Cevap: Sicil Notuna İtiraz
paylaştığınız bilgilerden dolayı tesekkür ederim.benimde bir sorum olacak.2004 girisli memurum (657) bu güne kadar sicil notumu hic ögrenmedim.ama simdiki calıstığım amirim ile 2007 den beri calısıyorum ve düsük not verdigini düsünüyorum (şahsi beklentilerini yerine getirmedigim icin) sicil notlarımı ögrendigim zamandan itibaren sanırım dava icin 60 günüm var.benim merak ettigim eski yıllara ait olan notlara dava açma hakkım varmı yoksa zamanaşımı durumumu söz konusu teşekkür ederim
Cevap: Re: Sicil Notuna İtiraz
Alıntı:
müminkolsal rumuzlu üyeden alıntı
Uzun bir zaman sonra sonunda sicil raporlarım tarafıma verildi:))ve tabi umduğum gibi bir sonuç var ortada 1. sicil amiri olumsuz görüşler yazmış,ikinci sicil amiri iyi demiş fakat asıl sorun bu değil 1. sicil amiri notu 65 iken 2.sicil amiri notu 84 yani aralarında 10 puandan fazla fark var ve sonuç olarak ta 84 verimiş bu doğrumudur?İkinci bir sorum daha olacak sicil raporunun 6. ve 8. maddelerine 100 den aşağı not verilemez diye biliyorum,bana ise 63 ve 65 gibi notlar verilmiş.Bu maddelerde sözü geçen tarafsızlık ve insan haklarına saygı ile ilgili hiç bir cezam da yok yıl içinde.Bu durumda şimdi itiraz edebilirmiyim bu sicil notuna cevaplarsanız sevinirim.
İtiraz hakkınız yok, dava hakkınız var... Umarım açmışsınızdır.
Alıntı:
SUMATRA83 rumuzlu üyeden alıntı
paylaştığınız bilgilerden dolayı tesekkür ederim.benimde bir sorum olacak.2004 girisli memurum (657) bu güne kadar sicil notumu hic ögrenmedim.ama simdiki calıstığım amirim ile 2007 den beri calısıyorum ve düsük not verdigini düsünüyorum (şahsi beklentilerini yerine getirmedigim icin) sicil notlarımı ögrendigim zamandan itibaren sanırım dava icin 60 günüm var.benim merak ettigim eski yıllara ait olan notlara dava açma hakkım varmı yoksa zamanaşımı durumumu söz konusu teşekkür ederim
Eski yıllara ait sicilleriniz daha önce size tebliğ edilmedi ise, zaman aşımı söz konusu olmaz.
Ben de sicil notuna dava açmıştım. İdarenin savunması bana geldiğinde bilgi ve belgesiz, sadece kendi düşünceleri olan basit bir savunma olduğunu düşündüğümden mahkemeye idarenin savunmasına cevap vermiyeceğimi yazılı olarak ilettim. Bundan sonra mahkeme tekrar bir ara karar alarak bu defa idarenin savunmasında belirttiği üzere;
1-Davacının yıl içerisinde aldığı izin ve raporların istenmesine,
2-Verilen görevleri yapmadığının somut belgelerinin gönderilmesine,
demek suretiyle yeniden yazı yollamış.Bu yazı bana gelmedi .Mahkeme memurları tarafından gösterilen dosyama baktığımda öğrendim.
Usulune uygun alınmış izin ve raporların ( Değişik branşlarda 20 ve 15 olmak üzere iki defa rapor) sorulması beni tedirgin etti.Verilen görevleri yapmadığım konusunda ise bir sorun yok.Şimdi,
a) İdareye gönderilen bu yazı banada gelecek mi ?
b) Her ne kadar idarenin ilk savunmasına cevap vermiyorum desem de, bu yazı üzerine cevap verme hakkım var mı ? Çünkü usulüne uygun alınan izin ve raporların konu edilemiyeceğine dair Danıştay kararı buldum.
sayın kantaroncu teşekkür ederim.bu amirin yanından ayrılmayı bekliyorum.sıkıntı yaşamamak için...Sayın tolg benim anladığım kadarıyla idarenin savunması eline geldi ise zaten dava açmıssın...bu durum mahkemenin sana bilgi vermesinden kaynaklanıyor.yani onların yaptığı savunmaya karsı sen tekrar biseyler ilave etmek zorunda degilsin.doktor raporuna gelince eger ki idare bunu asılsız aldığını söylüyorsa neden zamanında yeni rapor alman icin baska bir hastaneye göndermemisler...büyük ihtimalle de mahkeme de bu sekilde düsünecektir...
Korktuğum oldu ve dava reddedildi. Sebep, o yıl almış olduğum 20 ve 15 olmak üzere toplamda 35 günlük rapor ve idarenin gerekli verim alınamadığı için görev yeri 3 kez değiştirildi demesi. Mahkeme bunları yapılan hizmete etki olarak kabul etmiş.
Ben bunlar kararda etkili olmaz diye mahkemeye, idarenin savunmasına cevap vermiyeceğim diye kendimden emin bir şekilde dilekçe ile bildirmiştim.
İdarenin yaptığı 2. görevlendirme aslında benim BİMER kanalıyla verdiğim dilekçem üzerine yasal hakkımı aramam neticesinde idarenin yapmak durumunda kaldığı bir görevlendirme idi.Ama idare verimsiz olduğum için görev yerini değiştirdik diye sundu. Ben şimdi müracaat dilekçemi ve idarenin mahkemeden gizlediği bana yazmış olduğu cevap yazısını bu saatten sonra mahkemeye sunarak 2577 S. K. m. 53 - e maddesi gereği hile yapıldı diyerek yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunabilir miyim? Ya da danıştaya temyiz sürecinde önceden ne idarenin ne de benim mahkemeye vermediğimiz ama idarenin yalanını ortaya çıkaracak önemli olan bu belgeleri temyiz esnasında verebilir miyim ?