-
Gürültü sorunu, asliye ceza mahkemesi mağdur oldum
arkadaşlar kendim müzisyenim mesleğimle ilgili çalışmlar yapıyorum olay.alt komşunun sesten rahatsız oldum diye kapıma gelmesiyle başladı .
Şahıs ruhsal problemler yaşayan almanyadan sürgün edilmiş birisi kapıma gelip bağrmaya başladı bende bununkarşısında daha yapıcı daha sakin davranıyordum
şahıs sesin kendisini rahatsız ettiğini belirtiyordu bende durumu ızah etmek için içeriye çağırdım buyurun hala acık ses egerki sizi rahatsız ediyorsa kısarım özür dilerim dedim ne içeri gireceğim lan o.ç. diye küfür etti bende bu durum karşısında şahısa vurdum karşılıklı bir arbede yaşandı o sıra ön dişi kırıldı .polis çağırdık ve karşılıklı davacı oldugumuzu belirttik mahkeme ilk olarak takipsizlik sundu 15 gün sonra aynı savcı yeni bir iddianame yollamış ve mahkeme tarihini belirtmiştir.Mahkemeye gittiğimizde hiçbir şekilde dinlenmiyoruz hakim şahısı konuşturuyor biz söz hakkı istediğimizde ise konuşamazsın sen ifadeni verdin atarım seni içeriye diye susturuyor . ikinci mahkemede ailemde şahit olarak katıldı fakat aynı durum yine yaşandı lakin diğer şahıs mahkemede istediği gibi konuşuyor .Çok afedersiniz ama hakim ve savcı karşısında şeyleri kadar beğinleriyle ev mi pavyonmu diye rahatlıkla konusma hakkı tanılıyor şimdide şahısın dişlerini yaptırmak için 500 lt para isteniyor kabul etmezsem ceza alacağımı belirtiyorlar bu durumda haklı olduğumu savunuyorum ama mağdurum suanda.5 katlı apt.da tek rahatsızlık dile getiren kişide kendisi dir.ben haneye tecavüzden dava actıgımda delil yetersizliği oluyorda bu şahısın belirttiğimi ceza durumuna geliyor .Budurumdan çok rahatsız oluyorum aynı zamanda şahısın avukatı teyze kızı oldugundan hakimle savcı onlardan yana diye düşünüyorum bu durumda ben mahkemeyi yada hakimi savcıyı değiştirme imkanım yokmu lütfen yardımcı olum 2.celse 08\05\2009 tarihine atıldı ozaman içerisinde neyapabilirim:( :( :(
-
Re: çok acillllll5.asliye ceza mahkemesi madur oldum !!!!
Sen en güzeli avukat tut genelde mahkemelerde Hakim, Savcı avukatın olmadan pek hesaba almıyor ne de olsa avukat kanunları ve nasıl davranılacağını bildiği için Hakimler onlara farklı davranmak zorundalar sende dikkat edersen karşı tarafın avukatı var
-
Alıntı:
miray.dast rumuzlu üyeden alıntı
Sen en güzeli avukat tut genelde mahkemelerde Hakim, Savcı avukatın olmadan pek hesaba almıyor ne de olsa avukat kanunları ve nasıl davranılacağını bildiği için Hakimler onlara farklı davranmak zorundalar sende dikkat edersen karşı tarafın avukatı var
Nereden geliyor bu zorunluluk?
-
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Nereden geliyor bu zorunluluk?
Zorunluluk felan yok ben sadece Hakim karşısına kanunlardan habersiz ne söyleyeceğini bilmeyen nasıl davranacağını bilmeyen bir kişiye hakim nasıl davranır ?bu durumda olan kişinin yanında avukatı olsa nasıl olur iyi olmazmı bu anlamda söyledim yoksa kanunlarımızda avukat tutacan diye bir zorunluluk yok her ferd kendi davasının kendi yürütebilir kanun açık,duruma bakınız adam haklı iken haksız duruma düşmüş.
Hakimler farklı davranmak zorundadır derken yanlış anlaşılmasın
-
Hem suçlusun hem güçlüsün Üstelik yargıyada dil uzatıyorsun Türk yargısı bağımsızdır kimseden emir almaz ve hiç kimsenin etkisinde kalmaz Senin suçun bariz Birde adamın dişini kırmışsın O adamında sana durup dururken küfrettiğini sanmıyorum Orası meyhanemi barmı Tabiki apartmanda müzik yapılmaz ve kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok Umarım inşallah hakim gerekli müeyyideyi uygular
-
Alıntı:
Zorunluluk felan yok ben sadece Hakim karşısına kanunlardan habersiz ne söyleyeceğini bilmeyen nasıl davranacağını bilmeyen bir kişiye hakim nasıl davranır ?bu durumda olan kişinin yanında avukatı olsa nasıl olur iyi olmazmı bu anlamda söyledim yoksa kanunlarımızda avukat tutacan diye bir zorunluluk yok her ferd kendi davasının kendi yürütebilir kanun açık,duruma bakınız adam haklı iken haksız duruma düşmüş.
Hakimler farklı davranmak zorundadır derken yanlış anlaşılmasın
Hakimlerin kimseye farklı davranmak gibi bir zorunlulukları olmadığı gibi buna hakları da yoktur. Hakimin tarafsızlığı evrensel hukuk kuralıdır.
Ayrıca iletinizde geçen "felan" nedir?
-
Alıntı:
Hakimlerin kimseye farklı davranmak gibi bir zorunlulukları olmadığı gibi buna hakları da yoktur. Hakimin tarafsızlığı evrensel hukuk kuralıdır.
Ayrıca iletinizde geçen "felan" nedir?
Sayın Karaveli,
Anlatmak istediğinizi anlatmaya çalıştım,gerçekten sizler gibi özenli ve düzenli cevaplar verebilmem zaman alacak dikkat ettiğiniz ve uyardığınız için teşekkür ederim.
Size bir sorumolacak Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği malbeyanında bulunmama suçuna ilişkin karar şu an yürürlülüğe girdi mi ve geçmişteki bütün intikla eden dosyalarıda kapsıyormu?
-
Alıntı:
Sayın Karaveli,
Anlatmak istediğinizi anlatmaya çalıştım,gerçekten sizler gibi özenli ve düzenli cevaplar verebilmem zaman alacak dikkat ettiğiniz ve uyardığınız için teşekkür ederim.
Size bir sorumolacak Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği malbeyanında bulunmama suçuna ilişkin karar şu an yürürlülüğe girdi mi ve geçmişteki bütün intikla eden dosyalarıda kapsıyormu?
Sayın miray.dast,
Soyadımın ve üye adımın Karavelioğlu olduğunu hatırlatır sorduğunuz soruya yanıt vermek isterim;
Söz ettiğiniz Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili bir bilgim yoktur. Bu konuda bildiğim Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye işlemediğidir. Saygılarımla,
-
Hakimin tarafsızlığı şüpheye düştü ise hakimin reddi istenilebilir. Duruşmalarda avukatınız ile temsil edilmeniz sağlıklı olacaktır.
-
Re: Gürültü sorunu,asliye ceza mahkemesi mağdur oldum
Komşunuzun ruhsal problemleri olduğunu, size küfrettiğini ispatlayabilir misiniz? Anladığım kadarıyla ispatlayamıyorsunuz. Ama ortada 2 adet kırık diş var:) Mahkemede kavga ettiğinizi kabul ettiyseyseniz hakim dişlerin sizin tarafından kırıldığını düşünecektir. Dolayısıyla somut olaya göre ceza alacaksınız.. Hangi maddelere göre yargılanıyorsunuz? Sabıkanız var mı?? Bence 500 TL verip uzlaşın, karşı taraf da şikayetinden vaz geçsin konu kapansın ..
-
Alıntı:
Sayın Karaveli,
Yürürlüğe girmiştir ve kapsamaktadır.
-
Alıntı:
Sayın miray.dast,
Soyadımın ve üye adımın Karavelioğlu olduğunu hatırlatır sorduğunuz soruya yanıt vermek isterim;
Söz ettiğiniz Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili bir bilgim yoktur. Bu konuda bildiğim Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye işlemediğidir. Saygılarımla,
Sayın Karavelioğlu,
Cevabınız için teşekkür ederim isminizi yanlış yazdığım içinde özür dilerim,yanlız bazı forum sayfalarında arkadaşların yazdığı yazıları okuduğumda şu şekilde bahs ediliyor örneğin diyorlarki İstanbul da Anayasa mahkemesi kararı çıktıktan sonra dosyalar düşürülmeye başlandı Malbeyanında bulunmama cezası artık uygulanmıyor ve uygulanacak olanlarda düşürülüyor diye yazmışlar bu cevaplardan dolayı epey kafam karıştı ve birde bildiğim bir konu olarak Kanunlarda o anda ne yürürlülükte ise o uygulanır diye biliyorum,terddüt .içerisinde kaldığımdan soruma tam cevap bulamadım,ilginize teşekkür ederim
-
Alıntı:
luca rumuzlu üyeden alıntı
Komşunuzun ruhsal problemleri olduğunu, size küfrettiğini ispatlayabilir misiniz? Anladığım kadarıyla ispatlayamıyorsunuz. Ama ortada 2 adet kırık diş var:) Mahkemede kavga ettiğinizi kabul ettiyseyseniz hakim dişlerin sizin tarafından kırıldığını düşünecektir. Dolayısıyla somut olaya göre ceza alacaksınız.. Hangi maddelere göre yargılanıyorsunuz? Sabıkanız var mı?? Bence 500 TL verip uzlaşın, karşı taraf da şikayetinden vaz geçsin konu kapansın ..
Sayın Luca
Ben kisenin dişini filan kırmadım sadece volkan 3535 adlı arkadaşın sorusuna cevap vermeye çalıştım
-
Arkadaşlar yorumlar geliyor ama durumu anlamadan yazan kişilerde var. Bakın bir kez daha özet geçeyim. 5 katlı bir apt. da oturuyorum ve 7 yıldır aynı apt. dayim. 7 yıldır kimse rahatsız olmadı da bu adam Almanya dan sürgün olup annesinin yanına gelince sürekli kullandığım ses seviyesi mi rahatsız etti? Ayrıca bir arkadas umarım gerekeni yapar demiş tabiki de hak hukuk seviyesinde egerki hatalıysam verilene de razıyımdır. Lakin bu şahıs ışıktan bile rahatsız olup gecenin bir yarısı istediği gibi küfür edebiliyor. Bizim hatamız onun seviyesine inmemek mi? Bu konunun özü.Daha sonra devam edeceğim mahkemede ki savcı bir akrabamızın tanıdığı çıktı, eger ki buduruşmada tepkiler degişmezse cemay kutman size hak veririm ve ayrıca kesinlikle bir seviyesizliğim olmadı olmazda. Sadece durumda ki rahatsızlığımı dile getirdim okadar yine de yorumlarınız için tşk.ederim.
-
sayın luca evet kavga ettiğimizi kabul ettik lakin polisin tuttuğu tutanaklarında olmaması bizi tedirgin edenşey şükürler olsunki sabıkamyok ruhsal problemleri oldugunu belge olarak kanıtlayamam ama annesine davranışı ve annesinin söyledikleri doğrultusunda evet bunubiliyoruz . Ben izmirde polis kamplarında ve hakim evi gibi askeriye gibi büyük protokollerde çalışan birisiyim ki hiçbir şekilde karşıya terbiyesizliğimiz olmamıstır . konu 500 tl değil biz sadece mahkemede konusamamaktan ifademizi verememekten şikayetciyiz . saygılar
-
Almanya dan sürgün gelinmez.Olsa olsa sınırdışı edilmiştir en fazla.
7 yıldır komşularınızın itiraz etmediği ses seviyesine, eğer yüksekse ses, herkesin katlanması gerektiği yönündeki düşünceniz yanlış.
Komşunuzun sinirli olması , ışığa bile küfür ederek rahatsızlık yaratması ne kadar yanlışsa, o küfür ediyor diyerek sizin de küfür etmeniz aynı derecede yanlıştır.Yapana yapılır mantığı kökten yanlıştır.Bütün bu olanların içinde ise bir doğru var ki,o da kırık 2 diş sahibi şikayetçi bir insan var ortada.
Mahkemede savcının , hakimin tanıdığınızın tanıdığı olması, şikayetçi kişinin dişlerini geri getirmeyecek, sizi de bu durumda ceza almaktan kurtaramayacaktır.Savcı, hakim kişilere göre değil, kanuna göre davranmak zorunda olan ve o şekilde davranan görevlilerdir.Bir tanıdığın tanıdığı için değil, kendi yakın tanıdığı için dahi elindeki imkan ve gücü karşı tarafa zarar verecek şekilde kullanarak, haklarını engelleyecek uygulama ve düşüncelere girme ihtimalleri yoktur.!
Hakim babanız olsaydı da durumun lehinize gelişme ihtimali, aleyhinize gelişme ihtimalinden daha az olacaktı emin olun.!
-
Alıntı:
volkan3535 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar yorumlar geliyor ama durumu anlamadan yazan kişilerde var. Bakın bir kez daha özet geçeyim. 5 katlı bir apt. da oturuyorum ve 7 yıldır aynı apt. dayim. 7 yıldır kimse rahatsız olmadı da bu adam Almanya dan sürgün olup annesinin yanına gelince sürekli kullandığım ses seviyesi mi rahatsız etti? Ayrıca bir arkadas umarım gerekeni yapar demiş tabiki de hak hukuk seviyesinde egerki hatalıysam verilene de razıyımdır. Lakin bu şahıs ışıktan bile rahatsız olup gecenin bir yarısı istediği gibi küfür edebiliyor. Bizim hatamız onun seviyesine inmemek mi? Bu konunun özü.Daha sonra devam edeceğim mahkemede ki savcı bir akrabamızın tanıdığı çıktı, eger ki buduruşmada tepkiler degişmezse cemay kutman size hak veririm ve ayrıca kesinlikle bir seviyesizliğim olmadı olmazda. Sadece durumda ki rahatsızlığımı dile getirdim okadar yine de yorumlarınız için tşk.ederim.
Bakınız bu olayda sadece sizin Yaralama olayının gercekleşmesinden dolayı cezalandırılmanız mümkün evet bu diş olayındada ücretini ödersiniz, yaptığınız hareketi ayıplamıyorum biri bana bu şekil küfür etse bende dişlerini kırarım,o kendinde millete o.ç deme hakkını bula biliyorsa benimde onun dişini kafasını kırma hakkını kendimde buluyorum demektir,Haaa neticede tabiki bu kırmanın dökmeninde cezasını cekeriz o da hakaret etmenin cezasını cekecektir.
Burada şahın bu sucun işlenmesinde tahrik unsuru ve olaya sebebiyet vermeside göz önüne alınacaktır,o şikayet etmesi gerekirken kişiye giderek ikazda buluna bilir bu gayet normal velakin küfür hakkını kendinde bula biliyorsa bununda sonuclarına dişleri ile katlanır.
Tabiki bu hususta ses olayı rahtsızlık boyutunda olmuş olsa idi zannedersem sizi bütün katmalikleri ikaz eder ve yöneticidende bu hususta sözlü uyarı alırdınız. bu nedenle bu hususta yöneticinizi veya üst komşunuzu sizde ses nedeniile tanık göstere bilirsiniz.
-
Erdoğan bey tabi ki kavgamız dogru değil lakin ben küfür etmedim ettiği küfür karşısında bu olay cıktı ve bu olay evin içerisinde yaşanıyor .Ben yaptığımın doğru olduğunu savunmuyorum ben herzaman yapıcı bir yapıda kavgadan mümkün olduğunca uzak olayları konuşarak çözme yanlısıyım .Ben evde müzik yapmıyorum sadece pcde ses düzenliyorum evde müzik yapılmayacagını tabiki biliyorum kendisi nasıl evinde rahatça müzik dinleye biliyorsa bende aynı şekilde kimseyi rahatsız etmeyecek seviyede müzik dinliyorum. Benim tek öğrenmek istediğim bu davayı başkabir adliye'ye almamız mümkün mü?Saygılarımı sunarım
-
Re: Gürültü sorunu, asliye ceza mahkemesi mağdur oldum
esmerman apt. yönetici biziz ayrıca söylediğinize katılıyorum gerçekten rahatsız olunacak birses varsa üzs kattaki komsum ve yan binada bitişiğimizde oturan hemsirede bu durumdan rahatsız olur ve şikayet ederdi ben kapıma gelmesinden rahatsız olmam olmadım da ilk başlarda bağırarak konuşmasına bile olay çıkmasın diye alttan alarak cvp verdim lakinhiçbir husus benim anneme benim namusuma dil uzatma hakkı tanımıyor.Biz karşılıklı davacı olduğumuzda mahkeme takipsizliğe gitti şahıs tekrar teyze kızı ile yeni dava açmış.Ben eminim ki burada ki herkes budurumda kalsaydı tartışma büyürdü ben bu küfür karşısında bişi yapmam diyene inanmam zaten.cuma günü mahkeme var bakalım sonucu nolacak.Yorumlarınız içinde hepinize ayrı ayrı teşekkürederim.Saygılarımı sunarım.
-
Sevgili volkan kardeşim
Bakınız size suçlusunuz demiyorum Lakin bazı insanlar vardır apartmanda davul çalsanız rahatsız olmaz Ama bazı insanlar vardır gürültüye hassastır Eğer sizin açtığınız o müzik sesini o arkadaş duyuyorsa rahatsız olmuştur Onun için diğer sakinler rahatsız olmuyorda bumu rahatsız oluyor deme uslubunüz bana göre yanlıştır. Bence apartmanlarda kimse kimsenin sesini ve gürültüsünü duymamalı Bu apartman adabına en uygun olanıdır. Hele hele gecenin bir saatinde bunu yapıyorsanız sesiniz ne kadar az olursa olsun bana göre uygun değildir Çünkü yatakta en küçük ses bile insanı rahatsız ediyor Onun için aslında bence en uygun olanı o kişiyle görüşüp dişlerini yaptırmanız ve özür dilemenizdir Böylelikle ne mahkeme kalır nede rahatsızlık Umarımı beni yanlış anlamamışsınızdır Esenkalın
-
Sayın cemaykutman
Size katılıyorum bir apt kimse kimseyi rahatsız etmemeli herkoşulda uzlaşıcı olmalı.Kullandığım yanlış cümle için de ayrıca özür dilerim.Tabi ki öfkemin bedelini ödeyeceğim tek istediğim keşke mahkemede konuşup kendimi anlata bilseydim gerçekten şahıs haksızken haklı duruma çıktı karşılıklı davamız düşünce biz olay büyümesin diye hiç uğraşmadık sonuçta istesekte istemesekte aynı apt.yüz yüze geliyoruz meğer doğru olanı bu değilmiş haneye tecavüz,küfür ,hakaret eden kendisi davacı olan yine kendisi tek üzüldüğüm konu bu .Birde belirtmek isterim ki bu olay akşam saat 19:20 19:30 sularında yaşandı inanın ki onun kadar gürültüyü ben yapsam budurumda hiç canım yanmaz tek hazmedemdiğim ettiği küfür ve hakaretlere birde para verecek olmam abi sen haklısın biz buyuz mu olucak yani.İnanın ki sağlıklı düşünemez oldum:( yaşım 25 bir çok idaalim bir çok hedefim varken bu konuyla uğraşmak beni yoruyor kimisi 2 yıl hapis diyor kimisi hakim size takmış kafayı ne verirse diyor ortada birşey yokken sabıkalı olmak koyuyor insana.Komik olacak belki ama şuan bile ışığın yanık olmasına söyleniyor saat 01:16 kendi evimdeyi benim evime karışıyor bu mudur komşuluk .
Saygılarımı sunarım...
-
Özür dileyeceğinize hala ısrar ediyorsunuz.
Üst kattaki terbiyesizce devam eden gürültülerden şikayetçi olan biri olarak ne kadar rahatsız edici olduğunu ifade etmeme bile gerek yok. Gürültünün rahatsız ediciliği sözle anlatılamaz, çin işkencesi gibidir.
Müzisyensin şunu anla :
Gürültü evin içinde olursa ve hatta sen o eylemi yaparsan farklı olur.
Duvarlardan tavanlardan titreşimle gelirse farklı olur. Evin içinde sorun olmadığını düşündüğündün ses, duvarlardan iletilerek gümbür gümbür derdi sıkıntısı kitap okuması vs. olan apartman sakinini çileden çıkarır.
SES olayını otur öğren, ondan sonra millete saldırmamayı, sonra derdini anlat benim tavsiyem bu.
Yazık ki Türkiyede AB reformlarının kaplumba hızında yapıldığı bir yerde yaşıyoruz kanunlar gürültü yapanın BELASI olmuyor.
-
sayın wikican. dava sonucandı ve davamız düştü lakin kimliğinizi bilmemekle birlikte bence hiç hoş konuşmuyorsunuz kimseye ısrarcılığım baskınlıgımda yok ses kuralınıda gayet iyi bilirim ama sizede şunu belirtmek isterimki profosyenel bir müzisyenimses dalgalarının nasıl yayıldıgını bilirim sen istediğin kadar sesi kısık tut ses havayla yayılarak uzar gider bilgi vermenize hiçgerek yok 7 yasından beri müzikle iç içeyim bilgileriniz için ayrıca tşkederim saygılar wikican