Yargıtay sayfasında sonuçlanan temyiz süreleri çok ilginç
merhaba arkadaşlar yargıtaya göndereceğim tamyiz dosyam bulunmasından dolayı ne kadar sürede gelr merakı ile dosya sorgulamada dosya numaraları uydurarak sonuçlanmalara baktım.bir şey dikatimi çekti mesela 2 örnek vereyim15.12.2008 ve 16.02.2009 tarihinde giden ve benzeri yakın taihler diyeyim sonuçlanmış ama arada bazı dosyalarla beraber 1-1.5 yıl önceki dosyaar sonuçlanmamış.temyiz sonuçlanma süresi 6 -1.5 yıldır diye tahminlerde bulunuyoruz ama dosya yargıtaya gittikten 1 ay sonra sonuçlananlar bu neye göre veya nedendir bilen varsa cvb layabilirmi.sonuçta yargıtayın aldığı öncelikli incelemede bazı davalar var ama baktıklarım hiçte öyle öncelikli dava değil
Re: Yargıtay sayfasında sonuçlanan temyiz süreleri çok ilginç
Öncelikli bakılan davalardan başka iki ihtimal daha var:
1. Duruşmalı - duruşmasız temyiz.
Haftada 2 gün duruşmalı olanlara bakılıyor. Duruşmalı ve duruşmasız oranı değiştiği için sonlanmalar arasında fark olabiliyor.
2. Erken sonuçlandı diye düşündüklerinizin çoğu ret ile sonuçlananlar, dosyadaki eksik nedeniyle geri gönderilenler.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Haftada 2 gün duruşmalı olanlara bakılıyor. Duruşmalı ve duruşmasız oranı değiştiği için sonlanmalar arasında fark olabiliyor.
2. Erken sonuçlandı diye düşündüklerinizin çoğu ret ile sonuçlananlar, dosyadaki eksik nedeniyle geri gönderilenler.
çok teşekkür ediyorum cevabınız için.dediğiniz gibi red olan ve olumlu olumsuz sonuçlananlarda olunca dikkatimi çekmesinden dolayı bu soruyu sordum çok saolun.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yirmi saniyede karar verilip şablon karar yazılanlardan hiç söz etmemişsiniz:)
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Yirmi saniyede karar verilip şablon karar yazılanlardan hiç söz etmemişsiniz:)
evet işte arkadaşımız bana cvb vermiş duruşmalı duruşmasız veya red olanlar çabuk belli oluyor diye ama bunca karar içerisinde onama ve bozma kararı alınanlarda var.benim aklım bunu almadı.ben 1-1,5 yıl gelmeyeceğini belkeyeceğimi düşünürken hayatımın karardığını hayal ederek yaşarken bazı dosyalar bu denli erken belli oluyor.buna anlam veremiyorum. bu hukuk sistemi ile gençliğimiz gidiyor bazı insanların evliliği para kazanma yolu sanarak tazminat nafaka diye ortaya çıkıyor mesela benim eşim eski sevlgiisine tekrar dönebilmek rahat hayat yaşamak için benimle evlendi 3 gün kaldı sadece imza olan bir evlilik herşeyi torladı topladı evi terk etti şükürki dımdızlak ortada kaldı adamda kabul etmedi kendini allahın sopası yok işte.2 yıl dava sürüyor.bu hakmı şimdi.birde 1-1.5 yıl temyiz sonucu.karar ne olacak bekle dursun bide ordada boşamama kararı onansa al sana 3 yıl bekleme gitti 5-6 yılım.
Merhaba
Benım dava dosyam tam 15 ayda geldı ve onama yanı dosya uzerınde tek kalem calısma bıle yapımmamıstır.
Ben nasıl ısledıgını cok ıyı bılıyorum...bazı dosyalar gıder gıtmez gerı gelıyor dosyada eksık bulunmamasına ragmen.
Benım hayatımı kararttılar ama ben herseyın ustyesınden gelırım benı yılldıramıcaklar a.i.h.m ne basvurumu yapıcam...
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Benım dava dosyam tam 15 ayda geldı ve onama yanı dosya uzerınde tek kalem calısma bıle yapımmamıstır.
Ben nasıl ısledıgını cok ıyı bılıyorum...bazı dosyalar gıder gıtmez gerı gelıyor dosyada eksık bulunmamasına ragmen.
Benım hayatımı kararttılar ama ben herseyın ustyesınden gelırım benı yılldıramıcaklar a.i.h.m ne basvurumu yapıcam...
işte ah yolları bilsekte daha yeni gitmiş dosya için birşeyler yapabilsek artık dengem bozuldu sağlığımdan oldum. kardeşim senin halini başından beri takip ediyorum çok üzülüyorum rabbim yardımcın olsun
Amin cümlemizin..O yollar taşlı yollar Ankara'ya gıtmen lazım...
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Amin cümlemizin..O yollar taşlı yollar Ankara'ya gıtmen lazım...
evet kardeşim farkındayım v egitmeyi düşünüyorum.
Alıntı:
okan_kırım rumuzlu üyeden alıntı
evet kardeşim farkındayım v egitmeyi düşünüyorum.
denizasil kısa msjlarına bakarmısın
Buna benzer bi durumda benim başımda var 2007 mart ayından beri süren boşanma davam sonunda yerel mahkeme eski eşimin beni aldatması ve karılık yapmaması gerekçesiyle boşadı lakin istemiş olduğu yüklü miktardaki nafaka ve tazminatı hakim vermediği için buna binaen temyize gitti.Mahkeme biteli 1 yıl olmasına rağmen temyiz kararı bir türlü gelmedi ve hala benim nüfusumda görünüyor.yaşım 43 ve kişiliğime uygun dul bir bayanla tanıştım ama bu yüzden evlenemiyorum.Bu daha ne kadar sürer ve zaman aşımı diye bir madde yokmudur.
Saygılarımla