-
Bayram nedeniyle işten atıldık
Kurban bayramında 2 gün mesaye depo şefini nin bilgisi olduğu halde gitmedim diyer arkadaşlarda 3 ve 4 gün gitmediler bizi 25 madde 2 ci fıkrasının G bendine göre işten cıkardılar tazminatsız hiç bir yere imza atmadık dedikleri iş sözleşmenizde bayramlarda çalışacaksınız diye imza attınız deniyor ama 1 er nüshası bizde olması gerkiyormuş ama verilmedi bizde çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi doldurduk ve noterlikten ihtarname yolladık işyerine.Ne yapmamız gerekiyor şimdi işbaşı için gittimizde içeri alınmıyoruz .yardımlarınızı bekliyorum.
-
Re: bayram nedeniyle işten atıldık
Yapılması gerekenleri yapmışsınız. Bundan sonra tercihen bir avukat tutarak dava açacaksınız.
Selamlar,
-
Re: Bayram nedeniyle işten atıldık
çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi doldurduk onlar zaten dava açıyorlarmış tekradan avukat tutmamıza gerek varmı.
-
Çalışma Bakanlığı bu gibi durumlarda dava açmaz. İddialarınızın incelenmesi için müfettiş gönderir. Müfettiş inceleme yapar ve bir rapor hazırlar.
Siz dava açarsınız, Müfettiş raporu lehinize ise davada bir delil olarak kullanırsınız.
Selamlar,
-
davayı şimdi açmalıyız yoksa müfetişlerden sonra mı müfetişlerden sonra belki anlaşmaya da gelebilir mi isyeri.
-
Davayı şimdi açmalısınız, yoksa işe iade davası süresinde açılmadığı için davanız reddedilir.
-
İşe iade istemiyoruz ki işe iade olsak bizi zaten ezerler değişik bölümlerde.
-
- Çalışma müfettişi raporunu bekleyip,gelen rapora göre dava açabilirsiniz,
- Gelecek raporu beklemeden iş mahkemesinde haksız fesih nedeniyle kıdem-ihbar tazminatınız için dava açabilirsiniz.
-
Tazminatsız işten atıldım
3 ay gibi bir süre oldu işten atıldım hiç bir imza atmadım sadece işzilik sigortasından para alıyorum ama işyerinde hiç imza atmadım tazminatım verilmiyor ne yapmalıyım
-
Re: Tazminatsız işten atıldım
İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra feshedilmiş sayılır. Bildirim şartına uymayan taraf bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır. İşveren bildirim süresine ait ücreti peşin vermek suretiyle iş sözleşmesini feshedebilir.
Ne yapmalıyım sorunuza cevap olarak, avukatınıza danışabilirsiniz.
-
Çalışma Bakanlığı na şikayet dilekçesi doldurayım mı?
-
İşyerinizden kaynaklanan her türlü şikayetlerinizi Bölge Çlaışma Müdürlüğü ne de yapmanız dava durumunda sizin lehinize sonuçlar doğuracaktır.
-
sizce bayram mesaisi yüzünde işten atılabilirmiyiz
-
Atılmışsınız zaten bu sebeple.
Bu konuda yapabilecekleriniz ise,konuda cevaplanmış.
Bayram-tatil günlerinde fazla çalışma yapacağınıza dair muvafakat etti iseniz,bayramda size fazla çalışma için görev verildi ise ve siz verilen görevi yerine getirmedi iseniz,işverenin böyle bir hakkı var.
-
işçi mahkemesi ne başvuru yapalımmı yoksa çalışma bakanlğının müfetiş raporunu bekleyelimmi zaten dilekçede ihbar kıdem yıllık izin prim arayışlarımız belirttik bize cok acık bir şekilde yardımcı olursanız böyle şey başımıza hiç gelmedi yardımlarınız bekliyorum
-
İş mahkemesine dava şimdi mi açmalıyız? Bizi tam bilgiledirimisiniz? İhbar kıdem primlerimiz zaten çalışma bakanlığına belirtik yardım larınızı bekliyorum boyle bir şey başımıza gelmedi.
-
İşe iade davası açmak istemiyorsunuz,zaten 3 ay oldu işten çıkartılalı demiş,işe iade davası açmak için süreyi kaçırmışsınız.
Bölge çalışma müdürlüğü ne yaptığınız başvuru ile çalışma müfettişleri işyerinde inceleme yapar,işten çıkarılmanızın işveren açısından haklı nedenle olduğuna dair bir rapor düzenlenirse,tazminat hakkınız olmaz.Varsa ödenmemiş ücret alacaklarınızın ödenmesi konusunda bir rapor düzenlenir.
Çalışma müfettişleri haksız sebeple işinize son verildiğini belirlerse, tazminatlarınızın ödenmesi yönünde bir rapor düzenler.Ancak müfettişler işverenden alıp size tazminatınızı ödemez.
İşveren gene de ödeme yapmaz ise,alacaklarınız için iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Ücret alacakları ve ihbar tazminatı için zaman aşımı 5 yıl,kıdem tazminatı için 10 yıldır.
Bu süreler içinde ilgili alacaklarınız için davayı İSTEDİĞİNİZ zaman açabilirsiniz.
Ayrıca aynı konu hakkında farklı başlıklar açarak konu tekrarı yapmak site kurallarına aykırıdır.
-
Alıntı:
salim78 rumuzlu üyeden alıntı
sizce bayram mesaisi yüzünde işten atılabilirmiyiz
Bayram gibi resmi tatillerde genelde (büyük işyerlerinde, fabrikalarda) işi yürütebilecek minimum sayıda eleman bırakılır ve diğerleri tatil yapar. Depo şefinizin haberi varmış. Demek ki ya işi yürütebilecek bir eleman vardı ya da (atıyorum) deponuzun kapalı durmasının, sizin çalışmamanızın bir mahzuru yoktu. Ha eğer çalışsaydınız fazla mesai ücreti alırdınız. Ama iş sözleşmenizde bayramlarda da çalışmanız zorunluysa ve siz işe gitmemişseniz işveren haklı konumda bu durumda. Depo şefiniz gelmenize gerek yoktur demiştir belki ama yani ne bilsin iş sözleşmenizi.
Umarım istediğiniz sonucu alırsınız.
-
sözleşme bize okutulmadan imzalatıldı ve 1 er nüshası da bizlerde olması gerekiyormuş ama bizlere verilmedi kanunda mesai yüzünden işten atılmak varmı acaba.
-
işyeri de bana ihbarname yollamış ama ben bayramda 2 gün işe gitmemiştim onlar ise 3 gün gösteriyorlar bizde onlara ihbarname yollamıştık ne yapmamız lazım şimdi çalışma baknlığının raporunu mu bekleyelim .
-
Alıntı:
salim78 rumuzlu üyeden alıntı
sözleşme bize okutulmadan imzalatıldı ve 1 er nüshası da bizlerde olması gerekiyormuş ama bizlere verilmedi kanunda mesai yüzünden işten atılmak varmı acaba.
4857 sayılı ş kanunu:
...
- İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı
MADDE 25. - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
...
h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi."
-
Dava açabilirsiniz.Bir avukatla görüşmeniz sizin yararınıza olacaktır.
-
istanbulda işçi mahkemesi nerde acaba
-
sizce işe iade davsı açmalıyızmı açarsak kendimize özel bir avukatt tutmamız gerkiyormuş yoksa çalışma bakanlığının müfettiş raporunu mu bekleyim olumsuz sa tazminat davsı açalım lütfen bize yardım edin.
-
Sn.salim78, ne yapmak istediğinize siz karar verebilirsiniz.
İşe iade veya kıdem-ihbar tazminatı davası.
-
sözleşmemizde bayramda çalışacaz diye bir yazı geciyormuş galiba peki işveren bizi bayramdan hemen sonra neden çıkarmadı 5 gün çalıştıktan sonra çıkardı böyle bir hakkı varmı sizce.
-
6 günlük hak düşürücü süre içinde bu nedenle fesih hakkını kullanabilir.
-
işe iade davsı açıldığı zaman ne kadar zamn sonra sonuçlanır kaç ay yani.
-
YAşanmış örneklere bakıldığında 1-2-3 yıl sürebilir.Davaya sunulan delillere ve mahkemenin yoğunluğuna göre süreç değişir.
-
işe iade davasını özel bir avukatlamı acmalıyız yoks aişçi mahkemsine başvurark mı
-
Her davayı kişi kendi, bir avukat olmadan da açıp takip edebilir.
Ancak bir hak kaybına uğramamak, kendi haklarınızı daha iyi savunabilmek için profesyonel yardım almanız sizin açınızdan daha yararlı olacaktır.
-
işe iade davasını açtık özel bir avukat tuttuk sizce nekadar süre dava sonucu ve işveren bize işsizlikten yararlanmamız için İAB yi vermedi işkura başvuruda bulunalımmı ne yapmamız gereklidir saygılar.