-
Çocukla kişisel ilişki
Merhaba.Erkek kardaşimin 10 aydır süren boşanma davası var.10 yaşında oğlu var annenin yanında hakim ara karar çıkardı.Ayın 1. Ve 3. Cumartesi ve Pazar günleri temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar çocukla baba arasında kişisel ilişki kurulmasına karar verdi.Bu karara uymadı.Takipli icra çıkardık.7 gün içinde çocuğu teslim etmedi cra memuru pedagogla gidildi evde bulunamadı ve tutanak tutuldu 2. Defa tekrar icrayla gitti çocuğu aldı.Bir defasında çocuğu vereceğini söyleyip babayı çağırdı tehdit etmişler çocuğun önünde kardeşimde cumhuriyet savcılığın suç dyurusunda bulundu haklarında kamu davası ve anne için 113/A ya göre cezalandırılmaları istendi.Baba 2 kez oğlunu görebildi anne çocuğu göndermiyor.Nisan ayında 4 . duruşma var ve pedagog olmadan hakim çocuğun dinlenmesine karar verdi 10 yaşındaki ve annenin yanında kalan küçük çocuğun dinlenmesi psikolojik açıdan ne kadar doğru.Baba oğlunu görebilmesi için her defasında 200 tl masraf etmesimi gerekiyor.İcrasız kesinlikle göremiyor.Bu durumda çocuğun velayetini nasıl alabilir.Ara karardayken icra masraflarını karşı taraftan alabilirmi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
-
Re: çocukla kişisel ilişki
[QUOTE=minikkuşum;259792]Baba oğlunu görebilmesi için her defasında 200 tl masraf etmesimi gerekiyor.İcrasız kesinlikle göremiyor.Bu durumda çocuğun velayetini nasıl alabilir.Ara karardayken icra masraflarını karşı taraftan alabilirmi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...[/QUOTE
Somut bi cevap alabilirsen,en çok sevinenlerden biri ben olacağım.
-
Re: Çocukla kişisel ilişki
Bu yaşanan olumsuzluklardan hakimin etkileneceğini sanmıyorum. Anne çocukları babaya göstermedi, icraya gitti yine de göremedi diye velayeti babaya vereceğini sanmıyorum. Çünkü Hakimler çocukların annede kalmasından yana tutum sergiliyorlar. Anneye bir yaptırım asla yok. O da bunu dilediğince kulanıyor. Hak anneye verilmiş, babaya değil. Maalesef ki!!!
Hakime göre çocuğun anneye ihtiyacı var, ama babaya ihtiyacı yok gibi kararlar çıkıyor. Caydırıcılık yok yani.
Bir gün umarım yaptırım kanunlar çıkar çocuğu göstermeyen ebebeyn için. Çünkü icra ile alma işe yaramıyor.
Çocuğun yaşadığı şeyleri hiç hakimler bilemiyorlar. Böyle bir nesil yetişiyor.
-
anne icrayada uymasa hiç bir yaptırım uygulanmıyor maalesef kadın erkek eşitliği deniyor ama yok.herşey kadından yana hukukta çok boşluklar var.Ezilen, üzülen ,yıpranan her zaman erkek oluyor.
-
O da gidip görmesin .Çocuksa çocuk ne olmuş yani.Bırak annesi ile yaşasın gitsin.Ne diye göreceğim göreceğim diye tutturuyorsun ki .Annesinin babasının o gün zevki gelmiş beraber olmuşlar diye dünyaya gelmiş çocuğu hayatın odağına koymanın bununla mücadele etmenin gereği var mı.Çocuk dediğin ne o geceni keyfi dünya meyvesi.Daha ötesi değil.Olmuş işte baksın büyütsün anası.Siz illa çocuğu görecem illa çocuğu görecem diye ısrar ederseniz çocuğunda psikolojisini bozarsınız anasınında egosunu şişirirsiniz.Sen erkek olarak vazifenin %80 ini o gece tamamlamış bitirmişsin geri kalan %20 sini annesi ile bir şekilde ayrılarak anneye devretmişsin veya annesi devralmış zaten.Hem anne hem baba olurum ben demiş bırak ne halleri varsa görsünler. 10 yaşındaki çocuğu mahkemeye çıkarttıp çocuğum bak ben senin babanım sevgili anneciğin seni bana göstermiyor söyle hadi hakim amcaya.Çocuk daha akli balig bile değil Allah katında bile hukuku yokken sen tut onu mahkemeye çıkart .Aklı başında bir adamın uğraşacağı işler değil ya bunlar.Oldu olacak birde süt ver pışpışla bari.Bırak ne yaparlarsa yapsınlar ne halleri varsa görsünler ya sanane.Boşandıktan sonra kadın gibi çocuk peşinde koşturan erkekleri etek giymeye davet ediyorum.
-
Alıntı:
tturcica rumuzlu üyeden alıntı
O da gidip görmesin .Çocuksa çocuk ne olmuş yani.Bırak annesi ile yaşasın gitsin.Ne diye göreceğim göreceğim diye tutturuyorsun ki .Annesinin babasının o gün zevki gelmiş beraber olmuşlar diye dünyaya gelmiş çocuğu hayatın odağına koymanın bununla mücadele etmenin gereği var mı.Çocuk dediğin ne o geceni keyfi dünya meyvesi.Daha ötesi değil.Olmuş işte baksın büyütsün anası.Siz illa çocuğu görecem illa çocuğu görecem diye ısrar ederseniz çocuğunda psikolojisini bozarsınız anasınında egosunu şişirirsiniz.Sen erkek olarak vazifenin %80 ini o gece tamamlamış bitirmişsin geri kalan %20 sini annesi ile bir şekilde ayrılarak anneye devretmişsin veya annesi devralmış zaten.Hem anne hem baba olurum ben demiş bırak ne halleri varsa görsünler. 10 yaşındaki çocuğu mahkemeye çıkarttıp çocuğum bak ben senin babanım sevgili anneciğin seni bana göstermiyor söyle hadi hakim amcaya.Çocuk daha akli balig bile değil Allah katında bile hukuku yokken sen tut onu mahkemeye çıkart .Aklı başında bir adamın uğraşacağı işler değil ya bunlar.Oldu olacak birde süt ver pışpışla bari.Bırak ne yaparlarsa yapsınlar ne halleri varsa görsünler ya sanane.Boşandıktan sonra kadın gibi çocuk peşinde koşturan erkekleri etek giymeye davet ediyorum.
Darwin teorisi en basit bu şekilde anlatılabilirdi(!)Tebrik ediyorum(!):iyi:
Bu arada nickiniz ne anlama geliyor?
-
Alıntı:
Ne değişik bir anlayış...Sizin çocuğunuz var mı?
-
2 tane fiziği yetişkin ama ruhu ham insanın arasında oyuncak oluyor işte çocuklar.Filler tepişirken masum çimenler eziliyor.Sen o çocuğu raptu zapt ile görsen ne olacak görmesen ne olacak.En azından bu duygunu kalbine gömde çocuk 2 kere travmatize olmasın bari. Bu iş kanun nizamlık değil ahlaki bir olay bence.Sen görecem dedikce o göstermiyorum diyecek sürüp gidecek.Bu işler jandarmayla zaptiyeyle icrayla olmaz.Ve aslında çoğu insan itiraf edemesede çocuğu vs görmek istemesi çocuk için değil kendi bencilliği içindir.Alavere dalavere yani
-
Alıntı:
2 tane fiziği yetişkin ama ruhu ham insanın arasında oyuncak oluyor işte çocuklar.Filler tepişirken masum çimenler eziliyor.Sen o çocuğu raptu zapt ile görsen ne olacak görmesen ne olacak.En azından bu duygunu kalbine gömde çocuk 2 kere travmatize olmasın bari. Bu iş kanun nizamlık değil ahlaki bir olay bence.Sen görecem dedikce o göstermiyorum diyecek sürüp gidecek.Bu işler jandarmayla zaptiyeyle icrayla olmaz.Ve aslında çoğu insan itiraf edemesede çocuğu vs görmek istemesi çocuk için değil kendi bencilliği içindir.Alavere dalavere yani
sanırım sizin çocuğunuz yok böyle düşündüğünüze göre.Yada sizin vicdanınız böyle.Çocuğun anneyede babayada ihtiyacı var nafaka tazminat olunca istemesini biliyorlar.Küçücük çocuk hakim karşısına nasıl çıkartılır o çocuğun psikolojisini kim düzeltebilir.Lütfen avukat beyler bayanlar sizlerden cevap bekliyorum.
-
vicdan diye birşey yoktur bu utanma duygusunun sosyal dayatmasıdır bu bir.Vicdan yoktur iyilik veya kötülük vardır bu iki ve aslında iyilikte kötülükte yoktur yasallaşmış hoş görülebilir menfaat veya yasal olmayan hoşgörülmeyen menfaat vardır bu üç.İnsan neden zürriyetini görmek ister Soyum sopum bir yerde kesintiye uğruyormu endişesi ? Endişe varsa bir yerde menfaatlar risk altındadır menfaat varsa bir yerde orada bencillikte vardır bu da dört.Madem o kadına güvenmiyordun başında neden evlendin evlendin halen güvenmiyordun madem neden çocuk yaptın çocuk yaptın madem neden boşandın veya boşanma ortamı yarattın veya yaratmasına izin verdin.Çocuk oyuncağımı bunlar veya çocuk oyuncakmı .? E şimdi çocuğumda çocuğum diye üzülmenin ne kadar gerçekci olduğunu sen düşün.
-
YAZIK YAZIK YAZIK........ daha önceden bu yazılanların çeyreğini bile yazmayan arkadaşların yazıları silinirken üyelikleri iptal edilirlen bu kişiye bu kadar musama gösterilmesini anlayabilmiş değilim.. hiç bir yazısında hukuki dayatma yok .. anca küçümseyip saldırıp savurup duruyor..
-
Alıntı:
Bir çocuğun anneye ve babayada ihtiyacı vardır bunu kimse göz ardı edemez.Çocuğu göstermemek ne kadar yanlış ki vellayeti alan bireyler bunu yapıyor asıl cezayı eşe değil çocuğa veriyorlar.Biraz vicadan ve lütfen kendinizi o çocuğun yerine koyun ... Sizin çocuğunuz var mı??
-
Size öğretilenleri atadan dededen aktarılanları bir kenara bırakabilseniz ah.Bir çocuğun anneye de babaya da ihtiyacı aslında yoktur.Toplumda en iyi onların bakabileceği kanaati ile öyle düşünülmüştür ki genel anlamda da öyledir.O yüzden zannediyoruz ki anneye babaya ihtiyacı var.Yok öyle birşey.Çocuğun sağlıklı bir bedene iyi bir ruh haline ihtiyacı var ve iyi bir terbiyeye.Bunu ideal olarak anne babasının vereceği düşünülür.Yoksa siz dedesinin nenesinin yetiştirdiği çocuklar hiç görmediniz mi ? Gayette iyiler .Benim oğlum var annesi ile üstüste sıkıntılı günler yaşadık evliliğimiz çok tazeydi aşamadık sorunları ayrıldık .Annesi sağolsun ilgileniyor bende elimden geldiğimce destek oluyorum .Annesi atlıyor uçağa getiriyor oğlanı geziyoruz yiyoruz içiyoruz üstüne başına birşey alıyorum geri gidiyorlar.Kimse kimseye buğz etmiyor.Bende vaktim olursa gidiyorum.Sizin yanıldığınız nokta anne baba olmanın iyi insan olmayı gerektirdiği düşüncesi. Anne baba olmak maalesef iyi ve örnek insan olma garantisi vermiyor.Annelikte babalıkta aslında bir ferdin dünyaya gelmesine vesile olmaktan başka birşeyde değil.O çocuk dünyaya geldi diye sizin malınızda olmuyor siz sadece onun dünyaya gelmesine vesile oluyorsunuz.Hakkınız bir yere kadar.
-
Alıntı:
Size öğretilenleri atadan dededen aktarılanları bir kenara bırakabilseniz ah.Bir çocuğun anneye de babaya da ihtiyacı aslında yoktur.Toplumda en iyi onların bakabileceği kanaati ile öyle düşünülmüştür ki genel anlamda da öyledir.O yüzden zannediyoruz ki anneye babaya ihtiyacı var.Yok öyle birşey.Çocuğun sağlıklı bir bedene iyi bir ruh haline ihtiyacı var ve iyi bir terbiyeye.Bunu ideal olarak anne babasının vereceği düşünülür.Yoksa siz dedesinin nenesinin yetiştirdiği çocuklar hiç görmediniz mi ? Gayette iyiler .Benim oğlum var annesi ile üstüste sıkıntılı günler yaşadık evliliğimiz çok tazeydi aşamadık sorunları ayrıldık .Annesi sağolsun ilgileniyor bende elimden geldiğimce destek oluyorum .Annesi atlıyor uçağa getiriyor oğlanı geziyoruz yiyoruz içiyoruz üstüne başına birşey alıyorum geri gidiyorlar.Kimse kimseye buğz etmiyor.Bende vaktim olursa gidiyorum.Sizin yanıldığınız nokta anne baba olmanın iyi insan olmayı gerektirdiği düşüncesi. Anne baba olmak maalesef iyi ve örnek insan olma garantisi vermiyor.Annelikte babalıkta aslında bir ferdin dünyaya gelmesine vesile olmaktan başka birşeyde değil.O çocuk dünyaya geldi diye sizin malınızda olmuyor siz sadece onun dünyaya gelmesine vesile oluyorsunuz.Hakkınız bir yere kadar.
Fikirlerinizin bazılarına katılıyorum.Verimli olunabilse çocuklar için ne güzel olur.Onlarla olunca kaliteli zaman geçirmek gerek..Benimde 2.5 yaşında oğlum var inanılmaz babaya ihtiyac duyuyor ama babası sadece alma günlerinde alıyor geriye kalan zamanlarada sesini bile duymak istemiyor,bense inanın istediği zaman alabileceğini söylüyorum ama nafile.Oğlumun psikolojisi bozuldu bilmiyorum ne olur?Bunları yaşadığım için babaya ve anneye ihtiyacları var diye düşünüyorum...
-
Alıntı:
peki siz neden evlendiniz neden çocuk yaptınız neden ayrıldınız soruyorum niçin siz bu kadar çok kafanızı yordunuz ki?Gereksiz sözler sarfettiniz..Lütfen kendinize gelin ve saygılı olun
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Fikirlerinizin bazılarına katılıyorum.Verimli olunabilse çocuklar için ne güzel olur.Onlarla olunca kaliteli zaman geçirmek gerek..Benimde 2.5 yaşında oğlum var inanılmaz babaya ihtiyac duyuyor ama babası sadece alma günlerinde alıyor geriye kalan zamanlarada sesini bile duymak istemiyor,bense inanın istediği zaman alabileceğini söylüyorum ama nafile.Oğlumun psikolojisi bozuldu bilmiyorum ne olur?Bunları yaşadığım için babaya ve anneye ihtiyacları var diye düşünüyorum...
Çok haklısınız keşke tüm anneler böyle olsa .Bazı babalar görmek ister anneler vermez bazı babalar görmek istemez .Çocuğun psikolojisini düşünseler çok iyi olur.Oçocuk büyüyünce sağlıklı olmayacaktır..Erkek çocuğu için baba rol modeldir.Anneyede babayada ihtiyaç vardırrr.
-
Alıntı:
minikkuşum rumuzlu üyeden alıntı
Çok haklısınız keşke tüm anneler böyle olsa .Bazı babalar görmek ister anneler vermez bazı babalar görmek istemez .Çocuğun psikolojisini düşünseler çok iyi olur.Oçocuk büyüyünce sağlıklı olmayacaktır..Erkek çocuğu için baba rol modeldir.Anneyede babayada ihtiyaç vardırrr.
Kesinlikle varrrr.Kendimizden pay biçelim bizim bile yokmu ihtiyacımız anneye babaya..değilmi?Yazık ben bunu birebir oğlumla yaşadığım için çok çok iyi biliyorum.Davam devam etdiği için alma günlerinde alıyor rol yanii..
-
İdeali tabii ki ebeveynleri ile sağlıklı büyümesi doğrusu bu ama olmuyorsa da çocuğa eziyet etmenin bir gereği yok.Çocuk yetiştirme için bir örnek vereceğim ama erendoğa kesin itiraz edecektir:)
Bir cep telefonu aldığınızı düşünün bataryasının uzun ömürlü olması için size 14-15 h hiç açmadan sarjda bırakın derler. Takarsınız sarja 14-15 saat kesintisiz sarj edersiniz.Ömrü uzun olacaktır o telefonun.Çocuğunuz doğdu 7 yaşına kadar o çocuğu varlığınızla kesintisiz sarj etmeniz gerekiyor ensesine atacağınız bir şaplak bile o çocuğun yetersiz sarj edilmesi hayata biraz eksik başlaması demektir. Telefonunuzu kullanmaya başladınız gerekli gereksiz açıyor kapatıyor sarja takıyorsunuz dimi.Ömrünü kısaltırsınız telefonunuzun.Çocuğunuz peki . ? Onu gerekli gereksiz o andaki reel dünyası ile ilgisi alakası olmayan hakimin önüne çıkart icra memuruydu şuydu buydu muhatap et .Ömründen çalmıyormusunuz .Zaten enerjisinden eşinizden ayrılarak bir miktar çalmışsınız.başkalarının gülüp geçeceği şeye o ileride ağlayacak belki askerliğini daha zor yapacak belki yurtta daha çok zorlanacak .Farkında olmadan o çocuğun hakkını alıyorsunuz o çocuğun ömür kalitesini düşürüyorsunuz.Her pil br gün ömrünü tamamlayacak.Her insanında dönem dönem sarjı bitecek .Resarj edecek durumlar yaratmak gerekir erişkinse baktın enerjisi bitiyor en basitinden ortam değiştirir tatile çıkar .Çocuğunuzsa bu uzaktanda olsa gönder bir hediye alabiliyorsan al bir bisiklet gönder .İlla ki görecem diye tutturmak o çocuktan daha çocukca bir davranış.Aslında bir erkeğin böyle davranması o ayrıldığı eşinin gözünde klasını daha da düşürür.Hatta böyle yapmaya devam ederse eninde sonunda duyacağı sözde şu olur.Ne iyi etmişimde ayrılmışım senden..Bir erkeğin bataryasını dibe vurduracak enerjisini bitirecek olan şeyde çocuğunun annesinden bunu duymaktır.Bu pozisyona hiç düşmemek lazım diye düşünüyorum.
Bu kadar iyi geceler
-
Neden boşanılmış eşten bişey duymak korkutsun ki.Zaten iki tarafta anlaşamamış ve ayrılmış iyiki senden boşanmışım demiştir.Çocuğa hediye almak onu nereye kadar mutlu eder?? Ama bir sarılmak,onunla ilgilenmek yani kaliteli zaman geçirmek inanın hiçbir hediyenin yerini tutmaz..Siz ne kadarda eskiii kgörüşlü olduğumuzu düşünsenizde bu böyle.Takdir ediyorum çocuğuyla görüşmek için hukuk savaşı veren tüm anne ve babaları.Bu sorumluluk iki kişiye ait...
-
[QUOTE=tturcica;260164][B]İdeali tabii ki ebeveynleri ile sağlıklı büyümesi doğrusu bu ama olmuyorsa da çocuğa eziyet etmenin bir gereği yok.Çocuk yetiştirme için bir örnek vereceğim ama erendoğa kesin itiraz edecektir:)
belki askerliğini daha zor yapacak belki yurtta daha çok zorlanacak .Farkında olmadan o çocuğun hakkını alıyorsunuz o çocuğun ömür kalitesini düşürüyorsunuz
dünden beri çok hastayım.. ancak farkettim yazdığınızı..:) öncelikle biraz ama sadece biraz haklısınız.. fakat şunu da ekleyeceğim.. yine mualefet olacağım.. askerlik yada yurt.. bunlar bireyin yalnız kalıp hayatla başetmek zorunda kaldığı anlar.. ve bu durumlarda en çok zorlanan kişiler emin olun ailesinden hiç ayrılmamış kişilerdir... boşanmış ailelerin çocukları hayata daha güçlü bakmayı ,daha sıkı tutunmayı öğrenirler . hayat onlara küçücük yaşlarında öğretmeye başlar. yalnızlıkla ,karanlıkla, kalabalıkla, eleştirilerle, doğrularla ,yanlışlarla baş etmeyi öğrenir..
size küçük bir örnek vereyim; evlilik içinde baba çocuğunu dövüyor ilgilenmiyor başından savuruyorsa zaten çocuk şarj edilememiş oluyor.. bazen boşanmak çocuklar için daha da sağlıklı bir çözüm olabiliyor. ben oğlumuz 3 yaşındayken boşandım. şiddetli geçimsizlik dizboyuydu, fakat en önemlisi çocuğuma ve bana şiddet- hakaret vardı. bizimle oyunlar oynamaz bize eşlik etmezdi. sıkılır bunalırdı. posta gazetesinin orta sayfası ve ibo şov dışında lüksü olmayan bir adamdı. baştan yalnıştı yani..:) neyse düşünün 2 yaşında bir çocuğu iri yarı koskoca bir adam duvara savuruyor , dövüyordu.. işindeki hıncını bizden çıkarıyordu. gerçi boşandıktan sonra oğlunu özlemeye başlayınca hatasını anlamış ellerim kırılsaydı demişti ama çok geç kalınmış sözler bunlar ..bu arada bu kadar şey yaşanmasına rağmen çocuğumun babasıyla görüşmesine hiç engel olmadım . o ayrı bir durum..
şimdi soruyorum size aile olmak bunun neresinde..????? yani oğlumun şarjı olsun diye bu durumları yaşamalımıydık??? kendine güvenli dışa dönük mutlu ve cesaretli ve başarılı bir çocuk kolay yetişmiyor. evli olmak yada olmamak çok önemli değil. önemli olan ebeveynlerden birinin sağlıksız yada uyumsuz olması. ozaman evlilik olmuyor. eğer sağlıksız kişi çocuğun velayetini almışsa işte o zaman sizin savunduğunuz durumlar ortaya çıkar...
-
İlginç bir yaklaşım evlimisiniz bilimiyorum ama sizin kazara çocugunuz olsa herhalde sepette yetişir. Burada üzerinede mektup koymayı unutmayın yazdığınız mektupda el yazısı ile yazmayın ileride adli tıpda aleyhinize bu mektup tturcica nın diye rapor tutulabilir.
-
Yapmayın arkadaşlar bende boşandım ve 2 çocuğum var. Boşanma davası sırasında çocukları o kadar öğretmişlerki pedagok görüşmesinde o kadar kötü anlatmışlarki beni buna inanamadım tabi amaç benden tazminat koparmak gerçi pilanı tutmadı ama bunu bana yaptılar. Boşanmadan sonra çocukları görmek istediğimde hep bir ağızdan nefretlerini kustular ardından bende 4 ay arayıp sormadım beşinci ayda çocuklar babacığım yok seni özledik görüşmek istiyoruz diye aramalar anneleri onlar seninde çocukların neden arayıp sormuyorsun diye name yapmalar sanki o kadar yalanı kendileri söylemedi. Boşanmış olan erkek arkadaşlar anneniz bir daha sizi dünyaya getirmeyecek akıllı olun peşlerinden koşarsanız kaçarlar çektirirler bırakın peşlerinden koşmayı bakın o zaman nasıl peşinizden gelmeye çalışıyorlar.
-
Alıntı:
bonies rumuzlu üyeden alıntı
Yapmayın arkadaşlar bende boşandım ve 2 çocuğum var. Boşanma davası sırasında çocukları o kadar öğretmişlerki pedagok görüşmesinde o kadar kötü anlatmışlarki beni buna inanamadım tabi amaç benden tazminat koparmak gerçi pilanı tutmadı ama bunu bana yaptılar. Boşanmadan sonra çocukları görmek istediğimde hep bir ağızdan nefretlerini kustular ardından bende 4 ay arayıp sormadım beşinci ayda çocuklar babacığım yok seni özledik görüşmek istiyoruz diye aramalar anneleri onlar seninde çocukların neden arayıp sormuyorsun diye name yapmalar sanki o kadar yalanı kendileri söylemedi. Boşanmış olan erkek arkadaşlar anneniz bir daha sizi dünyaya getirmeyecek akıllı olun peşlerinden koşarsanız kaçarlar çektirirler bırakın peşlerinden koşmayı bakın o zaman nasıl peşinizden gelmeye çalışıyorlar.
:iyi: budur işte
-
Alıntı:
bonies rumuzlu üyeden alıntı
Bu olaylar olduğunda çocuklarınız kaç yaşındaydı? Yani siz çockları arayıp sormadığınızda ki olaylarda.
-
Bu tür sorunları yaşamamak için en basit yöntem evlenmemek lazım.
Çocuk peşinde koşan erkeğe bende bi dur demek istiyorum. Eşin ona bakacak durumu varsa, senin yapabilecek hiç bir şeyin yok, çocuğun büyümesini ve baba özlemi çekmesini bekleyeceksin. Eş yardıma ihtiyacı olan biri ise zaten çocuk için yardımda bulunurken, senin nasıl davrandığına bağlı olarak çocuğuda görme imkanın olacaktır.
-
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba.Erkek kardaşimin 10 aydır süren boşanma davası var.10 yaşında oğlu var annenin yanında hakim ara karar çıkardı.Ayın 1. Ve 3. Cumartesi ve Pazar günleri temmuz ayının 1 inden 20 sine kadar çocukla baba arasında kişisel ilişki kurulmasına karar verdi.Bu karara uymadı.Takipli icra çıkardık.7 gün içinde çocuğu teslim etmedi cra memuru pedagogla gidildi evde bulunamadı ve tutanak tutuldu 2. Defa tekrar icrayla gitti çocuğu aldı.Bir defasında çocuğu vereceğini söyleyip babayı çağırdı tehdit etmişler çocuğun önünde kardeşimde cumhuriyet savcılığın suç dyurusunda bulundu haklarında kamu davası ve anne için 113/A ya göre cezalandırılmaları istendi.Baba 2 kez oğlunu görebildi anne çocuğu göndermiyor.Nisan ayında 4 . duruşma var ve pedagog olmadan hakim çocuğun dinlenmesine karar verdi 10 yaşındaki ve annenin yanında kalan küçük çocuğun dinlenmesi psikolojik açıdan ne kadar doğru.Baba oğlunu görebilmesi için her defasında 200 tl masraf etmesimi gerekiyor.İcrasız kesinlikle göremiyor.Bu durumda çocuğun velayetini nasıl alabilir.Ara karardayken icra masraflarını karşı taraftan alabilirmi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen avukat beylerden bayanlardan acil cevap bekliyorum..
-
Alıntı:
sanırım sizbir film senaryosu yazmışsınız ve onu bizimle paylaştınız. unutmayın babasız kalmış bir çocuk poptansiyel suçlu yetişen bir çocuktur. bu nasıl bir anlayıştır ve duygudur anlamadım çocuk peydahlamak yetmiyor sayın yazarımız. görmek istemekte etek giymek olmaz, sizin gibi düşüncelerin hala var olmasına çok şaşırdım. ozaman herkezden bir çocuk yap gez mantığı bu...
-
Alıntı:
osetia rumuzlu üyeden alıntı
sanırım sizbir film senaryosu yazmışsınız ve onu bizimle paylaştınız. unutmayın babasız kalmış bir çocuk poptansiyel suçlu yetişen bir çocuktur. bu nasıl bir anlayıştır ve duygudur anlamadım çocuk peydahlamak yetmiyor sayın yazarımız. görmek istemekte etek giymek olmaz, sizin gibi düşüncelerin hala var olmasına çok şaşırdım. ozaman herkezden bir çocuk yap gez mantığı bu...
çok doğru ve yerinde cevap yazmışsınız teşekkür ederim ben muhatap olmak istememiştim bana bilgi vereceğine akıl veriyor kendisinin çocuğu yok galiba yada baba olamamış etek giymek demekle ukalalık ediyor ağzı olanda konuşur site hukuk sitesinden çıkmış laf atma sitesi haline geldi:kızgın:
-
Kızıp eleştirdiğiniz davranışı siz de gösteriyorsunuz farkındamısınız?
-
insanlarA böyle akıllar vereceğine çoluk çocuğuna sahip çıkması için akıl ver gerisi sanamı kalmış sen başka işe bak
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kızıp eleştirdiğiniz davranışı siz de gösteriyorsunuz farkındamısınız?
Pardon anlamadım hangi davranışı bende gösterdim.Ben sadece tturcica adlı üyeye çirkin sözlerde bulunmaması için uyarıda bulundum.Hukuki yönden cevaplar bekliyoruz bizler.
-
Alıntı:
minikkuşum rumuzlu üyeden alıntı
lütfen cevaplarınızı bekliyorun sayın yetkililerden ve üyelerden.