Adli Sicil ile Adli Sicil Arюiv Kaydэ farkэ
Saygэdeрer yorumcular,
ben 2005 yэlэnda trafik kazasэ 2008 yэlэndada suз ьstlenme suзlarэndan adli para cezasэ aldэm..
Bugьn dilekзe verip sabэkamэn adli sicil kaydэndan adli sicil arюivine alэnmasэnэ talep ettim..
sorum юu: Bu suзlarэn adli sicil arюiv kaydэna geзmesinin ne gibi avantajlarэ olur? цzetle vize alэrken iю baюvurusu yaparken karюэma зэkar mэ?
Bir sorum da юu : yalnэzca adli sicil kaydэnэ alabilmem mьmkьn mьdьr?
cevaplarsanэz зok memnun olurum
saygэlarэmla,
Re: Adli Sicil ile Adli Sicil Arюiv Kaydэ farkэ
Saygэdeрer yorumcular,
ben 2005 yэlэnda trafik kazasэ 2008 yэlэndada suз ьstlenme suзlarэndan adli para cezasэ aldэm..
Bugьn dilekзe verip sabэkamэn adli sicil kaydэndan adli sicil arюivine alэnmasэnэ talep ettim..
sorum юu: Bu suзlarэn adli sicil arюiv kaydэna geзmesinin ne gibi avantajlarэ olur? цzetle vize alэrken iю baюvurusu yaparken karюэma зэkar mэ?
Bir sorum da юu : yalnэzca adli sicil kaydэnэ alabilmem mьmkьn mьdьr?
cevaplarsanэz зok memnun olurum
saygэlarэmla,
Savcэlэрa verdiрiniz adli sicil kaydэ iзin dilekзenizde ne iзin istediрinizi belirtmek zorundasэnэz. Eрer resmi bir kuruma vermek iзin istiyorsanэz adli sicil kaydэnэz arюiv kaydэ ile birlikte verilecektir. Цzel bir kurum iзin sadece adli sicil kaydэ verilir. Цrneрin цzel sektцrde iюe girerken, цzel sьrьcь kursuna kayэtta sadece adli sicil kaydэ verilir ama resmi bir iюe girecekseniz adli sicil kaydэ ile arюiv kaydэ da verilir. Vize alэrken sadece adli sicil kaydэ verilir.
fakat ben sadece meraktan sabэka kaydэ istediрimde arюiv kaydэ da зэkmэюtэ..
neyse teюekkьr ederim cevabэn iзin.. 2-3 hafta sonra tekrar sabэka kaydэ isteyeceрim.. inюallah dediрiniz gibi yalnэzca sicil kaydэm зэkar ve arюiv kaydэm gцrьnmez..
Re:Эюyerine vermek iзin nasэl sicil kaydэ yoktur alabilirm?
[*]Selam arkadaslar benimde bir sorunum var,banada yardэmcэ olabilirmi siniz? 2005 ten bir idari para cezam vardэ цdedim onuda ama sicilime iюlemiю adli sicil kaydэm var yeni girecegim iюyerine vermek ьzere sabэka kaydэ зэkarmak istedim.ancak adli sicil kaydэm зэktэ ben bunu kamu degilde normal bir iюyerine vermek istiyorum sitede arюtэrma yaptэm sanэrэm adli sicilin olsa bile resmi yada kamu gibi yerler iзin degilde normal bir iюyerine verilmek uzere alэnэyorsa sabэk kaydэnэ adli sicil kaydэ yoktur diye temiz alabiliyormuюuz. ama nasэl adli sicil kaydэ yoktur diye bir sabэka kaydэ alabilirim? sabэka kaydэ зэkaracagэmэz yeremi sцylememiz gerekiyor ki iюyeri iзin istiyorum diye adli sicil kaydэ yoktur versinler yoksa bir yere dilekзe falanmэ yazэp gцndrmemiz gerekiyor зok acil bir cevap yazarsanэz зok sevinirim юimdiden зok teюekkьr ederim..
Re:Эюyerine vermek iзin nasэl sicil kaydэ yoktur alabilirm?
[*]Цncelikle size зok tesekkur ederim insanlara yardэmlarэnэzdan dolayэ Benim bir sorunum var,banada yardэmcэ olabilirmi siniz? 2005 ten bir idari para cezam vardэ цdedim onuda ama sicilime iюlemiю adli sicil kaydэm var yeni girecegim iюyerine vermek ьzere sabэka kaydэ зэkarmak istedim.ancak adli sicil kaydэm зэktэ ben bunu kamu degilde normal bir iюyerine vermek istiyorum sitede edindiрin bilgilere gцre sanэrэm adli sicilin olsa bile resmi yada kamu gibi yerler iзin degilde normal bir iюyerine verilmek uzere alэnэyorsa sabэk kaydэnэ adli sicil kaydэ yoktur diye temiz alabiliyormuюuz. ama nasэl adli sicil kaydэ yoktur diye bir sabэka kaydэ alabilirim? sabэka kaydэ зэkaracagэmэz yeremi sцylememiz gerekiyor ki iюyeri iзin istiyorum diye adli sicil kaydэ yoktur versinler yoksa bir yere dilekзe falanmэ yazэp gцndrmemiz gerekiyor зok acil bir cevap yazarsanэz зok sevinirim юimdiden зok teюekkьr ederim kolay gelsin..
Cevap: Re:Эюyerine vermek iзin nasэl sicil kaydэ yoktur alabilirm?
benim sabэka kaydэmda:
adli sicil arюiv kaydэ yoktur
adli sicil kaydэ vardэr
diyor. ben devlet memuriyeti iзin baюvurabilir miyim, engel olur mu acaba
yokmu ceyav verecek birileri bu soruma
Arюiv ve gьvenlik soruюturmasэnda neye bakэlэyor? Sadece hakkэmэzda dava aзэlэp aзэlmadэgэmэ yoksa verdigimiz ifadelerde зэkэyormu? Lьtfen yardэmcэ olurmusunuz? Ne gibi durumlar adliyeye girmeye engeldir?
Cevap: Adli Sicil ile Adli Sicil Arюiv Kaydэ farkэ
Merhaba
2001 karar 2003 yэlэna ait karюэlэksэz зek vermek suзundan adli para cezasэna karar verildi.
зek adeti 2 adet olup kesinleюmiюtir.
Bu suзlar arюiv kaydэmda gцzьkmektedir.
Arюiv kaydэnэn silinebilmesi iзin sцzkonusu suзu iюleyen kiюin yeniden yargэlanmasэ gerekir.
bu halde arюiv kaydэmэ sildirebilmem iзin yeniden yargэlama hakkэmэn olup olmadэрэnэ paylaюэrsanэz sevinirim.
Bende aynэsэ yazэyor bi cevap bulamadэ dostum
Arkadaюlar 2008 yэlэnda telefonda sinkaflэ konuюtupрumdan dolayэ dava acэlmэs bana 180 gun hapэ cezasэ geldэ bunuda parab cezasэna cevэrdэler 2013 yэlэnda sabэkam silindi юu an arabэstana зalэюmaya gideceрim arabistana gitmemde adli sicil arюiv kaydэ vardэr ibaresinin olmasэ bir sэkэntэ cэkartэrmэ (arabэstan sabэkasэ olanlarэ almэyormus)
Alıntı:
yerkol rumuzlu ьyeden alэntэ
Arkadaюlar 2008 yэlэnda telefonda sinkaflэ konuюtupрumdan dolayэ dava acэlmэs bana 180 gun hapэ cezasэ geldэ bunuda parab cezasэna cevэrdэler 2013 yэlэnda sabэkam silindi юu an arabэstana зalэюmaya gideceрim arabistana gitmemde adli sicil arюiv kaydэ vardэr ibaresinin olmasэ bir sэkэntэ cэkartэrmэ (arabэstan sabэkasэ olanlarэ almэyormus)
Vizeler iзin verilen sabэka kayэtlarэnda sabэkasэ yoktur юeklinde ibare yazэyorlar diye biliyorum. Fakat bazэ ьlkeler arюiv kaydэ olup olmadэрэnэ da istiyorlar ve varsa vize vermeyebiliyorlar. Зin in bu konuda bir uygulamasэ var diye biliyorum. Arabistan iзin bir bilgim yok.
Adli sicil kaydэ ve arюiv kaydэnэn yanэnda bir de GBT pisliрi var
Arюiv Araюtэrmasэ ve Gьvenlik Soruюturmasэ yцnetmeliрinde aзэkзa yazэyor.
sulh ceza mahkemesi ya da sicil mьdьrlьрьne mьracat et silsinler 8 sene geзmiю sonuзta
Adli sicil kaydэ ve adli sicil arюiv kaydэ konulu yazэmэza bakabilirsiniz.
Adli sicil kaydэ nasэl silinir?
Bu konuyu gцrdьm lakin bende soru sorayэm istedim. Ben 4 adet mahkeme gцrdьm ve yargэlandэm lakin hapis cezasэ almadэm. Ilk mahkemeye зэktэрэmda ve daha sonra Manisa'da ki bir Psikiyatri hastanesine yatэrэldэm. Bu yьzden ben yurtdэюэna зэkmak iзin pasaport ve vize almak istesem sorun yaюar mэyэm? Soruma cevap almak istiyorum.
Alıntı:
Bu konuyu gцrdьm lakin bende soru sorayэm istedim. Ben 4 adet mahkeme gцrdьm ve yargэlandэm lakin hapis cezasэ almadэm. Ilk mahkemeye зэktэрэmda ve daha sonra Manisa'da ki bir Psikiyatri hastanesine yatэrэldэm. Bu yьzden ben yurtdэюэna зэkmak iзin pasaport ve vize almak istesem sorun yaюar mэyэm? Soruma cevap almak istiyorum.
Bu konu hakkэnda bilgi sahibi olmak istiyorum. Lьtfen yardэmcэ olur musunuz?.