Ankara Hukuk ne kadar iyi?
merhabalar.. ben ÖSS ye bu sene girdim ve önümüzdeki 10 gün içinde okul tercihimi yollamam gerekiyor. Hukuk okumak istiyorum fakat bir türlü ankara hukukta mı okumalıyım yoksa istanbul hukuk ta mı karar veremiyorum. Aslında ankara hukukun daha iyi olduğunu duydum ama İstanbul da oturuyorum ve okullar arasındaki eğitim kalitesi farkının şehir değiştirecek kadar önemli mi olduğunu merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
Re: ankara hukuk ne kadar iyi?
Ankara hukuk iyi bir okuldur. Gerçi birçok değerli hocanın özel üniversitelere gittiğini biliyoruz ama.. Metin Günday hala orda galiba.
Re: Ankara Hukuk ne kadar iyi?
ben şu an bu siteye üye oldum ve bir istanbul hukuklu olarak doğrudan bu konuya bakmak istedim ama görüyoum ki son ileti 2005 yılında yazılmış.Bu konu güncellenmeli.
ankara hukuk ne kadar iyi sorunundan önce hukukçu olarak meslek seçimi yapmak lazım ankara hukuk istanbul hukuk galatasaray hukuk gibi ünversiteler genellikle kamu hukuku ağırlıklıkidirki bu ağırlık ders ağırlığı ve zorluğudur bu anlamda bu üniversitelerden mezun olanlar hakimlik savcılık ve diğer kamu sınavlarında diğer üniversite mezunlarına göre daha şanslıdır. ama benim üniversitem marmara ve diğer üniversitelerden mezun olanlar ise özel hukuka yönelik eğitimlerini biraz daha fazla alır slmlar.
ankara hukukta okumanın ayrıcalığını fazlasıyla hissediyorum yaşasın!:o
AUHF nispeten iyi bir okuldur. Eleştirilir yanları çok ama bunun dışındaki hukuk fakültelerine nispeten iyi olduğunu düşünüyorum.
ne geyik dönmüş ya:)
bu arada bir zamanlar " Hukuk fakülteleri mezun çıkarır, Ankara Hukuk hukukçu çıkarır " diye bişeyler duymuştum;)..
Hangi üniversitenin eğitiminin daha iyi olduğu bilinemez, yalnızca tartışma konusu yapılabilir. Bu tartışmada da kim hangi üniversiteden mezun olmuşsa, doğal olarak kendi okulunun en iyisi olduğu düşüncesindedir. "Benim babam senin babanı döver" şeklindeki tartışmaya noktayı koymak gerekir.
Bende Ankara Hukuk Mezunuyum EĞİtİm DÖnemİnde Belkİ DİĞer Ünİversİtelerden Farkini Tam Anlamiyla Anlamiyosun Ama Uygulamada Farkini Çok Barİz GÖrÜrsÜn.baŞarilar
Sayın Erkan Arslan_06, uygulamadaki bariz farkını anlatırsanız biz de öğrenmiş oluruz...
Ben de merak ettim uygulamadaki bariz farkı. Anlatır mısınız?
merhaba,ben marmara mezunuyum.1996 yılında fakülteye girdiğimde böyle bir soru ile karşılaşsaydım kesinlikle marmara veya istanbul derdim.çünkü o günlerde, tanınmış hocaların büyük çoğunluğu marmara'da veya istanbul'da idi.fakat bizim okuduğumuz dönem içerisinde genelde özel üniversitelere geçtiler.ankara için ise hakimlik ve savcılık sınavları için avantajlı olduğu söylenir.bu sınavlara hiç girmediğim için bu konuda yorum yapmam doğru olmaz.her ne kadar sınavlar kıyaslandığında bizim daha çok zorlandığımızı düşünsemde yine de marmara veya istanbul diyorum.fakat hangisi olursa olsun uykusuz gecelere hazırlıklı olmalısınız.şimdiden kolay gelsin(bu arada şehirler de kıyaslanmalı ve anakra mı istanbul mu..tabi ki istanbul)
Bu konu hakkında söyleyebileceğim tek şey ilk sayfalardaki köşebaşı tartışmasının iğrençliğidir.
Alıntı:
Aydın Alber Yüce rumuzlu üyeden alıntı
Bu konu hakkında söyleyebileceğim tek şey ilk sayfalardaki köşebaşı tartışmasının iğrençliğidir.
Biraz daha net ifade etmenizi rica edeceğim tartışmaya katılanların tamamını mı kastediyorsunuz.
Söylemek istediğim bu fikrin iğrençliği.Ben ikili tartısmalara girmekten hiç hoşlanmam.Anlatmak istediğim bu fikrin ne kadar kötü bir fikir olduğu biraz sonra ilgili mesajları -eğer silinmemişlerse- aşağıya yazacağım.
Alıntı:
ANKARA HUKUK FAK KOTU OLDUNU KIMSE IDDIA EDEMEZ FAKAT ESKI CAZIBESININ KALMADIGI BI GERCEK KOKLU OLMASI VE BU ESKILIGINDEN KAYNAKLANAN MEZUNLARININ TURKIYEDE KOSE BASLARINI TUTMUS OLMASI FAKULTE ISMINE PUAN KAZANDIRIYO
bu bir Ankara Hukuklu olarak beni çok incitti ve bunun boş bir söz olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Alıntı:
VERDINIZ CEVAPLAR ZEKANIZLA PARALEL KOSELERI TUTMA KONUSUNDA SIZDEN BAHSETMEDIGIM ACIK BAHSE KONU OLAN KISILER SUANDA SIZIN GIBI FORUMDA VERILEN CEVAPLARLA DALGA GECMEK YERINE SIYASI IRADE YERINE GECMIS ULKE ADINA BEYANDA BULUNUYOLAR YANI BOSUNA USTIUNUZE ALINMAYINNNNNNN
bir başka mesaj...
konu kapanmış ama ben böyle bir başlığı gördüğüm için fikrimi yazayım dedim.Kişilere yönelik değil evet hala arkasındayım devletin temel kurumları köşe başı değildir bu iğrenç bir laftır ve bir insan fikrini bana göre uğraşsa bu kadar ucuz ifade edemez.