-
Yerel mahkemenin kararı doğrultusunda; danıştayın sonucunu beklemeden memurluğa atanmak
arkadaşlar merhaba
bundan 5 ay önce bir kamu kuruluşunun sınavına girmiştim sınav neticesinden yedek aday(1.sıra) olarak sınavı kazandım asıl listede bulunan adaylardan 3 kişi işe başlamadı bende ilgili kurumdan dilekçe yoluyla boşalan yerlere atama istedim red cevabı aldım ardından işi yargı boyutuna taşıdım....
idare mahkemesine açtığım dava yürütmeyi durdurma talepli değildi..
dava daha neticelenmedi...yerel mahkemede davayı kazandığım taktirde bir üst merci olan danıştaya kurumun gitme hakkı olacak ..tabiki danıştaydan dosyanın dönmesi uzun zaman alıcak...
acaba yerel mahkemnin kararı doğrultusunda ilgili kamu kuruluş beni memurluğa atamak mecburiyetinde mi? yoksa danıştay kararını mı? beklemek zorunda.....
tşk ederim.
-
Re: Yerel mahkemenin kararı doğrultusunda; danıştayın sonucunu beklemeden memurluğa atanmak
Evet idare mahkemesinin kararı doğrultusunda atamanızı yapmak zorundadır. Danıştay'ın vereceği karar beklenmez.
-
Re: Yerel mahkemenin kararı doğrultusunda; danıştayın sonucunu beklemeden memurluğa atanmak
cevabınız için sağolun
yürütmeyi durdurma açmadığım için danıştayı beklemek zorunda olduğumu söyleyenlerde vardı kafam baya karışmıştı...
yerel mahkemenin kararına göre kazanırsam atamam yapılacak...
danıştayı beklemiyeceğim yani...
danıştaydan dosya gelmesi çok uzun sürüyormuş...
-
Yürütmeyi durdurma istemiş olsaydınız ve kabul edilseydi yine Danıştay kararını beklemenize gerek kalmayacaktı.
Burada esas olan şudur:
Mahkemenin verdiği kararın gereği idare tarafından en geç 30 gün içerisinde yerine getirilir.
-
tşk ederim...
danıştay beklemek çok mantıksız 2-3 yıl danıştayda süren davalar var...
yerel mahkemenin verdiği kararı ilgili kurum uygulamak mecburiyetinde.....
peki uygulamaz atama yapmazsa davacı olarak biz ne yapabiliriz...
-
Mahkeme kararının uygulanmaması diye bir şey bir hukuk devletinde söz konusu olamaz. Bunu uygulamayan kamu görevlisi sorumlu olur. Uygulamayan kamu görevlisi hakkında görevi kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, bizzat sahsını muhatap göstererek tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca tazminat ödemiş olması karar gereğini yerine getirmeyeceği anlamına gelmez. Yani ben tazminatı öderim ama yine de karar gereğini yerine getirmem diyemez. Karar gereği mutlaka yerine getirilir. Getirmezse getirttirirler.
-
arkadaslar yerel mahkeme yurutmenın durdurulması ıcın acılan davayı en gec ne kadar surede karar vermesı lazım..bır memurun yurutmesının durudurulması ıcın acılan dava oncelıklı davarardan mı acaba..cunku bazı ıdarı davalar cok uzun suruytor..bu konuda bıze aydınlatıcı fıkır verırsenız sevınırım..
saygılar
-
Bu konuda yasada belli bir süre yoktur. Ama YD kararı verilmiş olan davalar öncelikle sonuçlandırılır.
-
bır avukatın bana soyledıgı 45 gun ıcerısınde yurutmenın durdurumu ıcın bır karar verılır olumlu veya olumsuz..
kara veli bey ayrıca YD yi anlamadım yanı memurluk ıcın acılan davalar oncelıklı olarak gorusulecek davalardan mı anladıgım kadarıyla evet yanılıyormuyum acaba
-
YD= Yürütmenin Durdurulması
Yasada YD'nin kabul veya reddine ilişkin kararın 45 günde verilmesine dair bir hüküm yoktur. Ayrıca memurluk için açılan davaların bir önceliği yoktur. Yalnızca bir davada YD kararı verilmişse diğer davalara göre öncelikle sonuçlandırılır.
-
tesekurler fıkırlerınız ıcın ...ama bana cok tuhaf gelıyor cunku bızım hukuk sıstemımız galıba cok hantal bazı davların yılarca suruyor olmasına akıl erdıremıyorum...eleman mı az bunun yolu coğaltmak olması gerek mıyormu...bılmıyorum bır egıtımcı gozuyle galıba saglıklı bakılmıyor bu tur durumlara
-
Mahkeme sayımız yetersiz. Yargıtay'ın yılık iş yoğunluğuna göre bir dosyanın incelenmesine düşen zamanın yalnızca 20 saniye olduğunu biliyor muydunuz?
-
haklısınız hocam aslında her kurumun ıcınde okadar cok olumsuz bıleskeler varki nasıl bakarsak okadar caresız ve zor durumda oldugumuzu goruyoruz..en ıyısı bırseylere uzaktan sahıplenmek en guzelı..fıkırlerınız ıcın tesekurler
-
2577 sayılı Kanunun 28. maddesi hükmüne göre, Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur.
İşlem veya eylemi idari dava konusu olan idarenin, kararın kendisine tebliğinden başlayarak otuz günü içersinde mahkeme kararı uyarınca işlem tesis etmesi gereklidir.
kanunda yazan maddelere göre
kurum danıştaya gitse bile yerel mahkemenin karırına göre işlem yapmak mecburiyetinde...
yardımlarınız için tşk ederim.
-
normalde bu yurutmenın durdurulması ıcın acılan davalr kac gun surecı ıcerısın de belı oluyor..yanı deneyımlerınızden anladığınız kadarıyla sızlerın actıgı davalr kac gun ıcerısınde belı oluyordu..
-
Benim açtığım YD talepli davalarda YD ye ilişkin karar genellikle 2,3 ay içerisinde verildi. Bu sadece size kaba bir fikir verebilir. Tamamen mahkemenin iş yoğunluğuna bağlıdır.
-
şayet açtığınız davayı kazanırsanız, davalı idareye bir dilekçe ile başvurarak mahkeme kararının 30 gün içinde yerine getirmesini talep etmelisiniz. bu arada idare dosyayı temyiz etse dahi mahkeme kararına göre sizi göreve almak zorunda. temyiz etmesi halinde sonucu beklemenize gerek yok. ayrıca kuruma atanmadığınız tarih ile mahkeme kararı süresinde alamadığınız maaşı da bir dilekçe ile davayı kazandıktan sonra kurumdan isteyebilirsiniz. şayet kabul edilmez ise yine idari yargıda tam yargı davası açarak paraları iade alabilirsiniz
iyi günler
-
mc avukatım yardımlarınız ıcın oncelıkle tesekurler..ben sımdı bu hak kaybımıda ıstedım cunku dedıler sımdı ıstemezsenız bu hak kaybınızı ozaman ısteme hakınız olmaz...ayrıca bana bu konudada sızın fıkrınız nedır...
memurluk ıcın yurutmeyı durdurma kararını sızce yargı nasıl bakar..
ayrıca 2911 sayılı yasaya muhalefet etmekten 1 yıl 3 ay ertelı ceza almak memurluğa engel mıdır...
sız bu konuda nasıl yorumlarsınız bu durumumu saygılar
-
Alıntı:
mc_avukat rumuzlu üyeden alıntı
şayet açtığınız davayı kazanırsanız, davalı idareye bir dilekçe ile başvurarak mahkeme kararının 30 gün içinde yerine getirmesini talep etmelisiniz. bu arada idare dosyayı temyiz etse dahi mahkeme kararına göre sizi göreve almak zorunda. temyiz etmesi halinde sonucu beklemenize gerek yok. ayrıca kuruma atanmadığınız tarih ile mahkeme kararı süresinde alamadığınız maaşı da bir dilekçe ile davayı kazandıktan sonra kurumdan isteyebilirsiniz. şayet kabul edilmez ise yine idari yargıda tam yargı davası açarak paraları iade alabilirsiniz
iyi günler
İdareye böyle bir başvuru zorunluluğu yoktur. Mahkeme kararını tebellüğ eden idare bu karar gereğini 30 gün içerisinde kendiliğinden yerine getirmekle yükümlüdür.
-
evet idare dilekçe vermeye gerek yoktur idare mahkemesini kararını uygulamak mecburiyetindeler.ama bazı müdür ve departmanlar varki adam hakimin kararını bile uygulamıyor.idare mahkemesinin kararını uygulamaz ise başına gelecekler hakkında bir uyarı verirlerse daha iyi olur kanaatindeyim.
idare mahkemelerinde yürütmenin işlemine göre 60 gün içinde dava açılabilir
idare bir dilekçe verilmişse 6 aya kadar dava açma süresi uzuyabilir.
657 sayılı devlet memurluğu kanunda emin olmamakla beraber 6 ay dan fazla suç almamak gerekir olduğunu hatırlıyorum.
yd kararı ise mahkenin yoğunluğna göre değişir genelikle 2,5 ayda alabilirsiniz
-
arkadaşlar ilginize ve vermiş olduğunuz bilgiler için tşk ederim.
-
arkadaslar cok degerlı bır avukat arkadasın bana soyle bır aktarımı oldu..acaba sızde bana yorumlasanız bu ıfadelerı bu ıfade benım durumum acısından nasıl bır katkı veya dez avantajlık teskıl eder saygılar hepınıze
-
arkadaslar cok degerlı bır avukat arkadasın bana soyle bır aktarımı oldu..acaba sızde bana yorumlasanız bu ıfadelerı bu ıfade benım durumum acısından nasıl bır katkı veya dez avantajlık teskıl eder saygılar hepınıze....
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesi gayet açık.Ancak burada da karşımıza bu siteye üye olmama sebep olan tanıdığımın birinin başından geçen memuriyetle ilgili yaşanan ve benim "Hukukta Facia" dediğim durum var.O da şöyle:Yeni TCK der ki:"Kamu görevinden ömürboyu mahrumiyet yoktur.53/1 de yazılı kamu haklarında mahrumiyet sürelidir ve kişi bu süreleri suç işlemeden tamamlarsa, yasaklanmış haklarına kavuşur." demektedir.Ayrıca size verilen cezada "Kamu görevi Hakkından Mahrumiyet" cezası da yoktur.Bu ceza yokken,Yeni TCKya göre böyle bir muamele olamaz.Durum böyleyken sizi 657 ye dayanarak, bu haktan mahrum kılmaktadırlar.Saçmalığın bir diğer tarafı da Yeni ceza kanununun 5. maddesi de ayrıca, 1.1.2009 tarihinden itibaren "Bu kanuna aykırı diğer kanunlardaki hükümler geçersizdir." der.
Konuyla ilgili olarak bakınız memurlar.net sitesinde Memnu hakların iadesi geri geldi başlıklı yazıya.
İnternette şöyle bulabilirsiniz.Memnu hakların iadesi yazarsınız.Gelen başlıklardan memurlar.net yazan siteye girersiniz ve nasıl bir rezaletle karşı karşıya kalındığını görürsünüz.İşin daha da fenası 657 ile Yeni TCK arasındaki bu çelişkiye dair bir tane bile Danıştay Kararı yok.Avukatınız buraya buraya vurursa, sizin dava bir ilk olur.Avukatınız buradan dalarsa en az 6 yıllık bir dava süreci başlamış olur.
İyi günler...
-