-
Boşanma - Çocuğu görememe - Yüksek tazminat
Merhaba ;
Çok uzun olmasına ragmen kısaca anlatıp bana yardım etmenızı ıstıyorum.
2 yıl oldu ayrılalı ve 2 yyıl once evı terkedıp gıttı babasının evıne kızımıda yanına alarak.ben 2 yıldır kızımı göremıyorum mahkeme kararı olmasına ragmen.dava actım ama ertelenıp durmakta bır sonuc hala cıkmadı..
Ben 600 tl maasla calısan bırıyım ve 400 tl tedbır nafakası baglandı.ayrıca evı terkedıp gıtmesıne ragmen ve sahıdının herseyı duymaktan ıbaret oldugunu anlatmasına ragmen 20.000 tl maddı manevı tazmınata mahkum edıldım.şuan temyızde dosyam 13.ayı bıtmek uzere hala gerı donmedı.
1-bana kızımı gostermeme gıbı bır hakkı varmıdır?
2-maddı manevı tazmınatı nasıl ödeyecegım?
3-nafaka neden bu kadar yuksek?
Saygılarımla...
-
Re: Boşanma,çocuğu görememe,yüksek tazminat
Dava dosyanızın içeriğini bizler bilemeyiz ve nedenlerine cevap veremeyiz.
Size cevap verebileceğimiz tek konu çocuğunuzu görmeniz konusunda yapabileceğiniz.
Eğer eşiniz çocuğunuzu size göstermiyor ve vermiyorsa icra işlemleri başlatın. Çocuğunuzu icra marifeti ile alabilir görebilirsiniz.
Boşanmanız yargıtay tarafından da onandıktan sonra eğer eşiniz çocuğu vermemekte devam ederse hapis kararı da çıkar kendisine. Ama boşanmanız kesinleştikten sonra hapis kararı çıkabilir. Evlilik devam ederken çıkmaz.
-
Temmuz 2008 ayının ılk gunu bulundugu sehıre gıttım(1-31 temmuz mahkeme kararı ıle cocugumun bende olması gerekmekteydı) gereklı ınsanlarla yanı ıcra memuru ve herhangı bır olaya mahal vermemek ıcınde polis alıp gıttık.fakat gelecegımızı teblıgatla bıldırmemıze ragmen evde yoklardı tutanak tutturup dava actım.en son gecen ay davamıs 2.celsesınde hakım eskı esıme verılen kararı sen neden uygulamadın dıyerek çıkıştı.gostermesı konusunda uyardı.ama hala bır gırısımde bulunmadılar.davamız 18 martta sanırım sonuca baglanıcak ama nasıl baglanıcak onu hıc tahmın edemıyorum...
boyle bır hakkı olmadıgının bırılerı farkına vardırması gerekmekte.suan bulundugu sehırle benım ıkamet ettıgım sehır arasında 1000 km vardır.
Saygılarımla...
-
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Temmuz 2008 ayının ılk gunu bulundugu sehıre gıttım(1-31 temmuz mahkeme kararı ıle cocugumun bende olması gerekmekteydı) gereklı ınsanlarla yanı ıcra memuru ve herhangı bır olaya mahal vermemek ıcınde polis alıp gıttık.fakat gelecegımızı teblıgatla bıldırmemıze ragmen evde yoklardı tutanak tutturup dava actım.en son gecen ay davamıs 2.celsesınde hakım eskı esıme verılen kararı sen neden uygulamadın dıyerek çıkıştı.gostermesı konusunda uyardı.ama hala bır gırısımde bulunmadılar.davamız 18 martta sanırım sonuca baglanıcak ama nasıl baglanıcak onu hıc tahmın edemıyorum...
boyle bır hakkı olmadıgının bırılerı farkına vardırması gerekmekte.suan bulundugu sehırle benım ıkamet ettıgım sehır arasında 1000 km vardır.
Saygılarımla...
18 Mart'ta sonuçlanacak sanırım dediğiniz dava nedir?
-
18 martta mahkmenın bana vermıs oldugu cocugumu gorme gununde göstermedıgı ıcın acılmıs olan dava...
-
İcra yolu ile çocuğu göstermemelerinden dolayı velayet değişikliği talebi ile dava açabilirsiniz.
-
Re: Boşanma - çocuğu görememe - yüksek tazminat
İcra yolu ile 2 defa denedık fakat bı sonuc alamadık...
Nafakasınıda her ay zamanında yatırmaktayım ve bu iş benı gercekten cok yıpratıyor.
Sonuc olarak yuksek bır tazmınata ve yuksek bır nafakaya carptırldım ama bunu neye dayanarak yaptıklarına bı anlam veremedım umarım temyız den mutlu bır sekılde donucektır.
-
20000 ytl tazminatmı ? Çok yüksek değil mi bu rakam üstelik 600 ytl kazanıyorum demişsiniz.Burası Türkiye kişi başı milli gelir ortada kimin cebinde 20 bin ytl var şu anda. Bu durum sizin tüm enerjinizi bitirir ve belli bir dönem sonra muhakeme yapamazsınız.Üstüne üstlük birde kızınızı göremiyormuşsunuz.Sizin acilen resarj edilmeniz gerekir yoksa konunuz gazetelerin spor magazin sayfalarından 3. sayfaya doğru ilerlemekte.
-
Bunu gercekten anlamadım Avukatımın bana söyledıgı kayseri mahkemelerının kadınları korudugu yonunde fakat bu benı gıbı orta duzeyde bır calısanın hayatının resmen kararması anlamına gelıyor.Yanı ben bır hayat kuramam anlamında suan aldıgım para resmen nafakaya gıdıyor ne yapmam gerekıyor ve hukmedılen 20.000 tl tazmınatıda odemem mumkun degıl?
-
Alıntı:
Bunu gercekten anlamadım Avukatımın bana söyledıgı kayseri mahkemelerının kadınları korudugu yonunde fakat bu benı gıbı orta duzeyde bır calısanın hayatının resmen kararması anlamına gelıyor.Yanı ben bır hayat kuramam anlamında suan aldıgım para resmen nafakaya gıdıyor ne yapmam gerekıyor ve hukmedılen 20.000 tl tazmınatıda odemem mumkun degıl?
Anlamadığım şey şu.. Ekonomik - sosyal durum araştırması yapılmadımı, nasıl bir hata yaptınız da 20000 TL tazminata mahkum oldunuz. profilinizde Bankacı olduğunuz yazıyor. Bankacılar 600 TL mi maaş alıyor.
-
Evet bankacıyım..4 sene oldu ıse baslayalı suan maasım 700 tl oldu dava acıldıgında 600 idi sosyal durum araştırması karakoldan gelen polisler tarafından yapıldı ve 600 yazılmıstı.
Evi terkedıp ailesinin yanına gıttı ve ben gelır dıye umit ederek dava acmadım ama ne gelen vardı nede arayan arkasından bosanma davası acmıstı kendısı.1 sahıdı var ve oda gorduklerını degıl duyduklarını soylemıs bunu dılekcesındede acıksa belırtıyor ve yası 70.
-
Alıntı:
Evet bankacıyım..4 sene oldu ıse baslayalı suan maasım 700 tl oldu dava acıldıgında 600 idi sosyal durum araştırması karakoldan gelen polisler tarafından yapıldı ve 600 yazılmıstı.
Evi terkedıp ailesinin yanına gıttı ve ben gelır dıye umit ederek dava acmadım ama ne gelen vardı nede arayan arkasından bosanma davası acmıstı kendısı.1 sahıdı var ve oda gorduklerını degıl duyduklarını soylemıs bunu dılekcesındede acıksa belırtıyor ve yası 70.
Siz mahkemelere gitmedinizmi, avukatınız yokmuydu, yani anlaşılan o ki dava devam ederken kötü gidişi görmüş olmalısınız, dur diyemediniz mi ? tanıkla ilgili bilgi sahibi olmadınız mı ? kim olduğunu doğru yada yalan tanıklık yapıp yapmayacağını hesaplamadınız mı ? sanırım siz ve avukatınız hafife almışsınız bu boşanma olayını... şimdi bunun ceremesini çekiyorsunuz. Yinede anlaşılmayan tarafı hangi gerekçe ile sizden 20000 TL tazminat ödemeniz bekleniliyor.
-
Ben davayı hafıfe almadım takat avukatım cıddıye almamıs anlasılan zaten zor gunler gecırıyodum ustune gıdemedım herseyın kendımı toparlayamadım.sahıdımın kım oldugunu sormustum arar soyerım demıstı ama aramadı yanı ılgılenmedı azım caba yoktu.Sonra azlettım avukatımı yenı bır avukatım var ama yolun sonuna zaten geldık sanırım.Şuan Temyiz de Yargıtay Üyelerinden en az bırısıyle konusmaya gıdıcektım .Benım tek sucum kendı haklılıgımı ıspatlayamamam.Mahkeme kayseride ve ben izmirdeyım aslında gıdecektım ama avuukatımın gerek olmadıgını soylemesı uzerıne gıtmedım.
-
Alıntı:
Ben davayı hafıfe almadım takat avukatım cıddıye almamıs anlasılan zaten zor gunler gecırıyodum ustune gıdemedım herseyın kendımı toparlayamadım.sahıdımın kım oldugunu sormustum arar soyerım demıstı ama aramadı yanı ılgılenmedı azım caba yoktu.Sonra azlettım avukatımı yenı bır avukatım var ama yolun sonuna zaten geldık sanırım.Şuan Temyiz de Yargıtay Üyelerinden en az bırısıyle konusmaya gıdıcektım .Benım tek sucum kendı haklılıgımı ıspatlayamamam.Mahkeme kayseride ve ben izmirdeyım aslında gıdecektım ama avuukatımın gerek olmadıgını soylemesı uzerıne gıtmedım.
affınıza sığınarak bu altı çizili bölüm için soruyorum. sanırm sizde davanızla pek ilgilenmemişsinizki o sizi aramadığı halde sizde onu arayıp sormamışsınız. Ayrıca davanın şahitlerini internettende görmek mümkün. burdan benim anladığım sizinde bu davaya ilgisiz olduğunuzu ancak şimdi verilen karar üzerine harekete geçtiğinizi anlıyorum. neyse yinede geçmiş olsun.
-
Davayla ılgılenmek hususunda bısey soylemek ıstıyorum.avukatım bana yardım etmedı ve ayrıca ınternetten gorebılecegımı bılmıyordum.nerden gorebılırım?
Haklısınız benım uzerıne dusememe sebeplerımı soylemıstım ruhsal dururmdan dolayı.Avukat var Avukat var bunuda bu sayede ögrenmiş oldum..
-
Alıntı:
Davayla ılgılenmek hususunda bısey soylemek ıstıyorum.avukatım bana yardım etmedı ve ayrıca ınternetten gorebılecegımı bılmıyordum.nerden gorebılırım?
Haklısınız benım uzerıne dusememe sebeplerımı soylemıstım ruhsal dururmdan dolayı.Avukat var Avukat var bunuda bu sayede ögrenmiş oldum..
davanızı verdiğim linkten görebilirsiniz. en azından şahitleri. http://vatandas.uyap.gov.tr/portal_giris.html
-
Ama çok ilginç bir durum bu .Davalara gelmedi o zaman vur beline kazmayı olurmu .Gidemezsende 20 bin ytl çok rakam kardeş.Ayrı şehirlerde dava açılmış olması bile birçok konuda başlangıç fikri veriyor.Özelliklede dava eşinizin daha öncesinden hayatının bir periyodunu ebebynleri ile geçirdiği ilden açılmışsa . Peşine düşün haklarınızın lütfen.
-
Teşekkur ederım ılgınız ıcın..
Fakat şu satten sonra ne yapabılırım bır yol gosterebılmenız benı yonlendırebılırmızınız?
-
Galiba yanlız kaldım ben yine...!
-
mesajlarınızı şimdi okudum. Hikayeniz benimkine çok benziyor.kızımı da alarakevi kendi terketti gitti dava açtı 12 yaşında kızımı da şahit yapmış davada. gıyabımda başka şehirde haberim olmadan ifadesi alındı. 16 yıl evlilik sürdü ne bir hakaretim ne de bir el kaldırmam vardır. kraliçe gibi davranıldı ona. size tek bir şey söyleyim. boşanma davalarında dosyanın hiç bir önemi yok. herşey hakimin kanaati ile ilgili. benimki kadın hakimdi. yargıtayda yüzde 90 onaylıyor. Ben 30 bin ytl maddi manevi tazminat ödedim 400 bin nafaka ödemem gerek son 4 aydır gönderemiyorum artık. ne olacak bilmem. . davam geçen yıl bitti. tazminatlar ve nafaka bakımından yargıtaya gönderdim dosyayı. 6 ay bekledi sonuç" onama". tasihi(düzeltme) karar olarak geme gönderdim yargıtaya. 2 ayda red edilerek geri döndü. sonuçta tazminatı ödedim. parayı annem babamdan alarak. tek evlerini benim için sattılar. adalet mağduru oldum.. yapmanız gereken şey şuydu boşanma davalarında deneyim sahibi bir avukat bulup hakimi etkilemek. madur olduğunuz izlenimi uyandırmak.. bunu kim başarısa kazanıyor. dosyada yazanlar hikaye inanın..
-
İlk önce teşekkur ederım.
Gercekjten haklıısnız ılk avukatım ılgılenmedı ve ben bunun farkndayım ama olacagına varsın ıstedım fakat olan bana oldu.Herseyde bır adım one gectıler ınsafısz ayrıca vıcdansızlar.kızımı goremıyorum gostermıyor.nafakasını her ay alıyor ben adalet magduru gozuyle bakıyorum kendıme cunku ıspatlayamıyorum.ayrıca tazmınatı onaylasalar bıle bunu verecek gucum yok alsınlar maasımdan yıllarca hıc bı ıslerıne yaramaz.sırf onlara bu parayı vermemek ıcın işten ayrılmayı bıle dusundum hatta daha cok dusundugum seyler var ama elım kolum baglanıyoır.Allah o konuma dusurmesın yoksa ezerım onları.ama benım vıcdanım rahat hemde cok rahat alsınlar yesınler bunun acısısnı onlar mmutlaka cekecektır.suan davanın seyrı devam ettıgı için susuyorum ama benımde konusacagım zaaman mutlaka var hemde benım dılımden.Adalet kadını koruyor fazlasıyla bız ınsan degılız..
saygılarımla
-
Bunun içinde ne gerekiyorsa yapabiliyorlar (!) kadınlar .Adliye koridorlarında kapalı kapılar ardında avukatlar hakimler ve boşanmak üzere gözü mal eşya para hırsıyla dönmüş ne yaptığını bilmeyen kadınların arasında dönebilecekleri tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.İnsanlığın başlangıcından beri varolan sadece iki meslek var.bir tanesi kadınların icra ettiği bir meslek.Getirisi bazen kocanın olmayan parası bazende 3-5 kuruşluk eşyası.Muhtemelen kardeşim sen böyle bir hadiseyeye maruz kalmışsın.Büyük geçmiş olsun Allah kadın şerrinden hepimizi emin eylesin
-
Amin arkadasım Amin.bırde benım kadınım dedıgım sahsıyet Kayserili hakımlerın bunları bılıyor olması lazım..Ama oyle seyler duyuyorum kı burda anlatmak ıstemıyorum ADalet Adalet Adalet..!kestıgı parmak acıyor artık.
-
Demek istediğimi anladın sen .Senin eski eşin olmuş artık .Başkalarına verdiği hizmetinde ücretini sen ödüyorsun.Sen evlendiğini sanmışsın ama keyif taciri olmuşsun haberin yok .Yasal yoldan oldu artık hadi gözün aydın .3-5 yaşındaki kıza ne 400 ytl nafakasıymış bu .İnsanlar 400-500 ytl ye ev geçindiriyor.Üniversitemi okuyor bu kız 400 ytl ye.
-
ne kadar mantıklı yasalarımız var değilmi ?adam 600 ytl maaş alıyor 400 ytl si tedbir nafakasına bağlanıyor bu adamın borcu varmı ne yer ne içer diye düşünen yok .... nafakaya gelince söke söke alınıyor göstermeye gelince yoookkk olmazz. mağduriyet kavramı acaba bayandamı erkektemi şu anda ... ya şu erkeklerin canınıda alında kurtulun bari....
buna ben işte orantısız adalet dertim başka bişey değil ....
-
Erkek işte nerde olsa karnını doyurur.sonra tv lerde ızlıyoruz cınnet gecıren eskı kocası tarafından bılmem noldu falan dıye.Kadınlarımız bunların farkında ve evlenmeden once eger bosanırsam ne alırım dıye dusunuyorlar sevgı kalmamıs hep menfaat ki bunu evı terkederken benım gumus yuzuklerıme kolyelerıme kadar alıp goturmesıde kanıtıdır.Hoş ben bunları ıspatlayamadım ıspatlayamam bır kadının önune kesınlıkle bır erkek gecemez.Yazık olan hayatlarımıza ve mutlulugu bulduk sanan bız akılsız erkeklere acıyorum.affınıza sıgınarak.
Saygılarımla...
-
Vücutta kanser bir hücreden başlar sonrada dağ gibi adamı eritir öldürür.Memleketin hücreside ailedir.Aileye kanseri sirayet ettimişler artık.Bir ülkeyi bitireceksen eğer böyle kararlarla bitireceksin.Ne bu ya 20 bin lira tazminat 400 ytl nafaka.Bu kararı veren hakim 20 bin lirayı normal hakimlik maaşıyla birarada görebilmişmi sor bakalım.İsviçre mi yaw burası
Size deve kuşu kabareyi boşanma bölümünü izlemenizi öneririm .Metin Akpınar yıllar önce bu olayı kara mizaha dökmüş.Benimde başımda sizin gibi bir hadise var yıllardır doğuda oldukça zor şartlarda doktorluk yapıyorum talihsiz bir evlilik yaptım elilik dışı hamile kaldır aldırmadı bende vicdanımı dinledim evlilik yaptım kadın varıma yoğuma şerh koydurdu 300 bin lira 2500 lira nafaka istiyor dava daha devam ediyor.Bakalım absurt bir sonuç çıkarsa sinirlerime hakim olamayabilirim.Kendime bu konuda güvenemiyorum
-
Hakimler primmi alıyor yada avukatlar bu tazmınattan.zoruma gıdıyor ama benle evlenırken neydıkı benden sonra bu kadar sebepsız zengınlessın ve ben fakırleseyım.Adalet bumudur eger buysa herkes kendı adaletını kendısı koyar.Ben bıdaha evlenemeyecekmıyım yuvam cocugum olmayacakmı hayatım resmen bıttı burda.sanırım ben cezaevınde daha rahat olurum en azından ekmek elden su gölden...
-
Alıntı:
[B]Hakimler primmi alıyor yada avukatlar bu tazmınattan.B]
Metin Akpınar boşanma davasına şöyle başlıyor .
Oturtmayı açıyorum
Baktığı dava sizin davamı acaba :)
-
Alıntı:
Hakimler primmi alıyor yada avukatlar bu tazmınattan.zoruma gıdıyor ama benle evlenırken neydıkı benden sonra bu kadar sebepsız zengınlessın ve ben fakırleseyım.Adalet bumudur eger buysa herkes kendı adaletını kendısı koyar.Ben bıdaha evlenemeyecekmıyım yuvam cocugum olmayacakmı hayatım resmen bıttı burda.sanırım ben cezaevınde daha rahat olurum en azından ekmek elden su gölden...
aşırı duygusallaşmışsınız. hakkınız yürürlükteki adaletten başka şekilde aramaya başlarsanız gittikçe batarsınız. Cezaevine giren bilir bunu. öyle sandığınız gibi ekmek elden su gölden değil. Özgürlüğün elden gitmesi bazen ölümden beter oluyor. Orda adama zorla bulaşık yıkatırlar biliyormusunuz?
Aynı sürecin daha ağır şartlarını geçirmiş biri olarak size en mantıklı tavsiyem şu.. davanız hala devam ederken gidip en iyi bu konuda en tecrübeli avukatı bulun. daha yargıtay süreci var sizin. murafalı duruşma isteyin yargıtayda. avukatnızla gidip derdinizi açıkça anlatın. bu tazminatı ödemem mümkün değil keşke olsa da ödesem diyin. ben bunu demediğim için onandı. tuttum dosyamın mantıksızlığımdan söz ettim. yargıtay yerel hakimin kanaatine bırakıyormuş herşeyi sonradan anladım. yargıtay da kadını koruyor artık..
-
Bizim bı yakınımızda aynı konudan magdur ve annesı bırgun cıkıp yargıtaya gıdıyor.Yargıtay Üyelerınden bırısı ıle görüşme yapıyor dıyorkı;Bizim bu parayı odememız mumkun degıl evı terkedıp gıttı oglum yapayanlız kaldı psikolojisi bozuldu magdur olan asıl benım oglumdur.ne var ne yok aaldı gıttı vss.
Sonrasında ne oldu bılıyomusun?
Tazmınatın iptalıne ve nafakanın en cuzi mıktara dusurulmesı kararı cıktı..
sorun su bız kendımızı yeterı kadar ıspat edemıyoruz kendı yasadıgı sehırde bana dava acıyor babası ablası sahıt oluyor ve bana atılan ıftıraları ben tek tek kanıtlıyorum hastane raporlarıyla örnegın benı döverken gözümün kapagı asagı sarkık kaldı dıye ben mahkemeye hem hastane raporunu hem genc kızlık resmını gosterdım bu ailede gözkapagı düşmesı genetik diye.ne oldu bısı olmadı yıne olan bana oldu yanı kadın heryerde herzaman haklı acımayacaksın sende sana davrandıgı gıbı davranıp surundureceksın ama bız bunu yapamıyoruz..
-
Ne istediğini, neyin seni mutlu edeceğini ve kim olduğunu,
Neler yapabileceğini bilmek zorundasın.
Ancak o zaman dogru kararlar veriyor ve mutlu bir hayata sahip oluyorsun.
Ve kararlar birer kibritti...
Ya kendini yakıyordun ya da ısıtıyordun...
-
Sayın Godzi verdiğiniz portalda yapılacak dava için şahitleri göremiyoruz.acaba bitmiş davalar için mi geçerli bu dediğiniz.
Birde şunu ifade etmek istiyorum.Mağdur durumda olan bir kadın için herkes avukat oluyor ve kadına hemen yol gösteriliyor."Hemen tedbir nafakası,maddi ve manevi tazminat iste.Ziynet eşyaları da zaten bayanın." Ya bu takıları evlilik sırasında millet gelinemi takıyor.Bu bizim topluma ait bir yardımlaşma türüdür bence.Niye bayanın olsun ki? O takılar gelin ve damadın ortak malıdır bence ve boşanma esnasında bunlarında ikiye bölünmesi gerekir diye düşünüyorum.
Çocukların velayeti de anneye verilir sonra.Babanın görmesi annenin insafına kalımıştır.Belli yaştan sonra çocukların velayetini baba alabilir ama bunu çocuk isterse.Fakat babaya karşı nefret duyguları içinde yetişen hangi çocuk babada kalmayı ister o saatten sonra.Tabi babasına gösterilmeyen çocuk için iştirak nafakası çatır çatır alınır.
Ya ben bu erkekler için hakikaten üzülüyorum.Çünkü kanun hep bayanlardan yana.Günümüz şartlarında erkekler kadınlardan çok daha mağdur durumdalar ve bu sitede de bunu açıkca görüyorum.Birileri mutlaka birşeyler yapmalı bu durum karşısında.Çünkü onlar bizim eşimiz,oğlumuz,babamız,erkek kardeşimiz,ağabeyimiz.(Bu arada ben bir bayanım.)
-
Alıntı:
466103 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Godzi verdiğiniz portalda yapılacak dava için şahitleri göremiyoruz.acaba bitmiş davalar için mi geçerli bu dediğiniz.
Birde şunu ifade etmek istiyorum.Mağdur durumda olan bir kadın için herkes avukat oluyor ve kadına hemen yol gösteriliyor."Hemen tedbir nafakası,maddi ve manevi tazminat iste.Ziynet eşyaları da zaten bayanın." Ya bu takıları evlilik sırasında millet gelinemi takıyor.Bu bizim topluma ait bir yardımlaşma türüdür bence.Niye bayanın olsun ki? O takılar gelin ve damadın ortak malıdır bence ve boşanma esnasında bunlarında ikiye bölünmesi gerekir diye düşünüyorum.
Çocukların velayeti de anneye verilir sonra.Babanın görmesi annenin insafına kalımıştır.Belli yaştan sonra çocukların velayetini baba alabilir ama bunu çocuk isterse.Fakat babaya karşı nefret duyguları içinde yetişen hangi çocuk babada kalmayı ister o saatten sonra.Tabi babasına gösterilmeyen çocuk için iştirak nafakası çatır çatır alınır.
Ya ben bu erkekler için hakikaten üzülüyorum.Çünkü kanun hep bayanlardan yana.Günümüz şartlarında erkekler kadınlardan çok daha mağdur durumdalar ve bu sitede de bunu açıkca görüyorum.Birileri mutlaka birşeyler yapmalı bu durum karşısında.Çünkü onlar bizim eşimiz,oğlumuz,babamız,erkek kardeşimiz,ağabeyimiz.(Bu arada ben bir bayanım.)
Brawo dıoyorum gercekten tebrık edıyorum sızı.Bu nasıl bır donence bu nasıl bır yasam tarzı anlayamıyorum ıcımı kurcalıyor.madem kadın erkek eşit neden bu koruma içgüdüsü kadınları.erkeklerımız resmen agluyor cınnet gecırıyor ve bu arada kadınlarımız sebepsız zengınleserek rahat bır hayat suruyorlar.
Bir konu daha varkı evlenırken kadınlar artık evlenmeden bosanmanın hesabını yapıyorlar cunku kanunlar onlardan yana.En azından sunu alırım bunu alırım dıye.daha neler vardaaa sayfalar bıtmezzz
-
Başka Görüşü olan varmıdır?
-
Alıntı:
Başka Görüşü olan varmıdır?
Erkekler muta nikahına ne dersiniz.:rolleyes:
-
Muta nikahı, cahiliyet devrinden kalan bir nikah şeklidir. İslam'ın ilk yıllarında, özellikle harp zamanlarında, uzun zaman kadınlardan uzak kalan as*kerler için muta nikahına izin verilmiş, Hayber savaşına kadar mübah olan bu mu*vakkat nikah Peygamberimizin sünnetiyle yasaklanıp haram kılınmıştır.
Muta nikahı ücret karşılığında belli bir vakit için kadınla evlenmektir. Muta'nın en az müddeti bir cinsel ilişki geçecek zaman parçasıdır. En çok ise 99 senedir.(1) ,
-
Denizasil;
Durumunuzu baştan sona ilgiyle okudum.Çok zor durumdasınız.
Maalesef, adalet "Kadını ezdirmeyeceğim" derken erkeği bitiriyor.
Kadınlar "mağdur, ezilmiş kadın" rolünü çok iyi oynuyorlar.
Biz erkeklerin tek yapabileceği;
Eğer evliysek, ağzımızı kapayıp oturmak.
Eğer bekarsak, kesinlikle evlenmemek.
Ben kendi adıma bütün bekar erkekleri "Evlenmeyin, ağrımaz başınıza ağrı bulmayın, evlenmek kolay ama boşanmak çok zor" diye uyarıyorum (gerçi dinlemiyorlar, bir çoğu hevesle evleniyor, 3-5 ay sonra kafasını duvara vuruyor,ama, olsun, uyarmaktan başka yapabileceğim hiç bir şey yok)
-
Alıntı:
Bir konu daha varkı evlenırken kadınlar artık evlenmeden bosanmanın hesabını yapıyorlar
Evlenmeden önce çok mu zengindiniz, hanlarınız hamamlarınız, yatlarınız katlarınız mı vardı da evlendiğiniz kişi bu tür hesaplar yaparak sizinle evlendi?
-
Maalesef forum konusunu öyle bir noktaya getirmişsiniz ki, "bir bayan üye bu konuya yazsa da ondan bütün hırsımızı alalım" şeklindeki düşünceniz seziliyor.
"Hakimler primmi alıyor yada avukatlar bu tazmınattan." şeklindeki basit düşünceniz, yargıyı aşağılamaya yöneliktir. Bu tutumunuzdan vazgeçin, özel meselelerinizi ise AVUKATINIZA danışın.