Vodafone hattım çalındı fatura 4300 YTL
Merhabalar...
Ailemize ait 7 adet Vodafone Kurumsal hat kullanıyoruz. Annem ve babam hac görevlerini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gittiler. Oradan kendilerine kontörlü hat alırken bazı kişi ve kişiler tarafından hatlardan biri alınıyor ve kullanılmaya başlıyor. Biz farkına varamadık 3 hafta sonra farkına varıp hemen kayıp çalıntı başvurusu yaptık. Başvuru sırasında herhangi bir borcumuz olmadığı söylendi anca 10 gün sonra fatura geldiğinde şok olduk. Hat başkası tarafından kullanılmış ve 20 günlük sürede 1881 ytl ve 8 günlük sürede 2500 ytl olmak üzere 4.300 ytl borç çıktı. Vodafone konuyla ilgili araştırma yapacağını söyledi defalarca aramama rağmen bu konuda bana hiç bir bilgi ve yardımda bulunmadılar. Bugün fatura edilmiş 1811 ytl lik borcu ödemem konusunda beni aradılar. Fatura edilmemiş borcun henüz faturası gelmedi doğal olarak.
Kendilerine bu büyük limit artışlı faturaların sistemleri tarafından görülmesi gerektiğini burada tüketici olarak mağdur olduğumu ve kurumun buna bir çözüm yolu bulması gerektiğini defalarca söyledim üst düzey yöneticilerle görüşmek istediğimi söyledim ancak sadece müşteri hizmetleriyle görüşebildim. Bu konuda yapılabilecek birşey var mı lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla...
Re: Vodafone hattım çalındı fatura 4300 YTL
Yurtdışında kullanılan hatlar roaming servisini kullandıkları için fatura 10-15 gün gecikmeli olarak yansır. Orada kullanılan operatör sizin operatörünüze bildirimde bulunur. Sonradan bildirildiği için fatura tutarında önceden bir kısıtlama yapma ihtimalleride yok.
Firmanın kusurundan doğan bir zarar malesef görünmüyor. Tamamen sizin kusurunuzdan oluşan bir zarar söz konusu. Yazdıklarınıza göre hukuken çok fazla şansınız yok.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Firmanın kusurundan doğan bir zarar malesef görünmüyor. Tamamen sizin kusurunuzdan oluşan bir zarar söz konusu. Yazdıklarınıza göre hukuken çok fazla şansınız yok.
72 saat içinde döneceklerini söylerdiler 14 gün oldu ne arayan var ne soran var. 10 kez aradım sadece müşteri hizmetleriyle görüşebildim. Başka bir departmanla görüştürmediler. Ne kadarda kabahatin büyük oranı bizde ise vodafonunda bunda payı olmalı ve bir şekilde bir kolaylığı olmalı bunun.
Sayın Kartal 75
Vodafone hangi kusuru isnat edebileceksiniz?
Yani şu konuda ihmaliniz var diye tutunacak bir dal yok. Hattın çaldırılmasında ihmali olan sizsiniz. Bu çalınmayı geç bildiren de sizsizniz. Üstelik bu işlemler Vodafone kontrol edemeyeceği yurtdışında gerçekleşmiş.
Siz kendi açınızdan hangi konuda Vodafone haksızdır yazabilirseniz karşılıklı fikir yürütelim.
Aslında karşı tarafı korumak amaçlı bir sistem geliştirmiş olmaları gerekiyor. Yüksek bir rakam çünkü. Aralarındaki anlaşma metninin incelenmesinden birşey çıkarılabilir mi?
Aralarındaki sözleşme büyük ihtimalle standart sözleşme. Bu sözleşmede kendilerini (Firmatı )koruyan maddeler dışında tüketiciye bu konuda yardımcı olacak bir madde malesef yok.
Durumu vodafon iyi niyet çerçevesınde değerlendiremezmi?Müşterisinin beyanını delil kabuk edemezmı...Zaten anlaşılsa çalındı basvurusu yapılabılırdı...İş bence vadofonda bıtıyor...
Dediğiniz müşteri memnuniyeti ile anlatılacak bir durum. Hukuken böyle bir zorunluluğu yok. Ayrıca kimin gerçekten doğru söylediğini ve mağdur olduğunu masa başından kavramak kolay değil diye düşünüyorum. Çünkü 3 gün içinde gelişen bir durum olsa tamam ama 3 hafta kartın kaybolduğunun farkına varmamak kolay anlatılacak bir durum değil.
Karşı operatör sizin operatörünüzden fatura tutarını tahsil etmiştir. Sizden bu fatura tutarını tahsil edeceklerdir.
Alıntı:
Dediğiniz müşteri memnuniyeti ile anlatılacak bir durum. Hukuken böyle bir zorunluluğu yok. Ayrıca kimin gerçekten doğru söylediğini ve mağdur olduğunu masa başından kavramak kolay değil diye düşünüyorum. Çünkü 3 gün içinde gelişen bir durum olsa tamam ama 3 hafta kartın kaybolduğunun farkına varmamak kolay anlatılacak bir durum değil.
Hocam zaten farkedilse olay bu noktaya gelmeyecek. İki yaşlı insan hac için Arabistan'da. Kartları değişirken arada el çabukluğu yapıyor adam. Sao Tome diye bi yer aranmış küçük bir ada. Brezilya Letonya aranmış. Ben burda kusurlu değilim demiyorum ki. Ancak vodafone dan beni arayıpta en ufak bir bilgi öneri ya da net cevap veren kimse olmadı. En çok takıldığım nokta bu oldu zaten. Bir kez aradılar o da o iki faturanın 1. sini yatırmadığımı ve diğer hatlarımında kapatılacağını. Ne yaptısam müşteri hizmetleri haricinde bir birimle görüşemedim. Firma benim samimiyetime inanmıyorsa ben de onun samimiyetine inanmam. Nerden bileyim uluslararası bir şebeke oyunu olmadığını x şirketinde bunun içinde parmağının olmadığını. Sao tome neresidir neden insan orayı arar bu yolla para transferimi yapılır bunlarda aklıma gelir benimde.
Uluslararası şebekeler vardır. Şu 0 900 ler ve benzerleri. Bunlar üzerinden para kazanan şebekeler vardır. Onlara para kazandıracak bir numarayı aramış olabilir. Bu kadar basit..
Sim kartını çaldırmışsın. Arayıp bildirmemişsin. Sim kartın PİN şifresi aktif değilmiydi. Bir sürü mazeretleri var.
ADİDAS ayakkabı almışdım yaklaşık 1 yıla yakın giydim ve çok az yan tarafı attı...Gittim bayisine beni dinledıler ve faturayı istediler tabıkıı yok dedım(vergi iadesinde kullanmışdım) o zaman dedıler müşterimizin beyanını doğru kabul edıyoruz...
Ayakkabı eskişehire gıttı ve fabrıka hatası çıktı Ve bana sıfır istediğim bir ayakkabıyı verdıler...Bilmem anlatabıldımmı...
Adidas ayakkabının üretim hatası ile konu sizce aynı mı? Birinde istenirse üretim tarihi bile bulunabilecek bir ürün var. Bu ayakkabılarda hangi sezon ürünü olduğu zaten bellidir. Bu ürüne sahip çıkmak başka şeydir.
BU olayda üretim hatası mı var sizce? Vodafone neyi test edecek ve tüketiciye hak verecek? Bu olayda elle tutulacak bir dayanak bile yok.
Arada haber verilmeden geçen 3 hafta var. Tüketici asla haber vermiyor. Üstelik yurt dışında. Firma karşı taraf işletmeciye bu görüşmelerin karşılığını çoktan ödemiş durumda. Bu durumda hangi mahkemeden hangi dayanak ile ne talep edersiniz?
Müşteri memnuniyeti derseniz, kusura bakmayın soru sahibi iyi niyetli ve gerçekten mağdur olabilir ama bunu nasıl anlatacak? Bu firmalara buna benzer ne kadar şikayet geliyordur?
Daha önemlis bunların % kaçı kötü niyetli yada iyi niyetlidir?
Bahsedilen para üç kuruş değil ki?
Alıntı:
Adidas ayakkabının üretim hatası ile konu sizce aynı mı? Birinde istenirse üretim tarihi bile bulunabilecek bir ürün var. Bu ayakkabılarda hangi sezon ürünü olduğu zaten bellidir. Bu ürüne sahip çıkmak başka şeydir.
BU olayda üretim hatası mı var sizce? Vodafone neyi test edecek ve tüketiciye hak verecek? Bu olayda elle tutulacak bir dayanak bile yok.
Arada haber verilmeden geçen 3 hafta var. Tüketici asla haber vermiyor. Üstelik yurt dışında. Firma karşı taraf işletmeciye bu görüşmelerin karşılığını çoktan ödemiş durumda. Bu durumda hangi mahkemeden hangi dayanak ile ne talep edersiniz?
Müşteri memnuniyeti derseniz, kusura bakmayın soru sahibi iyi niyetli ve gerçekten mağdur olabilir ama bunu nasıl anlatacak? Bu firmalara buna benzer ne kadar şikayet geliyordur?
Daha önemlis bunların % kaçı kötü niyetli yada iyi niyetlidir?
Bahsedilen para üç kuruş değil ki?
Sevgili arkadaşım bahsedilen para üç kuruş değil ki demişsin zaten üç kuruş beş kuruş olsa ne ben ne başkası gelip buraya yazmaz çok kuruş olduğu için burada bilenlere sorma ihtiyacı hissettim. :)) Vodafone kurumunun 17 gündür bu konuyla ilgili müşterisine geri dönmemesi ne demeli acaba? Artık aramayı kestim mail de yollamıyorum. Müşteri memnuniyeti bu olsa gerek!
Alıntı:
Hukuki durum en başta söyelendiği için diğerlerinin anlamı sadece karşılıklı konuşmadan ibaret.
Ben bu durumda sizi haklı kılacak bir yasa veya yönetmelik maddesi bulamadım. Ancak karşı tarafın lehine çok fazla emsal karar var.
Bilgim güncel olmamakla beraber Telsim zamanında şu şekilde birşey olduğunu biliyorum arkadaşımın başına geldi. faturalı hatlar için aboneyi koruma amaçlı aylık ödediği fatura miktarının ortalamsı alınarak bir üst sınır belirleniyor ve o sınıra gelindiğinde telefon aramaya kapatılıyor ve o bedel ödenmedende açılmıyor böyle birşeyin olduğuna eminim , kontörlü kullandığım için şuan o konuyla alakam yok forum sitelerinden veya vodafonenun sitesinden bu konuyla ilgili bilgi araştırması yapabilirsin. Bu devam ediyorsa bu özelliğin veya hizmetin neden devreye girmediği sorgulanarak sonuca gidilme yöntemi denenebilir.
Alıntı:
mihl rumuzlu üyeden alıntı
Bilgim güncel olmamakla beraber Telsim zamanında şu şekilde birşey olduğunu biliyorum arkadaşımın başına geldi. faturalı hatlar için aboneyi koruma amaçlı aylık ödediği fatura miktarının ortalamsı alınarak bir üst sınır belirleniyor ve o sınıra gelindiğinde telefon aramaya kapatılıyor ve o bedel ödenmedende açılmıyor böyle birşeyin olduğuna eminim , kontörlü kullandığım için şuan o konuyla alakam yok forum sitelerinden veya vodafonenun sitesinden bu konuyla ilgili bilgi araştırması yapabilirsin. Bu devam ediyorsa bu özelliğin veya hizmetin neden devreye girmediği sorgulanarak sonuca gidilme yöntemi denenebilir.
İlgine çok teşekkür ederim bende buna benzer birşey duymuştum onun için üzerine gidiyorum. Olay olayı yarın 1 ay olacak onlarca telefon ve mailime rağmen vodafone dan kimse aramadı beni. Eğer öyle birşey varsa zaten hukuki yollara başvurucam. Tekrar teşekkür ediyorum.
Hattın başkalarının eline geçmesinde,kullanılmasında operatör firmanın ne gibi bir kusuru olabilir?
Firma GSM hizmeti veriyor,dedektiflik hizmeti beklemek yanlış olmaz mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hattın başkalarının eline geçmesinde,kullanılmasında operatör firmanın ne gibi bir kusuru olabilir?
Firma GSM hizmeti veriyor,dedektiflik hizmeti beklemek yanlış olmaz mı?
Ama biz dedektiflik yapsın demiyoruz ki Erdoğan Bey. Bu tür kurumsal hatlarda bi üst limit var ya da olması lazım. Limiti aştığı anda hattı aramaya kapatması gerek. En büyük kusurda onlarca telefon ve mailime rağmen bu konuyla ilgili bir kez bile aranmamam...
Sözleşmede böyle bir limitten bahsedilmiş veya tanımlanmış bir üst limit var mı?
Alıntı:
Renaissance rumuzlu üyeden alıntı
Yurtdışında kullanılan hatlar roaming servisini kullandıkları için fatura 10-15 gün gecikmeli olarak yansır. Orada kullanılan operatör sizin operatörünüze bildirimde bulunur. Sonradan bildirildiği için fatura tutarında önceden bir kısıtlama yapma ihtimalleride yok.
Aslında yanıtlar ilk başta verildi.
Roaming servisinde operatörün limit aşılıp aşılmadığını denetleyebilmesi pek mümkün değil ki.
Ben şahsen hangi kusur ile operatörün itham edileceğini hala anlayabilmiş değilim.
Telefonun yurt dışında kullanılır olması sizin talebiniz ile olan bir işlem değilmi?