-
Kredi kartı borcu icin avukat eve gelmiş
mrb arkadaslar ben bi soru sormak istiyorum benim yaklasık 2000 ytl kadar borcum var kredi kartına avukatlar surekli arayıp duruor gittim konustum ben calısmıyorum işsizim iş buldugum anda ödeyecem dedim tamam sen para bul gel dediler
bugun 2 kişi gelmişler eve birisi avukat oldugunu biriside icra memuru oldugunu sölemişler ve evde haciz icin esya tespiti yapcaz demişler kız kardesim varmıs evde ve abim burda oturmuyor babam onu evden kovdu demiş (ki bu bi gercek ikametimi bile aldırdım )
bunun uzerine polis getirtir gene evinize gireriz demişler ve avukat kartını bırakıp gitmiş bana hi. bir tebligat name gelmedi avukat böle bi haciz yapabilirmi nasıl biseydir biriniz bana bu durumu acıklarsa avukatın yanına gidip ona göre konuscam yardımlarınızı bekliorum
-
Re: Kredi kartı borcu icin avukat eve gelmiş
Alıntı:
mevlut042 rumuzlu üyeden alıntı
mrb arkadaslar ben bi soru sormak istiyorum benim yaklasık 2000 ytl kadar borcum var kredi kartına avukatlar surekli arayıp duruor gittim konustum ben calısmıyorum işsizim iş buldugum anda ödeyecem dedim tamam sen para bul gel dediler
bugun 2 kişi gelmişler eve birisi avukat oldugunu biriside icra memuru oldugunu sölemişler ve evde haciz icin esya tespiti yapcaz demişler kız kardesim varmıs evde ve abim burda oturmuyor babam onu evden kovdu demiş (ki bu bi gercek ikametimi bile aldırdım )
bunun uzerine polis getirtir gene evinize gireriz demişler ve avukat kartını bırakıp gitmiş bana hi. bir tebligat name gelmedi avukat böle bi haciz yapabilirmi nasıl biseydir biriniz bana bu durumu acıklarsa avukatın yanına gidip ona göre konuscam yardımlarınızı bekliorum
Sayın Mevlut042
Sana mutlaka ödeme emri gelir bu emirde borcunu 7 gün içinde öde yada itiraz et filan diye yazar ödeme emri gelmeden ve sen ödeme emrini tebellüğ etmeden gelmemesi gerekiyor,birde polis getirirse getirsin ev senin değil babanın evine haciz filan gelmez,eğer giripte icra için tutanak tutarlarsa baban gider icra dairesine itiraz eder bir daha zaten gelemezler.
-
Sn.miray.dast;
hala yanlış bilgi verip, zor durumda kalan insanların,durumunu daha da zorlaştıracak önerilerde bulunuyorsunuz.
-
Alıntı:
miray.dast rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Mevlut042
Sana mutlaka ödeme emri gelir bu emirde borcunu 7 gün içinde öde yada itiraz et filan diye yazar ödeme emri gelmeden ve sen ödeme emrini tebellüğ etmeden gelmemesi gerekiyor,birde polis getirirse getirsin ev senin değil babanın evine haciz filan gelmez,eğer giripte icra için tutanak tutarlarsa baban gider icra dairesine itiraz eder bir daha zaten gelemezler.
Yanlış bir acıklamanız olduğu düşüncesindeyim,İhtiyadi Haciz Kararı ile gelindiğinde tebligat olmaz tabiri caizse. Çat kapı olur.
Böyle bir durumda,Borclunun adresi burası gözükmektedir büyük ihtimalle buraya gelinebilir.
-
Alıntı:
mevlut042 rumuzlu üyeden alıntı
Siz bu icra dosyasına bir dilekce vererek ikametinizi bildire bilirsiniz,ayrıca babanızda bir dilekce ile bu icra dosyasına oğlunun borcu icin kendine ait ikametine gelindiğini borclunun bu ikametle bir ilgisinin bulunmadığını,burasının kendine ait ikamet olduğunu,beyan ede bilir.
Ayrıca buna rağmen babanıza ait olan evda haciz durumuna kalkılışırsa babanız haciz işlemine itiraz etme hakkına sahip olduğu gibi istihkak talebindede buluna bilir.
-
Alıntı:
polis getirirse getirsin ev senin değil babanın evine haciz filan gelmez,eğer giripte icra için tutanak tutarlarsa baban gider icra dairesine itiraz eder bir daha zaten gelemezler.
Hem haciz filan gelmez hem de haciz gelirse baban itiraz eder bir daha gelemezler ifadeleri çelişkili...
Avukat ve icra memurları eve girer, hatta kapıyı açmazsanız polis ve çilingir marifetiyle zorla da olsa girer. Normalde icra dediğimiz şey cebri icradır yani zorla yerine getirmektir Türkçesi. Eğer haciz için girilen evde mülkiyet iddiasında (biz buna istihkak iddiası diyoruz) bulunan biri varsa artık bu sorun açılacak istihkak davasında halledilir. O yüzden mahkeme sonucunu bilmeden kesin bir daha gelemezler demek mümkün değildir.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.miray.dast;
hala yanlış bilgi verip, zor durumda kalan insanların,durumunu daha da zorlaştıracak önerilerde bulunuyorsunuz.
Sayın Erdoğan Kırcalı bey,
Lütfen bu işin doğrusu nasıl olduğunu açıklarlasanızda eğer mümkünse hepimiz faydalansak sizlerin bilgisi ile kendimizi kıyaslamamız mümkün değil ben acizane
etrafımda olan olaylardan anladığımı bildiğimi sitemizdeki zor durumda kalan arkadaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatmak için cevap yazmaya çalışıyorum yoksa kimseyi zor duruma sokmak gibi bir kastım yok zaten insanlar yeterince zor durumdalar bundan dolayı bu olayı baştan aşağı aydınlatırsanız hem kendi adıma hemde sanıyorum pek çok kişiye ışık tutacaksınız saygılar.
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış bir acıklamanız olduğu düşüncesindeyim,İhtiyadi Haciz Kararı ile gelindiğinde tebligat olmaz tabiri caizse. Çat kapı olur.
Böyle bir durumda,Borclunun adresi burası gözükmektedir büyük ihtimalle buraya gelinebilir.
Sayın Esmerman,
Bildiğim kadarı ile ihtiyati haciz kararı alabilmek için bazı şartların oluşması lazım mesala borçlunun mal kaçıracağını veya kaçacağını gibi bir takım şartların oluşması gerekiyor diye biliyorum kredi kartı yüzünden ihtiyati haciz neden gider anlamadım
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Hem haciz filan gelmez hem de haciz gelirse baban itiraz eder bir daha gelemezler ifadeleri çelişkili...
Avukat ve icra memurları eve girer, hatta kapıyı açmazsanız polis ve çilingir marifetiyle zorla da olsa girer. Normalde icra dediğimiz şey cebri icradır yani zorla yerine getirmektir Türkçesi. Eğer haciz için girilen evde mülkiyet iddiasında (biz buna istihkak iddiası diyoruz) bulunan biri varsa artık bu sorun açılacak istihkak davasında halledilir. O yüzden mahkeme sonucunu bilmeden kesin bir daha gelemezler demek mümkün değildir.
Sayın Litigation
Ben burada illada eve girer haciz için tutanak tutarlarsa o zaman son çare gider itiraz edersiniz demek istedim benim anlamadım konu şu benim bir kiracım vardı bir sürü bankaya kredi kartı borcu vardı adam üstelik bir de sıfırdan evini yeniledi daha sonra ben evden çıkacam dedi 3 ay oturdu gitti ben gittikten sonra gelen tebliğatlardan anladım ki bankaları her yeri dolandırmış sonra ben evimi yeni kiracıya verdim kaç tane icra memuru geldi gitti hiç birisi benim kiracımın evine giremedi eğer adres burası diye icra gelseydi bu kiracımın çaybardağı bile kalmazdı ve üstelik çıkıp giden kiracı ikametini bile burdan aldırmamış ben evi yeni kiracıya verince öğrendim şimdi bu duruma ne dersiniz
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış bir acıklamanız olduğu düşüncesindeyim,İhtiyadi Haciz Kararı ile gelindiğinde tebligat olmaz tabiri caizse. Çat kapı olur.Böyle bir durumda,Borclunun adresi burası gözükmektedir büyük ihtimalle buraya gelinebilir.
Kredi kartı borcuna ihtiyati haciz kararı alınabiliyormu? Ben de bu kısmı öğrenmek istiyorum. Muhtardan kaydımı aldırdım diyor vatandaş, borçlunun adresi ikametgahıdır. Çat kapı da gelinse borçluyu babasının evinde bulamazlarsa adresi burasıdır nasıl denebilir? Öte yandan insanları bu cebri icradır laf dinlemez anlayışıyla ümitsizliğe sevk etmek doğrumudur? icra memuru borçluya ait olmayan bir adreste haciz ve muhafaza yapmaya yetkilimidir? İnsanlar haklarını mahkemelerde nasıl savunabiliyorlarsa icra memuru önünde de savunabilirler kaldı ki icra memurları bu konuda çok hassastır borçluya ait mal veya orda kaldığına dair ikna edici delil bulmazsa haciz veya muhafaza yapmaz yapmamalıdır da.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartı borcuna ihtiyati haciz kararı alınabiliyormu? Ben de bu kısmı öğrenmek istiyorum. Muhtardan kaydımı aldırdım diyor vatandaş, borçlunun adresi ikametgahıdır. Çat kapı da gelinse borçluyu babasının evinde bulamazlarsa adresi burasıdır nasıl denebilir? Öte yandan insanları bu cebri icradır laf dinlemez anlayışıyla ümitsizliğe sevk etmek doğrumudur? icra memuru borçluya ait olmayan bir adreste haciz ve muhafaza yapmaya yetkilimidir? İnsanlar haklarını mahkemelerde nasıl savunabiliyorlarsa icra memuru önünde de savunabilirler kaldı ki icra memurları bu konuda çok hassastır borçluya ait mal veya orda kaldığına dair ikna edici delil bulmazsa haciz veya muhafaza yapmaz yapmamalıdır da.
Sayın Av.Engin Oğuz
Adresi buradır burda oturuyormuş diye yetkileri yok ben kendim duydum borçlu burda yok diye tutanak tutuyorlar,benim kiracım gidince borçları varmış icra memurları bu şekilde işlem yapıp gittiler
Cevaplarınıza tamamen katılıyor ve teşekkür ediyorum neden insanları aydınlatmak bu kadar zor oluyor ki hep olmaz olmaz evini eşyanı başına geçirirler yakarlar mı demek lazım bu avukatlarda insan bu insanlar çok mu zevk alıyor haciz işinden hiç te sanmıyorum.
-
Alıntı:
bu avukatlarda insan bu insanlar çok mu zevk alıyor haciz işinden hiç te sanmıyorum.
"Haciz işi" ni icra memuru yapar avukat talepte bulunur yetki ve sorumluluk memurundur. Ancak uygulamada alacaklı vekilleri haciz sırasında karşı yandan gelen itirazlara karşı itirazda bulunurlar karar verecek memurdur. Hacizden zevk alınırmı? Meslekten zevk alan bu işten de alır işin parçasıdır, zevk alarak sayısız haciz yaptığım gibi üzülerek ama yaptığım sayısız haciz vardır. Her olayın kendine özgü durumu vardır. Menfaatlerin karşılaştığı bir işte bir taraf üzülür iyi netice alınabilirse öbür taraf sevinir en iyisi anlaşma uzlaşmadır ben haciz aşamasına kadar her olanağı denerim her yolu denerim en son hacizdir ordan da netice alınmazsa ben artık o işi kapatırım.
-
Alıntı:
Muhtardan kaydımı aldırdım diyor vatandaş, borçlunun adresi ikametgahıdır. Çat kapı da gelinse borçluyu babasının evinde bulamazlarsa adresi burasıdır nasıl denebilir? Öte yandan insanları bu cebri icradır laf dinlemez anlayışıyla ümitsizliğe sevk etmek doğrumudur? icra memuru borçluya ait olmayan bir adreste haciz ve muhafaza yapmaya yetkilimidir? İnsanlar haklarını mahkemelerde nasıl savunabiliyorlarsa icra memuru önünde de savunabilirler kaldı ki icra memurları bu konuda çok hassastır borçluya ait mal veya orda kaldığına dair ikna edici delil bulmazsa haciz veya muhafaza yapmaz yapmamalıdır da.
Sayın meslektaşım, bu sitede bulunurken kimseyi ümitsizliğe sevketme veya içini rahatlama görevimiz yok. Cebri icra zorla almak demektir. Para borçlarının götürülecek borç olmasından tutun, ödeme emrine rağmen borcunu ödemeyenin mallarına müracaat edilmesine kadar yasal dayanağı olan bir işlemdir. Borçlu gariptir, borçlu mazlumdur mantığının karşısında alacaklının da hakları olduğunu bilmek gerekir.
Kredi sözleşmesi yapılırken bankaya ailenizin adresini verdiniz, hatta muhtarlık belgesi verdiniz. Arkadan borcu ödeyemeyeceğinizi anlayınca muhtardan kaydı aldırmak gibi şark kurnazlığı içine girmek kötüniyettir. Kanunlar kötüniyeti himaye etmez.
Kredi sözleşmesindeki adres esas alınır, kişi bankaya adres değişikliği de bildirmediyse, bildirdiği adresteki akrabaları ile birlikte oturduğu farzedilir. Üstelik kira kontratı tek başına delil de olamaz. Her eşyanın faturası ibraz edilmedikçe onlara da haciz uygulanabilir. Herşey bir yana icra memuru istihkak iddiasını tutanağa yazar, alacaklı da buna karşı dava açma hakkına sahiptir. İcra memuru keyfi işlem yapamaz.
-
Cevap: Kredi kartı borcu icin avukat eve gelmiş
buna benzer bir sorunu ben ve ailem de yaşamaktan korkuyoruz. Abimin (hala bizimle birlikte yani baba evinde ikamet ediyor) henüz icra aşamasına gelmesede ödemediği ve bababında ödemek istemediği borçları var. Şayet bizim evimize de icra memuru gelir ve eşyaları haciz edip götürürler mi?, gelirse ne yapmamız gerekiyor? Babamın önceden alabileceği bir tedbir varmı acaba abimin borcundan sorumlu olmamamak için? Şimdiden teşekkür ederim.
-
Bankadan kredi kullanan kişi bankaya bir adres verir. İmzalamış bulunduğu sözleşmede de bu adrese yapılacak tebligatlar tarafıma yapılmış sayılacaktır diye taahhüt verir. Banka ihtarı buraya yollar itiraz etmezsin. Ödeme emri buraya gönderilir itiraz etmezsin. Adresini değiştirir ilgili yerlere bildirmezsin. Sonra nasıl buraya hacze gelirler diye şikayet edersin
-
Cevap: Re: Kredi kartı borcu icin avukat eve gelmiş
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İcra memuru keyfi işlem yapamaz.
doğru keyfi işlem yapamaz ama bazen haciz edilemeyecek mallarıda, "ben alırım nereye gidersin git" diyerek haczediyor.Bunu ben yaşadım.
-
Alıntı:
extreme_ rumuzlu üyeden alıntı
doğru keyfi işlem yapamaz ama bazen haciz edilemeyecek mallarıda, "ben alırım nereye gidersin git" diyerek haczediyor.Bunu ben yaşadım.
Haciz uygulamaları Esas,Talimat,İhtiyati Haciz gibi farklılılar gösterebilir. İcra memurları haciz tutanağında borçlu veya haciz uygulanan mahalde bulunan diğer kişilerin beyanlarına yer verir. Bu beyanlara istinaden kişiler belgelerini ibraz ederek istihkak iddiasında bulunurlar. Bir alacaklı veya vekilinin kesin olarak borçluya ait olmadığı ilk bakışta anlaşılacak bir varlığın haczi için bile bile ısrarcı olabileceklerine ihtimal vermiyorum. Nihayetinde hatalı işlemin en azından masrafları kendilerinden çıkacaktır.
-
Alıntı:
ismail kılaz rumuzlu üyeden alıntı
Haciz uygulamaları Esas,Talimat,İhtiyati Haciz gibi farklılılar gösterebilir. İcra memurları haciz tutanağında borçlu veya haciz uygulanan mahalde bulunan diğer kişilerin beyanlarına yer verir. Bu beyanlara istinaden kişiler belgelerini ibraz ederek istihkak iddiasında bulunurlar. Bir alacaklı veya vekilinin kesin olarak borçluya ait olmadığı ilk bakışta anlaşılacak bir varlığın haczi için bile bile ısrarcı olabileceklerine ihtimal vermiyorum. Nihayetinde hatalı işlemin en azından masrafları kendilerinden çıkacaktır.
söyledikleriniz çok doğru.Ancak bendeki haciz olayında başkasının malının haciz edilmesi ve sonrasında açılacak olan istihkak davası değildir.
yasa net ve açık.yani borçlunun yatak takımları haciz edilemez.ben onu ısrarla beyan ettiğim halde haciz memuru haciz edilemeyeceğini sen nerden biliyorsun diye hem kızıyor hemde ben alırım işte aldım diyor.Bende;
haczedilmezlik davası açacağım
Sonra bu avukatı baroya şikayet edeceğim
ve hem avukat hem icra memuru için haksız haciz ve muhafaza yaptı gerekcesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunacağım
Ve hem banka hemde vekiline kanuna aykırı haciz yapmaktan tazminat davası açacağım.
bakalım gülen taraf kim olacak?
-
ha keşke bu olay devlet tarafından bir kanunla çözülsede bu durumlara gelmese kimse magdur olmasa :alala
-
Alıntı:
söyledikleriniz çok doğru.Ancak bendeki haciz olayında başkasının malının haciz edilmesi ve sonrasında açılacak olan istihkak davası değildir.
yasa net ve açık.yani borçlunun yatak takımları haciz edilemez.ben onu ısrarla beyan ettiğim halde haciz memuru haciz edilemeyeceğini sen nerden biliyorsun diye hem kızıyor hemde ben alırım işte aldım diyor.Bende;
ve hem avukat hem icra memuru için haksız haciz ve muhafaza yaptı gerekcesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunacağım
Ve hem banka hemde vekiline kanuna aykırı haciz yapmaktan tazminat davası açacağım.
Bu söylediklerini yaptığın takdirde senin gibi durumda olan yüzbinlerce borçluya emsal olacaksın ve ayrıca kendi mağduriyetinde son bulacak. bu yüzden sana teşekkür ederim. manevi anlamda seni destekliyorum ancak yapacağın bu itirazların hacizden sonra bir zaman aşımı vardır bu zamanı kaçırmamanı tavsiye ederim.
Çok güzel bir atasözümüz vardır.
Köpeksiz köyde değnek sallıyor diye
kanunda açıkca yazdığı halde haczedilemez eşyanı muhafaza altına alanlar anlamalıki meydan sandıkları kadar boş değil.
-
-
Alıntı:
Bu söylediklerinizin hepsini yapabilirsiniz. Yasa ve hak arama yolu herkese açık. Keza size haksızlık yapıldığını düşünüyor iseniz mutlaka hakkınızı arayın. Bu arada yapmayı düşündüğünüz şeylerin borcunuzu eksiltecek hiç bir yanı bulunmadığını bilmelisiniz. Bu platformda birilerine saded dışı konularda akıl vermek haddimiz değil elbette. Ama keşke bu konudaki azim ve kararlılığınızı borcunuzu azaltma konusunda gösterseniz. Böyle yaparsanız muhtemel ki alacaklı borç ödeme konusunda samimi olduğunuzu düşünerek daha müsamahalı davranabilir. Birde şu konu var. Kişinin yatak yorganının değilde yatak odası takımının haczedilmezlik kapsamında olduğundan emin misiniz? Eğer haczedilmezlik konusu sizin dediğiniz gibi değilse emekleriniz,beklentileriniz boşa gitmiş olmaz mı?
-
Keşke şu bankalar evi arabası olmayana, devletten veya büyük kuruluşlardan maaş almayanlara kredi vermese, elektrik, su, doğalgaz ve telefonlar faturalı olmasa, ücreti peşin olsa, kimsenin borcunu, basiretsizliğini halk çekmese...
-
Alıntı:
Keşke şu bankalar evi arabası olmayana, devletten veya büyük kuruluşlardan maaş almayanlara kredi vermese, elektrik, su, doğalgaz ve telefonlar faturalı olmasa, ücreti peşin olsa, kimsenin borcunu, basiretsizliğini halk çekmese...
Son derece haklısınız engin bey keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama... Bankalar sizin bu saydığınız grupları hiç sevmez ve tatlı para kazanamazlar. çünkü bu grup borcunu düzenli öder. Banka borcunu ödeme güçlüğü çeken temerrüde düşen borçluyu çok sever ve onları borçlandırır.
Sayın kılaz elbette bu uğraşı borcunu azaltmaz ancak bu sessiz kalması hak aramaması için geçerli bi sebebmidir.
Kaldıki demonte bir ürün olan gardolabı yerinden sökülerek yeddiemin deposunda bekletilen ve her kurulup söküldüğünde biraz daha deforme olan mobilya ihale ile satılmayacağıda aşikar ama satılsa bile masraflarını karşılamayacağı belli olan bir gardolabını. alacaklu avukatı borç azalsın diyemi haczetmiş acaba hiç sanmam hatta o tahta parçası yeddiemin depo sahibine belli bir süre sonra külfet bile getirecektir.
Ve kanunda açıkca yatak takımları haczedilemez derken bu usülsüz haczi yapan avukat ve icra memurlarına karşı nasıl olsa borcu azaltmaz diye sessiz kalındığı sürece böyle usülsüz uygulamaların sayısı artacaktır.
-
ama ben adresi aldırmadım
şimdi benimkide buna yakın bir mevzu
2 bankaya kart borcum var ve tebligt geldi ve mal beyanında bulundum
işte işsizim hacze kabil hiçbir malım yok işe giridigim zaman banka ile ödeme için görüşecegim falan filan ADRES OLARAK AİLEMİN YANINDA KALIYORUM DEDİM TEBLİGATLARDA ZATEN BU ADRESE GELMİŞ ama ben orda kalmıyorum sabit bir adresim de yok onun için ailemin adresini verdim mal beyanı vereli 3 ay oldu haciz için gelen olmadı
1..önemli nokta :evde borcumu karşılayacak esya yok zaten babamda olan esyalar 10 -15 yıllık fatura yok sadece alırken montaj için verilen kagıt ve garanti belgeleri var bunlar babamın malların onun oldugunu ispatlamasına yetermi evde buzdolabı fırın televizyon oturma grubundan baska biresya yok baska ne haczedebilirler
2. madem babam ispatlamak zorunda avukatında evde ki malların benim oldugunu ispatlaması gerekmez mi ?
bu noktada babam gidip oglum burda yaşamıyor derse icra memuru tekrar eve gelirmi ?