Ülkemizde referandum olsaydı AB'ye giriş için ne oy verirdiniz?
Printable View
Ülkemizde referandum olsaydı AB'ye giriş için ne oy verirdiniz?
Merhaba,
Bence önemli olan AB'ye girmek degil.Yani AB'ye girmek için sirf birileri istiyor diye tavizler verip benligimizi yitireceksek eksik olsun AB. Önemli olan gerçek anlamda çagdas, demokratik, sosyal devlet ve hukuk devleti olabilmek. Tabi bu sifatlari sirf AB'ye girmek için degil de ülkemizin çikarlarini gözeterek, milletimizin insanca yasayabildikleri bir ortam saglamak için kazanmaliyiz diye düsünüyorum ben.
Sevgiler...
Oyum belli.Her zaman için kesinlikle hayır
IMF ve Ayran
Iki arkadas bir kosede oturmus konusuyorlarmis; biri
digerine :
- IMF hakkinda ne düsünüyorsun?
- Bir fikra ile anlatsam, olur mu?
- Olur.
- Birgün iki tane kurbaga ayran bakracina düsmüs.Çirpinmaya baslamislar.Bir tanesi bir süre çirpindiktan sonra kurtulus olmayacagini
anlayip,kendini salivermis. Bogulup gitmis.Digeri ise çirpinmaya devam etmis.
Çirpindikça, ayranin yagi üstte birikmeye baslamis.
Kurbaga, üzerine oturabilecegi kadar yag birikince, çikip yagin üzerine oturmus.
- Kurtulmus mu?
- Hayir. Aksine o zaman yanmis...
Ayran sahibi kurbagayi diger bakraca atmis. Kurbaga çirpindikça ayranin üzerinde yag tabakasi olusuyormus. Kurbaga tam kurtuldugunu
zannederken, ayran sahibi, biriken yaglari toplayip kurbagayi diger bakraca atiyormus.Bu böylece sürüp gitmis.
- Eeee?
- Ee si şu. Biz çirpindikça, IMF, 'sizi kurtariyorum' diye bizi aliyor diger bakraca atiyor. Ve biriken yaglari topluyor.Hepsi bu kadar.
Daha demokratik,daha çağdaş,daha sivil,daha müreffeh,daha aydınlık bir Türkiye için E V E T derdim.saygılar...
Kendi aramızda konuşurken herzaman savunduğum bir tez vardı. Birlik demenin ne olduğu ciddi bir sınavdan sonra gerçek anlamını ortaya çıkarır. Herşey iyi güzelken birlik olsada olmasada olur zaten, AB denilen ülkelerin ciddi sınavlarda pek başarılı olamadıklarına inandığım için bence bu sadece sözde bir birliktir. İlk ciddi sorunda çatırdayacağını daima iddia ettiğim birlikte çatırdamalar ciddi sorun olmadan ortaya çıkması ayrıca düşündürüyor beni...
Birlik genel olarak IRAK işkaline hayır derken birliğin en etkin üyelerinden İngiltere'nin paldır küldür Irağa dalması aslında nasıl bir birlik olduğunun işaretidir. Acaba bir gün ABD ile bir AB ülkesi ciddi biçimde karşıkarşıya gelse birlik ne menem bir şey olur ? topyekün durabilirler mi ABD karşısında ? Yoksa sadece ekonomik sömürgelerin paylaşılması birliğimidir bu birlik...
Ülkemizin AB yolunda yaptıkları ve bence aslında olması gerekeni ise bilahare yazacağım çok uzun olacağını hissettiğim için şimdi affınıza sığınarak başlamak istemiyorum :))
Acaba Hollanda ve Fransa referandumları olmasaydı yine anket sonuçları böyle mi olurdu diye soruyorum kendime... Siz ne dersiniz?
Çok ilginç bir durum ortaya çıktı özellikle fransa dan vede genel panoromadan. Fransa Avrupa Türkleştirilemez mantığından yola çıkarak zaten bize hiç sıcak bakmıyor. Özellikle aşırı sağ kesin karşı enteresandır bizdede aşırı uçlar ab ye kayıtsız şartsız karşı aşırı dinciler aşırı sağcılar ve aşırı solcular... Fransa da da aynı gruplar karşı farklı pencerelerden bakılsada karşı.... Buradaki ikilem aslında çok ilginç bizimkiler neden karşı onlar bize neden karşı ? Peki siz Fransız belçikalı hollandalı olsaydınız Türkiye yi istermiydiniz? Sorular sorular sorular..
Hollanda değil ama Fransa aslında Türkiye yi oyladı vede yanıtını gördük... Ben asıl yazmak istediklerimi bir türlü yazamıyorum....
Fransa ve Hollandadaki sonuçlar etkiler miydi bilmiyorum.Ama şahsım adıma beni etkilemedi
Şu yargıyı anlayamıyorum AB BENLİĞİMİZİ BOZACAK bence iyi düşünülmemiş bir tez çünki eğer kendinize güvenemiyor ve AB içerisinde benliğinizi yitireceğinizi düşünüyorsanız hala yeterli bi örf ve adetimiz yok demek oluyor saçma çümki dünyada en köklü kültüre sahip belkide biziz eğer kültürel bi erzyondan korkuyorsak daha çok kenetlenerek de bu sorun halledilebilr sonuçta bilim ve teknolojide bizden üstün bi batı var ve AB ye girerek bu gelişmiş batı kalesini içten fethetmek gibi bi şansımız olabilir bence AB bizim için çok da kötü olmayacak
kendimizi geleceğimizi AB ye bağlamayı anlamıyorum.ne yani ancak AB ye girersek mi demokratik ve çağdaş olucaz,refah içinde yaşıcaz.bizi kabul etmiyen bir oluşumdan tarih beklmek ve bekleyerk vakit kaybetmek yerine kendimize çekidüzen versek ve çağdaşlaşma yolunda bir adım atsak....kendimizi geliştirmeyi bir şarta (erteleyici kurucu şarta) bağlamak kolaya kaçmaktan başka birşey değildir!
İMTİYAZSIZ, ŞARTSIZ OLURSA EVET AMA;
BUGÜNKÜ GİBİ HAYSİYETSİZCE OLACAKSA HAYIR
Bugün AB üyeliğinin bize konjonktürel açıdan hiçbir faydası olmayacağı aşikar. AB Tam üyeliğinin Europen Union Charter'a göre en spesifik özelliklerinden olan vatandaşlık, serbest dolaşım, yönetim hakkı verilmedikten sonra bu işin kimsenin işine yaramayacağı da yeterince aşikar olsa gerek. Tabi bunlar gazetelerde, dergilerde de çok bariz bulabileceğimiz olgular.
Kendi kanaatime gelecek olursak, AB artık ömrünü doldurmaya yavaş yavaş başlamış bir sistemdir. Keza üyeler de bunu farketmiş olacak ki, daha aktifleştirici işlemler(şu 1 senedir bir türlü netlik kazandıramadıkları ortak çerçeve anlaşması veya anayasa) işlemlere gitme yolundalar. Teknoloji üretememelerinden ötürü ekonomik bunalımlar aşağı yukarı 25 yıl içerisinde onları bekliyor. Keza onlar da İsviçre sistemine geçip levha bankalarıyla kayıt dışı parayı kayda sokma işine girmeye uğraşıyorlar. Bütün bunların ötesinde asıl ekonomi ve yatırımlar Pasifik'te toplanmaya başlıyor yavaş yavaş. Keza Avustralya, Brezilya ve Japonya'nın pazar eğilimlerinin aynı doğrultuda ilerlemesi bugün ABD'nin de yatırımlarını doğu kıyılarından çekip batı kıyılarına kaydırmaya başlamasına neden oldu. Dikkatli bir inceleme bunların hepsinin aslında kökende bir Pasifik Birliği oluşturma yolunda olduğunu son derece bariz kılıyor. Bu nedenle kanaatim kendi sürecini tamamlamış bir AB için çabalamaktansa, akılcı politikaları kullanmak. Dünyada hiçbir devlet yalnız kovboy masallarıyla ilerleyemez, elbet çıkarların birleştireceği devletlerle bir arada yürümekte fayda var. Ama lütfen unutmayalım ÇIKARLARımızı, çıkarımıza olmayan birşeyi yapmak erdemli insana mahsustur. Devletin erdemi çıkarlarıdır, duygusu olmaz.
Saygılar....
Elbette evet oyu verirdim.Neden?Kalitesizliğin ve özensizliğin para ettiği bir ülkede özgür olsam neye yarar.İnsanca yaşamanın gereği olan yüksek kaliteye sahip hizmetler almak ,adaletin çok sağlam ,güvenilir ve hızlı olduğubir hukuk sistemine sahip olmak,darbelerin konuşulmadığı,çetelerin nefes alamadığı bir sisteme sahip olmak bizim kendi başımıza kalmamızla mümkün değil.Kuru özgüven karın doyurmaz.Özgüvenin netice verebilmesi için kendine güvenen kişide bir birikimin olması gerekir.Malesef bizim ülkemizde en az bulunan şey eğitimli ve irfan sahibi insanlardır.Eğitimli olanlarda da bulunmayan şey genelde irfan yokluğudur.AB aşkıyla hiç olmazsa toplum azda olsa kendine çekidüzen veriyor.
AB ülkelerinin 70 milyonluk Türkiye gibi bir yükü kaldırmak gibi niyetleri yok. Ama bizim bu isteğimiz onlara Lozan'la kaybettikleri Sevr kazanımlarını geri almak için bulunmaz bir fırsat.
Olaylara böyle baktığım için AB için referandum yapılsa oyum kırmızıdır.HAYIRDIR.Ben yurdumu seviyorum.Tavizlerle dolu testlerden sonra sınıftada kalacağımı yüzüme haykırıyorlarsa ; neden hala yeni yeni sınavlar önüme sürüldükçe belki geçerim diye çabalıyorum.
Gözden kaçırılmaması gereken bir nokta ise özgürlükler konusunda atılımları kendi tercihimizle bizler yapmalıyız ; onlar için değil , kendimiz için.