Tüketici haklarının verdiği karar nasıl uygulanır
Ben de tüketici hakları tarafından dizüstü bilgisayarımla ilgili konuda haklı bulundum ve para iadesi kararı çıktı ama karşı firma ödemeye yanaşmazsa ne olacak? İcraya sordum ama inanın gözüm korktu bunun daha kısa ve kolay yolu yok mu? Tüketicinin hakkı gerçekten de bu mu?
Re: Tüketici haklarının verdiği karar nasıl uygulanır
Bu konuda bir bilgisi olan yok mu? Para iadesini yapmamaları gibi bir durumla karşılaşacak mıyım, karşılaştığım takdirde ne yapmalıyım?:D :D :D :D
İcra ile konuştum diyorsunuz. Elbette icra yapacaksınız.
Başka ne olabilirki. Elinizdeki karar kesinlik sınırının altında ise ve karşı taraf Tüketici Mahkemesinde itiraz etmedi ise icra ile çatır çatır alırsınız. İcra masrafı 20 Tl civarındadır. Bu rakamıda karşı taraf öder.
Teşekkür ederim,
Elimdeki miktar 1900TL ve bana karar yeni ulaştı, kaç gün içinde bana dönmeliler? Hem benden "hiçbir alacağım olmadığına dair belge" imzalayıp göndermemi istediler, bu ne demek oluyor? Ayrıca daha ortada tahsilat bile olmada böyle bir istek abes değil mi?
Peşinen hiçbir alacağım olmadığına dair belge verilmez.
1900 Lira TSHH sınırının üstündedir. Tüketici mahkemesi kararı değil ise bu karar için Tüketici mahkemesine başvuru yapmanız gerekir. BU karar tüketici mahkemesinde delil niteliğindedir.
Ve sonunda mahkemeye 17.08 de son dakikalarda başvurdum... 1.5 yıl önce bilgisayarın parasını ödemiştim ve servise gideli bugün itibarıyla 4 ay 10 gün oldu. Başvurumda taa 1.5 yıl önceden başlayan işlemiş ticari faiz ile ödeme yapılması iareleri yer aldı; ama serviste geçen süre 4.5 ay gibi bir şey. Acaba parayı ilk ödediğim dönem mi(yani 1.5 yıl önce) yoksa serviste geçen süre mi dikkate alınır heseplamada?
Ayrıca, hakem heyeti kararı olması davanın süresine etki eder mi, zaman daha kısalır mı? Bu davanın ortalama 1 yıl sürebileceğini söyleyenler var.
Davanın sonucunu gerçekten merakla bekliyorum. Karşı firma çok büyük, avukatları büyük ihtimal bu davayı daha iyi savunacaklardır ama ben hakkımı aradığım için gururluyum!.... :
Alıntı:
murat7151 rumuzlu üyeden alıntı
Karşı firma çok büyük, avukatları büyük ihtimal bu olayı örtpas edecekler ama ben hakkımı aradığım için gururluyum!....
Avukatların olayı örtbas etmesi şeklindeki tabir yanlıştır, yakışıksızdır.
Davacı ve davalı tarafın her ikisi de haklarını kullanmak için mahkeme huzurundadır. Karşı tarafın savunma hakkını engelleyemezsiniz, aynı şekilde karşı taraf da sizin savunma hakkınızı engelleyemeyecektir.
Evet tabir yanlış oldu. Aslında benim demek istediğim karşı tarafın avukatları daha deneyimliler ben ise daha acemice davranışlar içerisinde bulunabilir kendimi çok da iyi ifade edemeyebilirim. İlginize çok teşekkür ederim ama bir de sorularıma da cevap verseydiniz çok daha mutlu olurdum. Şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
Tüketicinin hakkı gerçekten de bu mu?
avukatları büyük ihtimal bu olayı örtpas edecekler
Bilginiz olmayan bir konuda yorum yapacağınıza, avukatınıza danışarak profesyonel yardım almayı deneseniz?
Ne oluyor ? Karşı firma büyük olunca adalet olmuyor mu?
Haklı iseniz, bunu kanıtlıyor iseniz Hakimler sadece bu konuya bakar.
Karşı tarafın büyük olması avukatının x olması hakimin kararına etkili değildir.
Bilmeden ahkam kesmek itham etmek kadar komik ve aptalca olan birşey yoktur.
Tek bir avukatı bile olmadan dava kazanan binlerce tüketici sayabilirim size.
[/QUOTE]
değerli avukat,
lütfen haddinizi aşmayınız!
Sayın avukatlarımız,
Maalesef sizlerin de değindiği gibi bazen her konuda bilgi sahibi olamıyoruz ama bu hakkımızı kendi başımıza savunmak istemediğimiz anlamına gelmez, kaldı ki insanın kendi ayakları üstünde durmak istemesi takdir edilmesi gereken bir davranıştır; hor görülecek kınanacak bir durum yok ortada. Bilmiyor olabiliriz ama öğrenmek istiyoruz. Öğrenirken de değerli tecrübelerden sanal ortamlarda çağın gereklerine ayak uydurarak yararlanmak istiyoruz, fikir bekliyoruz, yapıcı eleştirilirle güzel, yaşanılır, adil bir düzen istiyoruz ama kibirle gururun ayrımını da bilerek. Onur insanoğlunun en güzel hasletlerindendir; bunun bilinciyle yaşayanlara köstek olma arzusuna nedir mana??? Kaldı ki hatamızı en baştan anladık, telefi etmek istedik. "Bilmemek ayıp değil" sözüdür yanılgımız ve bunun paralelinde öğrenmek istedik. Şimdi sorarım size; amacı fikir alışverişi olan bu müstesna siteye değer vererek, sizleri de alim kabul ederek hata mı işledik?
Selam,
Açtığım davanın duruşma tarihi uzak bir tarihe verildi ve ben de ilgili firma ile tekrar ve tekrar görüştüm. Nihayet ilgili firma çabalarım sonucunda bana iyi bir bilgisayar göndermeyi kabul etti. Eğer bilgisayarı beğenirsem davadan vazgeçmeyi planlıyorum. Yardımları için sitede yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkürler.(Bu sonuç ilgili firmanın çabası sonucu oluşmamıştır, hala onlara çok ama çok kızgınım. Eğer bir sakıncası yoksa firmanın adını vermeyi düşünüyorum ki insanlar alışveriş yaparken tüm ihtimalleri göze alsınlar.)
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Ne oluyor ? Karşı firma büyük olunca adalet olmuyor mu?
Haklı iseniz, bunu kanıtlıyor iseniz Hakimler sadece bu konuya bakar.
Karşı tarafın büyük olması avukatının x olması hakimin kararına etkili değildir.
Tek bir avukatı bile olmadan dava kazanan binlerce tüketici sayabilirim size.
BU satırlarda hakaret mi var yüreklendirme mi?
Ben size yol gösterdim sordunuz ve üşenmeden yanıt yazdım.
Utanmadan haddini bil diyeceğine önce teşekkür etmeyi öğren.
Bilmemenin ayıp olduğunu söyleyen oldumu bu sitede?
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
BU satırlarda hakaret mi var yüreklendirme mi?
Ben size yol gösterdim sordunuz ve üşenmeden yanıt yazdım.
Utanmadan haddini bil diyeceğine önce teşekkür etmeyi öğren.
Bilmemenin ayıp olduğunu söyleyen oldumu bu sitede?
Phantom of law,
Öncelikle geç kalmış bir özrü dilemekle başlamalıyım sanırım. Ama takdir edersiniz ki ruh halimin, psikolojimin maalesef beni bunalttığı dönemler yaşadım. Düşünün ki büyük bir firma 5-6 aydır sürkli sizi oyalıyor ve bunlara hakettiği cevabı vermekte bir an için çaresiz kalıyorsunuz ki açıkcası söylediğiniz ifadeler beni gerçekten çok ama çok kırmıştı. Şimdi işler çözüldü mü diye sorarsanız hayır, maalesef hala oyalanmaktayım ama sanırım sabrı öğrenmeye başladım....
Alıntı:
Phantom of law,
Şimdi işler çözüldü mü diye sorarsanız hayır, maalesef hala oyalanmaktayım ama sanırım sabrı öğrenmeye başladım....
Sabırla ya da oyalamakla ne alakası var? Sizin bir tüketici olarak yasal haklarınız her daim var. Tüketici hakem heyetine başvurmuşsunuz ve lehinize bir karar alınmış. Yanlız belirttiğiniz rakam hakem heyeti yetki sınırlarının üzerinde olduğundan ve icra kabiliyeti olmadığından tüketici mahkemesinde dava açmak zorundasınız ki açmışsınız da zaten. Mahkemede görülecek dava tabiki 1-2 haftada sonuçlanmaz. Belki 3 ayı bulur. 1.5-2 yıl süren davalara dahi şahit oldum. Neticede bu bir hukuki süreçtir ve bu sürecin ülkemizde nasıl işlediği de malum. Ancak bence diğer konularla kıyaslandığında ülkemizde hukuki meseleler içine en hızlı çözüme ulaşılan tüketici sorunlarıdır. Siz girişimde bulunun, hakkınızı arayın bırakın gerisine hakim karar versin. Siz davacı olarak talebinizi bildireceksiniz, davalı taraf ya da taraflar da savunmasını yapacak ve hakim gerekirse bilirkişiden gelecek rapor doğrultusunda kararını verecek. Anladığım kadarıyla sorununuzun kaynağı cihazın serviste 30 iş günü olan yasal süreyi aşmış olması. Bunu etkileyecek başka nedenler yoksa (yani cihazın durumu servis tarafından bildirildiği halde hazır olan cihazı bilerek teslim almaktan imtina etmiş olmanız, kullanımdan kaynaklanan hatalar yani garanti kapsamına girmeyen durumlar vbg...) zaten çok büyük ihtimalle bu dava da lehinize sonuçlanır diye düşünüyorum. Bu durumda ürün fatura bedelini nakden alırsınız. Ayrıca konuyu avukatınıza intikal ettirmeniz halinde vekalet ücretini de karşı taraftan talep edebilirsiniz.
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Sabırla ya da oyalamakla ne alakası var? Sizin bir tüketici olarak yasal haklarınız her daim var. Tüketici hakem heyetine başvurmuşsunuz ve lehinize bir karar alınmış. Yanlız belirttiğiniz rakam hakem heyeti yetki sınırlarının üzerinde olduğundan ve icra kabiliyeti olmadığından tüketici mahkemesinde dava açmak zorundasınız ki açmışsınız da zaten. Mahkemede görülecek dava tabiki 1-2 haftada sonuçlanmaz. Belki 3 ayı bulur. 1.5-2 yıl süren davalara dahi şahit oldum. Neticede bu bir hukuki süreçtir ve bu sürecin ülkemizde nasıl işlediği de malum. Ancak bence diğer konularla kıyaslandığında ülkemizde hukuki meseleler içine en hızlı çözüme ulaşılan tüketici sorunlarıdır. Siz girişimde bulunun, hakkınızı arayın bırakın gerisine hakim karar versin. Siz davacı olarak talebinizi bildireceksiniz, davalı taraf ya da taraflar da savunmasını yapacak ve hakim gerekirse bilirkişiden gelecek rapor doğrultusunda kararını verecek. Anladığım kadarıyla sorununuzun kaynağı cihazın serviste 30 iş günü olan yasal süreyi aşmış olması. Bunu etkileyecek başka nedenler yoksa (yani cihazın durumu servis tarafından bildirildiği halde hazır olan cihazı bilerek teslim almaktan imtina etmiş olmanız, kullanımdan kaynaklanan hatalar yani garanti kapsamına girmeyen durumlar vbg...) zaten çok büyük ihtimalle bu dava da lehinize sonuçlanır diye düşünüyorum. Bu durumda ürün fatura bedelini nakden alırsınız. Ayrıca konuyu avukatınıza intikal ettirmeniz halinde vekalet ücretini de karşı taraftan talep edebilirsiniz.
hksvr, yine ve yeniden teşekkürler....
Maalesef benim yine kafamı kurcalayan şeyler var: Benim ürünümün karşılığı olan parayı alma konusu tamam da 5 ayı geçkin bir süredir beni perişan ettiler bu onların yanına kar olarak mı kalır, bu konuda yapacak bir şeyim olamaz mı?