Maaşım yüksek olduğu halde resmiyette asgari ücret üzerinden gösteriyorlar
30 kişilik bir çalışma arkadaşı ile beraber özel bir kurumda çalışmaktayım Maaşım 800.00 ytl fakat bordroda ssk primim asgari ücret üzerinden yatıyor ve bankayada yine maaşım asgari ücret yatıyor kalan miktarı elden alıyorum ama benim maaşım asgari ücret değil Bu durumdan da 30 kişiden oluşam mesai arkadaşlarımın hiçbiri rahatsız değil ve herkes halinden çok memnun olsada ben çok rahatsızım ve tek başıma ne yapabilirim ?Hakkımı nerelerden arayabilirim ve verdiğim çabaya uğraşa değer bir sonuç elde edebilirmiyim??
Re: Maaşım yüksek olduğu halde resmiyette asgari ücret üzerinden gösteriyorlar
Öncelikle ben bu konularda pek fazla bilgim yok ama yardımcı olmaya çalışayım.Şu anda bende aynı konudan gerekli işlemleri başlattım.Birçok arkadaşımada öğretmen vb. aynısı yapılmakta ve kimse bir ses çıkarmamaktadır.
Elinizde 800TL maaş aldığınıza dair bir belge banko dekontu sözleşme herhangi bir şeyin olması gerekir.Veya şu anda çalışıyorsanız bu belgeyi bulun.Ondan sonrası ise SSK ya gidip bir dilekçe vermeniz.Sonrasında SSK müfettişleri soruşturma açıyor ve sizinlede irtibata geçip elinizde bir belge var mı diye soruyor.
Eğer bir belge yoksa elinizde aynı işi yapan emsal bir kişinin ücreti araştırılır.Sizin göreviniz nedir bilemiyorum.Bunlar olurkende sizin işinizi kaybetme tehlikeniz var.Gerekirse iş mahkemesine hizmet tespit davası açmanızda olabilir.Öncelikle SSK ya başvurun.
Bilgiiçinçok teşekkür ederim ama benim elimde bu maaşı aldığıma dair ne bir banka dekontu nede farklı bir belge var sadece bankaya 550 ytl ücret yatıyor 250 ytl elden teslim alıp imza atıyorum parayı aldığıma dair belki imza attığım kağıt bir belge yerine geçebilir tam da emin değilim
Alıntı:
burcu-u rumuzlu üyeden alıntı
Bilgiiçinçok teşekkür ederim ama benim elimde bu maaşı aldığıma dair ne bir banka dekontu nede farklı bir belge var sadece bankaya 550 ytl ücret yatıyor 250 ytl elden teslim alıp imza atıyorum parayı aldığıma dair belki imza attığım kağıt bir belge yerine geçebilir tam da emin değilim
Merhaba. Yazınızda parayı aldığınıza dair imza attığınız belgeden bahsetmişsiniz. Bu belgede maaşınız 800 ytl yazıyorsa bu, yasal işlemleri yapmanız için işinizi görür.
Alıntı:
psikolojikdanisman rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Yazınızda parayı aldığınıza dair imza attığınız belgeden bahsetmişsiniz. Bu belgede maaşınız 800 ytl yazıyorsa bu, yasal işlemleri yapmanız için işinizi görür.
550 ytl bankaya yatıyor onu ispatlayabilirim ama kalan 250 ytl elden alıyorum ve aldığıma dair 250 ytl karşısına imza atıyorum ve o kağıtta maaşımın tamamı yazmıyor sadece ne kadar elden para aldığım yazıyor
yani 800 ytl tek başına belgeleyebileceği elimde hiçbir belgem yok
Bu imzaladığınız belgenin bir kopyası da size veriliyormu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu imzaladığınız belgenin bir kopyası da size veriliyormu?
Hayır Erdoğan Bey
800.00 YTL net maaşımın 550.00 ytl bankaya yatıyor 250 ytl elden teslim alıp imza atıyorum ama imzaladığım belgenin bir kopyası kesinlikle bana verilmiyor.
Bölge çalşma müdürlüğüne şikayette bulunsam sonuç elde edebilirmiyim???
İddianızı ıspatlamanız gerekecek sonuçta.
Aynı dönem,aynı yerde çalışan şahitler,emsal ücret tesbiti talebi,Bölge çalışmaya yapacağınız şikayet sonucu yapılacak incelemede işveren her ay imzaladığınız bordroyu göstererek iddianızın gerçek olmadığını ıspatlamaya çalışacak ve başaracaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İddianızı ıspatlamanız gerekecek sonuçta.
Aynı dönem,aynı yerde çalışan şahitler,emsal ücret tesbiti talebi,Bölge çalışmaya yapacağınız şikayet sonucu yapılacak incelemede işveren her ay imzaladığınız bordroyu göstererek iddianızın gerçek olmadığını ıspatlamaya çalışacak ve başaracaktır.
Yani sonuç olarak benimle beraber çalışan diğer arkadaşlarım başka yollardan iş altından iş çevirdikleri için bu eksik yatan ssk ücretinden memnun durumdalar ve hiçbirşekilde yanımda bana destek olacak ikinci bir kişi olmayacak hem benim hakkım hem de devlete ödenmesi gereken masraflar v.s. ödenmemektedir.
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey
Hoşcakalın
Merhaba ;
Yaşadığınız sorun birçok kişinin sorunu..maaşınızın düşük gösterilmesinin ;sizin belki de bilmediğiniz bir sakınca daha var.Eğer bir gün tazminat almayı hak edeceğiniz bir durum ile karşılaşırsanız; tazminatınız yasal olarak görünen rakamdan yani aldığınız 800 TL den değil 550 TL den hesaplanacaktır.Sonuçta işini kaybetmeyi göze almayan arkadaşlarınız sizi desteklemeyecektir ancak SSK müfettişlerine işyerinin incelenmesine dair bir ihbarda bile bulunsanız(işinizi kaybetme kaygısı taşıyorsanız), herşey ortaya çıkabilir ya da herşeyi göze alıp mahkemeye başvurabilirsiniz...Kolaylıklar diliyorum.