-
Yeni Bir İlişki Boşanmayı Etkiler mi?
3,5 aylık başarısız bir evliliğim oldu..Çok denedim sorunları çözmek, yoluan sokmak için ama olmadı ve sonunda baba evine dönüp boşanma davası açtım.(Geçmişimden herşeyimi değiştirdim maillerim telefon numaralarım vs.) şimdi dava devam ediyor fakat kafamı kurcalayan bir konu var...Yeni tanıştığım biriyle görüşmeye başladım, görüşmelerim sadece telefonda şuan için,ve kimse bu görüşmeleri bilmiyor.Dava sürecini etkiler mi? Ve yeni aldığım hatla konuştuğum için bu hattın numarasının öğrenilip, dinleme yapılması ne kadar mümkündür.(eVLİLİĞİM SIRASINDA ASLA ALDATMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİ VE GÖRÜŞTÜĞÜM KİŞİYİ TANIMIYORDUM
-
Re: Yeni Bir Ilişki Boşanmayi Etkiler Mi?
Telefonunuzun dinlenmesi sözkonusu değildir.:)
-
Telefon dinlemek öyle basit değil. Merak etmeyin bu olmaz. Ancak yeni telefon numaranızı eşiniz öğrenip son 6 aylık ya da 1 yıllık dökümlerini isteyebilir. Ama bunu istemesi için bir sebep lazım. Beni aldatıyor,zina yapıyor demesi lazım. Bunu düşünmesi için bir sebebi olmalı, bir duyum filan almalı ki bunu istesin. Durup dururken isteyemez.
İstese bile sizin onu aldatmadığınız ortaya çıkarsa bu sefer kendisi kusurlu çıkacağı için mahkeme önünde eşiniz bunu isteyemez.
Ancak size tavsiyem evliliğiniz devam ettiği süre içinde kimse ile görüşmemeniz. Çünkü kağıt üstünde evlilik devam ettiği sürece ne kadının ne de erkeğin aldatmaya, birbirlerine hakaret ve küfür etmelerine hakları yok. Yaparlarsa kusurlu olurlar Aile mahkemesinde.
-
Eşimle aynı evde olduum zaman zarfında böyle bir ihtimal dahai olmadığından eşimin onu aldatmamı düşünmesi mümkün değil .Zaten kimseye bişey söylemedim benim ki şuan da sadece bir arkadaşlık ve tabii başıma belada olmasını istemem.
3,5 aylık başarısız bir evliliğim oldu..Çok denedim sorunları çözmek, yoluna sokmak için ama olmadı(boşanma sebebim eşinim tutarsızca davranışları ve bu davranışlarda bulunduktan sonra hatırlamaması,şiddet, ve hala bakireyim) ve sonunda baba evine dönüp boşanma davası açtım.(Geçmişimden herşeyimi değiştirdim maillerim telefon numaralarım vs.) şimdi dava devam ediyor fakat kafamı kurcalayan bir konu var...Yeni tanıştığım biriyle görüşmeye başladım, görüşmelerim sadece telefonda şuan için,ve kimse bu görüşmeleri bilmiyor.Dava sürecini etkiler mi? Ve yeni aldığım hatla konuştuğum için bu hattın numarasının öğrenilip, dinleme yapılması ne kadar mümkündür.(eVLİLİĞİM SIRASINDA ASLA ALDATMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİ VE GÖRÜŞTÜĞÜM KİŞİYİ TANIMIYORDUM)
ilk celseyi aylar sonrasına attılar ve mahkemede eski eşimin suçlamaları kabul etmediği taktirde avukatım adli tıptan bekaret raporunun isteyeceini söyledi savcının , bu raporu aldıktan ne kadar sonra mahkemem çok uzarmı?
-
Alıntı:
queen_u rumuzlu üyeden alıntı
Eşimle aynı evde olduum zaman zarfında böyle bir ihtimal dahai olmadığından eşimin onu aldatmamı düşünmesi mümkün değil .Zaten kimseye bişey söylemedim benim ki şuan da sadece bir arkadaşlık ve tabii başıma belada olmasını istemem.
3,5 aylık başarısız bir evliliğim oldu..Çok denedim sorunları çözmek, yoluna sokmak için ama olmadı(boşanma sebebim eşinim tutarsızca davranışları ve bu davranışlarda bulunduktan sonra hatırlamaması,şiddet, ve hala bakireyim) ve sonunda baba evine dönüp boşanma davası açtım.(Geçmişimden herşeyimi değiştirdim maillerim telefon numaralarım vs.) şimdi dava devam ediyor fakat kafamı kurcalayan bir konu var...Yeni tanıştığım biriyle görüşmeye başladım, görüşmelerim sadece telefonda şuan için,ve kimse bu görüşmeleri bilmiyor.Dava sürecini etkiler mi? Ve yeni aldığım hatla konuştuğum için bu hattın numarasının öğrenilip, dinleme yapılması ne kadar mümkündür.(eVLİLİĞİM SIRASINDA ASLA ALDATMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİ VE GÖRÜŞTÜĞÜM KİŞİYİ TANIMIYORDUM)
ilk celseyi aylar sonrasına attılar ve mahkemede eski eşimin suçlamaları kabul etmediği taktirde avukatım adli tıptan bekaret raporunun isteyeceini söyledi savcının , bu raporu aldıktan ne kadar sonra mahkemem çok uzarmı?
Eşinizle 3,5 ay aynı evde olup da bekaretinizin olması ciddi bir olay.
Eşinizin buna dair iddiası var mı peki?
Mahkemenin bitmesi tüm şahitlerin ve delillerin toplanması ile olur ancak.
Mahkemeler bulunduğunuz ilin kalabalıklığına göre aylar sonraya atılabilir. kaç ay sonraya ertelendi?
-
Re: Yeni Bir İlişki Boşanmayi Etkiler mi?
Bu dönemde görüşmeniz sizin zararınıza olabilir.İnsanoğlu siz yok desenizde iftira atabilir.Zaten başkası vardı bu nedenle benimle olmadı v.s.Dikkatli olun ve haklı davanızda haksız duruma düşmeyin.Geçmiş olsun
-
Mahkemeler bulunduğunuz ilin kalabalıklığına göre aylar sonraya atılabilir. kaç ay sonraya ertelendi?
HAYIR EŞİMİN HİÇBİR İDDİASI YOK.BAKİRE OLDUĞUMUDA JİNEKOLOJİK MUAYENE SONUCU EVLİLİĞİMİZİN BAŞLADIĞINDAN İTİBAREN BİLİYOR...
4 AY ATTILAR DURUŞMAYI
-
Alıntı:
HAYIR EŞİMİN HİÇBİR İDDİASI YOK.BAKİRE OLDUĞUMUDA JİNEKOLOJİK MUAYENE SONUCU EVLİLİĞİMİZİN BAŞLADIĞINDAN İTİBAREN BİLİYOR...
4 AY ATTILAR DURUŞMAYI
Bulunduğunuz ildeki Aile mahkemelerinin yoğunluğundan dolayı 4 ay atılmış olması doğaldır. Tanıdığımın da böyle olmuştu. İlk mahkemeden sonra 5 ay sonraya attılar. Ama sonra daha kısa zaman sonraya atabilir hakim yoğunluğa göre. Sonuçta hakimlerin bir an önce sonuçlandırmaları gerekiyor.
-
Alıntı:
3,5 aylık başarısız bir evliliğim oldu..Çok denedim sorunları çözmek, yoluan sokmak için ama olmadı ve sonunda baba evine dönüp boşanma davası açtım.(Geçmişimden herşeyimi değiştirdim maillerim telefon numaralarım vs.) şimdi dava devam ediyor fakat kafamı kurcalayan bir konu var...Yeni tanıştığım biriyle görüşmeye başladım, görüşmelerim sadece telefonda şuan için,ve kimse bu görüşmeleri bilmiyor.Dava sürecini etkiler mi? Ve yeni aldığım hatla konuştuğum için bu hattın numarasının öğrenilip, dinleme yapılması ne kadar mümkündür.(eVLİLİĞİM SIRASINDA ASLA ALDATMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİ VE GÖRÜŞTÜĞÜM KİŞİYİ TANIMIYORDUM
eşiniz diğer kişiyle buluşmalarınızı fotoğraflar ve sizin eşinizle cinsel ilişkiye girmekten kaçındığınızı iddia ederse ki bunu ispatlaması anlattığınıza bakılırsa cok da zor değil ve yeni hattınızın dökümünü isterse büyük ihtimalle davayı kaybedersiniz.
-
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
eşiniz diğer kişiyle buluşmalarınızı fotoğraflar ve sizin eşinizle cinsel ilişkiye girmekten kaçındığınızı iddia ederse ki bunu ispatlaması anlattığınıza bakılırsa cok da zor değil ve yeni hattınızın dökümünü isterse büyük ihtimalle davayı kaybedersiniz.
Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin birbiriyle cinsel ilşkiye girme yükümlülükleri yoktur.:)
-
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin birbiriyle cinsel ilşkiye girme yükümlülükleri yoktur.:)
Mehmet hocam değerli üye godzi nin vurgulamaya çalıştığı şey, boşanma davası açıldıktan sonra eşlerin arasındaki cinsel ilişki beklentisi değil.. Hanımefendinin eşinin mahkemede, evliliğin devam ettiği o ilk 3,5 aylık süre içerisinde eşler arasında cinsel ilişkinin yaşanmamış olmasına dayanak olarak hanımefendinin şu anki evlilik dışı birlikteliğini göstermesi..
Hal böyle olunca, beyefendi haksız olduğu (hanımefendinin anlatımına göre) bir boşanma davasında haklı duruma geçecektir..
-
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
boşanma davası devamınca eşlerin birbiriyle cinsel ilişkiye girmelerinin zorunluluğu yoktur ancak şahısın beyanından da anlaşılacağı üzere halen bekareti durmakta. buda göstermektedirki evlilik birliği boyunca cinsel herhangi bir münasebet olmamıştır. buda yargıtayın boşanma sebebi olarak gördüğü durumlardan biridir. Saygılar.
-
bugün avukat ile görüşmem vardı.Zaten aslında olduğu gibi savunma dilekçesindede asla aldatma vs tarzı bir yazı ve düşünce mümkün değil zaten normaldede varolan bir durum değildi...
Ama tabii her ihtimale karşı tedbiri elden bırakmamak gerek...
-
biz evliyken de giremedik zaten ....
avukatımla konuştum savunma dilekçesine cevaplarımı verdim, ama dilekçedede aldatma vs tarzı bir olay hiç yok.zaten normal şartlardada evliliğim boyunca hiç olmamıştı ki...
-
Ben kocamı severek evlendim, ama nihaktan sonra aksilikler birbirini aldı götürdü.Kim boşanmak için evlenir.Kim gelinlikle çıktığı evden evliliğin hiçbir güzelliğini yaşamadan, ve bakire olarak dul adıyla geri döner.Beni kimse zorla evlendirmedi bu tamamen benim kararımdı.Evlendikten sonra hakaretler, ağza alınmayacak kelimeler aldı başını gitti.Bu kelimeleri duymam için sebep neydi biliyormusunuz ? Elek kesilmiş olması.suların kesilmiş olması.Apartmöan kapısının bozulmuş olması, trafiğin yoğunluğu, yemekteki tuzun az olması, ve işin en can alıcı yanı da eşim için süslenip hazırlanıp bekliyor olmam.Ona göre benim varolmam hataydı..Konuşmayı denedim defalarca ama konuşmaya değer görmediğini insan olanla konuşacağını söyledi, evlilik terapisi alalım dedim, psikologa gitmek için evlenmediğini söyledi ve asla kabul etmedi.ben yanzlız başıma psikolojık yardım aldım.Yemek yiyelim dışarıda 1 gece dedim.nişanlıyken yediklerine say şuraya bu kadar para verdip sürekli yüzüme vurdu...Ona göre benim süslenmem adi , şerefsiz ,or... olmama sebep şeylerdi.Söylermisiniz ben eşime süsülenmeyeceğim de kime süsleneceğim.Benim evlilik hayallerim bunlar değildi dediğimdede sen hala hayallerdemisin ben kabusun olmak için varım burada diye bir cevap....Eşinizden çiçek beklerken size balta iskelet hediye etse ne yaparsınız...Benim sorunum ilişkiye girip girememe değil.Sonuçta herşeyin bir tedavisi var gerekirse ben her türlü doktora giderim.Ama eşim sebep belirtmeksizin hakaret içeren kelimeler kullanıp,küçük görmesi.Bende insanım benimde isteklerim beklentilerim var...tEK tarafın çabasıyla olaylar düzelmiyor..Yüce rabbim tanıdığım tanımadığım kiseye yaşadığım gibi bir evlilik nasip etmesin inş.
-
3,5 ay zaten çok kısa bir süre.. sözüm meclisten dışarı tamamen genele söylüyorum: biz elimimizden geleni yaptık evliliği kurtarmak için sözcüğünü pek samimi bulmuyorum. 3 ayda nasıl bir emek harcanır ki daha kişiler birbirini tanımıyorlar . aileler kaynaşmaya çalışıyor falan ... filan...bana garip geliyor!!! :D kesinlikle evlenmeden önce en az 6 ay görüşülmeli.. bu yasalaşmalı..:) kişiler evliliğe hazır mı değil mi cinsel maddi ve manevi yönden testlere tabi tutulmalı:) ben aileden sorumlu bakan olsaydım böyle bi yasa çıkarırdım.. 3 yada 5 ay gibi evli kalan ve boşanan insanların düğün için yaptığı masraflara acıyorum. ülke ekonomisine ciddi bir etkisi oluyordur...
-
Alıntı:
Ben kocamı severek evlendim, ama nihaktan sonra aksilikler birbirini aldı götürdü.Kim boşanmak için evlenir.Kim gelinlikle çıktığı evden evliliğin hiçbir güzelliğini yaşamadan, ve bakire olarak dul adıyla geri döner.Beni kimse zorla evlendirmedi bu tamamen benim kararımdı.Evlendikten sonra hakaretler, ağza alınmayacak kelimeler aldı başını gitti.Bu kelimeleri duymam için sebep neydi biliyormusunuz ? Elek kesilmiş olması.suların kesilmiş olması.Apartmöan kapısının bozulmuş olması, trafiğin yoğunluğu, yemekteki tuzun az olması, ve işin en can alıcı yanı da eşim için süslenip hazırlanıp bekliyor olmam.Ona göre benim varolmam hataydı..Konuşmayı denedim defalarca ama konuşmaya değer görmediğini insan olanla konuşacağını söyledi, evlilik terapisi alalım dedim, psikologa gitmek için evlenmediğini söyledi ve asla kabul etmedi.ben yanzlız başıma psikolojık yardım aldım.Yemek yiyelim dışarıda 1 gece dedim.nişanlıyken yediklerine say şuraya bu kadar para verdip sürekli yüzüme vurdu...Ona göre benim süslenmem adi , şerefsiz ,or... olmama sebep şeylerdi.Söylermisiniz ben eşime süsülenmeyeceğim de kime süsleneceğim.Benim evlilik hayallerim bunlar değildi dediğimdede sen hala hayallerdemisin ben kabusun olmak için varım burada diye bir cevap....Eşinizden çiçek beklerken size balta iskelet hediye etse ne yaparsınız...Benim sorunum ilişkiye girip girememe değil.Sonuçta herşeyin bir tedavisi var gerekirse ben her türlü doktora giderim.Ama eşim sebep belirtmeksizin hakaret içeren kelimeler kullanıp,küçük görmesi.Bende insanım benimde isteklerim beklentilerim var...tEK tarafın çabasıyla olaylar düzelmiyor..Yüce rabbim tanıdığım tanımadığım kiseye yaşadığım gibi bir evlilik nasip etmesin inş.
böylesine4 insanlıktan nasibini almamış bir adamla nasıl oldu anlamak zor evlenmeden fark edemediniz mi.. genelde herşey iyi başlayıp sonradan kadının yada erkeğin mutasyona uğraması gerekiyordu: sonuçta da anlaşamayıp boşanma gerçekleşmeliydi.. sizinki ben de doğuştan başkalaşım geçirmiş. evliliğin ilk ayında böyle çirkinleştiğine eğrileştiğine göre zaten hiç doğru biri değilmiş ki..
-
Normal bir evlilkten bahsediyorsunuz haklısınız da...3,5 ay çok kısa bir dönem,ama malesef ki benim ki normal bir evlilik olmadı olmasını çok isterdim...Mutlu olmayı kim istemezki...Eşinizin size sana bakmak zorunda değilim vs tarzı kelimeleri kullandığını düşünürsek 3,5 ay kısa değil insanın ömründe ömür götüren bir dönem olur buna da emin olun.yaşamayan anlayamaz..Banada anlatılmış olsa bende derdim bunca şey 3,5 ayda nasıl yaşandı diye...Eşim gece 4 beni kaldırıyordu sebep, kapıların cm ölçülerini merak etmiş, sabah kalktığında bağırıp çağırıyor sebebi rüyasında beni görmüş ona cevap veriyormuşum vs ..Bu adamla daha fazla geçin geçinebilirsen....
-
AŞIKTIM, çok sevdim eşimi...Ama herşey imzaya kadramış.İmza sonunda bambaşka biri ve aklını kullnasaydın da nişanlıyken tanısaydın aklın bir karış havadaydı diyebilecek kadarda yaptıklarında bilinçli...KİMSE BOŞANACAĞINI BİLEREK O İMZAYI ATMAZ...ufak bir yerde yaşıyorum herkes birbirini tanıyor çok mu kolaydı sanıyorsunuz baba evine dönmek,sorgulayan bakışlar? Ben benim kararımdı hayatımın dönüm noktasıydı yanlış bir karardı..Şimdi hayatımı yoluna sokmaya çalışıyorum ama herşekilde karşıma çıkıyor....
herşey yolunday dı da bana mutluluk çok gelip te bunca şeyi mi kuruyorum....Ama malesef ki ne kadar inanılmaz gelsede gerçekler bunlar...
-
Tabiki ayrılmak için evlenmediniz.Sağlıklı olan hiçbir birey bunun için evlenmez.Psikolojik sorunları var galiba eşiniz.Birde şurdan bakın olaya kısaz zamanda bişeyler kaybetmeden bitiyor bu olay.Baba evine dönmek oldukça zor psikolojik desteğe devam edin ve olumsuzları arkaya atın derim.Ama eşinizle olan anlaşmazlıkların her harfini dahi avukatınıza anlatın o bu konuda sizi rahatlatacak herşeyi yapıcaktır.Geçmiş olsun...
-
sayın katılımcılar forumda yazılanları biraz takibettim ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 3,5 yıllık evliyim ve eşimin psikolojik sorunlarından dolayı ayrılmanın eşiğindeyim. eşim işi gereği insanlarla sürekli içiçe ve beni aldatıyor diye şüpheleniyorum, taktir edersiniz ki eğer bunu ispatlarsam boşanma davasında hakkımı alabilirim diye düşünüyorum. ben ev hanımıyım, maddi olarak rahat değilim ve boşandıktan sonrada olmayacağım. eşimin gelir durumu bana göre oldukça iyi. iki evi ve arabası var. ne yapmamı tavsiye edersiniz. şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
reyhansay rumuzlu üyeden alıntı
sayın katılımcılar forumda yazılanları biraz takibettim ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 3,5 yıllık evliyim ve eşimin psikolojik sorunlarından dolayı ayrılmanın eşiğindeyim. eşim işi gereği insanlarla sürekli içiçe ve beni aldatıyor diye şüpheleniyorum, taktir edersiniz ki eğer bunu ispatlarsam boşanma davasında hakkımı alabilirim diye düşünüyorum. ben ev hanımıyım, maddi olarak rahat değilim ve boşandıktan sonrada olmayacağım. eşimin gelir durumu bana göre oldukça iyi. iki evi ve arabası var. ne yapmamı tavsiye edersiniz. şimdiden teşekkürler.
Öncelikle Geçmiş olsun.
1- çocuğunuz varmı?
2- iddialarınızla ilgili delilleriniz varmı yoksa sadece varsayımdanmı ibaret?
3-eşinizin psikolojik sorunları derken kast ettiğini şeyler nelerdir?
4- 2 ev ve araba evlilikten sonramı alındı öncemi?
soruya soruyla karşılık oldu ama bilmeden cevap vermek ezber ve yanıltıcı olurdu
-
Alıntı:
Öncelikle Geçmiş olsun.
1- çocuğunuz varmı?
2- iddialarınızla ilgili delilleriniz varmı yoksa sadece varsayımdanmı ibaret?
3-eşinizin psikolojik sorunları derken kast ettiğini şeyler nelerdir?
4- 2 ev ve araba evlilikten sonramı alındı öncemi?
soruya soruyla karşılık oldu ama bilmeden cevap vermek ezber ve yanıltıcı olurdu
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim sorularınıza gelince. 1 kızımız var 1,5 yaşında. iddaalarıma yönelik henüz bir delilim yok ama kadınsal içgüdü demek doğru olur sanırım. eşimin bana eskiden gösterdiği ilgiyi göstermemesi, eve geç saatte gelmesi, tuhaf ve anlamsız cevapsız telefonlar vs. psikolojik sorunların bazıları şunlar. sebepsiz şiddet gösteriyor olması, herhangi bir şeye sinirlenip mesela işine gelip evde bana kan kusturması gece söylediklerini sabaha inkar etmesi, fazlaca alkol alması gibi. mal varlığının sadece 1 evini evli iken aldı onun dışındakiler önceden alınmış mallar.
-
Bende aldatılan bayanım ve davam halen devam etmekte.Ama şu varki kesin kanıt isteniyor içgüdüsel bişey olmuyor buda o kadar zor ki tedbirli davranıyor.Tapuya gidip evin üstüne şerh koydurabiliyorsunuz.dava açılmadan yapabilirsiniz yalnız bir takım belgeler gerekiyor.Aracada koydurabilirsiniz eğer şerh konursa bunları devir edemez satamaz.Dava açıldığında tedbir nafakası sizin için ve çocuk için bağlanır.
-
Alıntı:
reyhansay rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim sorularınıza gelince. 1 kızımız var 1,5 yaşında. iddaalarıma yönelik henüz bir delilim yok ama kadınsal içgüdü demek doğru olur sanırım. eşimin bana eskiden gösterdiği ilgiyi göstermemesi, eve geç saatte gelmesi, tuhaf ve anlamsız cevapsız telefonlar vs. psikolojik sorunların bazıları şunlar. sebepsiz şiddet gösteriyor olması, herhangi bir şeye sinirlenip mesela işine gelip evde bana kan kusturması gece söylediklerini sabaha inkar etmesi, fazlaca alkol alması gibi. mal varlığının sadece 1 evini evli iken aldı onun dışındakiler önceden alınmış mallar.
çocuğunuz için nafaka alırsınız. ayrıca kendiniz içinde alırsınız. Evlilik birliğinde alınmış ev ortak mal sayıldığından onun yarı bedelide size verilir.(tabi miras vs. gibi bir sebeple kalan para ile alınmamışsa) eşinizin sizi aldattığını ispalayamazsanız dava çok uzayacaktır. ve belkide boşanma gerçekleşmeyebilir. Eşinizin size şiddet uyguladığını ve cok alkol aldğını anlıyorum yazınızdan bu şiddet anlarının birinde hastaneden rapor alır ve şahitlerle bunu ispatlarsanız kesin boşanırsınız ve yukarıda yazdıklarıma ilaveten birde manevi tazminat alabilirsiniz. Ancak kesin suretle unutmayınki
ispat herşeydir.
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bende aldatılan bayanım ve davam halen devam etmekte.Ama şu varki kesin kanıt isteniyor içgüdüsel bişey olmuyor buda o kadar zor ki tedbirli davranıyor.Tapuya gidip evin üstüne şerh koydurabiliyorsunuz.dava açılmadan yapabilirsiniz yalnız bir takım belgeler gerekiyor.Aracada koydurabilirsiniz eğer şerh konursa bunları devir edemez satamaz.Dava açıldığında tedbir nafakası sizin için ve çocuk için bağlanır.
teşekkür ederim zehra hanım sizin için de üzüldüm. nasıl bir yol izlediniz yani bilgi olarak neleri istiyor mahkeme. çok madur olacağım o yüzden bu benim için çok önemli. yani mahkemeye ne sundunuz ve bunları nasıl elde ettiniz rica etsem bi yol gösterirmisiniz.
-
Alıntı:
çocuğunuz için nafaka alırsınız. ayrıca kendiniz içinde alırsınız. Evlilik birliğinde alınmış ev ortak mal sayıldığından onun yarı bedelide size verilir.(tabi miras vs. gibi bir sebeple kalan para ile alınmamışsa) eşinizin sizi aldattığını ispalayamazsanız dava çok uzayacaktır. ve belkide boşanma gerçekleşmeyebilir. Eşinizin size şiddet uyguladığını ve cok alkol aldğını anlıyorum yazınızdan bu şiddet anlarının birinde hastaneden rapor alır ve şahitlerle bunu ispatlarsanız kesin boşanırsınız ve yukarıda yazdıklarıma ilaveten birde manevi tazminat alabilirsiniz. Ancak kesin suretle unutmayınki
ispat herşeydir.
evet ispatın önemli olduğunu biliyorum ama nasıl ispat etmem gerektiğini bilmiyorum. yani beni aldatırken fotoraf çekmektenmi bahsediyorsunuz. bu tip şeylermidir mahkemenin kabul ettikleri
-
Eşinizin sizi aldattığına dair deliller: Resim,otel faturası, son 6 ay ya da 1 yıllık cep telefonu dökümleri, msn'de yazışmalar gibi gibi...
Ancak elinizde hiçbir delil yokken, sırf şüphe ile zina davası açar ve eşinizin cep telefonları dökümünü isteyip hiçbir şey çıkmazsa, kocanıza açtığınız zina davasında kusurlu taraf siz olursunuz.
Ve siz kocanıza tazminat ödemek zorunda kalırsınız.
-
Boşanma davasını ben açtım...Özel msj yollayamıyorum bilginize...
-
Alıntı:
erendoga rumuzlu üyeden alıntı
3,5 ay zaten çok kısa bir süre.. sözüm meclisten dışarı tamamen genele söylüyorum: biz elimimizden geleni yaptık evliliği kurtarmak için sözcüğünü pek samimi bulmuyorum. 3 ayda nasıl bir emek harcanır ki daha kişiler birbirini tanımıyorlar . aileler kaynaşmaya çalışıyor falan ... filan...bana garip geliyor!!! :D kesinlikle evlenmeden önce en az 6 ay görüşülmeli.. bu yasalaşmalı..:) kişiler evliliğe hazır mı değil mi cinsel maddi ve manevi yönden testlere tabi tutulmalı:) ben aileden sorumlu bakan olsaydım böyle bi yasa çıkarırdım.. 3 yada 5 ay gibi evli kalan ve boşanan insanların düğün için yaptığı masraflara acıyorum. ülke ekonomisine ciddi bir etkisi oluyordur...
aslında 3,5 ay kısa bi süre değil.2-3 sene arkadaşlık yapıp birbirini tanıdığını zanneden ve evlilik gerçekleştikten sonra şiddetli geçimsizlik ile ayrılma yoluna giden çiftler...işin aslı kişiliğini saklamayı başaran tarafın işgüzarlığı.örneğin ben evlenmeden önce 1 sene arkadaşlık yaptığım ve ayrılmak üzere olduğum kişiden arkadaşlık ve nişanlılık döneminde hiç şiddet ve geçimsizlik görmemiştim.saygısız harekette olmamıştı.ammavelakin nikah olduu öküz öldü ortaklık bitti.bence nikahtan önce alınması gereken sağlık raporu değil bilirkişi (psikolog)raporu olmalı.erendoga arkadaşım sitede çok rastladım.yasalar kadından yana diye sitemlere ama anlıyorumki sizde benim gibi bu yasadan tam yararlanamamışsınız.allah haklının hakkını versin temennisiyle.
-
ben durumlara kadın erkek ilişkisi olarak bakmıyorum hiçbirzaman.. kadın yada erkek herhangi haklı konumda olabiliyor gerçekten iyi niyetini ve vicdanını bir kenera atmış kadınlar da var erkeklerde.. yasa kadınlardan yana demek çok doğru değil.. yasa haklıdan yana iddiasını ispat edenden yana.. bazen prosüdürler ve yasadaki açıklardan dolayı aksamalar gecikmeler olsada yasa kadın yada erkek diye cinsiyet ayrımı yapmıyor.. iki cinsiyet için sadece küçük bir ayrıntı var ve kadınlar bunu çok iyi biliyor. gözyaşı duygusömürüsü ve acitasyon .. birde erkekler için olanı var tabi...:) erkekler genelde pek yasaya uygun hukuka uygun davranmadıkları için dik kafalılık yapıp şiddete,saldırıya sığındıkları için hukuki açıdan haksız duruma çok çabuk düşüyorlar. her zaman savunduğum birşey var bunu tekrar belirtmek isterim hukuk santranç gibidir. strateji ,mantık matematik ve sabır sizi zafere taşır..
-
Alıntı:
Eşiniz sizi takip etsede şu anda sadece telefon ile görüştüğünüzü söylemişsiniz.Boşanma sürecinde dikkatli olmanız gerek.Anlattıklarınıza görede dikkatli davranıyorsunuz.
Buna çok benzeyen bir olay hatırlıyorum.Aysun hanım diye bir bayan vardı,başka bir sitede yazılarını görmüştüm,bir an acaba aynı kişi burayada mesajmı yazmış diye garipsedim.
-
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
içinize şüphe düşürüp karşı tarafıda kendiniz hakkında şüphelendirecek durumlara girmemenizi tavsiye ederim .vesvasil hannas'Sincice kalplere vesvese ve kuşku düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden.
müsterih olun diyeceğim ama sizin anneniz havvada vesveseli bir kadındı.
sabah programlarını daha az izlemeye çalışın derim.Şerh konulmuş bir ev ve araba belkide tamamen masum olan eşinizin size bakışını değiştirebilir gereksiz yere kalp kırmış olursunuz .
-
Alıntı:
NEJAT_123 rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz sizi takip etsede şu anda sadece telefon ile görüştüğünüzü söylemişsiniz.Boşanma sürecinde dikkatli olmanız gerek.Anlattıklarınıza görede dikkatli davranıyorsunuz.
Buna çok benzeyen bir olay hatırlıyorum.Aysun hanım diye bir bayan vardı,başka bir sitede yazılarını görmüştüm,bir an acaba aynı kişi burayada mesajmı yazmış diye garipsedim.
Nejat bey aynı kişiler değiliz demek sadece bazı şeyleri yaşayan ben değilim.başka siteye yazmadım...Ve yazdıklarım yaşadıklarımın çok ufak bir kısmı...Allah düşmanıma bile yaşatmasın...
-
Alıntı:
NEJAT_123 rumuzlu üyeden alıntı
Eşim her dkk karşıma çıkacak gibi, dışarı zaten çıkmıyorum işten ayrıldım yeni işe başlama cesaretide gösteremiyorum.Çünkü eşim normal bir insan gibi davranmıyor.Ve boşanma süresince de bunu kabullenmesi sanırım zor olacak...Mahkemenin b
tmesini herşeyden çok istiyorum.Keşke insanlar sorunsuz evlilik yaşadıkları gibi anlaşamayınca sorun çıkarmayıp kabullenip ayrılabilselerde...
-
Alıntı:
Eşim her dkk karşıma çıkacak gibi, dışarı zaten çıkmıyorum işten ayrıldım yeni işe başlama cesaretide gösteremiyorum.Çünkü eşim normal bir insan gibi davranmıyor.Ve boşanma süresince de bunu kabullenmesi sanırım zor olacak...Mahkemenin bitmesini herşeyden çok istiyorum.Keşke insanlar sorunsuz evlilik yaşadıkları gibi anlaşamayınca sorun çıkarmayıp kabullenip ayrılabilselerde...
Olabilir tabii,benzer şeyler toplumda yaşanıyor.herkes olaylara kendi tarafından haklı gözüyle bakıyor.anlaşamadıktan sonra ve anlattığınıza göre birşeylerde yaşanmamışsa haklıyı-haksızı aramakta yersiz.
Bence normal hayatınıza biran önce dönmelisiniz.konuşmanızdan eşinizi aklınızdan çıkaramadığınızı anladım.sonuçta bu süreç uzunda olsa bitecek.işyerinizden kendi isteğinizle ayrılmışsınız herhalde.yine işe başlasanız bir şeylerle meşgul olmuş olursunuz.yeni bir iş,yeni insanlar kafanızı dağıtmanıza iyi gelir.eşiniz sizin onu istemediğinizi,artık olmayacağını anlamıştır mutlaka,başka ne isteyebilirki?veya sizmi ondan bişeyler istiyorsunuz,bu sebeple sizi bırakmayadabilir.insanlar ayrıldıklarında birbirlerine birşey vermek istemezler,buda boşanmayı uzatır,zorlaştırır.uzlaşma yoluna gitmenizi tavsiye ederim.yoksa boşansanızda davalar uzar gider.uzamasıda sizi daha çok yıpratır.gündelik hayatta sürekli davanızı düşünürsünüz......
-
[QUOTE=tturcica;259193][B]
içinize şüphe düşürüp karşı tarafıda kendiniz hakkında şüphelendirecek durumlara girmemenizi tavsiye ederim .vesvasil hannas'Sincice kalplere vesvese ve kuşku düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden...
insanların içine kuşkular kuruntular sokar o... cinlerden de olur insanlardan da...
çok haklısınız... ÇOKKK.....
-
Alıntı:
tturcica rumuzlu üyeden alıntı
içinize şüphe düşürüp karşı tarafıda kendiniz hakkında şüphelendirecek durumlara girmemenizi tavsiye ederim .vesvasil hannas'Sincice kalplere vesvese ve kuşku düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden.
müsterih olun diyeceğim ama sizin anneniz havvada vesveseli bir kadındı.
sabah programlarını daha az izlemeye çalışın derim.Şerh konulmuş bir ev ve araba belkide tamamen masum olan eşinizin size bakışını değiştirebilir gereksiz yere kalp kırmış olursunuz .
Masum olsa yada olmsa şerh bi tedbir içindi.Bu bilgileri bir çok avukatdan danışarak öğrendim ve avukatım uyguladı.Karşı tarafın kusurlarını burda anlatmak uzun olur.Güvenli bir ilşki olsaydı şu an çekişmeli boşanma davam olmazdı..Sırf yazı yazmak için yazmayın derim.Bu arada sabah programlarını izleyen sizsiniz galiba...Ben hayatımın gerçeğinden söz ediyorum...
-
[QUOTE=erendoga;259226]
Alıntı:
tturcica rumuzlu üyeden alıntı
[B]
içinize şüphe düşürüp karşı tarafıda kendiniz hakkında şüphelendirecek durumlara girmemenizi tavsiye ederim .vesvasil hannas'Sincice kalplere vesvese ve kuşku düşürüp duran' vesvesecinin şerrinden...
insanların içine kuşkular kuruntular sokar o... cinlerden de olur insanlardan da...
çok haklısınız... ÇOKKK.....
Hangi konuda haklı anlayamadım.Üyenin bana verdiği bu cevap için neden hak verdiniz?Tartışmak için değil bilgi almak için burdayız.Eğer bi bilgide ben yazdıysam devam eden bir davam var ve bu davama bakan bir avukatım yaşadıklarımdan tecrübeyle örnek verdim.Zaten gerginiz ve burda bişeyler paylaşmaya çalışıyoruz.Lütfen uğraşmayalım bu konularla...
-
[QUOTE=zehrabetül;259426]
Alıntı:
erendoga rumuzlu üyeden alıntı
Hangi konuda haklı anlayamadım.Üyenin bana verdiği bu cevap için neden hak verdiniz?Tartışmak için değil bilgi almak için burdayız.Eğer bi bilgide ben yazdıysam devam eden bir davam var ve bu davama bakan bir avukatım yaşadıklarımdan tecrübeyle örnek verdim.Zaten gerginiz ve burda bişeyler paylaşmaya çalışıyoruz.Lütfen uğraşmayalım bu konularla...
BUNUN NE OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ...???
kişi size ima etmiş olabilir ama o söz nas suresinden BİR BÖLÜMDÜR O söz (bir koruyucu duanın içinde geçer... ) ben de devamını yazdım.. ben her akşam uyumadan önce o duayıokuyorum size de tavsiye ederim .. okuyun emin olun içinizdeki tüm sıkıntılardan uğursuzluklardan arınacaksınız. ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN.. SÖZÜM SİZE İMALI BİRŞEY YAZMAK DEĞİLDİ.. :) yanlış anlaşıldım pardon.. sizde kendinizce çok haklısınız.. ben de olsam aynısını yapardım ama kişide bir taraftan kendince haklı.. ben orada yazan söze istinaden yazdımdıı..