Chevrolet yetkili servisi
BURSA OSMANGAZİ KAYMAKAMLIĞINA
(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı)
Davacı : ......
Adresi : ......
Tel / Faks : ......
Davalı : Neskar otomotiv san. Ve tic. A.Ş servisi
Adresi : Yeni Yalova yolu 12.km Osmangazi / Bursa ( Tel : 2807171 )
Şikayetin
Parasal Değeri : 417,82.-TL
Dava konusu : 16 ...... plakalı araca ayıplı hizmet verilerek arızalarının giderilmemesi.
OLAY ;
Yaklaşık üç hafta önce kayınvaldemin üzerine kayıtlı (…… ) 16……. plakalı aracım cumartesi günü çalışmadı. Neskar servisini aradım ve gezici servis talep ettim. Gezici servis geldi yağ eksilmiş dedi 3 litre yağ koydu ( 121.-TL ) aldı ve arabayı çalıştıramadan döndüler. Aracımızı kendi imkanlarımızla çalıştırarak pazartesi günü Neskar ( 0224 280 71 71 ) bursa servisine götürdük. Yetkili servis görevlisi Turgut bey bize döneceğini söyleyip araç hakkında tüm şikayetlerimizi dinledi. ( Aracın bazı sabahlar çalışmaması, yolda giderken motorun durması, motorun traktör motoru gibi çalışması ) Aynı gün beni cepten arayıp motorun 3. contasının yağ kaçırdığını değişmesi gerektiğini, değişmesi halinde bahsetmiş olduğumuz tüm şikayetlerin ortadan kalkacağını söyledi. Tamam dedim. 8 gün sonra parça geldi, haber verdiler aracımı götürdüm. Aynı gün Turgut bey beni cep telefonumdan arayıp motor kapağının çatlak olduğunu ancak motor kapağının da değişmesi halinde araç konusundaki şikayetlerin giderilmiş olacağını söyledi. Tamam dedim. 12 gün motor kapağı bekledik. Aracımı götürdüm yaptılar. Aracımı teslim aldım 417,82.-YT ödedim. Aracımı aldığımın aynı günü araçta hiçbir değişiklik olmadığını fark ettim. Araç yolda giderken motor aniden duruyor, motor traktör motoru gibi çalışıyor, bazı sabahlarda çalışmıyordu. 2 gün sonra aracı servise tekrar götürdüm. Turgut bey, bugün doluyuz yarın getir dedi. ( Araçtaki şikayetlerimin hiçbirinin giderilmediğini belirttim. ) Bana yarın getirin başka arıza çıkarsa ücret karşılığı değiştiririz dedi. Şok oldum. ÜCRET KARŞILIĞI..!! Turgut beye nasıl olur dedim. Bana şu şu parçalar değişince tüm şikayetleriniz giderilmiş olacak diyen siz değilmisiniz dedim. Ses çıkartmadı. Aracı 04.03.2009 tarihinde Neskar servisine bıraktım. Turgut bey bana dönüş yaptı ve motordan yatak vuruntu sesi geldiğini ve istersek hesap çıkartabileceğini kabul edersek yapılabileceğini kabul etmezsek aracın servisten alınmasını talep etti. Aynı gün aracı servisten geri aldık.
Durumu ithalatçı firma GM ye ilettik. +361889100 telefonundan adını vermeyen bir bey tarafından arandım. Şikayetlerimi dinledi. Haklısınız dedi hemen size geri döneceğim dedi ancak bir daha dönüş olmadı.!
06.03.2009 tarihinde Neskar servisin genel müdürü olduğunu söyleyen Ahmet diye biri beni şirketimde ziyaret etmiş, konu hakkında tamamen haklı olduğumu bu durumda Turgut bey ile artık çalışamayacağını ve bu yüzden işten çıkartacağını söylemiş ve aracımın ücretsiz olarak tamir edileceğini söylemiştir. Aynı gün saat 16.00 sıralarında Neskar dan bir bayan aradı ve ücretsiz olarak motordaki arızaların giderilemeyeceğini söylemiştir. Yasal yollara başvuracağımı söylediğimde ise prosedürleri biz sizden daha iyi biliyoruz, istediğiniz yere şikayet edin demiştir.
1.) Araç ilk servise götürüldüğünde tüm araç ile ilgili tüm şikayetler serviste görevli Turgut beye anlatılmıştır.
2.) Aracın yetkili servis tarafından değişmesi istenen tüm parçalar değişmesine rağmen aracın yukarıda belirtilmiş şikayetlerinin hiçbiri giderilmemiştir.
3.) Değiştiği iddia edilen motor 3. contası ve motor kapağı tarafımıza teslim edilmemiştir. ( Servis tarafından bu parçalara el konulmuştur. )
4.) Servise yaptığımız ödeme makbuzları ve faturalar tarafımıza teslim edilmemiştir.
5.) Servis tarafından tüm servis tutanakları tarafımıza teslim edilmediği için şikayette tam tarihler verilememiştir.
6.) Neskar dan garanti kapsamında herhangi bir parça değişimi tarafımızdan kesinlikle istenmemiştir.
7.) Motor gezici servis geldiğinde 3 litre yağ eksiltmiş durumdaydı. Motor yağı asfalta akmış durumdaydı. Araç Neskar a kesinlikle motor yağsız götürülmemiştir. ( Servis 3 litre yağ koyduktan sonra götürülmüştür. )
8.) Tüm değişen parçalar yetkili servisin değişmesi gerektiğini söylediği parçalardır. Tarafımızdan servise hangi parçaların değişmesi hususunda kesinlikle talimat verilmemiştir. Bu konuda ne yazılı nede sözlü beyanımız yoktur.
Hukuki Deliller :- 4822 sayılı Kanunla Değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
- Borçlar Kanunu, - Tanık, - Bilirkişi ve her türlü delil. ( Tanık ve Şahitler ; ...........
- Neticei Talep :Yukarıda açıklanan nedenlerle yapılan ayıplı hizmetin giderilmesi ve ücretsiz olarak aracımın yukarıda belirtmiş olduğum şikayetlerinin giderilmesi hususunda karar verilmesini saygı ile talep ederim.
Adı – Soyadı
Eki :
• Ayıplı hizmete ait 4 adet servis tutanağı ( diğer hiçbir belge ve parça tarafıma teslim edilmemiştir. )
• 1 adet iadeli tahahütlü gönderilen ihtarname ve 1 adet iade tahahüt posta belgesi.
Tüketici mahkemesine verilmek üzere dilekçe hazırladım. Sizce uygunmu.? Mahkemeye başvururken harç vb bir ödeme yapmam gereklimi.?
Birde mahkemeye başvurmadan önce aşağıdaki ihtarnameyi iadeli tahühütlü gönderdim ;
Neskar Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş
Yeni Yalova yolu 12.km Osmangazi / Bursa
Tel : 2807171
İHTARNAME
Konu : Servisiniz tarafından verilen ayıplı hizmetin giderilmesi hususunda ihtarımdır. 2004 model Chevrolet / Lacetti marka binek otomobil. ( 16 ....... plakalı )
Neskar Otomotiv San. Ve Tic. A.Ş
Yeni Yalova yolu 12.km Osmangazi / Bursa
Tel : 2807171
Yaklaşık 3 hafta önce aracımın sabah çalışmaması üzerine tarafınızdan gezici servis talebimiz olmuştu. ( Telefonda şikayetlerimizi tarafınıza bildirmiştik ). Gezici servis araca sadece yaklaşık 3 litre yağ ilave edip aracı çalıştıramadan 120.-TL alıp ayrılmıştır. Araç yine yaklaşık 3 hafta önce ( Motorun traktör motoru gibi çalışması, bazı sabahlar çalışmaması, yolda giderken motorun aniden durması ) şikayetleri ile tarafınıza teslim edilmişti. Servisinizde görevli Turgut Bey, ilk önce motor 3. üst kapak contası değişmesi halinde şikayetlerin giderileceğini telefonda bildirmiştir. Yaklaşık 8 gün conta beklenmiştir. Conta geldiğinde tekrar telefon ile arayarak motor kapağının da çatlak olduğunu ancak onunda değişmesi durumunda tüm şikayetlerin giderileceği söylemiştir. Yaklaşık 12 gün motor kapağı beklenmiştir. 28.02.2009 tarihinde aracın bedeli ( 417,82.-TL ) ödenip araç teslim alınmıştır. Ancak araçtaki hiçbir sorun giderilmemiştir.! Şikayetler aynen devam etmektedir. Bu durum Turgut bey e iletildiğinde araç tekrar servise 04.03.2009 tarihinde götürülmüştür. Turgut bey motorun yatak vuruntusu olduğunu ve ücret karşılığı yapılabileceğini belirtip kabul etmemem halinde aracın servisten alınmasını belirtmiştir. Aynı gün araç servisten alınmıştır. Çatlak olduğu iddia edilen motor kapağı ve değiştiği iddia edilen motor 3. contası da tarafımıza iade edilmemiştir. ( Tüm ısrarlarıma rağmen değiştiği iddia edilen motor kapağı ve conta ya tarafınızdan el konulmuştur.)
Aracın arızaları halen devam etmektedir. Bu mektubun tarafınıza tebliğ tarihinden itibaren 7 iş gününde aracın belirttiğimiz ( Motorun traktör motoru gibi çalışması, bazı sabahlar çalışmaması, trafikte seyir halindeyken motorun aniden durması ) arızalarının ücretsiz olarak giderilmediği taktirde tüm yasal yollara başvuracağımı ihtar ederim. 13.03.09
Araç Sahibi : ...........
............................
Şahit 1 : ......................
...............................
Şahit 2 : ......................
................................
NOT : Servis tutanaklarının tümü tarafımıza teslim edilmediği için tam tarihler verilememiştir.!
Sizce şu ana kadar yaptıklarım doğrumu.? 7 gün içinde cevap almazsam mahkemeye başvuru yapacağım. Sizce yaklaşık mahkeme süreci ne olur.? Kazanma ihtimalim olurmu.? Daha önce hiç böyle bir başvurum olmamıştı. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Re: Neskar bursa chevrolet yetkili servisin oyunu
Niye kimse yardımcı olmuyor anlamadım.!
Re: Neskar bursa chevrolet yetkili servisin oyunu
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Niye kimse yardımcı olmuyor anlamadım.!
Sayın alexander1972,
Somut olayınız hakkında avukatınıza danışmanız gerekmektedir.
Burada ücretsiz danışmanlık hizmeti alamazsınız, ancak hukuki bilgi paylaşımından yararlanabilirsiniz.
Re: Neskar bursa chevrolet yetkili servisin oyunu
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın alexander1972,
Somut olayınız hakkında avukatınıza danışmanız gerekmektedir.
Burada ücretsiz danışmanlık hizmeti alamazsınız, ancak hukuki bilgi paylaşımından yararlanabilirsiniz.
Sayın Emrah Bey,
Avukat tutmaya gücümüz yok. Dilekçeleri de internet üzerinden yardım aldığım tüketici derneklerinin görüşleri doğrultusunda hazırladım.
Yinede teşekkür ederim.
Re: Neskar bursa chevrolet yetkili servisin oyunu
Gezici servisin motora 3 lt. yağ koyduğundan sözediyorsunuz. Ortalama bir karterin yağ kapasitesinin 4 lt.olduğunu düşünühsek siz uzun süre normalin çok altında yağ ile aracı kullanmış ve motorun yatak sarmasına neden olmuş olabilirsiniz. Nitekim servisin söylediği yatak vuruntu sesi de bunu doğrular nitelikte.
Benim kanımca servis, üst kapakta yağ sızıntısı görünce sorunun buradaki yağ contası ve üst kapaktan kaynaklandığını düşünerek bunları değiştirdi. Eskilerini teslim etmediklerine göre bir ihtimal de bunları değiştirmediği halde değiştirdiğini söyledi.
Eğer motordan yatak vuruntu sesi geliyorsa ciddi anlamda masrafınız olacak demektir. Krank mili, biyel kollarının hatta motor silindir bloğunun bile değişmesi gerekebilir.
Bunlar işin teknik tarafıydı. Hukuki yönüne gelince; 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanundan yararlanabilmeniz için tüm servis fişlerinin ve faturaların ibraz edilmesi gerekmektedir. İlgili servis mahkemede motorun yağsız kalması nedeniyle hasara uğradığını, bunun da kullanıcı hatası olduğunu iddia edecektir. Bunun tersini ispatlamak size düşüyor.
Açıkçası tek başınıza yukarıdaki gibi bir ihtarname ve dilekçe ile bu işin altından kalkabileceğinizi düşünmüyorum. Bir avukata danışıp yardım alınız. Geçmiş olsun.
Re: Chevrolet yetkili servisi
bu başvuru ile hakem heyetine gidin, hakem heyeti sizden servis formu isteyecektir, servisin vermediğini belirtirsiniz.
sonrası hakem heyetinin işi, inceleyip bir karar verecekler. karar çıkınca sonrasını düşünürüz.
Re: Chevrolet yetkili servisi
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
bu başvuru ile hakem heyetine gidin, hakem heyeti sizden servis formu isteyecektir, servisin vermediğini belirtirsiniz.
sonrası hakem heyetinin işi, inceleyip bir karar verecekler. karar çıkınca sonrasını düşünürüz.
Teşekkür ederim Freelander2, beni cesaretlendirdiniz. başvuruyu hemen yapacağız. Benim durumum da ayıplı mal değil ayıplı hizmet mevcut bu durumda bilirkişi tayin edilirmi.? Yoksa evraklar üzerindenmi mahkeme karar verir.?
Re: Chevrolet yetkili servisi
hakem heyetinde bilirkişi olmaz, evrak üzerinde incelenir , olumlu olumsuz karar verilir, karara itiraz eden tüketici mahkemesine itiraz eder, bilirkişi burda devreye girer
Re: Chevrolet yetkili servisi
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
hakem heyetinde bilirkişi olmaz, evrak üzerinde incelenir , olumlu olumsuz karar verilir, karara itiraz eden tüketici mahkemesine itiraz eder, bilirkişi burda devreye girer
Son bir sorum olacak sayın Freelander2,
Hakem heyeti kararları bağlayıcımıdır.? Yani hakem heyeti kararı lehime olursa ve karşı taraf itiraz etmezse benim arabamı tamir etmek zorunda kalırlarmı.? Yani sonuç olarak hakem heyeti kararlarının yaptırımları nelerdir.?
Saygılar sunuyorum,
Re: Chevrolet yetkili servisi
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Son bir sorum olacak sayın Freelander2,
Hakem heyeti kararları bağlayıcımıdır.? Yani hakem heyeti kararı lehime olursa ve karşı taraf itiraz etmezse benim arabamı tamir etmek zorunda kalırlarmı.? Yani sonuç olarak hakem heyeti kararlarının yaptırımları nelerdir.?
Saygılar sunuyorum,
karar verirse, her iki taraf için 15 gün içinde itiraz hakkı vardır, itiraz edilmezse bağlayıcıdır
Re: Chevrolet yetkili servisi
hocam türkiye burası bursada ki tüm servisler bazı servisler böyle işte naparsın, çok yazık.... Allah yardımcınız olsun
Re: Chevrolet yetkili servisi
Tüketici sorunları hakem heyetine başvurdum. 6. aya duruşma günü verdiler. Bildiğim kadarı ile rakam 417,82.-TL olduğu için mahkemenin kararı kesin olacak. Ancak benim amacım ödediğim rakamı geri almak değil bahsettiğim gibi servisin 417,82.-TL almasına rağmen arızaları giderememesi. Dilekçemde halen devam eden arızaların ücretsiz giderilmesini istedim. Mahkeme bu yönde bir karar verebilirmi.? Böyle bir yetkisi varmı.? İlk duruşmada mahkeme bitermi.? Sizce kaç duruşma sürer genelde.? İlk duruşmada taraflarmı dinlenecek.?
Re: Chevrolet yetkili servisi
İlk duruşmaya katılamadım. Sizce karar çıkmışmıdır.? Ne yapmam gerekir.?
Re: Chevrolet yetkili servisi
muhtemelen dava red olmuştur, tekrar dosya açtırman lazım
Re: Chevrolet yetkili servisi
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
muhtemelen dava red olmuştur, tekrar dosya açtırman lazım
Dava red olmuşsa bununla ilgili karşı tarafa avukatlık ücreti ödenmesine karar verilirmi.?
Re: Chevrolet yetkili servisi
tüketici mahkemesinde vekalet ücreti yok sanıyorum,
gidip dosyanızın durumunu sormanız iyi olur