-
Özel Güvenlik Kimlik Kartımı vermediler
Merhabalar
sayın hukukçu büyüklerim, özel güvenlik kimlik kartı sınavına girdim ve kazandım, normalde bir buçuk ayda çıkması gereken kimlik birsenede çıkmadı vel hasıl 2008 in son günü beni çağırdılar ve 16 yaşımda iken emniyet TEM şube tarafından göz altına alındığım için: evet alındım 1999 yılında 7 gün nezaret ve akabinde DGM ye çıkarıldım şahit ifadeleri ve savcının kanaati ile hakkımda yeterli delil ve emare bulunmadğı için hakkımda kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi ve serbest bırakıldım. özel güvenlik yasası 5188 sayılı yasada ilgili suçlardan hükümlü olmamak lazım diyor benim sabıka ve adli sicil kaydım yok kimlik kartımı almayı engelleyen 2005/42 sayılı genelge 10. mad. 3. bendi ve tarafıma emniyetten yapılan tebliğat bu ve komisyon kararı ile kartımı alamadığım yazıyor... ve ben yazılı olarak başvurdum genelge kanundan üstünmü sırf şüphe üzerine alınıp 10 yıl sonra bu muameleye maruz kalmak neyse fazla uzatmiyim içişleri,emniyet gen. müd., valilik, ilgili şube.. resmi iadeli taahütlü ihtar çektim fakat sonuç aynı olumsuz.Şimdi benim ne yapmam lazım idare mahkemesine gitmem gerekirmi bu yanlış uygulama (kanımca tabi) hakkında birde tazminat davası açabilirmiyim.kusura bakmayın biraz uzun oldu fakat takdir edersinizki çok mağdurum ama beni bilgilendiriceğinizi ümit ederek iyi çalışmalar dilerim
-
Re: Özel Güvenlik Kimlik Kartımı vermediler
İdari yargıda dava açmanız gerekir. Maddi/manevi tazminat davasını da aynı dilekçe ile açabilirsiniz.
-
Genelge ile yapılan düzenlemeler İdari tasarruf niteliğindedir, asla Kanun ve yönetmeliklere aykırı olmamalıdır. Dolayısıyla İdare Mahkemesine müracaat etmeniz halinde olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.
Ancak bu süreç sizin tek başınıza üstesinden gelebileceğiniz bir durum değildir. Mutlaka bir avukat yardımı almalısınız. Ayrıca bahsettiğiniz 1999 Yılında DGM Savcılığına sevk edildiğiniz konu ile ilgili "soruşturmaya yer olmadığına" dair kararı temin edebilirseniz açacağınız davada size yardımcı olacak bir unsurdur.
-
avukat tutmam gerekirmi,dilekçemi nasıl yazabilirim ve nekadar tazminat açabilirim?
-
Alıntı:
yakgun rumuzlu üyeden alıntı
avukat tutmam gerekirmi,dilekçemi nasıl yazabilirim ve nekadar tazminat açabilirim?
Avukat tutmazsanız basarılı olamazsınız. Sadece bir dilekçe ile olayın çözülebileceğini sanmıyorum.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
-
Alıntı:
Alkan3514 rumuzlu üyeden alıntı
Genelge ile yapılan düzenlemeler İdari tasarruf niteliğindedir, asla Kanun ve yönetmeliklere aykırı olmamalıdır. Dolayısıyla İdare Mahkemesine müracaat etmeniz halinde olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.
Ancak bu süreç sizin tek başınıza üstesinden gelebileceğiniz bir durum değildir. Mutlaka bir avukat yardımı almalısınız. Ayrıca bahsettiğiniz 1999 Yılında DGM Savcılığına sevk edildiğiniz konu ile ilgili "soruşturmaya yer olmadığına" dair kararı temin edebilirseniz açacağınız davada size yardımcı olacak bir unsurdur.
kararı emniyete bir sene evvel verdim ve şuan elimde örneği var ve aynen yazanı nakl ediyorum(..... olaya iştirak ettiği konusunda yeterli ve inandırıcı delil ve emare elde olunamadığından bu nedenle sanık hakkında kovuşturma yapılmasına yerolmadığına CMUK. 164. maddesi gereğince karar verildi) ayrıca bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim
-
Merhaba Sayın Hukuki Net Yetkilileri; Değerli tavsiyenize uyup hukuk müşaviri bir abimin yanında güzel bir dilekçe ile perşembe günü savcılığın hakkımda vermiş olduğu takipsizlik kararı ve tüm bilgi ve belgelerimle Y.D ve İptali ne yönelik idare mahkemesine başvurumu yaptım avukat tutalım dedim gerek yok dedi sağolsun size ve ona çok teşekkür ederim şimdi bu karar olumlu veya olumsuz ne kadar sürede çıkar bana ne zaman gelir ve birde bu UYAP diye bir sistem varmış sms le bilgi geliyormuş, bana gelirmi abone olmam gerekirmi
-
Geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bakalım nasıl bir sonuç alacaz
-
Alıntı:
Merhaba Sayın Hukuki Net Yetkilileri; Değerli tavsiyenize uyup hukuk müşaviri bir abimin yanında güzel bir dilekçe ile perşembe günü savcılığın hakkımda vermiş olduğu takipsizlik kararı ve tüm bilgi ve belgelerimle Y.D ve İptali ne yönelik idare mahkemesine başvurumu yaptım avukat tutalım dedim gerek yok dedi sağolsun size ve ona çok teşekkür ederim şimdi bu karar olumlu veya olumsuz ne kadar sürede çıkar bana ne zaman gelir ve birde bu UYAP diye bir sistem varmış sms le bilgi geliyormuş, bana gelirmi abone olmam gerekirmi
UYAP denilen sistem avukatın yerini tutmaz. Avukata gerek yok diyen kişi davayı kaybederseniz tüm sorumluluğu alabilecek mi?
-
Alıntı:
akbaba06 rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum bakalım nasıl bir sonuç alacaz
Yazınızdan anladığım kadarı ile sizde dava açmışsınız veya açtınızmı hangi tarihte birde bilginiz varmı Y.D ve İptal davaları ne kadar sürer
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
UYAP denilen sistem avukatın yerini tutmaz. Avukata gerek yok diyen kişi davayı kaybederseniz tüm sorumluluğu alabilecek mi?
Evet doğru söylersiniz, şüphesiz avukatla dava açmak farklı olurdu daha sağlıklı ve daha iyi... Dilekçeyi hazırlıyan hukukçu abimiz 1 sayfa değil yaklaşık 50sayfa kadar bir dosya ve dilekçe hazırladı beraber gittik ben hiç karışmadım sağolsun herşeyi kendi halletti.Birde tam benim davam gibi olmasa da memuriyet hakkı ihlal edilmiş onlarca dava danıştayda kazanılmış ve hakları iade edilmiş, eğer davayı oldu ki idare mahkemesinde kaybettim danıştaya başvuru yaparken avukat tutabilirmiyim?
-
5188 sayılı yasanın 10. maddesi kimlerin özel güvenlik görevlisi olamayacağını açıkça belirtmiştir. Buna göre gözaltına alınmış olmanız bu görevi yerine getirmenize engel değildir. Önemli olan isnat edilen suçtan hüküm giymemiş olmanızdır.
Tesis edilen kartı vermeme işlemi açıkça hukuka aykırı ve yürütülmeye devam olunması halinde sizin açınızdan onarılması güç zarar doğuracağı açıktır. İdari yargıya başvurmak ve yürütmenin durdurulmasını istemek için gerekli her iki şartın var olduğunu düşünüyorum.
İdari yargıdan alacağınız sonuç çok büyük bir ihtimalle leyhinize olacaktır. Ayrıca işlemi tesis eden kamu görevlisi aleyhine tazminat davası da açabilmeniz mümkündür. Kolay gelsin.
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
5188 sayılı yasanın 10. maddesi kimlerin özel güvenlik görevlisi olamayacağını açıkça belirtmiştir. Buna göre gözaltına alınmış olmanız bu görevi yerine getirmenize engel değildir. Önemli olan isnat edilen suçtan hüküm giymemiş olmanızdır...
Teşekürler cavabınız bana moral oldu, daha önce yazdığım gibi sabıka arşiv kaydı hiç birşey yok. Bu dava ne kadar sürer? Nisan 16 gibi açtım davayı
-
Alıntı:
Teşekürler cavabınız bana moral oldu, daha önce yazdığım gibi sabıka arşiv kaydı hiç birşey yok. Bu dava ne kadar sürer? Nisan 16 gibi açtım davayı
YD kararının ne kadar sürede çıkacağı konusu tamamen mahkemenin iş yoğunluğuna bağlıdır. Dönem dönem dava sayısında artış olabilmektedir.
Size kabaca bir fikir verebilmesi açısından: geçenlerde YD talepli bir davamızda Van İdare Mankemesi tarafından 1,5 ayda YD kararı verlidi. Esas karar henüz çıkmadı.
-
Tekrar merhaba, bugün idare mahkemesine telefon açtım davam ile ilgili bilgi almak için önce bilgi vermek istemediler fakat çok rica edince ara kararın çıktığını taraflara tebliğ edileceğini ve esastan görüşme olacağını, sonucu sorduğumda Y.D gibi bişey söylemedi ama davalı kurumların itiraz edebileceğini söyledi. Bu sonuca göre;
1-Yürütmeyi durdurma çıkmış olabilir mi?
2-Mahkemenin vermiş olduğu karar neyse tarafıma ne zaman tebliğ edilir yani elime ne zaman geçer ve bundan sonra bu işin seyri nasıl olur teşekkürler.
-
Alıntı:
Tekrar merhaba, bugün idare mahkemesine telefon açtım davam ile ilgili bilgi almak için önce bilgi vermek istemediler fakat çok rica edince ara kararın çıktığını taraflara tebliğ edileceğini ve esastan görüşme olacağını, sonucu sorduğumda Y.D gibi bişey söylemedi ama davalı kurumların itiraz edebileceğini söyledi. Bu sonuca göre;
1-Yürütmeyi durdurma çıkmış olabilir mi?
2-Mahkemenin vermiş olduğu karar neyse tarafıma ne zaman tebliğ edilir yani elime ne zaman geçer ve bundan sonra bu işin seyri nasıl olur teşekkürler.
Mahkemeye bizzat gitme imkanınız yok mu?
-
Alıntı:
Mahkemeye bizzat gitme imkanınız yok mu?
Mahkemeye gidince cevap verirlermi veya elden tebliğat yaparlarmı?
-
Alıntı:
Mahkemeye gidince cevap verirlermi veya elden tebliğat yaparlarmı?
Elbette yaparlar.
-
Alıntı:
Elbette yaparlar.
Tamam. Çok sağolun ben o zaman derhal gidicem de yanlız şimdi açtığım dava İstanbul 8. İdare Mah. , giderken evraklarımı alıcam birde cevabı bana hangi birim veya müdüriyet vericek, ne şekilde bir dilekçe yazmalıyım gerek varmı malum devlet işi hassasiyet ister rica etsem bu konudada beni kısaca aydınlatırsanız çok sevinirim.
-
Alıntı:
Tamam. Çok sağolun ben o zaman derhal gidicem de yanlız şimdi açtığım dava İstanbul 8. İdare Mah. , giderken evraklarımı alıcam birde cevabı bana hangi birim veya müdüriyet vericek, ne şekilde bir dilekçe yazmalıyım gerek varmı malum devlet işi hassasiyet ister rica etsem bu konudada beni kısaca aydınlatırsanız çok teşekkür ederim
Dilekce istemezler ama siz yine de yazın yanınızda bulunsun. İstanbul 8. İdare Mahkemesi Başkanlıgına hitaben yazacaksınız. Dosyamdan evrak fotokopisi almak istiyorum deyin. Bu mahkemenin yazı işleri müdürlüğüne başvuracaksınız.
-
Alıntı:
Dilekce istemezler ama siz yine de yazın yanınızda bulunsun. İstanbul 8. İdare Mahkemesi Başkanlıgına hitaben yazacaksınız. Dosyamdan evrak fotokopisi almak istiyorum deyin. Bu mahkemenin yazı işleri müdürlüğüne başvuracaksınız.
Giderken dava dosya numarasını bilmeniz yeter.
-
Sayın Hakkari' li Arzuhalci ve diğer hukuk severler dün yazıştığımız gibi bugün mahkemeye gittim yazı işleri müdürlüğüne durumu anlattım telefon açtığımı arar karar verildiğini ve bu kararın örneğinin tarafıma tebliğ edilmesi için başvurdum. Fakat sorumlu memure dava hakkında bir bilgi veremiyeceğini belirtti rica ettim mahkemeye gelene kadar kaç vesait değiştiğimi anlattım vel hasıl şu bilgiyi verdi Y.D durdurma ile ilgili herhangi birşey yok fakat mahkeme davacı olduğum kurumlardan savunma yapmalarını istemiş ve davalı kurumların yapacağı savunmada tarafıma tebliğ edilecekmiş. Şimdi bu ne demektir?
-
Alıntı:
Sayın Hakkari' li Arzuhalci ve diğer hukuk severler dün yazıştığımız gibi bugün mahkemeye gittim yazı işleri müdürlüğüne durumu anlattım telefon açtığımı arar karar verildiğini ve bu kararın örneğinin tarafıma tebliğ edilmesi için başvurdum. Fakat sorumlu memure dava hakkında bir bilgi veremiyeceğini belirtti rica ettim mahkemeye gelene kadar kaç vesait değiştiğimi anlattım vel hasıl şu bilgiyi verdi Y.D durdurma ile ilgili herhangi birşey yok fakat mahkeme davacı olduğum kurumlardan savunma yapmalarını istemiş ve davalı kurumların yapacağı savunmada tarafıma tebliğ edilecekmiş. Şimdi bu ne demektir?
CEVAP;
1-Bir idari dava açmışsınız ve herşey 2577 sayılı idari yargılama usul kanunu çerçevesinde ve hukuki çizgide devam etmektedir.
2-Öncelikle dava açtığınız için, 2577 sayılı yasayı bir kez okuyun.
Bu sorularınıza ve mahkemeye gidip gelmenize hiç gerek kalmayacak, boş yere ordan oraya gidip gelmekten, mahkeme görevlileri ile diyalog kurmaktan kurtulacaksızın.
Zira herkes görevini yapmaya çalışıyor, siz gereksiz yere mahkemeye gidip gelip ordaki görevlileri gereksiz biçimde sıkıştırmakla meşgulsünüz.
3-Son derece açık ve basit.
Bir idari dava açıldığında, 2577 sayılı yasanın 16/1.maddesine göre, bu dava dilekçesi ve ekleri mahkemece, hakkında dava açılan idareye gönderilir ve idarenin savunma yapması istenir. İdare yasal süre olan 30 gün içinde savunmasını yapar (bazen mahkeme bu süreyi istisnai olarak kısaltabilir)
4-İdarenin savunması mahkemeye geldiği zaman, 2577 sayılı yasanın 27.maddesinde yer alan şartlar gerçekleşmiş ise yürütmeyi durdurma kararı verir, yoksa vermez.
2577 sayılı yasanın 27/4.maddesinden de anlaşılacağı üzere, yürütmeyi durdurma kararı, idarenin savunmasının alınmasından sonra verilir. Çok istisnai olarak idarenin savunmasının alınmadan yürütmeyi durdurma kararı verilebilir ancak sizin için bu isnista uygulanmamış.
5-Verilen her karar, size yazılı olarak tebliğ edilecek, itiraz da dahil olmak üzere tüm haklarınız bu kararların tebliği sonrasında hayata geçecektir.
Siz rahat olun, davanızı ve kararınızı bekleyin...Araç değiştirip gidip ısrarla mahkeme görevlilerini sıkıştırmaktan, ordan burdan tavsiye almaktan vaz geçin. 2577 sayılı yasa, size tüm aşamaları çok net biçimde açıklayacaktır.
İyi günler....
-
Önder bey aydınlatıcı bilginiz için teşekkür ederim, daha önce ilgili yasayı okumuştum şimdi bir daha okudum faydası oldu dediğiniz gibi oturup beklemek en iyisi.Telaşım yersiz ama doğal bir refleks herhalde çünkü mağduriyet ve çaresizlik yıllar önce 16 yaşımda iken yaşadığım ve bittiğini sandığım travmayı 10 yıl sonra tekrar yaşamak açıkçası çok zor.
-
Alıntı:
Madde 155 - Zaptın tamamının veya bir kısmının suretleri talep vukuunda iki tarafa verilir. İşbu suretlere mahkemenin mühürü vazı ve aslına mutabık olduğu başkatip tarafından imza olunarak tasdik olunur.
Madde 157 - Zabıt katibi, hakimin nezareti ve emri altındadır. Her iki taraf veya vekilleri dava dosyasını tetkik ve mütalaa edebilirler.
Sayın Yakgün,
Birkaç vasıta değiştirip mahkemeye kadar ulaşmanıza rağmen dosyanın size gösterilmemesi hukuk adına üzüntü ve utanç vericidir. Sonuçta siz rica, minnet ile hakkınız olmayan bir şeyi istemiyorsunuz tam tersine HUMK 157. maddede açıkça belirtilen hakkınızı kullanmak istiyorsunuz. Buna göre her türlü davada davanın tarafları ya da vekilleri istedikleri an dosyayı inceleme hakkına sahiptirler.
Görüştüğünüz memur açıkça işgüzarlık yapmış. En fazla sizden bir dilekçe alarak işteminizi yerine getirmek zorundadır. Ne demekmiş dava hakkında bilgi veremem!!! Burada, görüştüğünüz memur her kim ise çok açık ve net bir şekilde 5237 s. TCK 257. maddede belirtilen görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir.
Bir daha böyle bir durum yaşarsanız aklınızda olsun "dosyamı görebilir miyim, fotokopi alabilirmiyim" demeyeceksiniz. "Dosyamı göreceğim, fotokopi alacağım" diyeceksiniz. Zira hakkınız olan bir şeyi rica minnet almazsınız, söke söke alırsınız.
Diğer taraftan bazılarının ahkam kestiği gibi dosyayı inceleme talebiniz oradaki memurları meşgul etmek, sıkıştırmak olarak asla değerlendirilemez. Çünkü bu, oradaki görevlilerin asli görevleridir. Bu iş için devletten maaş almaktadırlar.
En azından bir seyler öğrenebilmişsiniz. Davalı idarenin savunması mahkeme tarafından istenmiş. Bu durumda idare dilekçeniz ve ekleri kendilerine ulaştıktan sonra 30 gün içerisinde cevap vermekle yükümlüdür. Vermezlerse cevap haklarını kullanmış sayılırlar. Arkasından da mahkeme yürütmenin durdurulması konusunda bir karar verecektir. Lütfen her ahkam kesenin lafına bakmayın. Bir sorun olursa tekrar yazın. Saygılarımla,
Hakkarili Arzuhalci
-
........."Görüştüğünüz memur açıkça işgüzarlık yapmış. En fazla sizden bir dilekçe alarak işteminizi yerine getirmek zorundadır. Ne demekmiş dava hakkında bilgi veremem!!! Burada, görüştüğünüz memur her kim ise çok açık ve net bir şekilde 5237 s. TCK 257. maddede belirtilen görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir.
Bir daha böyle bir durum yaşarsanız aklınızda olsun "dosyamı görebilir miyim, fotokopi alabilirmiyim" demeyeceksiniz. "Dosyamı göreceğim, fotokopi alacağım" diyeceksiniz. Zira hakkınız olan bir şeyi rica minnet almazsınız, söke söke alırsınız.
Diğer taraft[/CENTER]an bazılarının ahkam kestiği gibi dosyayı inceleme talebiniz oradaki memurları meşgul etmek, sıkıştırmak olarak asla değerlendirilemez. Çünkü bu, oradaki görevlilerin asli görevleridir. Bu iş için devletten maaş almaktadırlar.".............
CEVAP
1-Yukarıda mavi yazı ile alıntı yapılan mesajda ki bazı değerlendirmelere şaşırdığımı ve 2577 sayılı yasanın 31.maddesi uyarınca anlam veremediğimi belirtmek isterim.
2-Pardan, ahkam kesmek ne demek?
3-Öncelikle dava dilekçesi henüz verilmiş idari dava dosyasında, gidip mahkeme dosyasında bakılacak ne olabilir ki?
2577 sayılı yasaya göre idarenin savunmasını isteyen bir ara karardan fazla ne bulunabilir ki?
Taa gidip mahkeme dosyasına bakın şeklinde bir ahkam kesme ve işgüzarca bir tavsiyede bulunmanın ne anlamı olabilir ki?
4-Unutmayayalım....burada herkes sadece sohbet ediyor.....Hiç kimsenin bir diğerinden üstünlüğü olmadığı gibi hukuki açıdan tavsilerin birbirinden bir farkı da yoktur. Onun için insanlara tavside bulunur ve sohbet ederken kaf dağından bakmak ve üstten konuşmak, yakışık değil.....
5-Ayrıca Hukuk Usul Yasasının idari davalarda geçerli olduğu kısmı yine 2577 sayılı yasanın 31.maddesinde belirtilmiştir. 2577 sayılı yasanın "HUKUK USULÜ MUHAKEMELERİ KANUNU İLE VERGİ USUL KANUNUNUN UYGULANACAĞI HALLER" başlıklı 31.maddesinde "1. Bu Kanunda hüküm bulunmayan hususlarda; hakimin davaya bakmaktan memnuiyeti ve reddi, ehliyet, üçüncü şahısların davaya katılması, davanın ihbarı, tarafların vekilleri, feragat ve kabul, teminat, mukabil dava, bilirkişi, keşif, delillerin tespiti, yargılama giderleri, adli yardım hallerinde ve duruşma sırasında tarafların mahkemenin sukünunu ve inzibatını bozacak hareketlerine karşı yapılacak işlemlerde Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu hükümleri uygulanır. ( Ek cümle: 05/04/1990 - 3622/11 md.; Değişik cümle: 10/06/1994 - 4001/14 md. ) Ancak, davanın ihbarı ve bilirkişi seçimi Danıştay, mahkeme veya hakim tarafından re'sen yapılır." hükmü yer almaktadır.
Aynı maddenin 2.fıkrasında da "Bu Kanun ve yukarıdaki fıkra uyarınca Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununa atıfta bulunulan haller saklı kalmak üzere, vergi uyuşmazlıklarının çözümünde Vergi Usul Kanununun ilgili hükümleri uygulanır." hükmü yer almaktadır.
Özetle, her Hukuk Usul Yasasının kuralı değil, belirtilen hususlara ve yasada sayılan kısma göre değerlendirme yapılması isabetli olur.
-
Alıntı:
Yazınızdan anladığım kadarı ile sizde dava açmışsınız veya açtınızmı hangi tarihte birde bilginiz varmı Y.D ve İptal davaları ne kadar sürer
Dava açmak için avukata gittim avukatımda bana dilekçe yazıp verdi emniyete git ver bunu dedi büyük ihtimalle cevap vermezler gelen evrak numarasını yaz getir dava açalım dedi.Emniyete götürdüm dilekçeyi memurlar dalga geçtiler bunu kim yazdı diye avukatım diyince amirlerine gönderdiler özel güvenlik şubenin amiri dilekçeyi okuduktan sonra davaya gerek olmadığını bir hafta içinde alabilecegimi söyledi kimliğimi aldım sonunda darısı başına.Sağlam bir avukata git hiç kendin ugraşma YD kararının alınması en az bir buçuk sene sürüyormuş avukatın dediğine göre
-
[QUOTE=akbaba06;284879]Dava açmak için avukata gittim avukatımda bana dilekçe yazıp verdi emniyete git.............
Sayın kaderdaşım akbaba; siz mahkemeye çıktığınız halde kartınızı almışsınız hayırlı olsun, ben bu işte öyle kimse gördümki cinayetten hapis kararı çıkmış yatmış ve olay üzerinden 10 yıl geçtikten sonra gidip kartını aldı bu pc yi gören gözler o kartıda gördü amma canım kardeşim sen bir dilekçe ile almışssın ben 50 tane dilekçe yazdım şubeye, il emn., valiye bakana başbakana :) daha neler neler anlıcan mevzu çözülmedi, ben hakkım yendiğinden devletimi mahkemeye vermiş başı bu utançla yere düşmüş bir insanım :( ne yapayım takdir yüce türk adaletinindir iyi günler.
-
[QUOTE=yakgun;285018]
Alıntı:
akbaba06 rumuzlu üyeden alıntı
Dava açmak için avukata gittim avukatımda bana dilekçe yazıp verdi emniyete git.............
Sayın kaderdaşım akbaba; siz mahkemeye çıktığınız halde kartınızı almışsınız hayırlı olsun, ben bu işte öyle kimse gördümki cinayetten hapis kararı çıkmış yatmış ve olay üzerinden 10 yıl geçtikten sonra gidip kartını aldı bu pc yi gören gözler o kartıda gördü amma canım kardeşim sen bir dilekçe ile almışssın ben 50 tane dilekçe yazdım şubeye, il emn., valiye bakana başbakana :) daha neler neler anlıcan mevzu çözülmedi, ben hakkım yendiğinden devletimi mahkemeye vermiş başı bu utançla yere düşmüş bir insanım :( ne yapayım takdir yüce türk adaletinindir iyi günler.
Sayın Yakgün,
İdare mahkemesinde dava açmış olmakla ne utanın ne de başınız yere düşsün. Herseyden önce bu bir Anayasal haktır. Aslında bir anlamda siz devleti (idareyi) değil sakat olan idari işlemi yapan kişiyi mahkemeye veriyorsunuz. Ancak bunu söylerken sakın sözüm yanlış anlaşılmasın. İdari yargı mevzuatında muhatap, işlemi bizzat tesis eden kişi değil, kurumdur. Kurum bir tüzel kişilik olduğuna göre bunun arkasında işlemi tesis eden bir gerçek kişi mutlaka vardır. Mevzuata göre bu kişiye karşı değil kuruma karşı dava açmak zorundasınız. (İşlemi tesis eden kişiye karşı kişisel olarak tazminat davası açma hakkınız saklıdır ve idari davadan ayrıdır) Davayı kazandığınızda başı yere düşmesi gereken kişi ne sizsiniz ne de devlettir. Bu kişi sakat işlemi tesis eden (özellikle de sakat olduğunu bile bile ve kasıtlı olarak tesis etmişse) kişi olmalıdır.
Bu nedenle devleti değil, bu işlemi tesis eden kamu görevlisini mahkemeye vermiş gibi görün kendinizi. Mevuzat böyle olduğundan kişiyi değil devleti (kurumu) mahkemeye vermek zorunda kaldım diye düşünün.
Bu itibarla dava açmış olmaktan utanç duymayın ve başınızı dimdik tutun.
Saygılarımla,
-
Sayın Hakkarili Arzuhalci, öncelikle bana bu kıymetli ve moral verici mesajı attığınız için teşekkür ederim. Dava beklemede rölantiye geçtik beklemekteyiz. Dediğiniz gibi dava devlete değil karara karşı açılmıştır.Nihayet son zamanlarda bunun farkına vardım. Hakkımda çıkacak kararında hayırlısı olmasını temenni ederim, tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım.
-
Herkese Merhaba, baştan beri açtığım konu ile aşağıdaki genelgenin bir alakası olabilirmi şayet bir yardımı olucaksa ne şekil olur açmış olduğum davaya bu genelgeyi sunabilirmiyim saygılar
İçişleri Bakanlığı'ndan herkese sicil affı
Saygı ÖZTÜRK/ ANKARA 24 Haziran 2009
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'güvenlik soruşturması' ve 'arşiv araştırmasında' herkesi rahatlatan yeni bir düzenlemeye gidildi. Artık karakol, savcılık bilgileri hatta beraat kararı bile bildirilmeyecek.
İçişleri Bakanlığı, güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmalarında "sicil affı" niteliğinde karar aldı. Bundan böyle değişik kuruluşlardan istenen belgelerde, kişilerin poliste olan kayıtları yerine sadece haklarında mahkumiyet varsa onun bildirilmesi kararlaştırıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş imzasıyla il valiliklerine ve Jandarma komutanlıklarına gönderilen genelgeyle, bundan böyle "büyük mağduriyetlere" yol açan uygulamaların son bulacağı yetkililer tarafından belirtildi.
Karakol kayıtları da bildiriliyordu
Hakkında herhangi bir şikayet olan kişinin, karakola götürülmesi, karakolda şikayetçisiyle barıştırılması bile "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında'' karşısına çıkıyordu. Aynı şekilde kişinin savcılığa götürülmesi ve cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılması durumunda bile bu kayıtlara geçiyordu. Hakkında takipsizlik kararı verilmesi ya da yargılama sonucu beraat ettiği de yine ilgili makamlara aktarılıyordu.
İçişleri Bakanlığı yetkilileri, "Örneğin bir kamu kuruluşuna alınacak kişi için arşiv araştırması ya da güvenlik soruşturması istendiğinde karakola düşmesinden, savcılığa sevk edilmesine, savcılık tarafından hakkında takipsizlik kararı verildiyse takipsizlik kararı verildiğine, mahkemede beraat ettiyse beraat ettiğine kadar her türlü ayrıntı bildiriliyor. Böyle bir belge geldiği zaman özellikle kamu görevlisi olarak işe alınacak kişiler arasında dosyasında bu tür bilgiler bulunan diğerlerine göre şansını büyük ölçüde yitiriyor. Önemli bir mağduriyet ortaya çıkıyor. Bugün hepimizin başına gelebilecek karakolluk olma, gözaltına alınma yüzünden insanların gelecekleri karartılıyor. Yabancı ülkelerde iş alacak iş adamları geçmişteki bu kayıtları yüzünden önemli hak kayıplarına uğruyor" dediler.
Beraat ettiği bile yazılmayacak
İsmail Çalışkan, Güvenlik Dairesi Başkanlığı görevinden alınmadan önce Güvenlik Soruşturmaları ve Arşiv Araştırmalarıyla ilgili genelgeyi çıkartmayı başardı. Sıkıyönetim döneminde binlerce kişinin gözaltına alınması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetler üzerine 1982 yılından önceki kayıtlarda da esneklik getirmişti.
İçişleri Bakanlığı tarafından 10 gün önce valiliklere gönderilen genelgeye göre, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv araştırmasında, kişilerle ilgili karakol ve savcılık kayıtları bildirilmeyecek. Ayrıca yargılama sonucu beraat edenlerin de yargılandığı yazışmalarda geçirilmeyecek ve böylece kişiler hakkında önyargılı davranılması engellenmiş olacak. Sadece kişinin yargılamasını devam ediyorsa bu durum ve kesinleşmiş mahkumiyeti varsa bunlar bildirilecek.
Kişilerle ilgili tüm kayıtlar saklanacak ve gerektiğinde suçun aydınlatılmasında kullanılacak
-
Evet sizinle de alakası var ancak sizin zaten sabıka kaydınız olmadığından davanız neticelendiğinde kartınızı alacaksınız. Genelge kanundan üstün değildir.
Selamlar..
-
Yani bu genelgeyi tekrar dava dosyasına eklemeye gerek yok ve bu genelge mehkeme heyetinin nazarı dikkatinden kaçmaz diyorsunuz anladım tekrar teşekkür ederim saygılar.
-
Alıntı:
Genelge derken emniyetin size kart verilmemesine gerekçe gösterdiği genelgeyi kasdetmiştim. Yukarıdaki yazı henüz bir tasarı, genelge değil ancak sizin buna da ihtiyacıınz kalmadan kartınızı alacağınızı düşünüyorum. Selamlar.
-
Alıntı:
Genelge derken emniyetin size kart verilmemesine gerekçe gösterdiği genelgeyi kasdetmiştim. Yukarıdaki yazı henüz bir tasarı, genelge değil ancak sizin buna da ihtiyacıınz kalmadan kartınızı alacağınızı düşünüyorum. Selamlar.
Tamam efendim çok teşekkür ederim.
-
Merhabalar, bugün baştan beri konuştuğum başınızı ağırttığım davam ile ilgili bir yazı geldi. Yazının içeriğini özetliyorum;Türk Milleti Adına... diye devam etikten sonra davalı idareden davayla ilgili tüm bilgi belgeleri içeren dosyanın istenmesine, Y.D isteminin, bu ara kararına cavap ve davalının birinci savunması alındıktan veya yasal savunma süreleri geçtikten sonra incelenmesine 22/04/2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Şimdi değerli hukuk severler kafama takılan bir şey var şöyleki; ben davayı 2 makama açtım il valiliğine ve içişleri bakanlığına fakat bana gelen yazıda davalı makam sadece valilik gözüküyor yani bakanlığın adı yok yine yazıda davanın özeti kısmında valiliğin 31/12/2009 tarih ve 15... sayılı işleminin iptali ve y.d durdurulması istenilmektedir yazıyor.Yani kısacası tek dilekçe ile iki makama açtığım davada neden davalı valilik gözüküyor bakanlık gözükmüyor, saygılarımla
-
Cevap: Re: Özel Güvenlik Kimlik Kartımı vermediler
Merhaba sayın hukukseverler, özel güvenlik başlığı altında açmış olduğum bu konuda bugün idare mahkemsinden ilk kararım ve kurum savunması geldi kararda yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verilmiş, ve 7 gün içerisinde cevap vermem istenmiş hafta sonu tatili bu süreye dahilmi birde yazmam gereken dilekçe örneği ile ilgili yardım ve görüşlerinizi bekliyorum saygılar.