Boşanma-katkı payı-velayet
Alıntı:
sevgi sena rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben 2005 yılında evlendim evlendiğimden bu yana eşimle birçok kez ayrıllığın eşiğinden döndük. evlendiğimizin haftasında sorunlar başladı eşimde aşırı derdecede kıskançlık ve sonucunda dayak hakaret evden kovulma yaşadım şuan 2.5 yaşında bi oğlum var alkol ve ailesi yüzünden bozulan madi durumumuz yüzünden benim işe başlamam belki düzelir diye baktığım evliliğim daha kötüye gitmesi artık beni tamamen boşanma eşiğine getirdi. benim sizden istediğim yardım evliliğimizde kusur tamamen eşimde ben mahkeme açtığım zaman çocuğumun velayeti kime verilir ayrıca kendisinin fakat babasının üstüne tapulu 1 dairesi var bundan hak talep edebilirmiyim düğünde takılan takılarım elimden en kısa zamanda yapacağım diyerek aldı bunu nasıl talep edebilirim 2 adet vdf den kredili aracı var bir miktarı ödenmiş gerisi bankaya borçlu bunlarda ne gibi bi hakkım var şuan kendi dairemizde değil kirada oturuyoruz kirayıda ödemiyor ayrıca evin eşyaları ne olur ben bu kadar hakaret dayak sonucunda nasıl bi mahkeme açmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Çocuğun velayeti koşullarınız uygunsa size verilmesi yüksek ihtimaldir. Eşinize ait mallarda katkı payınızı talep edebilirsiniz. Babası adına kayıtlı olması işi zorlaştıracaktır ama eşinizin olduğunu ispatlarsanız durum değişir. Dava açtım dediniz tüm iddialarınızı ve taleplerinizi dava dilekçenizde belirtmişsinizdir umarım. Kolay gelsin