Cevap: Re: Gürültü Kirliliği
Merhaba!
Benim sorum şu. Şimdi benim evin karşısında bir et satış yeri var. Ama sanırım iç klimaları bozulmuş dışarı iklimlendirme cihazı (klima, biraz ebat büyük) onu koymuşlar. Etler bozulmasın diye -sözüm ona- içeriyi soğuk tutma gayesi. Gece saat 12'den sonra sessizlik olunca bu iklimlendirme cihazının sesi fazla geliyor. Ve gürültülü. Sonuçta beni rahatsız ediyor. (Tabikii bazılarını belki rahatsız etmez. Ama insandan insana değişiyor fakat sonuçta devamlı durmayan bir ses var.) Yani uyuyamıyorum ve huzursuz oluyorum. Bu ses (gürültü) için ne yapılabilir? bir desibel sınırlaması varmıdır, bu gürültünün normal desibel sınırları üstünde olduğunu nasıl (ölçüm olmadan) anlayabiliriz. Eğer belediyeler bu konuda duyarsız ise İBB veya Çevre bakanlığına mı müraacaat etmek gerek. İvedilikle bir bilgi paylaşımı yaparsanız memnun olurum.
Merhabalar, öncelikle gürültü konusunda en şanssız kişiler sıralamasında ilk sıraları alabileceğimden eminim. 1.5 senedir ev sahibiyiz ama üst katımızda önce konsomatris bir kadın oturuyordu. gecemiz gündüzümüz yoktu.zorla bir şekilde çıkarttırdık. daha sonra çıkan kadının arkadaşı kuaför beye kiraladı sevgili üst katın ev sahibi! onun da maaşallah bir ses sistemi var..kendini kuaför salonunda zannediyor zaar. bi de atar yapıyor hem suçlu hem de güçlü zat... yönetici olduk ve hakkaniyetle bu kişilere hukuki süreç başlatmayı planlıyoruz. bu konuyla ilgili dünya kadar tavsiye okudum.en güçlü olanı savcılığa şikayet dilekçesi vermek olduğunu düşünüyorum. son kez siz hukukçulara sormak istedim... bu karar yerinde midir?
yardımlarınızı bekliyorum...
Merhaba, yeni üye oldum ve bir sorum olacak.
Cevremizde Loknata vardı, pek işlek değildi ve başkasına kiraya verdi, ve şuan çok işlek, fakat lokantalıktan çıktı, bir nevi eğlence merkezi oldu, canlı müzik, düğün salonu, 2-3 haftadır işlemeye başladı kır bahçesinde düğünler. işin kötü tarafı, yaklaşık 100 hane var bu kompleksin etrafında, fakat başka bir köy sınırında duruyor. ve rahatsız olmaya başladık. hafta içi bile saat 12'ye kadar çalıyorlar. düğün salonu ruhsat iptali için ne tür yol izlemek gerekir acaba ? bilgi vermeniz mümkünmü ?
Saygılar
Hüseyin