Adli Sicil ile Adli Sicil Arşiv Kaydı farkı
Saygıdeğer yorumcular,
ben 2005 yılında trafik kazası 2008 yılındada suç üstlenme suçlarından adli para cezası aldım..
Bugün dilekçe verip sabıkamın adli sicil kaydından adli sicil arşivine alınmasını talep ettim..
sorum şu: Bu suçların adli sicil arşiv kaydına geçmesinin ne gibi avantajları olur? özetle vize alırken iş başvurusu yaparken karşıma çıkar mı?
Bir sorum da şu : yalnızca adli sicil kaydını alabilmem mümkün müdür?
cevaplarsanız çok memnun olurum
saygılarımla,
Re: Adli Sicil ile Adli Sicil Arşiv Kaydı farkı
Saygıdeğer yorumcular,
ben 2005 yılında trafik kazası 2008 yılındada suç üstlenme suçlarından adli para cezası aldım..
Bugün dilekçe verip sabıkamın adli sicil kaydından adli sicil arşivine alınmasını talep ettim..
sorum şu: Bu suçların adli sicil arşiv kaydına geçmesinin ne gibi avantajları olur? özetle vize alırken iş başvurusu yaparken karşıma çıkar mı?
Bir sorum da şu : yalnızca adli sicil kaydını alabilmem mümkün müdür?
cevaplarsanız çok memnun olurum
saygılarımla,
Savcılığa verdiğiniz adli sicil kaydı için dilekçenizde ne için istediğinizi belirtmek zorundasınız. Eğer resmi bir kuruma vermek için istiyorsanız adli sicil kaydınız arşiv kaydı ile birlikte verilecektir. Özel bir kurum için sadece adli sicil kaydı verilir. Örneğin özel sektörde işe girerken, özel sürücü kursuna kayıtta sadece adli sicil kaydı verilir ama resmi bir işe girecekseniz adli sicil kaydı ile arşiv kaydı da verilir. Vize alırken sadece adli sicil kaydı verilir.
fakat ben sadece meraktan sabıka kaydı istediğimde arşiv kaydı da çıkmıştı..
neyse teşekkür ederim cevabın için.. 2-3 hafta sonra tekrar sabıka kaydı isteyeceğim.. inşallah dediğiniz gibi yalnızca sicil kaydım çıkar ve arşiv kaydım görünmez..
Re:İşyerine vermek için nasıl sicil kaydı yoktur alabilirm?
[*]Selam arkadaslar benimde bir sorunum var,banada yardımcı olabilirmi siniz? 2005 ten bir idari para cezam vardı ödedim onuda ama sicilime işlemiş adli sicil kaydım var yeni girecegim işyerine vermek üzere sabıka kaydı çıkarmak istedim.ancak adli sicil kaydım çıktı ben bunu kamu degilde normal bir işyerine vermek istiyorum sitede arştırma yaptım sanırım adli sicilin olsa bile resmi yada kamu gibi yerler için degilde normal bir işyerine verilmek uzere alınıyorsa sabık kaydını adli sicil kaydı yoktur diye temiz alabiliyormuşuz. ama nasıl adli sicil kaydı yoktur diye bir sabıka kaydı alabilirim? sabıka kaydı çıkaracagımız yeremi söylememiz gerekiyor ki işyeri için istiyorum diye adli sicil kaydı yoktur versinler yoksa bir yere dilekçe falanmı yazıp göndrmemiz gerekiyor çok acil bir cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..
Re:İşyerine vermek için nasıl sicil kaydı yoktur alabilirm?
[*]Öncelikle size çok tesekkur ederim insanlara yardımlarınızdan dolayı Benim bir sorunum var,banada yardımcı olabilirmi siniz? 2005 ten bir idari para cezam vardı ödedim onuda ama sicilime işlemiş adli sicil kaydım var yeni girecegim işyerine vermek üzere sabıka kaydı çıkarmak istedim.ancak adli sicil kaydım çıktı ben bunu kamu degilde normal bir işyerine vermek istiyorum sitede edindiğin bilgilere göre sanırım adli sicilin olsa bile resmi yada kamu gibi yerler için degilde normal bir işyerine verilmek uzere alınıyorsa sabık kaydını adli sicil kaydı yoktur diye temiz alabiliyormuşuz. ama nasıl adli sicil kaydı yoktur diye bir sabıka kaydı alabilirim? sabıka kaydı çıkaracagımız yeremi söylememiz gerekiyor ki işyeri için istiyorum diye adli sicil kaydı yoktur versinler yoksa bir yere dilekçe falanmı yazıp göndrmemiz gerekiyor çok acil bir cevap yazarsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim kolay gelsin..
Cevap: Re:İşyerine vermek için nasıl sicil kaydı yoktur alabilirm?
benim sabıka kaydımda:
adli sicil arşiv kaydı yoktur
adli sicil kaydı vardır
diyor. ben devlet memuriyeti için başvurabilir miyim, engel olur mu acaba
yokmu ceyav verecek birileri bu soruma
Arşiv ve güvenlik soruşturmasında neye bakılıyor? Sadece hakkımızda dava açılıp açılmadıgımı yoksa verdigimiz ifadelerde çıkıyormu? Lütfen yardımcı olurmusunuz? Ne gibi durumlar adliyeye girmeye engeldir?
Cevap: Adli Sicil ile Adli Sicil Arşiv Kaydı farkı
Merhaba
2001 karar 2003 yılına ait karşılıksız çek vermek suçundan adli para cezasına karar verildi.
çek adeti 2 adet olup kesinleşmiştir.
Bu suçlar arşiv kaydımda gözükmektedir.
Arşiv kaydının silinebilmesi için sözkonusu suçu işleyen kişin yeniden yargılanması gerekir.
bu halde arşiv kaydımı sildirebilmem için yeniden yargılama hakkımın olup olmadığını paylaşırsanız sevinirim.
Bende aynısı yazıyor bi cevap bulamadı dostum
Arkadaşlar 2008 yılında telefonda sinkaflı konuştupğumdan dolayı dava acılmıs bana 180 gun hapı cezası geldı bunuda parab cezasına cevırdıler 2013 yılında sabıkam silindi şu an arabıstana çalışmaya gideceğim arabistana gitmemde adli sicil arşiv kaydı vardır ibaresinin olması bir sıkıntı cıkartırmı (arabıstan sabıkası olanları almıyormus)
Alıntı:
yerkol rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar 2008 yılında telefonda sinkaflı konuştupğumdan dolayı dava acılmıs bana 180 gun hapı cezası geldı bunuda parab cezasına cevırdıler 2013 yılında sabıkam silindi şu an arabıstana çalışmaya gideceğim arabistana gitmemde adli sicil arşiv kaydı vardır ibaresinin olması bir sıkıntı cıkartırmı (arabıstan sabıkası olanları almıyormus)
Vizeler için verilen sabıka kayıtlarında sabıkası yoktur şeklinde ibare yazıyorlar diye biliyorum. Fakat bazı ülkeler arşiv kaydı olup olmadığını da istiyorlar ve varsa vize vermeyebiliyorlar. Çin in bu konuda bir uygulaması var diye biliyorum. Arabistan için bir bilgim yok.
Adli sicil kaydı ve arşiv kaydının yanında bir de GBT pisliği var
Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturması yönetmeliğinde açıkça yazıyor.
sulh ceza mahkemesi ya da sicil müdürlüğüne müracat et silsinler 8 sene geçmiş sonuçta
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı konulu yazımıza bakabilirsiniz.
Adli sicil kaydı nasıl silinir?
Bu konuyu gördüm lakin bende soru sorayım istedim. Ben 4 adet mahkeme gördüm ve yargılandım lakin hapis cezası almadım. Ilk mahkemeye çıktığımda ve daha sonra Manisa'da ki bir Psikiyatri hastanesine yatırıldım. Bu yüzden ben yurtdışına çıkmak için pasaport ve vize almak istesem sorun yaşar mıyım? Soruma cevap almak istiyorum.
Alıntı:
Bu konuyu gördüm lakin bende soru sorayım istedim. Ben 4 adet mahkeme gördüm ve yargılandım lakin hapis cezası almadım. Ilk mahkemeye çıktığımda ve daha sonra Manisa'da ki bir Psikiyatri hastanesine yatırıldım. Bu yüzden ben yurtdışına çıkmak için pasaport ve vize almak istesem sorun yaşar mıyım? Soruma cevap almak istiyorum.
Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?.