- 

Firardayken resmi nikah 
		Öncelikle boyle yararlı bır sıte kuran sız sıte sahıplerıne tesekkur ederım.Bızım sorunumuz su bnım yegenım ne yazık kı askerden fırar ettı bılıyorum bunun ne mantıklı bır sebebı olabılır ne de mazeretı ama bu cocuk yaklasık 8 senedır fırar durumunda bız ne soyledıysek ne yaptıysak kı buna onu yakalatmak ta dahıl kar etmedı ve su anda yaklasık bes senedır ımam nıkahıyla evlı ve bırde cocukları var fakat resmı nıkah olmadıgı ıcın cocuga kımlık alamadılar cocugun cıddı bır amelıyatı kısa bır sure ıcınde olması gerek bunun ıcınde cocugun kımlıgının alınması gerek bunu nasıl yapabılırız bılmıyorum malum bu tur konularda herkes anlayıslı olamıyor yanı herkese danısamıyorsunuz burada sız hukukcular ve hukuk severler bana nasıl bır yol gosterebılırsınız bu cocugun kımlıgını nasıl alabılırız yada resmı nıkah yapılabılırmı? İlgi gosteren herkese cok tesekkur ederım... 

- 

Re: Firardayken resmi nikah 
		Bana yardımcı olabılecek kımse yokmu arkadaslar cocugun amelıyat olması gerek lutfen bılgısı olan arkadaslar bır yol gosterırse sevınırım tekrar tesekkurler... 

- 

öncelikle nüfus müdürlüğüne gidip oturduğu yeri beyan edecek ve o kağıtla ikamet ettiği muhtara gidecek kayıt olacak.sonrada kimlik çıkarma işlemlerine başlayacak.

muhtardan bir korkunuz olmasın aranılan şahısların muhtarlık kaydı ile hiç bir alakası yok.nüfus müdürlüğünden de çekinmeyin kimlik çıkarma işlemlerinde çıkmayan bir suçdur.ben 13 yıldır firardaydım ve bu işlemleri çok rahat yaptım sigortam dahi var.

yalnız nufüs müdürlüğüne ve muhtarlığa kayıt verdiği adres o bölgenin polisine intikal edeceği için çok kısa bir sürede yani 1 yada 2 günde bu işlemleri yapmanız lazım.aksi takdirde o adrese arama kararı çıkacaktır.zaten bu adresde oturmamasında sadece bu işlemler için o adresi kullanmasında fayda var.

sorun için cevabım bu ama ben isterimki kendi rızası ile taslim olsun.kaçmanın sonu yok.ben de bu forumdan aldığım bilgiler dahilinde 23 martda teslim oldum ve özgürlüğümü kazandım.

- 

Muhtarlık arandıgını bılıyor ben gıdıp ıkametgah alayım dedım onun adına ama bu sahsın aranması var veremeyız yerını bılıyorsanız derhal bıldırın dedıler yanı muhtarlık durumdan haberdar zaten sadece kendısıne verılen bır evraktır bu dedıler yanı aldıgım bılgı budur. 

- 

Ayrıca sız su anda askermısınız yazdıgınız yazıyı okudum ıkı cocugunuz varmıs allah bagıslasın sız kımlıklerını bu yollamı cıkardınız bunu nasıl yaptınız anlayamadım bana aynen bu cevapları verdıler cocugun ıkametgahını vemedıler ayrıca sız resmı nıkahı nasıl yaptınız??? 

- 

Neden kımse yardımcı olmak ıstemıyor bıze??? 

- 

Arkadaslar hayatı bır konu bızım ıcın lutfen bılgısı olanlar bızımle paylasırmı??? 

- 

Hepınıze cok tesekkur ederız yardımlarınız ıcın !!! 

- 

Siz önce kendiniz yardımcı olup forumlarda araşatırma yapabilirdiniz.
 Nufus hizmetleri kanununda yapılan değişiklik ile, artık evlilik dışı (imam nikahı diye bir şey yok yani)çocuklar da baba nüfusuna kaydediliyor. Annesi nufusa gidip çocuğu kendi nufusuna kaydettirsin. Ya da baba noterden çocuğun tanınması için özel vekalet bir kişiye versin. Bu yolla baba nufusuna kayır edilsin.
 Bulunduğunuz yerde bir avukatta yardım almanız daha doğru biryol olacaktır.

- 

Alıntı: 

Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı

Siz önce kendiniz yardımcı olup forumlarda araşatırma yapabilirdiniz.
 Nufus hizmetleri kanununda yapılan değişiklik ile, artık evlilik dışı (imam nikahı diye bir şey yok yani)çocuklar da baba nüfusuna kaydediliyor. Annesi nufusa gidip çocuğu kendi nufusuna kaydettirsin. Ya da baba noterden çocuğun tanınması için özel vekalet bir kişiye versin. Bu yolla baba nufusuna kayır edilsin.
 Bulunduğunuz yerde bir avukatta yardım almanız daha doğru biryol olacaktır.

Sayın avukat bey uyarınızı dıkkate alıp sıtede arastırma yaptıgımda sızın benı yanlıs yonlendırdıgınızın farkına vardım kaldı kı bu konularda yorum yapan tum avukatlar cocugun sadece annesının kutugune kayıt olabılecegını yazıyor sızın soyledıgınız sekılde yanı noterden vekalet verılse dahı cocugun babanın nufusuna kayıt olabılme sansı olmadıgı yazıyor yanılıyormuyum???

- 

Bildirim yükümlülüğü ve süresi
 MADDE 15- (1) Sağ olarak dünyaya gelen her çocuğun, doğumdan itibaren Türkiye'de otuz gün içinde
 nüfus müdürlüğüne, yurt dışında ise altmış gün içinde dış temsilciliğe bildirilmesi zorunludur.
 (2) Bildirim; veli, vasi, kayyım, bunların bulunmaması halinde, çocuğun büyük ana, büyük baba veya ergin
 kardeşleri ya da çocuğu yanında bulunduranlar tarafından, doğumu gösteren resmî belgeye dayanarak yapılabileceği
 gibi sözlü beyana dayalı olarak da yapılabilir.
 (3) Yurt dışındaki doğum bildirimleri, yabancı makamlardan alınmış resmî belge veya raporun dış
 temsilciliğe verilmesi veya çocuğa konulan adın belirtildiği dilekçe ve ana ile babanın tam kimlik bilgileri ile
 nüfusta kayıtlı oldukları yeri gösteren belgelerle birlikte dış temsilciliğe gönderilmesi suretiyle de yapılabilir. Dış
 temsilcilik bildirim tarihi olarak evrakın postaya verildiği tarihi esas alarak düzenleyeceği doğum tutanağını nüfus
 müdürlüklerine göndermekle yükümlüdür.
 (4) Doğumla ilgili yapılan bildirimler nüfus müdürlüklerince doğum tutanağına geçirilir.
 (5) İlgilinin herhangi bir belge ibraz edememesi halinde sözlü beyanı esas alınarak bildirim tutanaklara
 geçirilir ve doğum tutanakları bildirimi yapan ile görevliler tarafından imzalanır.
 (6) Ölü doğan çocuklar aile kütüğüne yazılmaz. Bir doğumda birden ziyade doğan çocuklar doğuş sırasıyla
 yazılırlar.
 Süresi içinde bildirilmeyen doğumlar
 MADDE 16- (1) Bu Kanunun 15 inci maddesinde belirtilen süreyi geçirdikten sonra bildirilen altı yaşını
 bitirmemiş olan çocukların doğum tarihinin tespitinde beyan esas alınır. Çocuk altı yaşını doldurmuş ise nüfus
 müdürlüğüne getirilerek resmî sağlık kuruluşunca yaşının tespit edilmesi sağlanır. Doğuma ait resmî belge ibraz
 edilmesi halinde, yaş tespitine gerek kalmaz.
 Nüfus müdürlüklerinin yetkisi
 MADDE 17- (1) Nüfus müdürlükleri; süresi içerisinde bildirilmemiş çocukların veya nüfusa tescil
 edilmemiş erginlerin varlığını haber aldıkları takdirde; erginlerin kendilerini, çocukların veli, vasi veya
 kayyımlarını, bunların bulunmaması halinde; büyük ana, büyük baba veya kardeşlerini ya da çocukları yanlarında
 bulunduranları veya muhtarları beyana davet etmeye yetkilidirler. İlgililer de bu davet üzerine otuz gün içinde nüfus
 müdürlüklerine başvurmak ve beyanda bulunmakla görevlidir.
 (2) Verilen süre içerisinde bildirim yapılmaması halinde mülkî idare amirinin göreceği lüzum üzerine
 kolluk kuvvetlerince bunların zorla getirilmesi için gereken işlem yapılarak çocuğun aile kütüklerine tescili sağlanır.

- 

Avukat bey tesekkur ederız bızı aydınlatmak ıstemıssınız ama bız yıne anlayamadık afedersınız bu ne anlama gelıyor yanı bu adam su anda asker kacagı olarak gorunuyor ve resmı nıkahları yok dıger forumlardan da ogrendıgımız kadarıyla resmı nıkah olmadıgından dolayı cocuk hıc bır sekılde babasının kutugune kaydedılemıyor sadece annesının kutugune kayıt olabılecegını yazdılar bıze buradakafamız ıyıce karıstı lutfen bır yol gosterın tesekkurler... 

- 

yardımcı olacak kımse yokmu??? 

- 

Cevap: Re: Firardayken resmi nikah 
		Arkadaslar fırardayken resmi nikah yapan varmı bızı bılgılendırebılırmısınız.

Şimdiden tesekkurler.

- 

Alıntı: 

alphasici rumuzlu üyeden alıntı

Arkadaslar fırardayken resmi nikah yapan varmı bızı bılgılendırebılırmısınız.

Şimdiden tesekkurler.

Ben 2 yıl önce nikahımı firardayken yaptım hiç bir sorun olmadı. Çünkü nikah işlemlerinde GBT kontrölü yapılmıyordu.
 Şimdi hala öylemi bilemiyorum.

- 

Alıntı: 

entorno78 rumuzlu üyeden alıntı

Ben 2 yıl önce nikahımı firardayken yaptım hiç bir sorun olmadı. Çünkü nikah işlemlerinde GBT kontrölü yapılmıyordu.
 Şimdi hala öylemi bilemiyorum.

Siz nufus kayıt ornegını nasıl aldınız pekıyı muhtarlıktan ıkametgah senedını bunları almak ımkansız dıye bılıyorum ben hatta bırkac gırısımımız oldu netıce alamadık???

- 

Arastırmalarım netıcesınde ogrendıgım kadarıyla nıkah ıslemlerı ıcın artık nufus kayıt ornegı ve ıkametgah ılmuhaberı ıstenmıyormus tc. kımlık no ıle basvuru yapılıp gun alınıyormus nıkah ıslemlerı sırasında kısının gbt kontrolu yapılıyormu acaba bılen varsa yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler. 

- 

Kimse yokmu bu sekılde resmi nikah yapan??? 

- 

Alıntı: 

Siz nufus kayıt ornegını nasıl aldınız pekıyı muhtarlıktan ıkametgah senedını bunları almak ımkansız dıye bılıyorum ben hatta bırkac gırısımımız oldu netıce alamadık??? 

Neden imkansız olsun? muhtarına gidip alıyorsun hepsi bu...
 Muhtarlık sabıka kaydı kontrolü yapan bir kurum değil ki?
 Neyse ben de çekinceliydim senin gibi ama yaptım oldu.
 Bu konu hakkında daha önce konu açılmıştı...

- 

Alıntı: 

entorno78 rumuzlu üyeden alıntı

Neden imkansız olsun? muhtarına gidip alıyorsun hepsi bu...
 Muhtarlık sabıka kaydı kontrolü yapan bir kurum değil ki?
 Neyse ben de çekinceliydim senin gibi ama yaptım oldu.
 Bu konu hakkında daha önce konu açılmıştı...

Arkadasım bız alamadık muhtardan ıkametgah bu adamın aranması var dedıler veremeyız dedıler bızde basımızdan gecenlerı anlatıyoruz yasadıgımız bu sızın nasıl almıs oldugunuzu bılmıyorum ama bız alamadık.
 Bırde ogrendıgım kadarıyla MERNİS adlı bır program kullanılıyormus artık o yuzdn sadece saglık raporu resim ve kımlık ıle basvuru yeterlı oluyormus bu MERNİS denılen programdan nıkah basvurusu yapan kısının durumu hakkında bılgıye ulasıyorlarmı konu hakkında bılgı sahıbı arkadaslar paylasırsa sevınırım tesekkurler...

- 

Cevap: Firardayken resmi nikah 
		Bu durumun hoş olmadığını sizde belirmişsiniz. çocuğun sağlığı için babanın teslim olma gibi bir düşüncesi yok galiba. teslim olması halinde cezaevinde dahi olsa nikah kıyabilir ve sorundan kurtulur. insanlar çocuğu için kendini öldürüyor, babasıda gitsin aslanlar gibi teslim olsun görevini tamamlasın. hem kendi kurtulsun kaçmaktan, hemde çocuğu kurtulsun. Ayrıca çocuk sağlığı söz konusu olduğu için şunları söyleyebilirim;
 Sizin mahale muhatarı sizleri tanıdığı için işgüzarlık yapıyor. Muhtarların böyle bir yetkisi yok. İstenilen evrakı verir. Kendisinden emniyetçe bilgi istenmişse sizin hakkınızdaki bilgileri vermekten kaçınamaz verir. Kendilerinin yakalama gözaltına alma gibi yetkisi yok. yapacağınız tek şey yeni bir adres temin edip nufus müdürlüğüne giderek adres kayıt sistemindeki kaydınızı güncellemek ordan alacağınız belgeyide yeni mahale muhtarına getirerek kayıt olmanız. daha sonra muhtardan alacağınız belge ile resmi işlemlere başlıyabilirsiniz. eskiden nufus idaresindeki işlemlerde aranan şahıslar çıkıyor ve kapıda bekliyen polisler alıyordu ama şimdi öyle bir durum yok kaldıki nufus müdürlüklerinin çoğu kaymakamlık binalarından ayrılıp kendilerine ait binalara taşındı ve kapıda sadece özel güvenlik beklemektedir.

- 

Alıntı: 

karakas2 rumuzlu üyeden alıntı

Bu durumun hoş olmadığını sizde belirmişsiniz. çocuğun sağlığı için babanın teslim olma gibi bir düşüncesi yok galiba. teslim olması halinde cezaevinde dahi olsa nikah kıyabilir ve sorundan kurtulur. insanlar çocuğu için kendini öldürüyor, babasıda gitsin aslanlar gibi teslim olsun görevini tamamlasın. hem kendi kurtulsun kaçmaktan, hemde çocuğu kurtulsun. Ayrıca çocuk sağlığı söz konusu olduğu için şunları söyleyebilirim;
 Sizin mahale muhatarı sizleri tanıdığı için işgüzarlık yapıyor. Muhtarların böyle bir yetkisi yok. İstenilen evrakı verir. Kendisinden emniyetçe bilgi istenmişse sizin hakkınızdaki bilgileri vermekten kaçınamaz verir. Kendilerinin yakalama gözaltına alma gibi yetkisi yok. yapacağınız tek şey yeni bir adres temin edip nufus müdürlüğüne giderek adres kayıt sistemindeki kaydınızı güncellemek ordan alacağınız belgeyide yeni mahale muhtarına getirerek kayıt olmanız. daha sonra muhtardan alacağınız belge ile resmi işlemlere başlıyabilirsiniz. eskiden nufus idaresindeki işlemlerde aranan şahıslar çıkıyor ve kapıda bekliyen polisler alıyordu ama şimdi öyle bir durum yok kaldıki nufus müdürlüklerinin çoğu kaymakamlık binalarından ayrılıp kendilerine ait binalara taşındı ve kapıda sadece özel güvenlik beklemektedir.

Hocam kesınlıkle haklısınız soyledıklerınızde fakat durumun ne kadar zor oldugunu sıze burada anlatabılmem ımkansız su kadarını soylıyeyım kı en buyuk sorunu maddı acıdan yasıyor yanı su anda esını ve cocugunu emanet edıp gıdebılecegı kımsesı yok sadece kendısı o da cok zor sartlarda calısmakta tabıı kı bır an once gıdıp teslım olup bu dertten kurtulmayı cok ıstıyor ama ınanın bana su anda malesef ımkansız.

Bızde en azından cocugun mevcut saglık ımkanlarından yararlanabılmesı ıcın caba gosterıyoruz bunun ıcın burada bazı sorulara cevap arıyoruz zira kafasındakı sorun ne devletıyle ne mılletıyle nede sıyası gorusuyle alakalı degıl zamanında bu buyuk hatayı yaptı ardından esıyle hayatını bırlestırdı ve bırde cocuk sahıbı oldu sımdı ıse caresız onlara bakabılmek ıcın cırpınıyor yaptıgının ne kadar buyuk bır hata oldugunun kesınlıkle farkında fakat dedıgım gıbı su anda gıdeyım dese colugu cocugu sokakta kalır umarım soylemek ıstedıklerımı anlatabılmısımdır.

Lutfen onyargılı olmayalım bırde dıger boyutuna bakalım bıldıklerınızı bızımle paylasırsanız sızlere gercekten mutesekkur oluruz saygılarımla...

- 

Bılgısı olan yok mu bu konu hakkında net bılgılere ıhtıyacım var boyle bır durum yasamıs arkadaslardan rıca edıyorum basınızdan gecenlerı paylasırmısınız...

Yada sıte uyesı hukukcu arkadaslar bılgı verebılırlerse cok memnun olacagız saygılar...

- 

- 

- 

Kusura bakma ama senin yeğeninde tam bir şerefsizmiş yahu Madem askerden kaçıyorsun yapmıyorsun YAPAMIYORSUN bu yükü taşıyacak yüreğin bile yok ne evlenip  bide çocuk yapıyorsun çocuğun hayatı söz konusu babası askere gitmesin diye çocukmu ölsün buakdar da olmaz yahu  vallahi olmaz billahi olmaz ne korkuymuş bu arkadaş Ben olsam kolunu kanadını kırar teslim ederdim o çocuk için 

- 

Alıntı: 

Nedensiz20 rumuzlu üyeden alıntı

Kusura bakma ama senin yeğeninde tam bir şerefsizmiş yahu Madem askerden kaçıyorsun yapmıyorsun YAPAMIYORSUN bu yükü taşıyacak yüreğin bile yok ne evlenip  bide çocuk yapıyorsun çocuğun hayatı söz konusu babası askere gitmesin diye çocukmu ölsün buakdar da olmaz yahu  vallahi olmaz billahi olmaz ne korkuymuş bu arkadaş Ben olsam kolunu kanadını kırar teslim ederdim o çocuk için 

Sen ne gerizekalı bır herıfmıssın be dangalak bu nasıl bır yorum!!!!!!

- 

Arkadaslar bır bılgı paylasmak ıstıyorum bu baslıgı biz acmıstık fırardayken resmı nıkah yapılıp yapılamayacagı hakkında bılgı alabılmek ıcın yeterınce olmasada bırcok bılgı topladık sız duyarlı sıte uyelerı tarafından gecen hafta nıkah basvurusu yapıldı ve kabul edıldı ıkı gun oncede nıkahları kıyıldı yanı resmı nıkah yapma konusunda herhangı bır sıkıntı yok bu konuda sıkıntısı olan arkadaslarla paylasmak ıstedık ılgılenen herkese tekraren tesekkurler... 

- 

Selamlar

Nıkahtan sonra malesef bır sorun daha cıktı cocugun kımlıgını cıkarmak ıcın anne ve babanın bırlıkte beyanda bulunmaları gerekıyormus babanın durumu ortada acaba nufus mudurlugunde ımza atarken bır sıkıntı olurmu nufus memuru babanın arandıgını ekranında gorup mudahele edebılırmı???

- 

Ben adres değişikliği için nüfus müdürlüğüne gittiğimde bir sorun yaşamamıştım.
 Ama iyice araştırın.
 Bu arada nikahınız da hayırlı olsun:)

- 

Alıntı: 

Recidivist rumuzlu üyeden alıntı

Ben adres değişikliği için nüfus müdürlüğüne gittiğimde bir sorun yaşamamıştım.
 Ama iyice araştırın.
 Bu arada nikahınız da hayırlı olsun:)

Cok sagolun cok cok tesekkur ederız.
 Sızın durumunuz tam olarak neydı bızım kı asker kacagı (ER) ???
 Eger aynı durumsa adres degısıklıgı ıcın gıttıgınızde sızınkıde gorunurdu sanırım.
 Birde siz nufus mudurlugunde ıslem yaptıgınız tarıhte mernıs programı kullanılıyormuydu???
 Bıraz fazla oldu sorular kusura bakmayın...

- 

Alıntı: 

Cok sagolun cok cok tesekkur ederız.
 Sızın durumunuz tam olarak neydı bızım kı asker kacagı (ER) ???
 Eger aynı durumsa adres degısıklıgı ıcın gıttıgınızde sızınkıde gorunurdu sanırım.
 Birde siz nufus mudurlugunde ıslem yaptıgınız tarıhte mernıs programı kullanılıyormuydu???
 Bıraz fazla oldu sorular kusura bakmayın...

Yok ben izin tecavüzü suçu işlemiş subaydım. Nüfus müdürlüğüne gittiğimde daha teslim olmamıştım, yani aranıyordum.
 Ama fark varsa sistemde bilemem:)

- 

Alıntı: 

Recidivist rumuzlu üyeden alıntı

Yok ben izin tecavüzü suçu işlemiş subaydım. Nüfus müdürlüğüne gittiğimde daha teslim olmamıştım, yani aranıyordum.
 Ama fark varsa sistemde bilemem:)

Yarın sansımı deneyecegım umarım bır fark yoktur varsa da kısmetımıze artık yapacak bıseyım yok cocugumun kımlıgı ıcın herseyı goze aldım nıkah yaptım sımdı de yıne herseyı goze alıp nufus mudurlugune gıdecegım inş. hayırlısıyla hallederım cevabınız ıcın tesekkurler.