetkisi yoktur.Bu nedenle faydası olamaz.
-
Alıntı:
yadeller_34 rumuzlu üyeden alıntı
Sorumu sordum onuda dalga geçer gibi yanıtladınız.tekrar sorayım.Başbakanlığın el attığı birsürü konu var bu tür işlerde onun bir yardımı dokunurmu
Sn. Üye,
Başbakanlıkta yuvası yıkılan birinin mutsuzluğu üzerine mutlu olmanın yollarını arayacağınıza başta Hukuki.net olmak üzere Sizin gibi 3. şahıslara açılan manevi tazminat davalarını araştırmanız daha faydalı olacaktır kanaatindeyim.
İyi akşamlar.
-
Bu siteye girmekle büyük hata yapmışım şu tepkilere bak.Bu ön yargı neden.Bilmeden etmeden böyle konuşmak çok kolay
-
Hata yapmadığınızdan emin olabilirsiniz sormak istediğiniz konuda aydınlatıcı bilgiler almışsınız dost acı söyler hoşlanmadığınız bir iki cümle nedeniyle kesin kanıya varmayın. Hukuk boyutunda gerekli yanıt verilmiş size sosyal konuda şahsi fikirler de ileri sürülmüş. Bence dostça akıl almak isterseniz siteyi ziyaret etmeye devam edin.
-
Siz buna dostça mı diyorsunuz.Bu insanlığın kaybı buyüzden "ÖNYARGI".arkadaşımın mutlu olması için bu yola girdim ben .onun bunu haketmediğini düşünsem böyle birşeyi kabul etmezdim.hiçbir kız kabule tmez.ama dışardan böyle konuşmak çok kolay.
-
Aklınızda sizi tatmin etmemiş bir soru kalmışsa sorunuz önyargısız cevap vereceğiz.
-
Ben cevabımı aldım sağolun.sizden ricam bir başkasına bu şekilde cevap verilmesine müsade etmeyin.iyi çalışmalar
-
Kadın ne ister? :)
Kadınları memnun etmek zormuş gerçekten. :)
-
Re: Kadın ne ister? :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kadınları memnun etmek zormuş gerçekten. :)
İstediği cevabı hukuka uydurabilseydiniz çok memnun olacaktı halbuki:)
-
Senin problemin ne acaba?Bi sıkıntınmı var .yada ne yapmaya çalışıyorsun?
-
Alıntı:
Senin problemin ne acaba?Bi sıkıntınmı var .yada ne yapmaya çalışıyorsun?
Sayın yadeller34 siteyi ziyaret ettiğinizde muhtemelen önce yazılanları okudunuz. İnsanların hukuksal anlamda yaşadıkları açmazları ve başkalarının hukukun boşluklarından faydalanmaları sonucu yaşadıkları mağduriyetleri gördünüz.
Elbette hakkınızı arayacaksınız. Yada haklı olduğunuzu düşündüğünüz konuda sorular da soracaksınız. Ancak sorularınızın hukuksal cevapları açık ve net olarak verilmişken birde sosyal yanı ile ilgili yanıtlar aldınız. Her iki türde aldığınız yanıtlar sizi tatmin etmedi anlaşıldı. Hatta canınızıda yaktı.
Ama bilmem farkına vardınızmı? Siteyi gezerken okuduğunuz iletiler arasında evliliği 3 ncü şahıslar nedeniyle biten nice üye var. Beraberliğini öyle yada böyle bitirmeyip / bitiremeyip henüz hukuken evli iken başka beraberlikler yaşayan kişiler / eşler nedeni ile hak kaybına uğradığını düşünen nice insan var. Yaşadıklarınıza sosyal / ahlaki / ekonomik kılıflar bulabilirsiniz. Ancak bu sitede gayri hukuki birlikteliklerin savunulması, hele hele birde bu tutumun çirkinleşen ve saldırgan boyutlara ulaşmasına kimse müsaade etmez.
Gerek üyelerinin tümünün saygınlığının verdiği özgüven, gerekse kendi içindeki kuralları nedeni ile hukuki net size izin vermeyecektir. Nitekimde bu anlamda tepkileri de aldınız. Uyarılarıda.
Bu cümleden olmak üzere, şimdi sorularınızın hukuki ve sosyal anlamda cevaplarını almaya devam etmek istiyorsanız önce üyelik koşullarında belirtilen kurallara uyarak, daha sonrada diğer üyelerin ve genel teyammüllerin gerektirdiği ahlaki ve etik değerleri rencide etmeden yazınız. Emin olun o zaman beklediğiniz yanıtları alacaksınız.
Geçmiş olsun..
-
İyi ama benim yüzümden biten bir evlilik yok yazılarım neden yanlış anlaşılıyor.öyle bir durum sözkonusu değilki canımı sıkan bu oldu.ben özellikle belirttim evlilikleri bittikten 2 yıl sonra tanıştık diye.beni bu şekilde suçlamasına anlam veremedim.bu çok yanlış kızdığım nokta bu oldu.kaldıki öyle bir durumda olsam gidecek yerim olmaz ama bunun bilincinde olan bir insanım.ama benim durumum tamamen bu dediğiniz 3 .şahıs la biten evliliklerle alakası yok.
-
Alıntı:
İyi ama benim yüzümden biten bir evlilik yok yazılarım neden yanlış anlaşılıyor.öyle bir durum sözkonusu değilki canımı sıkan bu oldu.ben özellikle belirttim evlilikleri bittikten 2 yıl sonra tanıştık diye.beni bu şekilde suçlamasına anlam veremedim.bu çok yanlış kızdığım nokta bu oldu.kaldıki öyle bir durumda olsam gidecek yerim olmaz ama bunun bilincinde olan bir insanım.ama benim durumum tamamen bu dediğiniz 3 .şahıs la biten evliliklerle alakası yok.
Bu sizin söyleminiz hanımefendi.. Ama hukuksal anlamda siz halen evli olan birisi ile beraberlik yaşıyorsunuz ve evlenmeye çalışıyorsunuz. Evli olan birisi boşanmadan başka bir evlilik yapamaz. Bu hukukende böyle, etik olarakta böyle.
Kaldı ki yasal eşi hiç duymadık. O nun gerekçeleri yada dayanakları nelerdir? Hangi iddialarda bulunuyor değilmi ama? Belkide sizin müstakbel eş adayınız yasal eşe hayatı zindan etti? Belki yasal eş sizin olduğunuzdan daha haklıdır? Kaldı ki yasal olarak da beraber olduğunuz erkek üzerinde sizden daha fazla hakka sahiptir unutmayın.
Şimdi, lütfen sorularınızı duygusal yanınızla değil mantık ve hukuk çerçevesinde sorunuz. Alacağınız / aldığınız yanıtlarında bu çerçevede olduğunu / olacağını unutmayınız..
Kimse size karşı önyargılı değil. Sadece bu tür konularda herkes çok hassas. Siz hassas terazinin bam teli üzerinde gezindiniz..
Siz burda olanların hassasiyetlerine saygı gösterir şekilde yazın. Onlarda / bizlerde sizi bağrımıza basalım.
Sevgiyle kalın..
-
Evet tabiki bu konuda haklısınız.gerçekten hasssas bu konu.herkes kendi penceresinden bakınca böyle oluyor.ilginize teşekkürler
-
Alıntı:
Evet tabiki bu konuda haklısınız.gerçekten hasssas bu konu.herkes kendi penceresinden bakınca böyle oluyor.ilginize teşekkürler
İşte fark burada sadece kendi penceremizden değil başkalarının baktığı yerden bakabilmeyi öğrendiğimiz zaman milletçe adam olacağız.
Ben teşekkür ederim. Hassasiyetlere olan hassaslığınızdan dolayı.. İyi günler..