Boşanmada çocuğumun velayeti
ii akşamlar..eşimle boşanma aşamasındayız.davayı ben açtım.şiddetli geçimsizlik ve ev içerisinde kendisine ait(yemek,temizlik vs.)işlerin yapılmadığı iddasıyla.iddia derken ıspatlamam mümkün.4 ay önce ailesinin yanına gönderdim.ve bir oğlumuz var 1.5 yaşında.ilk celse 15 aralıkta idi.kendisi katılmadı.benim avukatım girdi durşmaya.ikinci celse mart ayında.kendisi 4 ay boyunca oğlunu 1 kere arayıp sordu.sadece 1 kere.ve geçenlerde mesaj gönderdi.mesaj aynen şöyle..(oğlunda senin olsun senden ne hayır gördümki oğlundan göreyim itten kuzu doğarmı ben rezil olacağıma sen ol sizin yüzünüze hevesli değilim.) velayet davasıında bu mesajın etkisi ne olur...bana bu konuda yardımcı olurmusunuz.
Re: Boşanmada çocuğumun velayeti
Bir Avukata müracaat etmeniz gerekli.
ewet avukatım benden mesajları yazmamı istedi yazıp kendisine verdim savcılığa verilmek üzere..ve hatta bir başka mesajda çocuğun bende kalmasının daha doğru olduğunu söyledi..bunlar haricinde hakaret mesajlarıda mevcut o... çocuğu gibi pz..k gibi sözler nedeniyle savcılığa şikayet ettik..
Alıntı:
umuda_yol rumuzlu üyeden alıntı
ewet avukatım benden mesajları yazmamı istedi yazıp kendisine verdim savcılığa verilmek üzere..ve hatta bir başka mesajda çocuğun bende kalmasının daha doğru olduğunu söyledi..bunlar haricinde hakaret mesajlarıda mevcut o... çocuğu gibi pz..k gibi sözler nedeniyle savcılığa şikayet ettik..
Demek ki avukatınız gerekenleri yapmış. Hiç merak etmeyin bu konuda gereken tahkikat savcılık tarafından yapılır, savcı uygun görürse(ki eşinizin gönderdiği mesajlar sizde kayıtlı delil olarak ve savcı bunları değerlendirecektir) bu konuda eşinize dava açılır.
Avukatınıza güvenin, ve yaşadığınız her olumsuz olayı anlatın.
Geçmiş olsun.
sorularım biraz zamanınızı alacak özür dilerim..bu gönderdiği mesajları delil olarak kullandığımız taktirde ve eşimin duruşmalara katılmayacağını göz önüne alırsak dava süresi ne kadar olur..ve sonuç ne olur..
Alıntı:
sorularım biraz zamanınızı alacak özür dilerim..bu gönderdiği mesajları delil olarak kullandığımız taktirde ve eşimin duruşmalara katılmayacağını göz önüne alırsak dava süresi ne kadar olur..ve sonuç ne olur..
İyi geceler öncelikle.
Zamanımı almıyorsunuz elimden geldiğince cevaplayacağım.
Avukatınız bu mesajları tabiki boşanma davanız için Mahkemenize sunacaktır.
Bulunduğunuz il ya da ilçe'ye göre davaların sonuçlanması değişmektedir. Takdir edersiniz ki küçük yerleşim yerlerinde davalar arası 1-2 ay atarak 1 yıl içinde sonuçlanabilirken, büyük şehirlerde Aile Mahkemelerinin yoğunluğuna göre davalar 3-4 ay atarak devam edebilmekte. Burada önemli olan dosyanın tamamlanmış olmasıdır. Dosya tamamlanmışsa karar verilebilir. Eşinizin mahkemeye gelmemesi kendi tercihi. Gelmek zorunda değil. Eşiniz peki mahkemeye şahit gösterecek mi?
çok teşekkür ederim sağolun..ben istanbul da oturuyorum..eşim mahkemede şahit gösteremeyecek sanrıım..çünkü lehine olan hiç bir şey yok diyebilirim..
Alıntı:
çok teşekkür ederim sağolun..ben istanbul da oturuyorum..eşim mahkemede şahit gösteremeyecek sanrıım..çünkü lehine olan hiç bir şey yok diyebilirim..
Eşiniz mahkemeye şahit göstermezse davanız çabuk bitebilir.
sn.umuda_yol, size cevap veren sn.denizblk nın iletilerini incelerseniz, cümlelere büyük harfle başladığını,ii akşamlar yerine iyi akşamlar , ewet yerine evet yazmaya özen gösterdiğini farkedebilirsiniz.
En azından( üye olurken kabul etmiş olmanız dışında) size cevap veren sn.denizblk ya soru ve açıklamalarını yaparken aynı şekilde dikkat etmeniz gerekmez mi?
Erdoğan Bey, nazik uyarınız aslında güzel türkçemizi güzel yazmak istemeyen herkese öyle değil mi?
Türkçemiz Türkçe olmaktan çıkıyor. Amaaaan ne önemi var ki diye geçiştiriyoruz.
Asıl ebeveynler bu konuda daha özenli olurlarsa, yetiştirdikleri çocuklar yani yeni nesil de Türkçemizi güzel yazacak ve konuşacaktır.
Sadece öğretmenlerin öğretmeleri ile olacak birşey değil bu konu.
Genel olarak herkes gayret etmeli.
Peki velayet davasında çocuk kimde kalır efendim.İtten kuzu doğarmı kelimesi sanırım son derece negatif bir duruma düşürecek kendisini ve bunun haricinde çocuğa olan ilgisiz bir kaç davranışını ıspatlamam mümkün..2 tane şahidim var..Alışverişe gidiyor kendisi onu gören apartman komşumuz olan 2 hanım(kızım çocuk ağlıyor evde kayınvaliden bakıyor neden ilgilenmiyorsun diyorlar ..Kendisinin verdiği cevap: Aman ağlarsa ağlasın banane. Bir anne çocuğu için bu sözleri söyleyemez söylememeli ..
Erdoğan bey ben denizblk nın iletilerini gayet dikkatli bir şekilde inceliyorum, ama sizin söylediğiniz yazı karakterlerini şimdi fark ettim sağolun.
Alıntı:
erdoğan bey ben deniz beyin iletilerini gayet dikkatli bir şekilde inceliyorum ama sizin söylediğiniz yazı karakterlerini şimdi fark ettim sağolun
Deniz hanım :)
İsimlerinizin ilk harflerini yine küçük yazdım kusuruma bakmayın özürdilerim.
Eyvahlar olsun çam üstüne çam devirdim..Lütfen bağışlayın..Çok özür dilerim.
Alıntı:
Eyvahlar olsun çam üstüne çam devirdim..lütfen bağışlayın..çok özürdilerim
Hiç önemli değil, bende üyelerin cinsiyetleri bilmiyorum, hatalar insanlar için. Düzelmez hatalar değil :)
Son soruma cevap vermediniz...Peki velayet davasında çocuk kimde kalır efendim.İtten kuzu doğarmı kelimesi sanırım son derece negatif bir duruma düşürecek kendisini ve bunun haricinde çocuğa olan ilgisiz bir kaç davranışını ıspatlamam mümkün..2 tane şahidim var..Alışverişe gidiyor kendisi onu gören apartman komşumuz olan 2 hanım(kızım çocuk ağlıyor evde kayınvaliden bakıyor neden ilgilenmiyorsun diyorlar ..Kendisinin verdiği cevap: Aman ağlarsa ağlasın banane.) Bir anne çocuğu için bu sözleri söyleyemez söylememeli ..
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sağolun..Hayırlı geceler..
merhabalar.kız kardeşim boşanma aşamasında,eşi ve eşinin ailesiyle iyi değiller galiba boşanacaklar,kardeşim şu an çalışmıyor ama istediği an kız sanat kursun da işe alına bilinirmiş, boşanma da vekalet şu an şalışmayan kardeşime verilirmi ,bu arada kocasının maddi durumu iyi özel bir hastahanede başhekimlik yapıyor ,kardeşimin çocukları alma ihtimali nedir
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Deniz hanım :)
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Hiç önemli değil, bende üyelerin cinsiyetleri bilmiyorum, hatalar insanlar için. Düzelmez hatalar değil :)
Eyvah eyvah direkten dönmüşüz desenize.. Ben Deniz abi diye başlayan cümleler kuracaktım da yaş la ilgili muallakta kalınca vazgeçtimdi. İyiki de vazgeçmişim.