Re: Ankara'da kim kazanacak?
1. Ankara'da Murat Karayalçın'ın kazanma imkanı var mı?Buna verilecek samimi bir cevap şu olabilir:
Gökçek'e oy verecek yeterli sayıda kişi bundan vazgeçip Mansur Yavaş'a oy
verirse, aradan Karayalçın sıyrılabilir.
2. AK Parti'ye oy verecek seçmen Karayalçın'a, CHP'ye oy verecek seçmen Gökçek'e oy verir mi?
İstisnalar hariç Hayır.
Bu durumda sağ-muhafazakar-Karayalçın'a oy vermeyecek seçmen nasıl düşünür?
Evet, Mansur Yavaş iyi adam, ama kazanma şansı yok. Ona verdiğimiz oylar Karayalçın'a yarayacak. O zaman biz yine Gökçek'e oy verelim.
Belediye başkanı seçimleri iki turlu olsaydı, Karayalçın kesinlikle kazanamazdı.
İlk turdan birinci olarak çıksa bile ikinci turda -karşısında kim olduğu önemli değil, AK Parti, MHP veya DP adayı- seçilemezdi.
İki turlu seçim olmadığı için seçmen kendi kafasında iki turlu seçim yapıyor ve Gökçek mi, Karayalçın mı diye soruyor. Belki de bu kırk katır mı, kırk satır mı gibi bir soru. Sonuç da her zaman Gökçek oluyor.
2. Bu durumda Gökçek'in kazanmaması hangi durumda olur?
Eğer Ankara'da gerçekten Gökçek'ten kurtulmak istiyorsak, Karayalçın çekilip Mansur Yavaş'ı desteklediğini açıklamalı.
Aslında Neşe Karayalçın çok akıllı kadın. Röportajın sonuna o dinamit gibi sözleri boşuna koymamış.
AA: "Bırak artık bu siyaseti" diyor musunuz?
NK: Demez olur muyum? Senelerdir diyorum. Hayal ettiğim hayat bu değil. Ben daha lay lay lom bir hayat tercih ediyorum. Protokolden nefret ediyorum.
(...)
AA: "Bir kıyı kasabasına yerleşelim, kitap yaz" demiyor musunuz?
NK: Demez miyim? İki senedir kafasını ütülüyorum. Ama istemiyor. Bu siyaset bir virüs, AİDS gibi çaresi de yok, kanına girdi mi çıkmıyor.
Bu röportajdan sonra, -nihayet- Neşe Hanımın istediği olacak gibi görünüyor. :)
PS: Ben genel seçimlerde başkanının adının baş harfleri D.B. olan bir partiye oy vermedim, vermem de... Siyaseti korku üzerinde kuran siyasetçi de benden oy alamaz.
Belediye seçimleri söz konusu olduğunda partiye bakmam. Kazanabilecek adaylardan hangisi daha iyi diye bakarım.
Belediye seçimlerinde Beypazarı'nda başarılı bir başkanlık yapan Mansur Yavaş'ın karşısında 3 kere başkanlık yarışına girip, 15 yıldır kaybeden bir Karayalçın'ın olması çok acı.
Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek: "Ülkücüler’in, BBP’nin ve DP’nin kendisini desteklediğini iddia etti. Gökçek, "MHP’den karşı çıkan sadece iki kişi, onlar da Ülkücülüğün Ü’sünü yaşamamış insanlar" dedi.
Buna karşılık olarak Ülkü Ocakları şunları söyledi:
“Malum şahsın uzun süredir MHP yöneticilerine, MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayına ve camiamıza yönelik saldırılarını ibretle takip etmekteyiz. Unutulmasın ki, ‘it itliğini, kurt kurtluğunu yapar’ ve dahi herkes kendisine yakışanı yapar. Biz Ülkücüler, ‘it izini, kurt iziyle’ karıştırmayız, karıştıranın hak ettiği cevabı ve tavrı gösteririz.”
Siz sağdan usul usul devam edin Sn. sdt23... :o
Mansur Yavaş ın %15 civarı oy alıcağını düşünerek, %80 sandığa gitse,%65 Karayalçın ile Gökçek e kalır, burdanda %35 civarı karayalçın'ın oy potansiyeli olduğunu düşünerek, aşağı yukarı %3-5 fark ile Karayalçın kazanabilir,Tabiki Mansur Yavaş %10 dan oy alırsa, Gökçek in kazanması çok daha muhtemel..
Masur Yavaş ın oy oranı azımsanacak kadar az değil,bazı semtler özellikle,NTV de yapılan otobüs halk röportajında olduğu gibi, Mansur yavaş ı destekliyor,
Yinede ilginç bir çekişme yaşanacak,Ankara halkı yalnız, Karayalçın'danda, Gökçek'tende bıkmış vaziyette...
Aslında seçimlerde oy bölünmesine karşı geliştirdiğim bir formül var.
Tabii biraz masraflı bir seçim sistemi.
Her turda "kim gitsin?" sorusuna cevap verilse, en çok oy olan gitse, kalanlar arasından seçim yenilense daha da adil bir seçim olmaz mıydı?
Acaba seçim sonuçları ne kadar değişirdi?
O zaman isteğiniz üzerine Melih kazanırdı, yok öyle kaçak güreş...:o
Melih Gökçek'i sevmediğime ikna etmek için ne demem lazım?
Bu cevabınızla Melih Gökçek'in en az %50 oyu var demiş olduğunuzun farkında mısınız?
İlk turda MHP ve CHP seçmeni Gökçek deyip onu eleyebilir, ikinci turda da sağ seçmen Karayalçın'ı gönderir. Sonrasını Allah bilir. :P
Benim samimi düşüncem şu:
Melih Gökçek'in Ankara'ya başkan olmasından daha kötü tek bir şey olabilir.
Karayalçın'ın başkan olması.
Demek oradan öyle görünüyor. Zaviye farkı...:o
Mansur Yavaş %51
Murat Karayalçın %24
Melih Gökçek % 23
Ankara'nın sokaklarında gezmiyor musunuz? Hala Mansur Yavaş'ı salt MHP tabanı olarak görüp %10-15 oy alır diyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece Keçiören'den alacağı oy toplam oyun %15'i olacaktır (Keçiören toplam oyun %20'sine sahiptir).
Gökçek bitmiştir. Artık 2.lik için Karayalçın'la yarışır.
Ankara da her ikisinden de kurtulur böylece.
Alıntı:
32844 rumuzlu üyeden alıntı
Mansur Yavaş %51
Murat Karayalçın %24
Melih Gökçek % 23
Ankara'nın sokaklarında gezmiyor musunuz? Hala Mansur Yavaş'ı salt MHP tabanı olarak görüp %10-15 oy alır diyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece Keçiören'den alacağı oy toplam oyun %15'i olacaktır (Keçiören toplam oyun %20'sine sahiptir).
Gökçek bitmiştir. Artık 2.lik için Karayalçın'la yarışır.
Ankara da her ikisinden de kurtulur böylece.
Mansur Yavaş ın ne yazıkki şuanki durumda, %51 alabilmesi imkansız-1 gibi bir şey,kömür e soğan a oyunu verenler malesef hala çok.. Ankara halkının %80-85 ancak sandığa gidicektir kanımca,hiçbir zaman Gökçek ile Karayalçın ın toplam oyları %60 altında kalmaz.Akp den Mhp e oy gitmez ama, Mhp tabanından hala Akp ye oy gidiyor,bu yüzden durum dengesiz, herkesin tahminleri var sadece, o yüzden ilginç bir seçim olucak bu :)
Sokaktaki seçmene şunuda sormak lazım, hayatında 1 kez bile beypazarına gitmeyen Ankaralı'nın yüzdesi nedir? Mansur Yavaş hala kendini yeterince tanıtabilmiş değil. 30 yaş altı nüfus bügüne kadar duyduğu iki isim oldu, ilk kullandıkları oyla, bu seçimde kullanacakları oylarda hala aynı isimler var...
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
1. Ankara'da Murat Karayalçın'ın kazanma imkanı var mı?Buna verilecek samimi bir cevap şu olabilir:
2. AK Parti'ye oy verecek seçmen Karayalçın'a, CHP'ye oy verecek seçmen Gökçek'e oy verir mi?
İstisnalar hariç Hayır.
Bu durumda sağ-muhafazakar-Karayalçın'a oy vermeyecek seçmen nasıl düşünür?
Evet, Mansur Yavaş iyi adam, ama kazanma şansı yok. Ona verdiğimiz oylar Karayalçın'a yarayacak. O zaman biz yine Gökçek'e oy verelim.
Belediye başkanı seçimleri iki turlu olsaydı, Karayalçın kesinlikle kazanamazdı.
İlk turdan birinci olarak çıksa bile ikinci turda -karşısında kim olduğu önemli değil, AK Parti, MHP veya DP adayı- seçilemezdi.
İki turlu seçim olmadığı için seçmen kendi kafasında iki turlu seçim yapıyor ve Gökçek mi, Karayalçın mı diye soruyor. Belki de bu kırk katır mı, kırk satır mı gibi bir soru. Sonuç da her zaman Gökçek oluyor.
2. Bu durumda Gökçek'in kazanmaması hangi durumda olur?
Eğer Ankara'da gerçekten Gökçek'ten kurtulmak istiyorsak, Karayalçın çekilip Mansur Yavaş'ı desteklediğini açıklamalı.
demiştim. Yanılmadım.
CHP, Manisa, Uşak gibi bölgelerde MHP adayını destekleyerek kazanmasını sağladı. Bunu Ankara'da da yapabilirdi. Olmadı.
Karayalçın çiftiyle yapılan röportaja damgasını vuracak kısım ise Neşe Karayalçın'ın son sözleri: (Ölmeden önce söylenen son sözlere benzedi bu. :o )
AA: Sizce, başkan seçilecek mi?
NK:Ankaralılar biraz akıllandılarsa, seçilecek!..
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...arid=12&gid=61
Murat Karayalçın 3 dönemdir neden seçilemiyor diye merak edenler bu cevabı çok iyi analiz etmeli.[/QUOTE]
İzmirliler akıllanmamış mı?
Ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün.
Ya siz okuduğunuzu anlamamışsınız, ya da demek istediğinizi anlatamamışsınız:
Ankaralılar biraz akıllandılarsa, {Karayalçın} seçilecek!.. sözü Neşe Karayalçın'a aittir. Bana değil. ({} içindeki özneyi ben ekledim. )
Neşe Karayalçın'ın bu sözlerini referans alacak olursak varacağımız sonuç: "İzmirliler uzun süredir DSP/CHP'yi tercih ettikleri için zaten akıl konusunda Ankaralılara fark atacak durumda." :o
Sayın std23
Bu halde bile Karayalçın'ın gelme ihtimali yoktu.
Gökçek'i göndermenin tek ihtimali vardı. Sol desteklemese bile Karayalçın'ın aradan sıyrılma şansının olmadığını sağ seçmene göstermek. Gerçekten Gökçek'in oylarından %7, Yavaş'a gitmiş olduğunda
Karayalçın 32
Gökçek 32 (39-7)
Yavaş 34 (27+7) olacaktı.
"Tam MHP'ye oy verecekken, oy pusulasında CHP'yi görünce vazgeçtim AKP'ye verdim" diyen epeyce insanla karşılaştım. Neyse son pişmanlık fayda etmez. Bu zihniyetle birlikte ben 5 yıl daha katlanacağız Gökçek'e.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Ya siz okuduğunuzu anlamamışsınız, ya da demek istediğinizi anlatamamışsınız:
Ankaralılar biraz akıllandılarsa, {Karayalçın} seçilecek!.. sözü Neşe Karayalçın'a aittir. Bana değil. ({} içindeki özneyi ben ekledim. )
Neşe Karayalçın'ın bu sözlerini referans alacak olursak varacağımız sonuç: "İzmirliler uzun süredir DSP/CHP'yi tercih ettikleri için zaten akıl konusunda Ankaralılara fark atacak durumda." :o
sdt23
Hukuk Sever Kayıt Tarihi: Nov 2007
İletiler: 2.521
Re: İzmir, fenerciye, ampulcüye, mısırcıya teslim olmaz
--------------------------------------------------------------------------------
Taha Aksoy CHP, Aziz Kocaoğlu AK Parti belediye başkan adayı olsaydı acaba kim kazanırdı?
(Bence Aksoy CHP'den, Kocaoğlu AK Parti'den aday olabilecek nitelikte bir kişi.)
Daha önce CHP'den Konak belediye başkanlığı yapmış, Ahmet Sarışın şimdi AK Parti'nin adayı. O zaman da ona oy vermemiştim, şimdi de vermem.
(AK Parti ak değil diyenlere, Sarışın da kapkara esmer :P)
Geçenlerde göz altına alınan Buca Belediye Başkanı Şeboy, ilk kez DSP'den seçilmişti, sonra AK Parti'den. Seçimler öncesinde yaptırdığı devasa Atatürk rölyefi de işe yaramadı. Hakkında ciddi yolsuzluk iddiaları var. Bu kez seçimlere giremiyor sanırım.
Belediye başkanlığı söz konusu olunca ideoloji körlükleri bir yana bırakmak lazım.
İzmir gibi Türkiye'nin en aydınlık (!) şehri ideolojik körlüğün en dip noktasında.
Bu sözler de size ait.Evet İzmirliler akıllanmamışlar mı?
Yoksa bir yandan darbeye karşı olurken bir yandan Sivasta yiten 37 cana ses çıkarmamak,bir yandan Karayalçın'ın eşini suçlarken,aynı şeyi kendiniz yapmak ne kadar takiyeci olduğunuzu göstermez mi?
Sizin demokrasiniz sadece kendinize mi?
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Yoksa bir yandan darbeye karşı olurken bir yandan Sivasta yiten 37 cana ses çıkarmamak,bir yandan Karayalçın'ın eşini suçlarken,aynı şeyi kendiniz yapmak ne kadar takiyeci olduğunuzu göstermez mi?
Elmalarla armutlar...
1. İzmirliler akıllanmadı/aptal anlamına gelen bir sözüm var mı? Ben tercihi ne olursa olsun halkı aşağılamam. Ben İzmirlilerin ideolojik oy kullandığını söylüyorum. İkisi bir değil. O forumda da yazdığım gibi, "Kocaoğlu AK Parti'nin, Taha Aksoy CHP'nin adayı olsaydı kim kazanırdı?" Ve yine kendi içimde tutarlı davranışımı da zaten alıntılamışsınız:
Daha önce CHP'den Konak belediye başkanlığı yapmış, Ahmet Sarışın şimdi AK Parti'nin adayı. O zaman da ona oy vermemiştim, şimdi de vermem.
2. Sivas katliamından derin bir üzüntü duymadığımı, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istemediğimi nereden çıkardınız? Siz de yoksa Kızılderili katliamına, Yahudi soykırımına, Pol Pot rejimine karşı değil misiniz? Bu forumlarda beyan etmediğiniz pek çok insanlık ayıbını destekliyor musunuz?
Ben Sivas katliamının arkasındaki karanlık güçlerin tamamının en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Ama bunu bahane edip milyonlarca insanı vebal altında bırakmaya da karşıyım.