-
Hani adalet, bu mu eşitlik!
türkiyede kadın erkek eşitliği var,öyle mi?
başımdan pişmanlık dolu bir evlilik geçti,hiç aynı evde oturamadan aynı odayı paylaşamadan eşim daha 2haftamız dolmadan boşanma davası açtı ev tutmamışım onu kandırmışım diyerek.3celse sonunda hakim boşanma kararı verdi ama işin tuhafı şuki karşı tarafın masraflarını bana yükledi sırf erkek olduğum için onun keyfinden açtığı davanın masraflarını ben ödemek zorunda kaldım.kandırılan aldatılan benim ama tazminat yada nafaka talebi olmasın diye olayı kapatmaya bağrıma taş basmaya ona ceza vermemeye çalışıyorum hakim ise tüm masrafları bana ödetiyor,madem boşanmak isteyen o neden boşanmak için parayı ödeyen benim bu nasıl bir adalet.
-
Re: Hani adalet, bu mu eşitlik!
Alıntı:
zeus1907 rumuzlu üyeden alıntı
başımdan pişmanlık dolu bir evlilik geçti,hiç aynı evde oturamadan aynı odayı paylaşamadan eşim daha 2haftamız dolmadan boşanma davası açtı ev tutmamışım onu kandırmışım diyerek.3celse sonunda hakim boşanma kararı verdi ama işin tuhafı şuki karşı tarafın masraflarını bana yükledi sırf erkek olduğum için onun keyfinden açtığı davanın masraflarını ben ödemek zorunda kaldım.kandırılan aldatılan benim ama tazminat yada nafaka talebi olmasın diye olayı kapatmaya bağrıma taş basmaya ona ceza vermemeye çalışıyorum hakim ise tüm masrafları bana ödetiyor,madem boşanmak isteyen o neden boşanmak için parayı ödeyen benim bu nasıl bir adalet.
Geçmiş olsun kurtulmuşsun bak ne güzel.Ödeyeceğin masraflarıda dert etme,bide olayı farklı açıdan bak,hem masrafları ödeyip hemde boşanamasaydın nolucaktı?
-
Alıntı:
mehmetarda rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun kurtulmuşsun bak ne güzel.Ödeyeceğin masraflarıda dert etme,bide olayı farklı açıdan bak,hem masrafları ödeyip hemde boşanamasaydın nolucaktı?
evet doğru söylemişsin kardeşim öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum..yat kalk şükretki boşanmışsın ve ucuz kurtulmuşsun..bizler 2 yıldır hem boşanamıyoruz hemde 2 hafta bile sürmeyen bir evlilik.okadar masrafla kurtulduğuna şükret ve önüne bak derim..yolun açık olsun..
-
Olayınızı net olarak anlayabilirsem hukuki olarak bir şeyler yazmaya çalışırım.Eşiniz tam olarak boşanma sebebini neye dayanarak açtı?
Anladığım kadarıyla,boşanma kararı verildiğine göre karşı taraf davayı açıp,ispat etmişki,hakim boşanmayı gerektirecek bir sebebin varlığına kanaat getirmiştir olabilir diye düşünüyorum.
Boşanma davalarında bildiğim kadarıyla uygulamada kadınlar daha çok korunuyor.Anlayacağınız mahkemelerimiz pozitif ayrımcılığı tatbikatta uyguluyorlar.
Boşanma kararında ve boşanmanın sonuçlarıyla ilgili kararlarda hukuka aykırılık var diye düşünüyorsanız kararın tefhim ve teliğinden itibarn 15 gün içerisinde temyize gidebilirsiniz.Siz yinede avukatınıza danışmanızda yarar var.
-
Davanın boşanmayla sonuçlanması halinde mahkeme masrafları ve varsa karşı avukatlık ücreti mahkeme tarafından davalıya yüklenir. (Bu da sanırım, karşı tarafın avukatı varsa bugünün şartlarında 600-700 TL, avukatı yoksa 200 TL'nin altında bir masraf demek)
Dava sonucunu temyiz etmek demek boşanmanın reddini talep etmek demektir.
Eğer temyiz ederseniz boşanma kesinleşmemiş olur, bağlanmış bir tedbir nafakası varsa yargıtaydan dönene kadar tedbir nafakası ödemek zorunda kalırsınız.
Eğer kararda nafaka veya tazminat yoksa halinize şükredin, bir an önce kararı kesinleştirip ileriye bakın.
-
Boşanmayı kabul mu ettiniz, anlaşmalı boşanma şeklinde mi gerçekleşti, 3.celsede nasıl boşandınız?
Ayrıca yargılama giderlerinin haksız çıkan davalı tarafa yükletilmesiyle kadın erkek eşitliğinin ne alakası var ben anlayamadım, sırf erkek olduğunuz için size yükletildiği sonucuna nereden ulaştınız?
-
Alıntı:
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmayı kabul mu ettiniz, anlaşmalı boşanma şeklinde mi gerçekleşti, 3.celsede nasıl boşandınız?
Ayrıca yargılama giderlerinin haksız çıkan davalı tarafa yükletilmesiyle kadın erkek eşitliğinin ne alakası var ben anlayamadım, sırf erkek olduğunuz için size yükletildiği sonucuna nereden ulaştınız?
2 hafta dolmadan açılan bir boşanma davası 3 celsede sonuçlandığına göre eşiniz sizin bu evlilikteki kusurunuzu ispatlamış. Doğal olarak bu evlilikte yasal yükümlülüklerini yerine getiremeyen / getirmeyen taraf sizsiniz. Dolayısı ile bu kusurunuzun da bir bedeli olacak. Bu bedelde boşanma ve davanın masraflarına / ceremesine katlanmak şeklinde olacaktır.
Bunun için hayıflanmanız anlamsız. Eş olarak evliliğin taraflarından birisi olarak yükümlülüklerinizi yerine getirmeliydiniz yada yasal anlamda size iftira atılıyor / haksızlık ediliyor / aldatılıyorsanız ispatlamalıydınız. Velevki haklısınız adaletten siz uzaklaşmışsınız. Hakkınızı aramamışsınız. Evliliğiniz bitiyor, yuvanız dağılıyor o zaman sesiniz çıkmıyor, ancak iş bunun masraflarına gelince hayıflanıyorsunuz. Garip geldi bana. Daha ulvi bir serzeniş bekliyordum açıkcası.
Yazınızın bir yerinde belirttiğiniz "tazminat yada nafaka talebi olmasın diye olayı kapatmaya bağrıma taş basmaya ona ceza vermemeye çalışıyorum " sözlerinizde tazminat ve nafaka yükümlülüğü doğuracak bir kusurunuzun sizinde farkında olduğunuz kanısına varılıyor.
Sayın Aycan Manav hocamın görüşlerine de katılıyorum.. Bunun kadın erkek eşitliği ile alakası nedir bende çözemedim..
Geçmiş olsun..
-
ben durumu size özetleyeyim ve birdaha asla iyi insan olmama kimseyi sevmemeye doğru mecbur bırakıldığım sebepleri sizde görebilin;
davacı kişi evinden kaçmıştı ozamanlar sevgiliydik bana kaçtığını söyledi,ailesi zorla birine verecekmişte oda beni tercih etmiş evden kaçmış.
bi aile dostuna bi teyzenin evine yerleşti,bisüre sonra bizim eve geleceğini ailemin onu kabul edip etmeyeceğini sordu tabiki kapımız açık dedim ama gelmedi.
ailesinin kayıp ilanı verdiğini bunu kaldırmak iiçinde nikah yapmamız gerektiğini söyledi,sevdiğim kıza nikah yaparken onun bu imzayı kullandığını düşünemedim.
nikah günü dahil hiç aynı evde kalmadık,ev tuttum ama istemedi bizim evede gelmedi,nikahtan itibaren kavga etmeye başladı ve ayrılma kararı verip dava açtı,avukat tutamadım param yoktu ama o hanfendi kuruş ödemeden avukat tuttu.
dava sebebi benim ev tutmayışımmış aksini ispatlamam mümkün değildi çünkü yazılı bi kanıt yoktu.davayı redetmemde mümkün değildi yoksa nafaka ödemeye mecbur kalacaktım.
kadın-erkek eşitsizliği işte burda oluşuyor,bende oda çalışmıyoruz ama buna bakılmaksızın erkeğin kadına nafaka ödemesine karar veriliyor.
şimdi denize düşüp yılana sarıldım ve insani iyiliğimin aşkın sevginin karşılığında boşa harcanmış aylara ek olarak birde haksız olarak ödemem gereken bir borçla karşıkarşıyayım ve belkide ödeyemezsem hapis yolu gözükecek sadece bi kızı kurtardığım için.
-
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
3celsede bitti çünkü evlilik durum raporu ve iki tarafında boşanmayı istemesinden ve davanın 1yılı doldurmasından dolayı hakim daha fazla uzatmadı.
-
Re: Hani adalet, bu mu eşitlik! erkeğin sömürülüşü
karar evrağında yazanlar;
1-....... boşanmalarına
2- 41 tl davacı yargılama giderinin davalıdan alınıp davacıya ödenmesine
3- avukatlık ücret tarifesine göre 575 tl maktu vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacı tarafa ödenmesine
4- talep edilmediği edilmedğinden yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerine bırakılmasına,ücret vekalet takdirine yer olmadığına
5- peşin alınan 14 tl harcın geri kalan 1,6 tl bakiye karar harcının davalıdan tahsiline.
bana bugüne kadar ne davacı avukattan nede resmi bir kurumdan ödeme yapacağıma dair bi evrak gelmedi.
Burada yazanlara göre avukat ücreti karşı tarafın son kazığı olarak banamı yüklenmiş?:kızgın:
-
Hayat tecrübelerden oluşur.
Tecrübeler ise yediğimiz kazıkların bileşkesidir.
Çok doğru bir laftır ve de gerçektir. Yaşadıklarınız gibi.
Bence hiç kızmayın,üzülmeyin. Bu tecrübelerden kendinize ders çıkartın.
Bundan sonra da evleneceğiniz kişiyi seçerken de arkadaş olacağınız kişileri de çok dikkatli seçin. Allah iyilerle karşılaştırsın.
-
senınkıde bıseymı ben yazımda sen oku turkıyede nasıl bı adalet sıstemı varmıs bı bak bakıyım benım adım ahmet 2004 hazıran ayında evlendımbu evlılıkten 3 tane cocugum var bırı 4 yasında bırı 2 yasında bırıde 4 aylık suan esım le 5 mayıs 2008 kavga ettık ve o zaman 2 cocugum vardı 3cocuga hamıleydı evı terk ettı bu ter olayından3 ay sonra 2 cocugumu gece vaktı evıme bırakıp kactı o zman 11 aylık tı ve 26 kasım 2008 de 3 cocugumu dogurdu onuda dogurur dogurmaz annesı ve babasıyla evıme gonderdı ve su anda bu 2 kucuk cocuga ben bakıyorum 4 yasındakı buyuk kızım onun yanında yenı dogan cocugumu bana bırakır bırakmaz savcılıga suc duyurusunda bulundum savcının dedıgı bana aynen sudur ortada hıc bı suc yok cocuga sen bakacaksın ben ısrar ettım bır suc dılekcesı verdım bana 2 hafta sonra ban verdıklerı cevap takıpsızlık kararı cıkarmıslar esım hakkında bende bosanma davası actım ılk durusmam 8 subattaydı esım bosanmak ıstemıyorum dedı hakımde davayı kapatacak tı bende bırden hakıme sert cıktım sert cıkınca davayı devam ettırmeye basladı sonucta esım le 10 aydır ayrı yasıyoduk sonucta evlılık kalmamıstı bugunde 2 durusmam vardı bızı hıc konusturmadı ve mahkemede yasananları aynen soyledır bana sordugu calısıyomusun evet 15 gun once gırdım ıse 2 kucuk cocuk sendemı kalıyo evet dıger cocuk benım cevabım annesının yanında kalıyo dosyaya bakıyo 4 yasında oldugunu goruyo ve aynen su kelımelerı soyluyo yaz geldı bu cocuk cıkolata ıster dondurma ıster 75 tl cocuga 75 hanıma tedbır nafakası baglıyo ben hemen fırlıyorum kurus vermem benım evde 2 tane kucuk cocugum var 4 aylıgın sadece bez ve mama parası 400 tl hakım sen sus senın sesın cok fazla cıkıyo gonderırım senı ceza evıne dıyo bana ve davayı 2 ay sonraya attı hem 2 tane kucuk cocuga bakmıyacaksın (bırı yenı dogmus)ondan sonrada mahkemede ben cocuklarımı ıstıyorum dıyeceksın bunun adı analık mıdır ??ŞİMDI SIZE SORARIM BU ADALET MI
-
Alıntı:
ahmetyaylacı rumuzlu üyeden alıntı
senınkıde bıseymı ben yazımda sen oku turkıyede nasıl bı adalet sıstemı varmıs bı bak bakıyım benım adım ahmet 2004 hazıran ayında evlendımbu evlılıkten 3 tane cocugum var bırı 4 yasında bırı 2 yasında bırıde 4 aylık suan esım le 5 mayıs 2008 kavga ettık ve o zaman 2 cocugum vardı 3cocuga hamıleydı evı terk ettı bu ter olayından3 ay sonra 2 cocugumu gece vaktı evıme bırakıp kactı o zman 11 aylık tı ve 26 kasım 2008 de 3 cocugumu dogurdu onuda dogurur dogurmaz annesı ve babasıyla evıme gonderdı ve su anda bu 2 kucuk cocuga ben bakıyorum 4 yasındakı buyuk kızım onun yanında yenı dogan cocugumu bana bırakır bırakmaz savcılıga suc duyurusunda bulundum savcının dedıgı bana aynen sudur ortada hıc bı suc yok cocuga sen bakacaksın ben ısrar ettım bır suc dılekcesı verdım bana 2 hafta sonra ban verdıklerı cevap takıpsızlık kararı cıkarmıslar esım hakkında bende bosanma davası actım ılk durusmam 8 subattaydı esım bosanmak ıstemıyorum dedı hakımde davayı kapatacak tı bende bırden hakıme sert cıktım sert cıkınca davayı devam ettırmeye basladı sonucta esım le 10 aydır ayrı yasıyoduk sonucta evlılık kalmamıstı bugunde 2 durusmam vardı bızı hıc konusturmadı ve mahkemede yasananları aynen soyledır bana sordugu calısıyomusun evet 15 gun once gırdım ıse 2 kucuk cocuk sendemı kalıyo evet dıger cocuk benım cevabım annesının yanında kalıyo dosyaya bakıyo 4 yasında oldugunu goruyo ve aynen su kelımelerı soyluyo yaz geldı bu cocuk cıkolata ıster dondurma ıster 75 tl cocuga 75 hanıma tedbır nafakası baglıyo ben hemen fırlıyorum kurus vermem benım evde 2 tane kucuk cocugum var 4 aylıgın sadece bez ve mama parası 400 tl hakım sen sus senın sesın cok fazla cıkıyo gonderırım senı ceza evıne dıyo bana ve davayı 2 ay sonraya attı hem 2 tane kucuk cocuga bakmıyacaksın (bırı yenı dogmus)ondan sonrada mahkemede ben cocuklarımı ıstıyorum dıyeceksın bunun adı analık mıdır ??ŞİMDI SIZE SORARIM BU ADALET MI
gerçekten içler acısı bir durumunuz var.üzüldüm size.ama elden ne gelir.kanun koyucularımızın duyarsız olduğu bu ülkede kime feryad edersen et sonuç deyişmiyor işte.ben nerdeyse hergün gazetelere,yazarlarına mail atıyorum bizi haber yapsınlar diye.insan hakları diye bişey var.kadın hakları oldumu mangalda kül bırakmıyorlar,hayvan hakları ihlal oldumu hayvan severler ortalığı birbirine katıyor ama olan bizlere olduğunda kimsenin umrunda deyil.sesimizi mutlaka duyurmamız lazım
-
Malesef bende pişmanlıklarla dolu bir evlilik yaşadım ve bu evliliğimden bir kızım oldu. Boşanma davasını ben açtım bende senin gibi karşı tarafın masraflarını ödedim. Velayetini kızımın anneye verilmesinden dolayı her ay 200 tl nafaka da ödüyorum. Birde evli iken alınmış dairemide mahkeme eşime verdiğinden ki o dairenin açık hesap üzerime şuan 21.000 tl borcu bulunmakta ne durumda olduğumu anlatamam. Siz bence şükredin halinize. Birde bunları yaşasaydınız.
-
Alıntı:
karar evrağında yazanlar;
1-....... boşanmalarına
2- 41 tl davacı yargılama giderinin davalıdan alınıp davacıya ödenmesine
3- avukatlık ücret tarifesine göre 575 tl maktu vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacı tarafa ödenmesine
4- talep edilmediği edilmedğinden yapılan yargılama giderlerinin davacı üzerine bırakılmasına,ücret vekalet takdirine yer olmadığına
5- peşin alınan 14 tl harcın geri kalan 1,6 tl bakiye karar harcının davalıdan tahsiline.
bana bugüne kadar ne davacı avukattan nede resmi bir kurumdan ödeme yapacağıma dair bi evrak gelmedi.
Burada yazanlara göre avukat ücreti karşı tarafın son kazığı olarak banamı yüklenmiş?:kızgın:
bu soruya bi cevap alabilirmiyim? :(
-
575 YTL yasal avukatlık ücreti ve 41 ytl harcı siz ödeyeceksiniz. Siz de avukat tutmuş olsaydınız mahkeme sizin avukatınıza da avukatlık ücreti ödenmesine karar verirdi. Dolayısıyla bunda garip bir durum yok. Belki dava anlaşma ile bittiğinden dolayı avukat sizden bu yazanları talep etmeyebilir. Tamamen onun takdirine kalmış bir durumdur. Sizi icraya vermezse talep etmemiş sayabilirsiniz.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
575 YTL yasal avukatlık ücreti ve 41 ytl harcı siz ödeyeceksiniz. Siz de avukat tutmuş olsaydınız mahkeme sizin avukatınıza da avukatlık ücreti ödenmesine karar verirdi. Dolayısıyla bunda garip bir durum yok. Belki dava anlaşma ile bittiğinden dolayı avukat sizden bu yazanları talep etmeyebilir. Tamamen onun takdirine kalmış bir durumdur. Sizi icraya vermezse talep etmemiş sayabilirsiniz.
karşı tarafın avukatı beni aramadı bişey söylemedi,yani şimdi ben ona para ödemek için peşindemi koşucam?
aramadan sormadan direk icraya verme gibi bi hakkı yoktur heralde :s