-
Çocuk Velayeti ve Boşanma
Saygıdeğer üyeler
Eşimle 5 yıl önce evlendim ve şu anda 2 yaşında bir oğlumuz var. Eşim çocuğumu alıp gitti boşanma davası açtı. Çocugumun tüm bakımını baba olmama rağmen ben yapıyordum. Çocuğumu benden ayırır ayırmaz hasta etmişler. Gidip hastaneden raporu aldım. Eşim annesinin sözünden çıkmaz ve evde de hiçbir iş yapmaz. Çocuga benim baktığıma ve bütün ev işlerini benim yaptığıma dair tanıklarım var. Ayrıca eşimin psikolojik rahatsızlıklarından dolayı raporları var. Çocuğa her açıdan daha iyi bir imkan sağlayacağım- gerek fiziki gerek ahlaki gerek sosyal-. Bunları bilirkisilere ıspatlayabilirim. Eşim de ben de çalısıyoruz. Bu durumda velayeti alma şansım nedir? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
-
Re: Çocuk Velayeti ve Boşanma
Hakim takdir edecek.
İddialarınızı hakime ispat ederseniz kazanma şansınız artar.
-
Eşimin surekli aklol kullandığı ve çocuga kotu muamele yaptıgı durumu da var. Bu sorunu 4 tane tanık anlatabilir. Bu durumda şansım nedir? Ayrıca cocugu gostermemesi suc degil midir?
-
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Eşimin surekli aklol kullandığı ve çocuga kotu muamele yaptıgı durumu da var. Bu sorunu 4 tane tanık anlatabilir. Bu durumda şansım nedir? Ayrıca cocugu gostermemesi suc degil midir?
Cocugunuzu gostermemesi suctur ama once mahkemeye şikayette bulun tedbir kararı aldır.
Cocuk konusunda eminsen durumdan ve kendinden, kesinlikle avukatların ve cevrenin kucuk cocugu almak imkansızdır laflarına kulak asma.. Davanı sonuna kadar surdur hakim haklıyı gorecektir . artık hakimler de kadınların ne kadar ahlaksızlaştıklarının farkındalar...
-
Annesi çocuğu kullanarak bana zulüm uyguluyor.
-
Alıntı:
Saygıdeğer üyeler
Eşimle 5 yıl önce evlendim ve şu anda 2 yaşında bir oğlumuz var. Eşim çocuğumu alıp gitti boşanma davası açtı. Çocugumun tüm bakımını baba olmama rağmen ben yapıyordum. Çocuğumu benden ayırır ayırmaz hasta etmişler. Gidip hastaneden raporu aldım. Eşim annesinin sözünden çıkmaz ve evde de hiçbir iş yapmaz. Çocuga benim baktığıma ve bütün ev işlerini benim yaptığıma dair tanıklarım var. Ayrıca eşimin psikolojik rahatsızlıklarından dolayı raporları var. Çocuğa her açıdan daha iyi bir imkan sağlayacağım- gerek fiziki gerek ahlaki gerek sosyal-. Bunları bilirkisilere ıspatlayabilirim. Eşim de ben de çalısıyoruz. Bu durumda velayeti alma şansım nedir? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Eşinizin raporlarının olduğunu iddia ediyorsunuz,o zaman bunu hakime sunun.
Ayrıca çocuğunuz konusunda mahkemeden tedbir talep edin. Baba ile şahsi münasebet kuruması talebinde bulunun.
Bu talepte bulundunuz mu?
-
Hakim bana iki haftada bir gün görüşme tesis etti tedbiren.
-
Avukatınıza danıştınız mı? Önlem alınmasını talep ettiniz mi?
-
Alıntı:
Bunu bildiğinden dava acar acmaz bir psikologtan cocuk bakabilir diye rapor almış. Diger sorunlu raporları gecmise ait. Hakim bana iki haftada bir gün görüşme tesis etti tedbiren.
Hakimden yeni bir rapor alınmasını talep edin sizde.
Çocuğunuzu görme konusunda Hakimkarar vermişse 2 haftada bir görüşürsünüz. Eşiniz buna engel olursa da icra işlemleri başlatırsınız.
Bu icra işlemlerini de mahkemeye sunar, eşinizin çocuğumu görmeme izin vermemesi sonucu icra işlemlerine gitmek zorunda kaldım. "Çocuğumun psikolojisi bozulsun istemediğim için icra ile çocuğumu almaya niyetim yoktu ama mecbur bıraktı beni" dersiniz. "Çocuğumu icra ile değil, normal olarak görmek istiyorum Hakim bey" dersiniz.
Ama öncelikle şunu da belirtmek istiyorum.
İcra işlemlerinden önce çocuğunuzu normal olarak gidip almaya kalktığınızda diyelim ki eşiniz size çocuğu vermedi.
Önce eşinize sms ile çocuğu almaya geldiğinizi ancak evde bulamadığınızı yazın. Karşılığını eşiniz sms olarak muhakkak atacaktır. Ve gelen bu mesajları da asla silmeyin. Daha sonra icra çıkartıp, mahkemeye de yukarıda yazdıklarımı belirtin Hakime. Eşiniz ya da Eşinizin avukatı aksi yönde Hakime beyanda bulunursa size gönderdiği bu mesajları delil olarak sunun.
Ama asla eşinize sms gönderirken hakaret ve küfür içeren şeyler yazmayın, sadece çocuğunuzu alma konusunda yazın.
-
Avukatım icra yoluyla göreceğimizi söyledi. Lakin benim sorum görüp görmemek değil. Mahkemeye hiç gitmeyene de en kötü babaya da zaten bu görme veriliyor. Benim derdim velayet.
-
-
merhaba bende 17 aralıkta ayrıldım eşimden 2.5 yaşında bi oğlum var ve mahkeme velayeti bana verdi babası da razı oldu sorun çıkarmadı.ama şimdi mahkemenin öngördüğü 1. ve 3. haftasonlarında değil her istediğinde oğlumu götürmek istiyor vermezsem velayet davası açıp alacağını söylüyor..bunun olmasını istemiyorum...çünkü oğluma iyi bakamıyorlar ve bi çocuğun yeri annesinin yanı değil midir?ben çalışmıyorum..beni aydınlatacak cevaplar yazarsanız sevinirim..........
-
Alıntı:
bluecivil rumuzlu üyeden alıntı
merhaba bende 17 aralıkta ayrıldım eşimden 2.5 yaşında bi oğlum var ve mahkeme velayeti bana verdi babası da razı oldu sorun çıkarmadı.ama şimdi mahkemenin öngördüğü 1. ve 3. haftasonlarında değil her istediğinde oğlumu götürmek istiyor vermezsem velayet davası açıp alacağını söylüyor..bunun olmasını istemiyorum...çünkü oğluma iyi bakamıyorlar ve bi çocuğun yeri annesinin yanı değil midir?ben çalışmıyorum..beni aydınlatacak cevaplar yazarsanız sevinirim..........
Biraz da karşıdaki insanı düşünün lütfen bencillik yapmayın.
-
Alıntı:
Hakim gerekli kararı vermiş, bunların dışında eski eşinize yani çocuğunuzun babasına çocuğu istediği zaman verip vermem kararı size ait.
Velayet davası açsa bile bu yaştaki bir çocuğun velayeti ancak sizin haysiyetsiz yaşam sürmeniz ya da alkol-uyuşturucu bağımlısı ya da psikolojik olarak iyi olmadığınız yönünde rapor olması lazım.
Bu haller dışında bu yaştaki bir çocuğun velayeti babaya verilmiyor.
Ancak size sorduğunuz soru dışında size bir konuyu iletmek istiyorum.
Çocuğunuzun babası ile iletişim halinde olmasına engel olmayın lütfen.
Siz nasıl ki kendi anne ve babanız arasında kalmak istemiyorsanız, çocuğunuza da lüften bunları yaşatmayın. İnanın En çok etkilenen çocuklar. Eşinizle de bunu makul olarak konuşun.
-
CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...ancak ben baba-oğul arasına girme çabası içinde değilim sadece ona gidip geldikten sonra şiddete başvuruyor oğlum..sürekli ağlıyor..2-3gün sürekli bizlere küstüğünü söylüyor..bu durumun önüne geçmek istiyorum sadece..tekrar teşekkür ederim....
-
Alıntı:
CEVAPLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...ancak ben baba-oğul arasına girme çabası içinde değilim sadece ona gidip geldikten sonra şiddete başvuruyor oğlum..sürekli ağlıyor..2-3gün sürekli bizlere küstüğünü söylüyor..bu durumun önüne geçmek istiyorum sadece..tekrar teşekkür ederim....
Bunun önüne geçmek için şunu yapabilirsiniz.
Çocuğunuzun annesi ile beraber çocuğunuzu bir pedagog'a götürmeniz. Ama beraber götürmeniz.
-
solosko bey!!!siz benim evliliğimin bitiş nedenlerini bilmiyorsunuz!nasıl bi aile olduklarını bilmiyorsunuz!herkesin depresan kullanarak ayakta durduğu bi ortamda çocuğumu nasıl bırakabilirim????çocuğuna ölümcül hastalığı var diyen bi insana nasıl babası diye güvenip bırakabilirim???herkes sizin gibi iyi bi baba değil!!!lütfen inşallah alır demeyin mesajlarınızda......
-
Sayın hukuçular
Eğer ben ilk duruşmada çıkıp eşimi seviyorum çocuğumun babasız büyümesini istemiyorum dersem ne olur?
-
Alıntı:
Sayın hukuçular
Eğer ben ilk duruşmada çıkıp eşimi seviyorum çocuğumun babasız büyümesini istemiyorum dersem ne olur? Karşılıklı dava açtık ama çocugumdan ayrı kalmamak için çiğ tavuk bile yerim. Hatta hergün işkence görsem bile çocuğumdan ayrı duramam. Oğlum da bana çok bağlı. Annenin iddialarını ıspatlaması imkansız. Dövdüğümü iddia etmiş. Öyle birsey olmadığı için ne raporu ne tanığı olacak. Bu durumda dava reddedilir mi? Annesi yalancı şahitlik yapacak diye tahmin ediyorum.
hakimler yalancı şahitlere itibar etmez, yalancı şahite soru sorma hakkınızı kullanarak yalanını ortaya cıkarırsınız hakim onunde. boşanmama konusunda dediklerinizi yaparsanız eğer amacınız başkası ile beraber olmak için boşanmak değil ise, eşiniz boşanmayı 8yıla yakın gercekleştiremez.(dava 1-2 sene surse, 3 sene boşanamama cıkar etti 5 yıl, tekrar dava acsa yine 2 sene surse etti 7 yıl, temyize sonra da karar duzeltmeye gonderseniz 8-9 yıl eder toplam. :) . acıkcası ben boyle yapmadığıma cok pişmanım, protokol imzalayıp 1.5 sene temyiz ve karar duzeltme. ama en azından protokol benim lehime cocugumla her hafta gorusme ve cocugum için ona para odemeyip o parayı cocugum bendeyken harcıyorum kendisine)
-
Alıntı:
samet baba rumuzlu üyeden alıntı
hakimler yalancı şahitlere itibar etmez, yalancı şahite soru sorma hakkınızı kullanarak yalanını ortaya cıkarırsınız hakim onunde. boşanmama konusunda dediklerinizi yaparsanız eğer amacınız başkası ile beraber olmak için boşanmak değil ise, eşiniz boşanmayı 8yıla yakın gercekleştiremez.(dava 1-2 sene surse, 3 sene boşanamama cıkar etti 5 yıl, tekrar dava acsa yine 2 sene surse etti 7 yıl, temyize sonra da karar duzeltmeye gonderseniz 8-9 yıl eder toplam. :) . acıkcası ben boyle yapmadığıma cok pişmanım, protokol imzalayıp 1.5 sene temyiz ve karar duzeltme.. ama en azından protokol benim lehime cocugumla her hafta gorusme ve cocugum için ona para odemeyip o parayı cocugum bendeyken harcıyorum kendisine)
Son cümlelerinizi biraz daha açarmısınız.
-
Alıntı:
samet baba rumuzlu üyeden alıntı
hakimler yalancı şahitlere itibar etmez, yalancı şahite soru sorma hakkınızı kullanarak yalanını ortaya cıkarırsınız hakim onunde. boşanmama konusunda dediklerinizi yaparsanız eğer amacınız başkası ile beraber olmak için boşanmak değil ise, eşiniz boşanmayı 8yıla yakın gercekleştiremez.(dava 1-2 sene surse, 3 sene boşanamama cıkar etti 5 yıl, tekrar dava acsa yine 2 sene surse etti 7 yıl, temyize sonra da karar duzeltmeye gonderseniz 8-9 yıl eder toplam. :) . acıkcası ben boyle yapmadığıma cok pişmanım, protokol imzalayıp 1.5 sene temyiz ve karar duzeltme . ama en azından protokol benim lehime cocugumla her hafta gorusme ve cocugum için para odemeyip o parayı cocugum bendeyken harcıyorum kendisine)
Peki bu 8-9 yıl boyunca çocuğumu istediğim zaman görebilir miyim?
-
Alıntı:
mehmetarda rumuzlu üyeden alıntı
Son cümlelerinizi biraz daha açarmısınız.
"karar duzeltme ile surundurdum aşağılık kadını" diye yazmıştım....
aşağılık kadın : evli ve cocugu olan anne ve kadın müsvettesinin işyerinden biri ile ilişkiye girmesi.. (bilgisayarından elegecirilen mailler ve sms mesajları)
İlla irana mı donsun memleket kadınlar calışmasın mı boyle o. lar yuzunden...
yazımı duzelten arkadaş kafasına gore sansurlemiş yazımı!!!!!
kendisini eşi aldattığı zaman ne dusunurdu acaba BU KİŞİ.....
-
Alıntı:
Peki bu 8-9 yıl boyunca çocuğumu istediğim zaman görebilir miyim? Ya da o 3 sene ayrılık boyunca çocukla şahsi münasebet gene iki haftada bir gün şeklinde mi olur? Boşanamama kararı onun açtığı dava reddedilirse mi çıkar yoksa davanın kabulu ama ayrı yaşama kararı şeklinde mi? Teşekkürler.
Beraber yaşayamassın oyle bir şart yok.
evet cocugunu da 15 te bir goreceksin cunku sen bir BABA sın sadece cocuk yapmaya yararsın, anneler zavallıdır vefakardır ezilendir, Sen bir erkeksin unutma.
Yasalar hep kadını ve cocugu korumaya yoneliktir, sen nasılsa bir kadın bulursun...
biraz ağır oldu ama anlayış boyle maalesef medeni kanunlarda , nasıl medeni oluyorsa anlayabilmiş değilim....
-
Muhtemelen sizin için çok değerli olan çocuğunuzun bir gün annesi için o lafları kullandığınızı gördüğünde düşeceği durum gelmiştir gözü önüne.
(SansürelemeDİM,sadece hoş olmayan kelimeleri çıkarDIM)
Sorudaki son cümle ise bahsettiğiniz cümle değil, Parayı ona vermiyorum,benimle beraber olduğunda çocuğuma harcıyorum kısmı idi.
Sizin eşinizle aranızdaki durum beni ilgilendirmediği gibi, tersi durum da sizi ilgilendirmez.Kıyaslama yapma hakkınız yok.
-
birileri gene fikrini söyleme özgürlüğü ile dangalaklık sınırını birbirine karıştırmış
-
Aslında nafaka bağlanan çocuğun yaşı ve sosyal çevresi konumunca,masrafların babası tarafından karşılanacağı bi yasa çıksa herkes için daha iyi olur sanırım.küçük yaştaki çocukların gıda ve yaşamsal ihiyaçları (mama,bez vb.) o zman bütün babalar nafakalarını seve seve karşılar.Kendimden pay biçersem şuan 300 veriyorum.Öbür türlü 500 de gitse hiçte gocunmadan sıkılmadan karşılarım
-
Peki cocukla şahsi görüşmemde çocuğu alıp götürürsem ne olur?
-
Alıntı:
Peki cocukla şahsi görüşmemde çocuğu alıp götürürsem ne olur?
Anne-Baba arasında kalan ve en acı tecrübe ile hala yaşayan bir yetişkin olarak çocuğunuzun yaşadıklarına çok üzülüyorum. Tek günahsız o. İnanın çok üzülüyorum.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Anne-Baba arasında kalan ve en acı tecrübe ile hala yaşayan bir yetişkin olarak çocuğunuzun yaşadıklarına çok üzülüyorum. Tek günahsız o. İnanın çok üzülüyorum.
Ben hergün cocugumun resimlerine papuclarına bakarak 35 yasında hungur hungur aglayan bir babayım.
-
Daha önce konuyla ilgili göndermiş olduğum linkteki Yargıtay kararı aşağıdadır.
Konuya kişisel problemlerinizi anlatarak devam etmek yerine, hukuki çerçeveden bakmaya ne dersiniz?
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2003/1375
K. 2003/2372
T. 24.2.2003
• ANNE BAKIM VE ŞEFKATİNE MUHTAÇ KÜÇÜK ÇOCUK ( Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Velayetin Babaya Bırakılamayacağı )
• BOŞANMA ( Anne Bakım ve Şefkatine Muhtaç Küçük Çocuk-Ciddi ve İnandırıcı Deliller Bulunmadan Velayetin Babaya Bırakılamayacağı )
• VELAYET ( Anne Bakım ve Şefkatine Muhtaç Küçük Çocuk-Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Babaya Bırakılamayacağı )
4721/m.182, 336
ÖZET : Anne bakım ve şefkatine muhtaç küçük çocuğun velayetinin anne yerine babaya bırakılması, ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı için usul ve yasaya aykırıdır.
DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : 1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Müşterek çocuk 12.5.2001 doğumlu Alper, annenin yaşamını idrak edebilecek yaş ve olgunlukta değildir.
Ana yanında kalmasının çocuğun bedeni, fikri, ahlaki gelişmesine engel olacağı yönünde ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı ve hemen meydana gelecek tehlikelerin varlığı da ispat edilmediği halde ana bakım, şefkatine muhtaç Alper’in Türk Medeni Kanununun 182, 336/2 maddeleri uyarınca babanın velayetine bırakılması usul ve kanuna aykırıdır.
SONUÇ : Hükmün 2. bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, temyize konu diğer hususların 1. bentte gösterilen nedenle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliğiyle karar verildi.
-
-
-
O forumu daha önce okumuştum. Yalnız orada boşanma davası sürerken küçükle babasının arasında şahsi münasebet tesis edildiği söylendiği halde tedbiren velayetinin anneye verilip verilmediği hususunda bir bilgi yok.
-
Alıntı:
O forumu daha önce okumuştum. Yalnız orada boşanma davası sürerken küçükle babasının arasında şahsi münasebet tesis edildiği söylendiği halde tedbiren velayetinin anneye verilip verilmediği hususunda bir bilgi yok.
Boşanma davası sonuçlanana kadar velayet konusunu Hakim sonuca bağlamaz.
-
T.C.
YARGITAY
2. CEZA DAİRESİ
E. 2003/23553
K. 2005/1792
T. 16.2.2005
Sanık B.K.'ın müşteki ile ortak çocukları olan mağdur O'nun velayetinin boşanma kararı ile annesine bırakılarak suç tarihinden önce boşanma ilamının icrasından sonra annesine teslim edildiği, hafta sonunda çocuğu ile şahsi münasebet kurmak üzere suç tarihinde kardeşi olan diğer sanık G.K. ile birlikte müştekiden teslim aldıkları mağduru ertesi gün geri getirmeleri gerekirken kaçırıp yaklaşık 3 ay süre ile teslim etmemesi şeklindeki eylemin İcra İflas Kanununun 341.maddesinde düzenlenen suçu oluşturduğu gözetilmeden vasıfta hata yapılarak yazılı şekilde hüküm tesisi Bozmayı gerektirmiş Üst Cumhuriyet Savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebeplerden dolayı istem gibi BOZULMASINA, 16.2.2005 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Şiddetle avukatınıza danışmanız gereken bir konu hakkında yazıyorsunuz. Avukatınıza danışınız.