Re: Battı balık yan gider
Magosa'da bir Türk doktor'un sembol haline gelen ve eşi ile çocuğunun banyo küvetinde katledildiğini gösteren fotoğrafları hatırlayın. Ben o KATİLLERİ İSTİYORUM :kızgın:
21 Aralık Kumsal Katliamı...
Parayı bastıran düdüğünü öttürüyor; öttürene değil, ötene bakınız!
Bunda, basın ve yayının payı yok mudur, ne yapmaya çalışıyor bunlar? RTÜK 'ün görevi nedir?
Karga ün salmak isterse, tilki de kapar kapacağını; dıştakileri zaten biliyoruz, ya içimizdeki bu kuyu kazıcılara ne demeli...
Evet arttıran yok mu?!!!
http://img218.imageshack.us/img218/4396/299439ov7.jpg
Atilla Olgaç mizah dergilerine kapak oldu
Kıbrıs harekatı sırasında biri esir, 10 Rum’u öldürdüğünü söyleyerek gündeme oturan Atilla Olgaç, mizahçıların konusu oldu...
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
:) iyi olmus
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
Magosa'da bir Türk doktor'un sembol haline gelen ve eşi ile çocuğunun banyo küvetinde katledildiğini gösteren fotoğrafları hatırlayın. Ben o KATİLLERİ İSTİYORUM :kızgın:
O fotoğraflar benim de hafızamdan silinmedi; küçücük bir çocukken oldukça üzülmüştüm...
Genelkurmay’dan Atilla Olgaç’a inceleme
Genelkurmay, bir televizyon programında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında “Biri esir, 10 Rum’u öldürdüğünü” söyleyen tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç ile ilgili inceleme başlattı.
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık bilgilendirme toplantısında “10 Rum’u öldürdüm” diyen tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç’la ilgili soruları yanıtladı.
Tuğgeneral Gürak, Bakırköy’de Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma yapıldığını anımsatarak, kendilerinin de konuyu detaylı olarak incelediklerini söyledi.
www.ntvmsnbc.com
’10 Rum öldürdüm’ diyen Olgaç’a soruşturma
1974 Kıbrıs harekatında 10 Rum’u öldürdüğünü iddia ettikten sonra sözlerini geri alan tiyatrocu Atilla Olgaç’la ilgili soruşturma başlatıldı. Devlet Tiyatroları da Olgaç’ın oynadığı oyunu kaldırıp, yaş haddinden emekliliğini istedi.
İSTANBUL - Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, sinema ve tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç hakkında Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmesi’ne göre soruşturma açtı. Oyuncunun adresinin tespitine çalışan savcılık, Atilla Olgaç’ın sözleri ile ilgili ifadesini alacak.
Cumhuriyet savcısı Çakır, soruşturma sonrası oyuncu Olgaç’ı suçlu bulursa, dosya Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğü aracılığıyla Cenevre Savaş Suçları Mahkemesi’ne gönderilecek.
Öte yandan, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Atilla Olgaç’ın rol aldığı “Uyarca” adlı oyunu programından çıkardı.
NTV’nin edindiği bilgiye göre, 65 yaşına yaklaşan Atilla Olgaç’tan yaş haddinden emekli olması da istendi.
www.ntvmsnbc.com
Yunanistan: Olgaç’ı yargılayacak kadar delil yok
Yunanistan, sonradan “senaryoydu” dese de, 1974 barış hareketında “Biri esir 10 Rum’u öldürdüğünü” söyleyen Atilla Olgaç’la ilgili, savaş suçları mahkemesine başvuru yapacak kadar delil bulunmadığını açıkladı.
http://www.ntvmsnbc.com/news/473936.asp
Cevap: Battı balık yan gider
Türk katliamı itirafına yalanlama
Rum yazar Panikos Neokleus'un Kıbrıs Barış Harekatı sırasında askerlik yapan Rumların anılarını derlediği, "Kıbrıs'ta 1974'te göz ardı edilenler" adlı kitabında yer verilen, "20 kadar Türk mücahidin canlı canlı uçurumdan atıldığı" itirafına, Rumlara karşı savaşan emekli Korgeneral Muzaffer Sever'den yalanlama geldi.
Sever, "Uçurumun altında bulunan tek bir şehit vardı. Rumların verdiği rakamlar abartılı. Bizim askerlerin hepsi dağda muharebe ederken öldü" dedi.
20 Temmuz 1974'te yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk bölüğün harekat şube başkanı olan emekli Korgeneral Muzaffer Sever, kitabı okuduğunu ifade ederek, "Gerçeklik payı var. Bizim bölüğümüzü bastıkları kesin. Bizim birliklerimiz o tepelere yürüyerek gittiler. Dolayısıyla yorgundular. Rumlar daha yüksek yerlerden bölüğümüzün hareketlerini izliyorlardı. Rumların da buna karşı bir hareket yapmaları gerekiyordu. Bizim amacımız da kontrolümüzdeki bölgeyi denize bağlamaktı ve oradan geleceklere yol açmaktı.
Devamı: http://haber.mynet.com/detay/guncel/...s2009/A0408115