-
Satıcı Vazgeçerse Kaporayı Nasıl Alabilirim
merhabalar;
Ben emlakçı aracılığı ile bir ev alacaktım emlakçıya 24.000 TL kapora bıraktım emlakçıda bunu senetle satıcıya verdi. sonradan satıcı emlakçıya pazarlık böyle değildi. sen bana şartları sağlamadın diye vazgeçti. aralarındaki şartlardan benim haberim yok yani bana yansıtılmamış. bu durumda satıcı kaporayıda vermiyor ki bu parayı başka yere kullanmış parasıda yok. biz razı olması halinde evi hala alabiliriz. bu durumda yapmamız gerekenleri söylerseniz çok seviniriz iyi çalışmalar.
-
Re: Satici Vazgeçerse Kaporayi Nasil Alabilirim
Elinizde parayı verdiğinize dair belge var mı? Muhatap ev sahibi mi emlakçı mı?
Buna karar verdikten sonra gerekirse ikisine birden dava açabilirsiniz. Ev sahibi paranın kendisine verildiğini kabul ediyor mu? Ediyorsa daire için ihtiyati tedbir de isteyebilirsiniz. Kaporayı başka yerde kullanması iyi niyetli olmadığını gösteriyor. İşiniz zor. Bir avukattan yardım alın.
-
Bence öncelikle satıcı ile görüşme yoluna gidin ve neden satıcı ile direk sözleşme yapmadınız.
-
Alıntı:
onder1 rumuzlu üyeden alıntı
Bence öncelikle satıcı ile görüşme yoluna gidin ve neden satıcı ile direk sözleşme yapmadınız.
Zaten sözleşmeler tapu sicil müdürlüğünde yapılmadıkça geçerliliği olmuyor.
-
Emlakçı ile olan samimiyetimizden dolayı biz emlakçıdan parayı verdiğimize dair bir belge almadık ama emlakçı bunu satıcıya verirken verdiği miktar tutarında senet imzalatmış.
-
Kanuna göre tabi bildigim kadarıyla noter sözleşmesi veya tapu satışı olmayan sözleşmelerle yapılan satışlarda avukatlar adi sözleşmeye bakarak dava açabiliyorlar fakat cok uzun bir sürece giriliyort benim söylemek istetigim iyi niyet çerçevesi içerisinde belki olay çözülebilir.
-
O zaman hiç vakit kaybetmeden ev sahibiyle görüşüp kaporayı ödemezse senedi icraya vereceğinizi söyleyin.
-
senet süzün elinizdemi anladıgım kadarıyla sizin olayınız emlakcıda bitecek.
-
senet benim elimde değil emlakçıda ki bu benimde elimde olduğu anlamına gelir. yani emlakçı ile bir problemimiz yok.
anladığım kadarıyla ev sahibi iyi niyetle ikna edilemez ise senetleri icraya verip paramızı alabiliyoruz. bu arada bu iş tapu müdürlüğüne gittiğimizde bu duruma geldi emlakçı alım satım için bir yerlere para vermiş. icra için avukat masrafı ve ekstra çıkabilecek masrafları hangi taraf karşılayacak acaba. hızlı geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz en azından sorunumu anlatabileceğim insanların varolduklarını bilmek cesaret veriyor. tekrar teşekkürler.
-
Şimdi öncelikle benim meslegim müteahhitlik bu konulara vakıf sayılırım fakat anlamadıgım ödediginiz miktar müteahhiddemi ve ticarette fazla sertlik iyi olmaz bence şayet mülkü istiyorsanız müteahhidde iyi niyetli diyorsanız oturup konuşup tatlı dille çözme yoluna gidin benim fikrim bu geçmiş olsun.
-
Alıntı:
Şimdi öncelikle benim meslegim müteahhitlik bu konulara vakıf sayılırım fakat anlamadıgım ödediginiz miktar müteahhiddemi ve ticarette fazla sertlik iyi olmaz bence şayet mülkü istiyorsanız müteahhidde iyi niyetli diyorsanız oturup konuşup tatlı dille çözme yoluna gidin benim fikrim bu geçmiş olsun.
satıcı müteahhit değil evsahibi ödenen kapora ona verildi. ve parayı başka işine kullanmış.
-
Parayı kullanması gayet normal çünkü evini ihtiyaçtan satmıştır şayet bu mülkü almak istiyorsanız ve ev sahibi iyi niyetli diyorsanız konuşup anlaşıp halledin bence yok aksi bir durum olacak gibiyse mahkeme yoluyla ihtiyadi tedbir koymak yolu dahil bir çok yola başvurabilirsiniz ama en temiz yol karşılılı anlaşmak.
-
Olayı şimdi keşfettim galiba:) Sorun siz satış için tapu müdürlüğüne gittiğinizde çıktı diyorsunuz. Evin gösterilen değeri üzerinden alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere %1,5 toplam %3 tutarında bir vergisi vardır. Bunun haricinde satıcı tarafından 68 TL döner sermaye için ücret ödenecek.
Satıcı genellikle ev için istediği parayı emlakçıya net olarak söyler. Yani ben tapu ile ilgili hiç bir masrafa karışmıyorum örneğin net 100.000 TL elime geçsin istiyorum der.
Ev sahibi ile emlakçı arasında muhtemelen bu tür bir sorun çıkmış olabilir. (Normalde satıcı da gösterilen bedelin %1,5 ini ödemek zorundadır)
Akla gelen diğer bir ihtimal; emlakçının komisyonu konusunda ev sahibi ile emlakçı anlaşamamış olabilirler.
-
Oranlar degişti su an 0,05 alıcı 0,05 satıcı ödüyor döner sermaye tutarı ise 125 Tl. ve evet ev sahipleri genellikle ellerine temiz gececek parayı belirtir ama işin aslı masrafı yarı yarıya ödemek gerekir.
-
Alıntı:
Oranlar degişti su an 0,05 alıcı 0,05 satıcı ödüyor döner sermaye tutarı ise 125 Tl. ve evet ev sahipleri genellikle ellerine temiz gececek parayı belirtir ama işin aslı masrafı yarı yarıya ödemek gerekir.
Oranlarda bir değişme yok: alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 1,5 ek olarak satıcı tarafından 68 TL döner sermaye ödenecek.
-
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Oranlarda bir değişme yok: alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı yüzde 1,5 ek olarak satıcı tarafından 68 TL döner sermaye ödenecek.
Arkadaşım daha 1 hafta önce satış yaptım oranlar benim oldugum yerde bu şekilde
-
Alıntı:
Arkadaşım daha 1 hafta önce satış yaptım oranlar benim oldugum yerde bu şekilde
Ben de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yalancısıyım. Sitelerinde bu şekilde belirtilmiş.
-
Re: Satıcı Vazgeçerse Kaporayı Nasıl Alabilirim
Dogrudur gecıcı yasa ile düzenleme yapıp oranları 3 ay için düşürmeleri sebebiyle sitede yayınlanmamış olabilir.
-
Arkadaşlar Satici Ile Anlaşip Tapuyu Aldim Yardimlariniz Için Teşekkür Ederim.
Iyi çalişmalar
-
Çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun:)
-
Geçmiş olsun hayırlı olsun
-
Cevap: Satıcı Vazgeçerse Kaporayı Nasıl Alabilirim
Kusura bakmayın ama naçizane bir şey diyeceğim. Hem size ve hem de benim gibi bu konuyu 3 sayfasını da okuyan diğer arkadaşlara; zaman o kadar kötü olmuş ki kimse kimseye acımaz ve 1 kuruş için kimbilir ne zorluklara neden olurlar. Bu yüzden para ile ilgili konularda,
1-En yakınınıza bile güvenmeyin,
2-İşiniz sağlama alın.
3-Sakın acele etmeyin.
4-Heyecana kapılıp bir şey olmaz, bir şey olmaz demeyin öyle bir olur ki. Allah muhafaza!
5-Hem alacağınız ve hem de satacağınız şeyin durumu, satıcı ve alıcı ile ilgili çok iyi araştırma yapın.
Türkiye'de artık yasalar daha iyi işliyor, ve çok hızlı değişim ve gelişim gösteriyor.
Yasal olmayan hiç bir şey yapmayın. Yaptırmayın.
Sağlıcakla kalın.
-
Alıntı:
alan8313 rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakmayın ama naçizane bir şey diyeceğim. Hem size ve hem de benim gibi bu konuyu 3 sayfasını da okuyan diğer arkadaşlara; zaman o kadar kötü olmuş ki kimse kimseye acımaz ve 1 kuruş için kimbilir ne zorluklara neden olurlar. Bu yüzden para ile ilgili konularda,
1-En yakınınıza bile güvenmeyin,
2-İşiniz sağlama alın.
3-Sakın acele etmeyin.
4-Heyecana kapılıp bir şey olmaz, bir şey olmaz demeyin öyle bir olur ki. Allah muhafaza!
5-Hem alacağınız ve hem de satacağınız şeyin durumu, satıcı ve alıcı ile ilgili çok iyi araştırma yapın.
Türkiye'de artık yasalar daha iyi işliyor, ve çok hızlı değişim ve gelişim gösteriyor.
Yasal olmayan hiç bir şey yapmayın. Yaptırmayın.
Sağlıcakla kalın.
SÜPERSİN :ok
Değerli Önerilerin için Sağol.
-
Alıntı:
bay_bars rumuzlu üyeden alıntı
SÜPERSİN :ok
Değerli Önerilerin için Sağol.
Takdir ve beğeniniz için teşekkür ederim.
Nasrettin hocanın fıkrasında söylenen bir söz vardır:
Bana damdan düşen bulun getirin. Çünkü damdan düşenin halinden ancak damdan düşer anlar. Gerisi boş...