-
2009 seçim sonuçları sitesi
2009 seçim sonuçlarını gösterecek en iyi site hangisi? Daha doğrusu hem seçim anketleri hem de 2009 yerel seçim sonuçları en doğru hangi sitede yayınlanır?
2009 Yerel Seçim Sonuçları, 2009 Seçim Sonucu, 2009 Seçim Sonuçları, Genel Seçim Sonuçları, Seçim Anketi, Anket Sonuçları, Partiler, Milletvekili Adayları
-
Re: 2009 seçim sonuçları sitesi
29 MART 2009 belediye seçim sonuçları ve seçim anketleri konusunda en doğru site değil de en tarafsız siteyi bulmak lazım :)
-
Bence 2009 yerel seçim sonuçları için site değil siteler ve de bir TV kanalı var. Zaman Taraf Yeni şafak ve Star isimli gazete olduğu iddia edilen zımbırtıların siteleri ile TRT2 açık ara önde götürür bunu. Bu öngörüm dayanaksız değil Kapı gibi belgeli.
Örneğin değerli hukukçu Sabih Kanadoğlu evine aramaya geleceklerini sabah TRT2 den öğrendi. Gerçi arama altı saat sonra oldu ama olsun önceden bilindi habercilikte herkesten önce haberi yayımlamaya ATLATMA HABER denirdiki bu onuda geçti. Olacağın haberini vermek... Sanırsınki haber dairesi müdürü MEDYUM MEMİŞ...
Ankara Valisi Ankara Emniyet Genel Müdürü'nü arar
''AOÇ yi neden kazıyorsunuz?''
'' AOÇ yimi kazıyor muşuz?''
'' EE Yeni Şafak Zaman Star ve Taraf gazetelerinin internet sitelerinde öyle diyor. Çok sayıda cephaneyede ulaşılmış...''
'' Hönk... Ben bir inceleyeyim sayın valim....''
Emniyet müdürü tüm şube müdürlerini toplar...
'' Ulan... tüm gazeteler kazı yaptığımız yeri biliyor kazıdan çıkanlarıda biliyor... Bir biz bilmiyoruz ne biçim emniyet teşkilatı la buuuuuu?''
Şube müdürlerinin de haberi yoktur. Palas pandıras Atatürk Orman Çiftliğine gidilir TRT2 ''canlı yayındadır'' Ama ortada polis ve kazı aleti yoktur olsun ne gam... Haydi başlanır kazıya... İki su borusu patlatma ve Selçuklulardan kalma bir testi kesmez aranan cephanedir. Bu arada polis malum internet sitelerinden ''gölbaşında'' bir yerleri kazdığınıda öğrenir. Koşar oraya gider!! Böylece kazılacak yerleri medyadan öğrenen polis devletine geçiş çalışmasıda başlamış olur.
Gölbaşına geldikten onbeş dakika sonra hala AKIL SAĞLIĞINI koruyan birisi uyanır.
'' Yahu biz burayı ne sıfatla kazacağız... Burası Jandarma bölgesi !!!''
Bu sefer devreye jandarmada girer top yekün kazma seferberliği başlar. Muhtemelen Erbakan bunları görse gözleri dolardı belkide dolmuştur. Çünkü oda sonunda ''ağır sanayi hamlesi'' başladı sanmıştır. Herne kadar bu hamleyi başlatanlar ilgisizsede olsun başlamıştır ya... Kızılay da peş peşe kepçeler ve kamyonlar içlerinde ellerinde kazma kürek polis ... Mevsimlik işçi gibi bir AOÇ ye bir Gölbaşına giderler...
Sonunda Emniyet müdürü
''biz buraları neden kazıyoruz ki?''
diye ulvi bir soruyu kendisine sorar ve bulduğu yanıt kendisinide şaşırtır...
Firarda sanılıp yakalandı diye gürültü koparılan amma Mamak askeri cezaevinde tutuklu olan bir Jandarma Albayının ajandasında ki krokilerin yerleri kazılmaktadır!! İşin ilginci Savcılık ve poliste bunu malum internet sitelerinden öğrenirler... İşin çok daha ilginci AOÇ deki testinin aksine Gölbaşında silahta çıkar... Hemde Lav silahı da dahil... Çok çok çok daha ilgincide hiç bir askeri birlikte veya polis teşkilatında bu silaların kaybı yoktur... Yani bu silahlar aslında normal olarak Türkiye de yoktur... Zaten kimsenin aklınada bu kadar tecrübeli bir Albayın Arandığını bile bile Ajandasının birinci sayfasında krokileri neden saklayacağı sorusunun yanıtını aramakta gelmez aynı şekilde bu silahları nereden bulduğu sorusunu sormak vede bu kadar silahı çaktırmadan nasıl gömüldüğünü incelemek....
Bir komiklikte Lav Silahlarıyla ilgili çıkar aslında da kimse onada bakmaz... 2000 li yıllardan önce gömüldüğü iddia edilen silahların bazılarının özellikle lav silahının 2007 imal yıllı olması... İmal edilmeden gömülmüş bir lav silahına sahip tek ülke olarakta tarihteki yerimizi almış olduk böylece... Ne hikmetse kimse bununda üstünde durmadı.. Tıpkı kasa olduğu iddia edilen ama devletin gözetiminde ÖLDÜRÜLEN ve cenazesini kaldıracak parası olmadığı anlaşılan OKKIR ı sorgulamadığımız gibi...
İşte bu kısaca verilen ve binlerce örneği olan SOMUT gerçekten dolayı muhtemelen 28 Martta bu gazetelerin internet siteleri ve TRT2 seçim sonuçlarını seçimden önce EN DOĞRU şekilde açıklar... Tıpkı 22 Temmuz da olduğu gibi...
-
Her türlü takip ve tedbire rağmen...
Her türlü bilinçlendirme çabalarına rağmen...
Futbol takımı gibi siyasi algılama fanatizmine sürüklenen halkımız
Yeni bir "FENERBAHÇE" kurulana kadar şimdiki "FENERBAHÇE"'ye oy vereceklerdir...
Çünkü bu ülke
MUSTAFA KEMAL'den sonra
"FENERBAHÇE"liler tarafından yönetilmek üzere
yeniden dizayn edilmiştir...
Seçim ile bu dizaynın yıkılması mümkün değildir...
Eğer öyle olsaydı, her türlü avantajına rağmen İttihat ve Terakki başarılı olurdu...
Dolayısıyla bu başlık bence yersiz...
Ama dizayna göre dizaynerlerin verdiği, ilahların verdiği kararı tahmin edebiliriz:
AKP : % 44
CHP : % 27
MHP : % 12
DTP : % 9
SP : % 4
DSP : % 2
DİĞER : % 2
-
"Karagöz ve Hacivat da siyasete bulaştı"
Yaklaşan yerel seçimler öncesi giderek yükselen siyasi tansiyonda parti liderlerinin miting meydanlarında birbirlerine karşı ağır eleştirileri devam ederken, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı, konuya farklı şekilde tepki gösterdi. Trabzon sokaklarında Karagöz ve Hacivat kılığında dolaşarak broşür dağıtan partililer vatandaştan büyük ilgi gördü.
Devamı: http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/03/20
-
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
Ama dizayna göre dizaynerlerin verdiği, ilahların verdiği kararı tahmin edebiliriz:
AKP : % 44
CHP : % 27
MHP : % 12
DTP : % 9
SP : % 4
DSP : % 2
DİĞER : % 2
Bu tahmin belediye başkanlığı mı, il genel meclisi mi söylenmemiş ama Türkiye geneli için CHP ve DTP için fazla iyimser ve MHP ve SP için mütevazı bir tahmin olmuş. Demokrat Parti'den ise bahsedilmemiş bile..
2004 yerel seçimi sonuçları:
AKP: yüzde 41,67
CHP: yüzde 18,27
MHP: yüzde 10,10
DYP: yüzde 9,95
SHP: yüzde 5,10 (DTP veya DEHAP diye okuyun)
SP: yüzde 3,97
GP: yüzde 2,58
ANAP: yüzde 2,52
DSP: yüzde 2,13
BBP: yüzde 1,15
2007 genel seçimlerinde %1'den fazla oy alan partilerin oy dağılımı şöyleydi:
AKP %46,58
CHP %20,88
MHP %14,27
DP % 5,42
BAĞ % 5,32 (çoğu DTP)
GP % 3,04
SP % 2,34
(ANAP seçime girmedi.)
2002 genel seçimlerinde %1'den fazla oy alan partileri oy dağılımı ise:
AKP %34,43
CHP %19,41
DYP % 9,54
MHP % 8,35
GP % 7,25
DEHAP % 6,14
ANAP % 5,11
SP % 2,49
DSP % 1,22
YTP % 1,15
BBP % 1,02
2002 ve 2007 genel seçimlerini kıyaslarsak:
2002
AKP+ANAP+DYP = %49,08
CHP+DSP+YTP = %21,78
MHP+GP+BBP = %16,62
DEHAP = %6,14
SP = %2,49
2007
AKP+DP = %52,00 (ANAP yok)
CHP = %20,88 (DSP, YTP yok)
MHP+GP = %17,31 (BBP Sivas'tan bağımsız girdi. Başka kayda değer oyu yok)
Bağımsız = %5,32 (Çoğu DTP)
SP = %2,34
Dikkat ederseniz toplamlar arasında müthiş bir korelasyon var.
2004 yerel seçimlerini de 2002 ve 2007 ile kıyaslayacak olursanız
AKP + DYP + ANAP = %54,14
CHP + DSP = %20,40
MHP + GP + BBP = 13,83
SHP (DTP) = %5,10
SP = %3,97
Genel seçimlere göre sol oylar yerinde saymış, milliyetçi oylar azalmış, sağ oylar artmış.
Buna göre benim toplu tahminim 2009 seçimleri için şöyle olur:
AKP + DP + ANAP = %54 - %56
CHP + DSP = %20 - %22
MHP + GP + BBP = %14 -%15
DTP = % 5 - %6
SP = % 3 - %5
Bunlar temenni değil, tahmindir.
(Minimum oyların toplamı %96, maksimum oyların toplamı %104 yapıyor. Tüm grupların maksimum alamayacağı buradan açıkça görünüyor. Bir grubun maksimuma erişmesi diğer grupları minimuma yaklaştırır.)
-
Verdiğim değerlerin temenni olmadığı ilahların vereceği kararın tahmini olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim...
Yeni kurulmuş bir partinin üstelik eskilerle yola çıkmış olsa da bir kaç ayda iktidara taşınması halkın teveccühü değil ilahların verdiği bir karar iken
bu seçimlerde istatistik bilimi ile uğraşarak kafa patlatıp tahmin yapmak en büyük saflık olsa gerek...
Gelelim diğer eleştirilere:
"...CHP ve DTP için fazla iyimser..."
CHP kısmı ayrı bir yanıt gerektirir ama DTP kısmı ilahların talep ettiği yeni anayasa için AKP'nin ihtiyacı olan cesaret için elzemdir...
CHP kısmı ise ekonomik sistemden çıkış için tereddütlerin giderilmesine yöneliktir... Bu yaklaşım MHP ve SP oylarındaki mütavazılıkla doğrudan orantılıdır...
"...
AKP + DYP + ANAP = %54,14
CHP + DSP = %20,40
MHP + GP + BBP = 13,83
SHP (DTP) = %5,10
SP = %3,97
..."
Birileri bu arkadaşa BBP'nin ilk denklemde olduğunu hatırlatmasında fayda var... :)
SHP ve DTP yi özdeştirme gayretlerinin ısrarla buradaki istatistiklere yansıması manidardır...
CHP+DSP... Şehir efsanesi... Olabilirliği :CHP+GP'dir...
"...
Demokrat Parti'den ise bahsedilmemiş bile..
..."
Muhattabın bu sitede bir YETKİLİdir... Umarım kaçmaz ve kendi işleri ile ilgilenir de sizi tatmin eden bir yanıt verir... :) :) :)
Türkiye'deki seçim yıllardır dünya siyasetinin bir parçasıdır...
Dışına çıkıldığında ya bir darbe olmuştur...
Ya da halk terör ile eğitilmiştir...
Yukarıdaki tahmin dünya siyasetinin talebinin tahminidir...
VESSELAM...
-
Alıntı:
SHP ve DTP yi özdeştirme gayretlerinin ısrarla buradaki istatistiklere yansıması manidardır.
Burada niyetim Karayalçın'ı suçlamak vs. değil 2004 yılı seçimlerinde gerçekleşen bir ittifak gerçeğini hatırlatmaktı.
Eğer balık hafızalı değilseniz hatırlayacağınız üzere, 2007 genel seçimlerine HADEP-HEP-DEHAP-DEP-DTP adayları nasıl bağımsız girdiyse, 2004 seçimlerine de SHP çatısı altında girmişti. O yüzde 5 küsür oy da Karayalçın'ın kara gözüne, kara kaşına değil, HADEP-HEP-DEHAP-DEP-DTP adaylarına verilmişti.
HADEP-HEP-DEHAP-DEP-DTP adaylarının o gün için SHP çatısı altında seçime girmesini hiç bir zaman olumsuz bulmadım, tam tersine ülke çıkarları için yararlı bir girişim olarak gördüm.
Kendini meşru siyasi zeminlerde ifade imkanı bulan düşünceler normalleşir, meşru siyasi zeminlerde ifade imkanı bulmayan düşünceler marjinalleşir ve daha çok zarar verir. Bu nedenle de parti kapatmaya karşıyım.
-
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Kendini meşru siyasi zeminlerde ifade imkanı bulan düşünceler normalleşir, meşru siyasi zeminlerde ifade imkanı bulmayan düşünceler marjinalleşir ve daha çok zarar verir. Bu nedenle de parti kapatmaya karşıyım.
Sayın sdt23;
Bu düşünceniz oldukça isabetli, tam da benim vurgulamak istediğim gibi.. Biraz sosyoloji ve siyaset sosyolijisi okuyan bunu bilir. Ama bunu bir de Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu gibi "hukukçular" da anlasa...
-
Le Pen, 2002 yılında yapılan seçimlerin ilk turunda % 16.86'lık oy oranıyla ikinci olarak, ikinci tura kaldı.Fransa ve tüm dünyada göçmenlere karşı olan sert tutumu ile bilinen Le Pen'in ikinci tura kalabilmiş olması şaşkınlık yarattı.İkinci tur öncesinde Le Pen'e karşı başlatılan büyük halk kampanyası sonucunda, rakibi Jacques Chirac Beşinci Cumhuriyet tarihindeki en yüksek oy oranı olan % 82'yle tekrar başkan seçildi.
Avusturya'da bir trafik kazasında ölen Jörk Haider'i de bilirsiniz. Faşist yaklaşımı tüm Avrupa'dan tepki görmüş ve AB'nin ambargo tehdidine boyun eğmek zorunda kalmıştı.
İspanya’da ayrılıkçı terör örgütü ETA ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Herri Batasuna ve değişik isimlerle kurulan devamı niteliğindeki partiler 7 kez kapatıldılar. İspanya Yüksek Mahkemesi, Bask bölgesinde faaliyet gösteren Bask Milliyetçi Hareketi'nden (ANV) sonra Bask Komünist Partisi'ni de (PCTV) kapattı. 18.09.2008
Aysun'un çobanına anlatamazsın ancak, hadi Abbas Üstad, gel de bu durumu Savaş ve Kanadoğlu'na bir açıkla...:o
-
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın sdt23;
Bu düşünceniz oldukça isabetli, tam da benim vurgulamak istediğim gibi.. Biraz sosyoloji ve siyaset sosyolijisi okuyan bunu bilir. Ama bunu bir de Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu gibi "hukukçular" da anlasa...
Demişsiniz üstat sayın sdt23 ün
Alıntı:
yazısına dayanarak.
Peki partinin kendisi MARJİNALLEŞİRSE ne olacak !!! Demek istediğimi anladınız değil mi? Bahsettiğiniz değerli hukukçular bunu biliyorda o bağlamda sordum
-
Aydınlık Türkiye Partisi 3.202
Bağımsız Türkiye Partisi 3.386
Saadet Partisi 6.690
İşçi Partisi 2.639
Cumhuriyet Halk Partisi 194.852
Halkın Yükselişi Partisi 2.501
Özgürlük Ve Dayanışma Partisi 1.278
Genç Parti 21.654
Demokrat Parti 43.315
Liberal Demokrat Parti 899
Milliyetçi Hareket Partisi 241.065
Adalet Ve Kalkınma Partisi 214.003
Emek Partisi 0
Türkiye Komünist Partisi 1.506
Bağımsızlar 52.396
//////////
Bay sdt23,
Yukarıda bir ilimizin 2007 Genel Seçim Sonuçları var...
NE DERSİNİZ?
:)
-
Ben size söyliyim önemli olanları
İstanbul Kemal Kılıçdar oğlunun Partisi sayesinde değil dosyaları sayesinde seçilmiş olcaktır ve partisinde bir takım kadrolar yenilenmesse o parti hep oy kaybettirecektir buna rağmen kılıçdaroğlu alır diye düşünüyorum.
Ankara da MHP kazanır Adayı Mansur Yavaş Ankaradan chp yede akp yede oy çıkmaz oyların boşa çıkmaması için aşırı solcular bile mhp ye oy vericektir şekil bir a örnek ben bide globalist bir anarşist olarak geçinirim :P
İzmir herzamanki gibi chp nin olacaktır.
-
Alıntı:
Yukarıda bir ilimizin 2007 Genel Seçim Sonuçları var...
NE DERSİNİZ?
Mersin'de kazanmaya en yakın aday MHP'dir ama CHP ve AK Parti'yle başa baş yarış var derim. Derim ama bu sonucun önceki mesajlarınızla alakasını kırk yıl düşünsem bulamam.
-
Mesaj kırpılınca soruyu anlayamadınız tabii...
:)
Hiç Mersin'de bulundun veya yaşadın mı sdt23?
Mersin'de AKP'ye verilen oyların nerredeyse hepsi aynı etnik kökendendir...
Neden kendi partileri yerine AKP'yi tercih etmişlerdir acaba?
Dengir Bey'in hatırına mı?
Yoksa müşterek arzu ve beklentiler nedeniyle mi?
Sizler uyduruk iftiraları gündeme taşıyıp bu gizli ittifakları saklayarak
KİMİ KANDIRIYORSUNUZ sdt23?
(NOT: Dünyadan bir devlet başkanı, dün adı sanı bile olmayan bir yer ve yönetimi için "KÜRDİSTAN" sözünü kullanmış... Siz hala ne alaka deyin... Biz alakayı atlamayız sdt23... Alaka kuramayan ancak teknolojik yeterliliğini buralarda sergileyenlerin saflığına da inanmayız...)
-
Alıntı:
Mesaj kırpılınca soruyu anlayamadınız tabii...
Üslup, ya düzelecek ya düzelecek!...
Anlayışınız için teşekkür ederiz Sayın horasan,
Hukuki net Yönetimi adına...
Saygılarımla,
-
Seçim günü saatlerinizi 1 saat ileri almayı unutmayın bu arada:o
Yerel Seçim 2009,Güncel seçim anketleri, adaylardan ve partilerden son haberler
Yerel seçim sitesi, yerel seçim, 2009 yerel seçimi, adayları, yerel seçim adayları, yerel seçim haberleri, yerel secim,Seçim Haberleri. Adaylar, Aday Habeleri, Aday Haber Arşivi. Aday Videoları, Aday Fotogalerileri, Adayların Özgeçmişleri
-
Forumun konusu ile halihazır tartışmanın hangi mantıkta buluştuğunu anlayamadım ben .
-
Yıl 1988 Barış Manço'nun Söz ve Müziği kendisine ait olan bir eseri söylenmeye başlar. İlk başta dinleyenler ne olduğunu tam anlayamaz . Şarkının adı '' Anahtar'dır. Özet olarak Aklı kıt sersem bir delikanlının hem akıllı hem güzel hem de geleceğini düşünen bir kıza olan aşkını anlatır. Kız bizim şapşal oğlana bakar bundan bir dıt olmaz der ama kendisi anlasın diye ''Kalbinin anahtarını'' bilmece olarak sorar....
Sınıfın en güzel kızı o yalnız geziyor kimse ona yaklaşamıyor
Yine koltuğunda koca koca kitaplar kütüphaneden geliyor
Baktım bir cilt şair Mehmet Akif
İki büyük kitap Fatih Sultan Mehmet
Üç kalın cilt Mevlana birde Mimar Sinan
Döndü bana dediki eğer beni seviyorsan
Eğer kalbime girmek istiyorsan
Önce bunları anla beni iyi dinle
Beş şair bir abide
İki abide bir sultan
Beş sultan bir düşünür
İki düşünür ise bir mimar
Düşün taşın bütün gece
Benim kalbim bir bilmece
Kalbimin bir kilidi var
İşte sana anahtar
En sevdiği şair Mehmet Akif
Bir abide Fatih Sultan Mehmet
Hayranım dedi Sinan bir de Mevlana
Gece annem evde dedi oğlum neyin var
Yemeden içmeden kesildin yine
Dedim anne kalbimin sahibi var aşık oldum delicesine
Bir gün Akif okuyor bir gün Mevlana
Bir Fatihe Hayranmış bir de Sinana
Hem tarihe meraklıymış hem de sanata
Annem dedi oğlum anlamadım ben
Vazgeç bu sevdadan bu kız fazla akıllı
Ah beim saf oğlum ah oğlum anlamadın mı
Beş şair bir abide
İki abide bir sultan
Beş sultan bir düşünür
Düşün taşın bütün gece
Benim kalbim bir bilmece
Kalbimin bir kilidi var
İşte sana anahtar
En sevdiği şair Mehmet Akif
Bir abide Fatih Sultan Mehmet
Hayranım dedi Sinan bir de Mevlana
Aşkın gözü kör olurmuş
Annem galiba haklı
Kafama fena takıldı bu kız çok akıllı
Beş şair bir abide
İki abide bir sultan
Beş sultan bir düşünür
Düşün taşın bütün gece
Benim kalbim bir bilmece
Kalbimin bir kilidi var
İşte sana anahtar
Beş Akif bir saat kulesi
İki kule bir Fatih
Beş fatih bir Mevlana
İki Mevlana bir Sinan
Görüldüğü gibi bizim şapşal oğlanın anası da bilmeceyi çözemez amma kızın akıllı olduğunu ve oğluna büyük geleceğini anlatır. Şarkının sonu en büyük kopyadır ama bizim şapşal oğlan onuda anlamaz. Yıllar sonra Grup Hepsi mi pepsi mi ne bir dört kızdan oluşan topluluk ortaya çıkacak ve bizim şapşal oğlana '' olmaz oğlan'' diyerek yanıtı verecektir . Nereden nereye...
1988 paralarına baktığımızda 100TL nin arkasında Akif ; 500 Tl nin arkasında İzmir saat kulesi ; 1000TL nin arkasında Fatih ; 5000 TL nin aekasında Mevlana; 10000 TL nin arkasındaysa Sinan resimleri görülmektedir. Yani kızın kalbi '' Para para'' diye atmaktadır ki buna çok daha önceden Rüçhan Çamay adlı bir sanatçı açıkça dillendirmiş ve ''Parra parra parra ille de parra parra'' demiştir.
Şimdi diyeceksiniz ki bunun bu forumla ilgisi ne ? Tangör Evren bir uyarı daha yapar , amma konunun başıyla ilgisi yoksa da geldiği noktayla açık ilgisi var... Düşünen bunu anlar...
-
Alıntı:
Hiç Mersin'de bulundun veya yaşadın mı sdt23?
Mersin'de AKP'ye verilen oyların nerredeyse hepsi aynı etnik kökendendir...
Neden kendi partileri yerine AKP'yi tercih etmişlerdir acaba?
Dengir Bey'in hatırına mı?
Yoksa müşterek arzu ve beklentiler nedeniyle mi?
Sizler uyduruk iftiraları gündeme taşıyıp bu gizli ittifakları saklayarak
KİMİ KANDIRIYORSUNUZ sdt23?
(NOT: Dünyadan bir devlet başkanı, dün adı sanı bile olmayan bir yer ve yönetimi için "KÜRDİSTAN" sözünü kullanmış... Siz hala ne alaka deyin... Biz alakayı atlamayız sdt23... Alaka kuramayan ancak teknolojik yeterliliğini buralarda sergileyenlerin saflığına da inanmayız...)
Konudan konuya atlıyorsunuz ama
"Kürttür, DTP'ye oy vermelidir. " düşüncesiyle esas bölücülüğü yaptığınızın farkında mısınız?
Kürtlerin AK Parti'ye oy vermesini değil, CHP ile MHP'ye oy vermemesini eleştirmek gerekir. Ayrıca bir Kürt'ün DTP'nin adayı varken gidip AK Parti'ye oy vermesi de sevinilmesi gereken bir durumdur. Bir Kürt CHP veya MHP'ye oy verdiğinde de sevinirim. Asıl mesele neden CHP ile MHP ülkenin neredeyse yarısında yok?
Etnik milliyetçilik üzerinden siyaset yapan bir parti varken (DTP) o etnik kimliğe ait kişilerin başka partiye oy vermesi etnik milliyetçilik ve buna dayalı bölücülük tehlikesinin azaldığını gösterir.
-
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
2009 seçim sonuçlarını gösterecek en iyi site hangisi? Daha doğrusu hem seçim anketleri hem de 2009 yerel seçim sonuçları en doğru hangi sitede yayınlanır?
Seçim sitelerini seçmek de yine seçmenin kendi seçimine bağlı olması gerekmez mi? Olasılıkların garantisini kim verebilir ki!
Ama sayenizde bu forum bir tahmin forumu haline gelmiş oldu, devam...
Benim tahminim: Yok!
Seçime giderken: http://www.internethaber.com/author_...il.php?id=8178
-
-
Bizlerin
Texas'lı Kürtler ve
Medine+Kudüs ekseninde din pazarlayıcılarının aldıkları halk oyu ile işi olmaz...
Haaaa...
"Siz ne hata yaptınız da bu insanlar neden bu zırtabozların peşine takılıyor?"
diye içten bir soru sorarsan eğer,
bizler de büyük bir içtenlik ve dostça yanıt veririz:
Biz Mustafa Kemal'den beri iktidar olamadık ki bir şey yapabilelim...
Yapmak isteyenlerimizi,
yapmaya çalışanlarımızı,
şimdilerde sözde tasviye edildiği söylenen ve
özde karma olan bir topluluğa alkışınızı hiç esirgemediğiniz
derinin derini
"terör örgütü"ne kurban eyledik...
Sabahattin'i verdik,
Deniz'i verdik,
Nazım'ı verdik,
Uğur'u verdik...
Bu ülkede işbirlikçi ve satın alınmışlar,
en azından geçmişte yapılanları takdir ederlerdi...
Oysa şimdi geldiğimiz nokta,
yapamadıklarını,
YETİŞTİREMEYENLERe yıkacak kadar pişkinlikle yıkma noktasıdır...
Yani sizin anlayacağınız
ANLAYAMADIĞINIZ MUSTAFA KEMAL'DİR...
vesselam!
-
-
Seçim yasakları 18.00'de başladı
Mahalli İdareler Genel Seçimine yönelik siyasi partilerin propaganda dönemi saat 18.00'de sona erdi. Seçimle ilgili yayın yasakları da başladı.
Devamı: http://www.haber7.com/haber/20090328...de-basladi.php
-
Ülkemiz için en iyi yerel yönetim hangisi ise o olsun... Seçim sonuçlarını merakla bekliyoruz.
-
-
Saat 21:20 itibariyle 58 il kesinleşti. En enteresan sonuç Sivas'tan geldi:
Sivas - Doğan Ürgüp - BBP % 50,78
DSP'nin 2, CHP'nin 8, MHP'nin 7, DTP'nin 4 başkanı var. Urfa'da müstakbel SP'li bağımsız Fakıbaba kazandı.
Eskişehir - YILMAZ BÜYÜKERŞEN - DSP - %52,39
Ordu - Seyit Torun - DSP % 51,94
Artvin - Emin ÖZGÜN - CHP - %43,66
Çanakkale - Ülgür GÖKHAN - CHP - %39,54
Tekirdağ - ADEM DALGIÇ - CHP - %44,92
Edirne - HAMDİ SEDEFÇİ - CHP - %57,55
Muğla - OSMAN GÜRÜN - CHP - %44,7
Sinop - BAKİ ERGÜL - CHP - %52,08
Giresun - Kerim AKSU - CHP - % 46,57
İzmir - AZİZ KOCAOĞLU - CHP - %57,75
Balıkesir - MHP - İsmail OK - %41,43
Bartın - CEMAL AKIN - MHP - %39,90
Manisa - CENGİZ ERGÜN - MHP - %38,56
Kastamonu - TURHAN TOPÇUOĞLU - MHP - % 47,9
Gümüşhane - MUSTAFA CANLI - MHP - %42,27
Isparta - Y.Ziya Günaydın - MHP - %39
Osmaniye - KADİR KARA - MHP - %48,90
Tunceli - EDİBE ŞAHİN - DTP - %32,21
Batman - NEJDET ATALAY - DTP - %61,19
Diyarbakır - OSMAN BAYDEMİR - DTP - %66,68
Hakkari - FADIL BEDİRHANOĞLU - DTP - %78,97
Şanlıurfa - EŞREF AHMET FAKIBABA - BĞSZ - %45,60
Adıyaman - Muhammet BÜYÜKASLAN - AK PARTİ - %49,53
Afyon - BURHANETTİN ÇOBAN - AK PARTİ - %48,09
Ağrı - Hasan Arslan - AK PARTİ - % 39,61
Aksaray - NEVZAT PALTA - AK Parti - %59,11
Amasya - CAFER ÖZDEMİR - AK PARTİ - %40,07
Ardahan - FARUK KÖKSOY - AK PARTİ - %37,06
Bayburt - H.Ali Polat - AK PARTİ - % 35,79
Bingöl - SERDAR ATALAY - AK PARTİ - %44,11
Bitlis - FEHMİ ALAYDIN - AK PARTİ - % 43
Burdur - Sebahattin Akkaya - AK PARTİ - % 40
Bursa - RECEP ALTEPE - AK Parti - %51,21
Çankırı - İrfan DİNÇ - AK PARTİ - %46,97
Çorum - MUZAFFER KÜLCÜ - AK PARTİ - %46,14
Denizli - NİHAT ZEYBEKCİ - AK PARTİ - %41,00
Elazığ - MEHMET S.SELMANOĞLU - AK PARTİ - %47,98
Erzincan - Yüksel Çakır - AK PARTİ - % 51,20
Erzurum - AHMET KÜÇÜKLER - AK PARTİ - %56,03
Gaziantep - ASIM UĞUR GÜZELBEY - AK PARTİ - %53,30
Hatay - Lütfü SAVAŞ - AK PARTİ - %50,74
K.Maraş - MUSTAFA POYRAZ - AK Parti - %64,50
Karaman - Kamil Uğurlu - AK PARTİ - % 49,16
Kars - NEVZAT BOZKUŞ - AK PARTİ - %32,76
Kayseri - MEHMET ÖZHASEKİ - AK PARTİ - %61,92
Kırşehir - YAŞAR BAHÇECİ - AK PARTİ - %37,25
Kilis - MEHMET ABDİ BULUT - AK PARTİ - %50,12
Kocaeli - İbrahim KARAOSMANOĞLU - AK PARTİ - %46,86
Konya - TAHİR AKYÜREK - AK PARTİ - %67,92
Kütahya - MUSTAFA İÇA - AK PARTİ - %60,95
Malatya - AHMET ÇAKIR - AK PARTİ - %53,27
Mardin- MEHMET BEŞİR AYANOĞLU - AK PARTİ - %45,43
Muş - NECMETTİN DEDE - AK PARTİ - %51,26
Nevşehir - HASAN ÜNVER - AK PARTİ - %52,99
Niğde - FARUK AKDOĞAN - AK PARTİ - %39,18
Sakarya - ZEKİ TOÇOĞLU - AK PARTİ - %45,30
Trabzon - ORHAN F. GÜMRÜKÇÜOĞLU - AK PARTİ - %46,64
Yozgat - YUSUF BAŞER - AK PARTİ - %54,80
-
Türkiye Geneli Seçim 2009 (güncel oy dağılımı)
http://secim2009.ntvmsnbc.com/default.htm
-
DSP'den aday olan Mustafa Sarıgül sadece Şişli'de rekor oyla kazanmadı.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de % 30,52 oy oranı ve 495 oy ile başkan seçilmiş. (Anlaşılan CHP'den bir Mustafa Sarıgül'ü ihraç etmişler, ama diğeri hala CHP'de :P)
-
İl bazında başkan olması beklenen adayların çoğu %30'un üzerinde oy almasına rağmen AK Parti ve MHP adayının yaklaşık %25, DP adayının yaklaşık %20 oy aldığı Aydın'da %26-27 oyla CHP milletvekili Özlem Çerçioğlu başkanlığa doğru ilerliyor gibi görünüyor.
CHP % 26,47 26.369
AKP % 25,13 25.029
MHP % 24,86 24.765
DP % 19,33 19.254
-
-
Sivas tan daha çok oy oranı bekliyordum bbp için,,en çok şaşırdığım şuan Ankara,
Antalya'nın chp tarafından geri alınması özellikle akp'liler için şok edici oldu.
Resmi kesinleşmiş sonuçları bekliyoruz:rolleyes:
-
CHP'nin bu seçimlerdeki tek başarısı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.
Kendisi büyükşehirde belediye başkanlığını kazanamasa da, %40'ı bulamasa da, Topbaş ile arasında büyük fark olsa da, Kılıçdaroğlu rüzgarıyla CHP İstanbul'da ilçe belediyelerinde aldığı yerlerin sayısını arttırmıştır. İstanbul'daki sıçrama hariç CHP oylarında önemli bir artış yoktur, hatta hassas bir hesap yapılırsa İstanbul dışı CHP oylarının düştüğünün görüleceğini tahmin ediyorum.
Antalya'da Menderes Türel gibi her kesimin sevgisini kazanmış bir AK Partili başkana karşı CHP'nin kazanması sürprizdir. Antalya dikkatle incelenmelidir.
İzmir'de CHP'nin hizmet ile aldığı bir oy yoktur. İzmir seçmeni Diyarbakır'ın DTP seçmenine benzer bir davranış göstermiştir. Tayyip Erdoğan'a rağmen Taha Aksoy'un aldığı oy oranı azımsanmayacak bir orandır.
-
DP lideri Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında katıldığı programda genel başkanlığı bırakma kararı aldığını açıkladı.
'Kal dense de başkanlığı bırakacağım' diyen Soylu, "Parti Ergenkon'dan temizlenemedi. Parti pek çok farklı el tarafından kullanılıp, sonra bir köşeye atıldı' diye konuştu.
-
Seçim Sonuçları Netleşiyor
Sonucu kesinleşen illerde ve büyükşehirlerde AK Parti 44, CHP 13, MHP 8, DTP 7, DSP 2, DP 1, BBP 1 belediye başkanlığını kazandı. Seçim sonuçları büyük ölçüde netleşti. Oyların neredeyse tamamı sayıldı.
3 büyükşehirde başkanlar koltuklarını korudu. Ankara ve İstanbul'da AK Parti ile CHP arasındaki kıyasıya yarışta, Başkent'te Melih Gökçek, İstanbul'da Kadir Topbaş seçimlerin galibi oldu.
İzmir ise CHP'li Aziz Kocaoğlu ile yola devam dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını ise MHP adayı Aytaç Durak kazandı.
Devamı: http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDet...8-0694fd153955
-
Bakanlar Kurulu Seçimi Değerlendirdi
Çiçek: Vatandaş değerlendirmesini yaptı biz de mesajı kendi içimizde okumaya ve değerlendirmesini yapmaya çalışıyoruz."
Devamı: http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDet...a-ce7fb44b77d4
-
Seçim sonucunu, bir de ben değerlendireyim:
Belediye başkanlıklarını hangi partilerin aldıklarını gösterir haritaya baktığımızda ülkenin üçe bölündüğünü görürüz.
1-Deniz kıyısı olanlar: Bunlar, kadının yeri evidir demeyenler. Ramazanda oruç tutmuyorsan, tutuyor gibi davran, aksi halde baskı görürsün, lokanta ve meyhaneni açma demeyenler. Bu kadın başı açık geziyor, dinsiz mi ne diye düşünmeyenler. Balık-rakının kimseye zararı olmaz diyenler. Bu coğrafya kadın belediye başkanları çıkardı.
2-G.Doğu bölgesi: Kadının yeri evidir demiyoruz ama; biz kendi milliyetçiliğimizi yapıyoruz ve sizden ayrıyız diyenler. Bu bölge bile kadın belediye başkanı çıkardı.
3-Kalan bölge: Kadın evinde oturmalı, ramazanda lokanta ve içkili yer açık olmamalı, başı açık olan kadının müslümanlığından şüphe duyarız, aslolan dindir diyenlerin bölgesi. AKP, MHP, BBP v.b... bölgesi. Bir tane bile, bırakın seçilmiş olmayı, kadın belediye başkan adayları olduğunu bile duymadım.
Bu bölünme hayra işaret değildir.
--------
Yukarıdaki yorum bir haber sitesine gönderilmiş ve yayınlanmamıştır. Ne hikmetse?..
Bu seçimde anladığım bir şey daha var:DTP liler batıdakilere güvenerek yola çıkmasınlar. Çok olarak bulundukları Aydın Merkez ve Söke'de DTP oyları 10 ar tanedir. Yazıyla da; ON!...
-
Bir seçim daha paldır küldür bitti. Gene herkes kendince dersleri çıkartarak kendisini başarılı hissedecektir. '' Halkın verdiği mesajı okuma'' devam edecektir. Herzamanki gibi halkın verdiği mesajda anlaşamayacaktır. O yüzden herkes kendince yorumunu doğru yanlış yapacaktır. Bundan dolayı aynı hakkın bende de olduğundan yola çıkarak bende değerlendirme yapıyorum.
Bence seçimin verdiği en büyük ders AHDE VEFA dır. Bu yüzden seçimin tartışmasız galibi SİVAS HALKIDIR. Rahmetliyi severiz sevmeyiz ideolojik fikirlerine katılırız katılmayız o ayrı amma siyasette olmayan ve hatta bireylerce bile unutulmaya başlayan VEFA duygusunu tokat gibi yüzümüze çarpan SİVAS açık ara galiptir gönlümde.....
Buna paralel olarak sessiz sedasız bir basın açıklamasıyla helikopterin düştüğü ilçelerden tüm adaylarını çeken SP side seçimlerin centilmeni insanlık dersi veren partisi olmuştur. İnanılmaz bir incelik ve siyaset üstü bu davranıştan dolayı SP side bence çok taktir edilecek bir davranış sergileyerek seçimin galiplerinden olmuştur.
İzmir komple uygarlık centilmence ve sakin seçimiyle bir kez daha galip olduğunu göstermiş boşuna ''gavur'' olmadığını kanıtlamıştır. Edilen onca tehtide baskıya ve yıldırmaya karşı kibarca ''yürü... anca gidersin '' diyerek '' ne şamın şekeri ne arabın yüzü...'' demiştir.
Seçimin uyanık illerinden birisi Tunceli olmuştur. Elektirik ve suyu olmayan yerlere dağıtılan ''rüşvetleri'' güzelce almışlar ama '' oy '' vermemişlerdir. Belkide bir değişik mesaj vermek istemişlerdir Tunceliler... BUZDOLABI ÇAMAŞIR MAKİNESİ BULAŞIK MAKİNESİ DAĞITMAKTAN ÇOK YORULDUNUZ SİZ DİNLENİN SUYU ELEKTİRİĞİDE YENİ BELEDİYE SAĞLASIN türünden bir mesaj olabilir bu mesaj...
Diyarbakırda her türlü rüşvete ve yardıma karşın taviz vermemiş ve yolunda devam etmiştir. Aslında kısmi sakinlik hem iyi hem kötü mesaj olarak algılanabilir buralarda...
CHP yıllar sonra biraz kıpırdayınca oy oranlarını değiştirebileceğini görebildiyse bu seçimin galiplerinden sayılır. Kemikleşmiş yapıya bakıp ben bir şey yapmasamda belirli oy alırım demektense çalışmak gerektiğini umarım anlamıştır.Aynı şekilde umarım anlamıştır ki bir birlerini yemeseler çok başarılı olabilirler... Örneğin Şişli belediye başkanı ile gereksiz kavga her ikisine de zarar vermiştir. Sarıgül ün beklediği patlama olmamış bir önceki seçime göre daha düşük oy almıştır. Kendisini sevdiklerini ama aslına dönmesinin mesajı verilmiştir kendisine... CHP ye ise Şişliden çıkan mesaj daha acı ders olmuştur . Oda kavga etmeyip bir birinizi yemeseydiniz buradan alacağınız oyla büyük şehiride alırdınız olmuştur...
Antalya seçimi Özellikle partiler üstü kişilik olan 11. kişiye atılmış bir halk tokatıdır. Seçimin en anlamlı derslerinden birisidir. Halihazır mevcut belediye başkanı ki AKP ile aslında ilgisi olmayan birisi olmasına vede çok sevilmesine rağmen eizci çoğunlukla rektör seçilen ancak Atatürk ilkelerine ve laik Cumhuriyete bağlı diye 11. tarafından atanmayan Profun seçilmesi çok anlamlı bir derstir.
Seçim rüşvetinin bulgurun pilavın kömürün de pek etkili olmaması da halkımız adına sevindirici bir gelişmedir. Biraz korkku biraz ne oluyoruz yahu düşüncesi biraz da AKP nin aslında hiç temiz olmadığının anlaşılmaya başladığının bir göstergesidir ki umarım devamıda gelir...
MHP de seçimin sessiz galiplerindendir. Ilımlı kavgasız ve AKP nin kuyruğuna takılmadığı zaman oylarının yükseleceğini anlamasını istemiştir bence halk...
Elbette kaybedenlerde vardır bu seçimde bence biraz da onlara bakalım...
-
İlk kaybeden bence biraz ironik olacak ama siteye değer verdiğimden dolayı öncelik sitedeki değerlendiremelere göre SDT23 olmuştur.
Alıntı:
İzmir'de CHP'nin hizmet ile aldığı bir oy yoktur. İzmir seçmeni Diyarbakır'ın DTP seçmenine benzer bir davranış göstermiştir
gibi akla zarar bir cümleyi kurduğundan baş kaybeden olmuştur. RTE bile GEVER filan demişti amma bu kadar ağır ve saçma bir cümle kuramamıştı. Ben sayın SDT'23 ün yaşının 20 li yaşlarda olduğunu bilgiden çok internet vasıtası ile yanıt verdiğini aslında yakın tarih ve olaylar konusunda pek bilgili olmadığını anladığımdan beri kesinlikle ciddiye alıp yanıt vermeme eğilimindeydim. Ancak bu nereye gittiğini anlamadığı cümlesi kendisini asrın kaybedeni yapmıştır gözümde... Niçin Konya da Kocaelinde Kilis'te Mardin de Kastamonu'da Burdur Bitlis Bingöl de ki seçmen Diyarbakır'ın DTP seçmenine benzer bir davranış göstermiştir diye bir yorumu yoktur ? Bitlis ve Bingöl Özellikle !!! Müthiş bilgisi ile DTP seçmeninin davranışının ne anlama geldiğini Bunun İzmir seçmeniyle benzerliğini açıklaması elzem olmuştur. Tabiiki örnek açıklamasında Bingöl Bitlis seçmeninin bunlardan farkınıda ortaya koyması gerekmektedir. Bu devrilen büyük çamdan dolayı ilk kaybeden SDT23 olmuştur.
RTE (23'ü yok sadece RTE) ve partisi AKP seçimin kaybedenleri olmuştur. Kibirinden havasından kendisini tek adam sanmasından hatta padişah halife Davos Fatihi olan kişi ceketinin kazanacağını iddia ettiği Şanlı Urfa da adaylarına onca rüşvete, tehdide, faullü oyunlara rağmen kaybetmiş Türk Halkının pek ceket sevmediğini çok acı bir şekilde anlamıştır. Urfa seçmeni AKP ye ''Ananızı da alın gidin '' mesajını vermiştir.
Maliye Bakanı 4 Mali aflı bakan olan Unakıtan ın şehri Eskişehir de çok ciddi tehtit de bulunmasına rağmen (Elimdeki paranın tozu bile sizi ihya eder, oyunu ona göre kullan) değerli Eskişehir Halkı Unakıtan'ın eşinin son lafına takılıp kalmış hep birlikte iştiareye yatarak Unakıtan'ı '' Clevland'a kadar yolun var'' mesajını vermiştir.
Mersin'li Kürşat Tüzmen efendi “Mersinliler her yağmurda kentlerinin Venedik’e dönüşmesini tercih ettiler'' buyurmuş seçimi kaybetmeleri üzerine pek ders almadıkları ve Hükümet olduklarının farkına varamadıkları bundan güzel nasıl izah edilebilirdi ki?
Aslında halk AKP den korktu hele hele RTE den Hukuku içe sayan islami bir Faşizme giden bağırıp çağıran herkesle kavga eden herkesi küçük gören uslup bilmemesinden korktu. Zaten biraz bilgili ilgili olanlar tarihin en cahil başbakanından zaten bıkmıştı amma bir şey diyemiyordu şimdi halkın ürkmesiyle birlikte bu dendi... Halk konuşmaktan korkar hale getirildi. Ergenekon un siyasi olduğuna inananların oyudur aslında AKP karşıtı oylar ve hatta AKP ye verilen oylar...
Balık fosfor yönünden zengin bir gıdadır. Fosforun zekâ gelişimine katkısını sahil şeridine bakarak görebiliyoruz. Türkiye balık yesin. mesajınıda verdi... kim verdi bilemem .... Balık yiyin bol bol
Devam edeceğim azıcık daha...