Satış sözleşmesi yaptım vazgeçmek istiyorum!
İyi Günler...
Emlakçı, ben ve mal sahibi arasında satış sözleşmesi imzaladık....Kendimiz yazdık ve imzaladık...Vazgeçen terafta 10.000 YTL öder dedik...Şimdi ben vazgeçmek zorunda kaldım ve mal sahibi sözleşmeyi devreye sokacağını ve 10.000 YTL yi istediğini söylüyor...
Sözleşmegeçerli midir?Ya da ben ne yapmalıyım?Bu parayı benden alabilir mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...
Re: Satış sözleşmesi yaptım vazgeçmek istiyorum!!!
Cezai şart sözkonusu,ödemek zorundasınız.
Re: Satış sözleşmesi yaptım vazgeçmek istiyorum!!!
Çok teşekkür ederim...Meseleyihallettim sözleşmeyi geri aldım....
Re: Satış sözleşmesi yaptım vazgeçmek istiyorum!
Siz de dolandırıcılık nedeniyle savcılığa şikayet edin emlakçıyı.
Bir de icra takibi yapsa bile borca itiraz edersiniz,çünkü evi satmak konusunda malikle anlaşmamış.
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
Siz de dolandırıcılık nedeniyle savcılığa şikayet edin emlakçıyı.
Bir de icra takibi yapsa bile borca itiraz edersiniz,çünkü evi satmak konusunda malikle anlaşmamış.
evet borca itiraz ettik şimdide dava açtı bakalım ev sahibi ben şahitlik ederim dedi bizim evi hiç tanımadığımız emlakçı nasıl satıyor dedi bu davadan bişey çıkarmı biz ona nasıl dava açacaz sahtekarlıktan nereye muracat edecez bizim 1 duruşma olu dün bunu hakimde dedi o 5bin ytl için ayrı dava açacanız dedi duruşma şahitler dinlencek tabpudan tapu kaydını istemişler gelmemiş o beklencek 1 ay sonra tekrar duruşma olcak biz hakime anlatırken hakimin dediği siz dolandırıcı dediğiniz adamdan tekrarmı aldınız evi dedi bizde hayır hakim bey biz asıl ev sahibinden aldık dedik onların tanıttığı adam ev sahibi değilmişdedik tamam ozaman dedi sizce kazanırlarmı onlar teşekkür
Savcılığa suç duyurusunda bulunman gerekiyor.Dilekçede Gerekli delilleri ibraz etmen gerekiyorki kamu davası açılsın.
Alıntı:
erkincem rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler...
Emlakçı, ben ve mal sahibi arasında satış sözleşmesi imzaladık....Kendimiz yazdık ve imzaladık...Vazgeçen terafta 10.000 YTL öder dedik...Şimdi ben vazgeçmek zorunda kaldım ve mal sahibi sözleşmeyi devreye sokacağını ve 10.000 YTL yi istediğini söylüyor...
Sözleşmegeçerli midir?Ya da ben ne yapmalıyım?Bu parayı benden alabilir mi?
Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...
Taşınmazların devrine devir vaadine veya herhangi bir ayni hak tesisine ilişkin bütün sözleşmelerin resmi yazılı bir şekilde yapılması geçerlilik şartıdır.
Satış sözleşmesinin Tapu sicil müdürlüğünde bir resmi senet ile yapılması, satış vaadinin ise aynı şekilde veya noter önünde yapılması gerekir.
Bu şekil şartlarına uymayan sözleşmeler geçersizdir.
Geçersiz sözleşmeler nedeni ile taraflar geçersiz sözleşmenin edimlerinin yerine getirilmesini isteyemeyecekleri gibi geçersiz sözleşme nedeni ile birbirlerine vermiş olduklarını da iade etmeye mecburdurlar.
Bu durum maalesef Türkiye 'nin çeşitli yerlerinden gelmektedirç Mesleki mevzuat ve etik önemsenmeyerek yapılan bu işlemler sonucunda taraflar zarar görmektedir. Başınıza gelenlere çok üzüldüğümü beyan etmek isterim. Yapılması gerekenleri yazılmış durumdadır. Umarım zarara uğramadan sonuçlanır davanız.
Alıntı:
OldestSARGON rumuzlu üyeden alıntı
Bu durum maalesef Türkiye 'nin çeşitli yerlerinden gelmektedirç Mesleki mevzuat ve etik önemsenmeyerek yapılan bu işlemler sonucunda taraflar zarar görmektedir. Başınıza gelenlere çok üzüldüğümü beyan etmek isterim. Yapılması gerekenleri yazılmış durumdadır. Umarım zarara uğramadan sonuçlanır davanız.
Derhal kamu davası açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmalı
Alıntı:
denizkayra rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa suç duyurusunda bulunman gerekiyor.Dilekçede Gerekli delilleri ibraz etmen gerekiyorki kamu davası açılsın.
evet şimdi suç duyurusunda buluncaz bizim alttaki komşularda o emlakçıyla sözleşme yapmışlar ozaman şimdide onlarıda aramış emlakçı ben davayı kazandım şimdide sizi vercem mahkemeye demiş haksız yere hiç uğraşmadan adam para kazanmak itiyor